-
Mobilarena
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
newwave0507
aktív tag
Valakinek 2x4gb ddr4 memo elado joaron? Hyperx fury esetleg vagy valami hasonlo.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
torma1981
veterán
válasz s7evcsenko #84294 üzenetére
Na ez a másik. Igazolta magát? Mutatta a jelvényt?
-
őstag
válasz s7evcsenko #84299 üzenetére
Ne zavarjon, hogy én vettem meg a PS4-ed, úgyhogy azt is tudom hol laksz.
-
Exian
addikt
Lidl-be rendszeresen járókhoz lenne egy tiszteletteljes kérésem (mi nagyon ritkán járunk csak oda): ha valaki lát esetleg valamikor fotópapírt, jelezze kérem. 280 grammos, 50 lapos csomag volt valamikor régen 1800 Ft-ért, ami piszok jó ár és nagyon szuper minőségű volt az a papír, azóta sem sikerült még csak hasonlót sem találnom, főleg nem ennyiért...
Amúgy United Office volt a papír márkája. Ebben a Lidl újságban a 27. oldalon jobboldalt van fent.
Ha netán valahol rábukkan valaki valamelyik Lidl-ben, jelezze! Köszi!
-
Vertigo18
addikt
Legalább lecsengett a rendőrös sztori...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
newwave0507
aktív tag
Gyorskötöző pakkot szeretnék vásárolni, hol lehet jó áron? Praktiker szerintem elég drága sajnos.
Gondolataink saját elménk börtönébe zárnak. Félelmeink emelik egyre magasabbra a falat, melyet csak a tudatosság képes lebontani.
-
Attix70
aktív tag
-
Exian
addikt
válasz newwave0507 #84308 üzenetére
Ezek a pakkok drágák. Vegyél inkább több méretben külön.pl Elektro Uno a vasútállomásnál.
-
Utka
aktív tag
-
Exian
addikt
Próbáltam, persze. Azért keresem. Nekem bevált. Minden papír kifakul (pontosabban a festék), ha pl. ki van lógatva falon és éri nap és/vagy lámpafény is. Ez nem annyira a papír kínja, hanem a technológia átka. Mivel a tintapatronos/tartályos nyomtató nem égeti bele/rá a lapra, így teljesen normális dolog, hogy nem időtálló annyira, mint pl. a lézernyomat, vagy a rendes laborkörülmények között előállított papírkép.
Persze biztos vannak ilyen szempontból is különböző minőségű papírok, de tapasztalatom szerint nem a papírtól függ elsősorban, hanem a tárolás módjától. Amik kint vannak falon nálunk képek, azok fakultak, amik albumba vannak berakva, azok meg egyáltalán nem. És 90%-ban albumba nyomtatok, falra inkább lézernyomatok kerülnek, azok ugyanolyanok, mint ahogy 10 éve kiraktuk. Falra tintással csak olyat rakok, ami átmeneti kép, szóval amit amúgy is lecserélünk X havonta, pl. családi pillanatképek. Lézerrel meg olyat, ami sok-sok évig marad kint.
[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
válasz Dluinet #84315 üzenetére
Ebben jöhetne segítség. Hamarosan meg kell töltenem a tartályos nyomtatómat. Tudsz segíteni, hogy hol, milyen festék az, ami esetleg erre alkalmas és a nyomtatómban tudom használni?
Illetve arra is jöhet tipp, hogy hol tudok venni legolcsóbban festéket (nem UV állót). Hátha van olyan kiszerelés, ami olcsóbb, mintha megveszem a gyári 4-es pakkot.
[ Szerkesztve ]
-
ecchphoto
csendes tag
én egy német gyártmányú hp 72 plotter rendszerbe való tintát használok jó ideje a plotterben
aztán kiíváncsiságból megkínáltam vele a canon kisebb nyomtatómat, és szépen el is barmolta a fúvókákat
szóval annyira nem egyszerü kérdés ez
főleg hogy a hp 72 sem uv álló tinta, s elvileg DYE-=ecchphoto=-
-
Exian
addikt
válasz ecchphoto #84318 üzenetére
Hát igen, ezért kérdeztem szakértőt (úgy tudom, Dluinet ilyesmi témában dolgozik), hogy mi az, amit a hagyományos, nem ipari kis Epson tartályos nyomtatók (L széria) kezelni tudnak nagy biztonsággal. Mondjuk a gyári tintaszett sem túl drága, egy 10-esből meg van az egész és a házat körbetapétázom kívül-belül, annyit tudok egy töltettel nyomtatni
-
nagyúr
Sajnos nem tudok segíteni, tintasugarasan csak Mimaki-t és Ipari Canon-t használunk.
UV festéket csak Mimaki-ba rakunk, ahhoz van gyári.
A nyomathordozókat fóliázni szoktunk uv védő fóliával, a vásznakat pedig Hahnemühle uv védő lakkal kezeljük.
Utánagyártott festékeket nem használunk, mert abszolút nem tartósak. Múzeum visszahozná a műtárgy másolatokat, akár 5 évvel később is, hogy csináljuk újra.[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
MZsoltee
veterán
Sziasztok!
240-512Gb-os 2,5-es SSD-t és 4GB ddr3 1600mhz-es noti ramot keresek megvételre. Ram esetében szeretném, ha lenne visszavásárlási gari, ha nem menne a jelenlegivel párban.
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
#TOTTI
őstag
Van egy ilyen ITX házam, használt, de alig, doboza is megvan, ha kell valakinek 9K a flex ATX táppal, Slim DVD íróval együtt.
[ Szerkesztve ]
-
windlord
őstag
Jóféle telefonja nincs eladó valakinek?
40-55k közt keresgélünk az asszonynak. -
Sir Riccio
addikt
Egyelőre csak kíváncsiságból, van valakinek eladó X470-es alaplapja, R7 2700X CPU-ja, 32GB DDR4 3200-as RAM-ja?
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
McAdam6
aktív tag
Digikábel DVB-C 338MHz JockyTV, Moziverzum megjelent.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #84327 üzenetére
Esetlegesen B450 és R5 2600x is játszhat, mert nagyon tolongtok az ajánlatokkal.
Ugyanitt eladó Canon EOS 5D Mark III váz -290k.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sir Riccio #84331 üzenetére
Minek adnánk el, ami jó.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sir Riccio #84333 üzenetére
Van az a pénz!
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Utka
aktív tag
Cáfolom.
Falon évek óta vannak kint képeim. Epson papír, utángyártott tinta NEM fakul. Barátom u.olyan nyomtatóval - Epson P50 - és azonos tintával csinált pár fotót. Ezek "albumban" (Fiókba, dobozban) fél év alatt kifakultak.
Csak a papír volt más....Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
Sir Riccio
addikt
Kérdés: X370-el szemben van az SLI-n túl kihasználható előnye az X470-nek ami számít is? Ahogy nézem az XFR2 és a Precision Boost 2 a CPU-tól függ, tehát ha friss a BIOS a deszkán és Ryzen 2xxx van benne akkor mindkettő működik. Jól értem?
-
dunc
nagyúr
Digi oké kertibe? Nálam nem jönnek be az oldalak!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sir Riccio #84338 üzenetére
Idézve az áprilisi cikkből:
"A Precision Boost Overdrive igazából nem csinál mást, mint javítja az előző oldal végén bemutatott Precision Boost és XFR 2 képességeit, és ez nem is igazán a vezérlő képessége, hanem az átdogozott tápáramköré. A lényeg az, hogy a 2000-es sorozatú Ryzenek megemlített képességei minden elérhető alaplapban működnek, de ha bárki X470-es konfigurációt választ, akkor még nyerhető pár százaléknyi extra teljesítmény; bár hatalmas pluszra azért nem érdemes számítani, de az előny így is előny." [link]
Ugye a precision boost csinálja a terhelés függő órajel emelést, az XFR pedig egy jobb hűtés mellett a PB-re gyárilag megadott MHz határok fölé tudja kitolni a PB órajeleit. Ezek működése ráadásul független a biostól, ha elindul a lap az adott procival, akkor ezek is mennek. (ettől független nincs értelmes indok régi bios használatára)
X470-en említik az átdolgozott tápáramkört, ami mellett a PB overdive-ra is lehetőséget ad az alaplap (ahogy az X370 lapok is), így még egy kicsit tovább kitolja az elérhető teljesítményt, csak tudd hűteni.
Nem tudom mennyi pénzt akarsz költeni, de ha a PBO is játszik, akkor azért oda combos hűtés kell. Ha a PBO nyújtotta pár százalék nem életbevágó, akkor egy normális B450 lapot vehetsz relatíve olcsón, a fennmaradó lóvét meg jobb ramra költheted, aminek viszont jelentősebb hatása tud lenni, extra fogyasztás nélkül.De javaslom ilyen jellegű kérdéseket a proci topicjában tegyél fel, már csak az ott felgyülemlett tapasztalatok miatt is. https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_7_5_2_x_pinnacle_ridge_am4/friss.html
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Sir Riccio #84342 üzenetére
Ár / érték arányban és úgy általában jó hűtő, de ha PBO-t szeretnél, oda azért ennél kicsit erősebbet javasolnék.
-
IO.sys
őstag
válasz Sir Riccio #84342 üzenetére
Noctua apróról!
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
cserkész
tag
Üdv!
Valakit érdekel esetleg egy xiaomi mi mix2? Nagyon szép állapotban van, 6/64-es fekete. Tokkal, töltővel... 55k fix!
"Vulnerant omnes ultima necat"
-
Sir Riccio
addikt
válasz Sir Riccio #84340 üzenetére
Na, most itt is lehalt.
-
Exian
addikt
válasz Sir Riccio #84347 üzenetére
Nálam nincs baja. Krisztina tér környéke.
-
Exian
addikt
válasz Sir Riccio #84349 üzenetére
Itt az is megy. Látom, új a design. Vagy csak régen néztem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest