- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
Tegnap +5fok ma 0 meg van ez kergulve....
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
bandus
veterán
itt a cégnél szerintem tudnak valamit, hogy már 326 ft-tal számolják el a külföldi napidíjat
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Winner_hun
titán
31 nap alatt 196 termék, eddig ez a rekord.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
nagyúr
válasz bandus #52905 üzenetére
Hát nem tudom, most vagy az mnb treasury kapcsolt rá, vagy tényleg zárják a shortjaikat, mert a ma reggeli 314-ről már 309-re esett, ami azért elég nagy mozgás.
--------------------------
A következőt pedig Blekinek küldöm (és minden, a munkájával elégedetlenkedőnek:
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
Egyébként, képzeljétek, még mindig nem jött mega távhő számlám, pedig általában minden hónapban 20-25-e környékén szokták kiállítani, és kb. hó 8-áig kell befizetni.
Most nem tudom, hogy a rezsicsökkentési szimplicity kavart be, esetleg a díjnettel összeveszett-e a főtáv is, mindenesetre azért érdekes.
Nem mintha hiányozna, hogy fizetni kelljen...
-------Amúgy tegnap beszéltetek erről, hogy mennyiből lehet megélni.
Nem szoktam ilyet csinálni, de most kiszámoltam, hogy januárban kevesebb, mint 100 ezer Ft-ot költöttem, pedig ebben már benne volt a rezsi is (kb. 25k) meg a fundamenta (20k) meg az egyéb, kommunikációs számlák (11k), meg vettem egy bkv-bérletet (9,5k), meg elköltöttem 25k-t kajára (na jó, még a csajom is kb. ugyanennyit), és voltam háromszor kocsmázni is, lájtosan. Viszont egy hétig itthon voltam influenza miatt (bkv rulez), így most nem mentem sehova, meg mivel a kocsim szervízben volt, így tankolni sem kellett.
SZóval, alapvetően, ha van hol laknod, és nincsenek extra költségeid, azért elég olcsón el lehet itt lenni.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
bandus
veterán
válasz fokukac #52910 üzenetére
Maga a megelhetes szerintem sem "veszes" havi szinten. Nalam 15k rezsi, 15k a kozos bevasarlasok. Van telefonszamla 6k-ert, meg ugye 9,5k a berlet. Ezen kivul kajara elfogy meg a 20k erzsike meg a 12500 szep kartya, de nyilvan ha ezek nem lennenek, akkor kp-bol nem koltenek ennyit. Ebben azert benne van, hogy alig eszek otthon keszitett kajat. Ez olyan 80k mondjuk. De jelen esetben ugye meg 40k elmegy albira is, es emellett azert megtakaritani is kell. Plusz nincs benne ebben egy ruha, vagy muszaki cikk sem. Baratnomnek hala az auto jelenleg nem kerul egy forintunkba sem, ez is oriasi elony.
Szoval abban egyetertek, hogy el lehet lenni, de azert egy normalis eletszinvonalhoz a fovarosban szerintem el kell kolteni 200k-t. Ami meg marad azt lehet felretenni.
Nekem nem celom pl. hogy tiz evig minimal eletszinvonalon eljek, hogy aztan legyrn egy kecom. Inkabb elmegyunk hetente parszor kajalni, nyaron nyaralni, telen sielni es megveszem azt a ruhat ami tetszik lakasom meg lesz egyszer, legvaloszinubb, hogy itthon, de kulfoldi fizubol."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #52910 üzenetére
Számlának érdeklődj utána, mert míg ÜFSZ-on melóztam, számtalanszor volt belőle probléma az előfizetőknek, és a cég hozzáállása az volt, hogy "..az előfizetőnek kötelessége a számla meg nem érkezését megreklamálni az ÜFSZ-on, hogy mi lehet az oka, ez esetben a szolgáltató újraküldi a számlát/csekket..."
Tehát aki nem fizetett, mert nem kapott számlát, csekket, és nem is szólt, annak nagyon nem nézhettük el az elmaradást, aki szólt, annak megnéztük, újraküldtük.Persze azért jó tudni, hogy kivételes esetben volt hatalmunk felülbírálni a dolgokat, szóval ha úgy ítéltük a dolgot (pláne a vége felé, mikor már kihúzták alólunk az ÜFSZ helyi irodáját) akkor az előfizető megelégedettségét néztük, és nem feltétlen a 100-200 Ft-nyi késedelmi kamatot, vagy a szolgáltatás korlátozás feloldási költségét, stb.
(Nyilván, ha ki sem ment a számla, akkor céges hiba volt, de ez 0,1%-ban fordult elő. Olyan viszont volt, hogy a postás kutyája megrágta, beleesett a vizeshordóba, stb, tehát kiküldve ki lett, meg viszont már kvázi nem kapta, vagy begyújtott vele, stb.)
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
bandus
veterán
fejenkent. es ahogy irtam valoban el lehet lenni, de ha albit is fizetsz es elvezned is az eletet (semmi extra, csak elmesz heti egyketszer kajalni, moziba havonta, egy kis szauna, szinhaz esetleg), ahoz szvsz keves a 100k.
-
B1T3
addikt
-
addikt
válasz Tothgera30 #52917 üzenetére
Hát bevallom én nettó 150-nek örülnék itt helyben, de Pestre pl. 200 alatt fel se mennék (csak nézzük azt, hogy lakni kell valahol, az elvisz legalább 50-et, de inkább többet).
-
bandus
veterán
válasz Tothgera30 #52917 üzenetére
nem kétlem, de szerintem nem erre van kihegyezve a téma, inkább arról volt most szó, hogy ki-ki, a saját preferenciája és lehetősége szerint mit gondol, mennyiből lehet megélni. valahol e körül van a fizetésből élők átlagkeresete, tehát pont ezen emberek fele örülne neki, másik fele meg kevésnek tartja (sarkítva). ha kevesebbet keresnék, biztosan máshogy gondolnám, és akkor is, ha többet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
a tegnapi középosztályos témához
cseh középosztály = magyar felső decilis?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz concret_hp #52922 üzenetére
csehül állunk?
(bocs)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
tildy
nagyúr
válasz bandus #52914 üzenetére
Nem tudom mennyit valtoztak az arak 2009 ota, gondolom sokat. Akkoriban havi 1-2szer sorozes , 2-szer mozi , edzes, albi +rezsi ram eso resze mind belefert 100-120-ba/kopf. Szal kb az, amit kukuc is irt.
Ami afolott maradt: na az lett szepen elpakolva, es abbol jottunk ki.
Mondjuk szo-mi szo eleg olcso alberletet fogtam ki. Rezsivel fizettem erte 35-t.
Ertem mar, miert is akarnak paran visszamenni, ha kulfoldon keresed meg a penzt ( akar tavmunkaban bedlgozva) , de otthon koltod, valoban szepen lehet elni. Bar nem lennek meglepve, ha erre is raszallna az apeh elobb utobb.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
neduddki
nagyúr
válasz FehérHolló #52924 üzenetére
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
tildy
nagyúr
válasz bandus #52927 üzenetére
Ha csak kulfolrol van beveteled, akkor talan valoban nem. De ha belfoldrol is, akkor regebben ugy volt, hogy bar otthon nem adoztathato a kulfoldon szerzett jovedelem, de beleszamitott az adoalapba, azt nyomta fentebb, ami altal az otthon szerzett jovedelem magazabban adozott.
Nomeg, nem kell felteni a navot, probalkoznak ok lelkesen.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
EQMontoya
veterán
Koliban? Együtt lakva valakivel, saját szobában mondjuk havi 40-45k a lakhatás. 35-öt a tankba is beborítok havonta. ÉS akkor még nem ettem, nem ittam (én is alkesz vagyok), nem fizettem be a telefonszámlát, stb.
Same rules apply!
-
addikt
Ezt albérlet (bérleti díj, rezsi ...) nélkül talán kihozható.
-
Tim82
félisten
válasz EQMontoya #52932 üzenetére
A Clarkra költözött volna a Bem rakpartról?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
parandroid
félisten
válasz bandus #52914 üzenetére
Főleg, ha összeadod, hogy mondjuk 2013-ban mennyit költöttél ruházkodásra, kultúrára, lakásfelszerelésekre, kütyükre, esetleg nyaralásra, hétvégi kirándulásokr, rekreációra. Esetleg még az ingyenes egészségügyből adódó egészségügyi költségeket is szedd össze. Érdemes így, kategóriánként gyűjteni, tanulságos dolgok tudnak kiderülni belőle. Ha megvan, oszdd el az egészet 12-vel, és add hozzá ahhoz a 100k-hoz, amit kaptál.
És nincs még fenntartandó autód, és nincs (esetleg több) gyereked (étkezés, ruházkodás, iskoláztatás, inkluzíve szabadidős programok, logisztika, és még kb minden, amit meg tudsz adni nekik). Lakhatást nem nem mondom, mert vagy lakáshitel, vegy a bérleti díj, nektek meg az utóbbi már bele volt kalkulálva, ahogy a rezsi is.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
EQMontoya
veterán
-
Tim82
félisten
válasz EQMontoya #52935 üzenetére
Clark Ádám térApor Péter u. 1. (Never mind, csak kötsögösködök. )De amúgy köszi, ebben még nem is voltam.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bandus
veterán
válasz parandroid #52934 üzenetére
igen, nyilván ezeket is számításba kell venni, bár kevésbé tervezhető költségek. az elmúlt 3 hónapban pl átlag havi 100k-t otthagytam a fogorvosnál, ami marhára nem volt betervezve meg az se, ha elromlik a hűtő, tévé, akármi. így ezeket figyelembe véve az a 200-as is kell, de még kevés is, ha mindezek mellett fája a fogad egy nyaralásra vagy autóra még a lakásvásárlás előtt. de ha ez megvan, utána meg a gyerek viszi el a pénzt, tehát a lénye,g hogy minél több, annál jobb
-
EQMontoya
veterán
Same rules apply!
-
parandroid
félisten
válasz bandus #52937 üzenetére
Na jó, de aki hazaviszi havonta a 100k HUF-ját, annak sincs betervezve ilyesmi, a fogfájás viszont nem válogat. Nem is beszélve arról, hogy mennyivel egyszerűbb, és hosszú távon mennyivel hasznosabb lenne a megelőzés, mint a húzás, vagy gyökérkezelés, de mibe is kerül egy fogorvosi kontroll, fogkőtlenítés, vagy akár a tömések? Meg az összes többi vizsgálat, amire legalább párévente érdemes lenne elmenni, nem csak fogorvoshoz...
Arról meg ne is beszéljünk, hogy hosszú távon mennyivel célszerűbb mindenből jó minőséget vásárolni, és itt nem csak a műszaki cikkekre, vagy a ruhákra gondolok, hanem ha már az egészségnél tartunk, akár az élelmiszerre is.
Szóval, persze, összeszedhetitek, hogy ebben a hónapban milyen keveset költöttetek, csak aztán nehogy egyszer majd havonta fixen ennyiből kelljen megélni, mert bukni fog a rendszer.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
bobsys
veterán
Es az ejszaka esett 20 centi ho
fronthajtasos Chevi Impala a heti auto)Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
B1T3
addikt
Vajon kihal valaha a „minél több wattos egy hangfal, annál jobb, mert hangosabb” felfogás? (Eleve kapásból nem is igaz.) A hangminőség meg le van tojva. Csak arról jutott eszembe, hogy van egy kis Edifier R1600T Plusom a 32 wattjával, és egy ismerősöm kapásból beszólt, hogy ő 25 ezerért már ilyen-olyan hangfalat vett volna. Pláne, hogy még soha nem tekertem 60% fölé ennek sem a hangerejét, mert már az is túl sok.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
noha usa vagyon megoszlás, képzelet és realitás, de ez a világ más részeire is ugyanígy érvényes, így európára is.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gaborbol
őstag
válasz bobsys #52941 üzenetére
Nem tudod visszavinni es valami 4x4-et valasztani helyette, amennyit szopsz ott az idovel, olyat kene foglani egybol. Nalunk hideg van meg onos eso, most vakarasztam le a kocsikat. Kollega mult heten megcsuszott a jegen egy mellekutcaban, most egy Fiat 500 a hu tarsa, hat azt mondja nem ide valo az 1.4-es motorjaval.
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
Háttérzajkeltőnek teljesen jó az ilyen, de aki zenehallgatásra igazán alkalmas hangfalat akar venni, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Persze kézenfekvő megoldás a fejhallgató, hiszen egész jó minőséget kapunk már egy olcsóbb cucctól is, de igazság szerint nem túl természetközeli így zenét hallgatni, nekem jobban esik hangfalon.
-
bobsys
veterán
válasz gaborbol #52947 üzenetére
Akkor adnak tuti 4x4 ha azt foglalok de azt meg nem lehet. Ceges policy, hogy a compact autot kell valasztani foglalasnal de a Nationalnal az a deal, hogy hiaba compact elhozhatok barmilyet ami kint van a parkoloban (ezert valtottam Hertzrol azok ilyen kis szarokat adtak amiben meghalsz egy koccanasnal) es nem volt 4x4, keson erkeztem (egyebkent nem rossza, az statuszom miatt az executive islebol valasztok es ott minimum a full size autok vannak)
Volt egy Chevi Camaro az Impala mellett
Nem volt veszes a kozlekedes ha nem volt elottem valaki akkor tudtam 35el jonni.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest