Hirdetés
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telepíthető az Android 15 egy hajlíthatóra
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
Nem ezt írtam. Olvasd el szavankent.
Egyrészt nem az USD ár "általában" nettó, hanem a nettó USD ár általában nettó eur árral egyenlő.
Műszaki cikkek nagyon ritkán olcsóbbak az EU bán.
Másrészt itt nem volt említve eur ár, pláne nem ország specifikus. Nem mostam össze semmit.
Arra számítok, hogy a nettó USD 2000, itthon bruttó eur 2500 lesz.Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz Pro Koryak #95399 üzenetére
Városi legenda, vagy mínusz 30dB... Hihetetlen hogy a hangok fizikaja helyett a rairt wattok és hangszóró darabszám a fontos.
Sohasem fog 60Hz-et értelmes hangerővel kiadni3egy 5cm-es csipogó. Még a közép kategóriás mélynyomók is küzdenek egy 60Hz hanggal.Box's don't touch!
-
aktív tag
Nem, csak hülye vagyok és össze-vissza írogatok itt mindent
55CX -
Malfroy
aktív tag
válasz undercover #95400 üzenetére
kérdés kinek mit jelent a megbizhatóság. nekem azt,hogy megveszek vmit és évekig tökéletesen működik amig le nem cserélem. lg nem erről hires, folyamatosan cserélgetik a beégett vagy hibás paneljeik, az oké hogy rugalmas a szervizük, de a francnak van hozzá kedve és türelme hogy félévente szervizesek szerelgessék otthonomba,és bejárósak legyenek szinte. szerintem kevés ember van még ezen a kis forumon is,akinek nem volt dolga lg szervizesekkel.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
aktív tag
Én is a 4. LG olednél tartok, most 2 van. Hozzám úgy jár 2,5 éve a szervizes mintha haza jönne. Múltkor mondta, hogy leadja a menü igényét, hogy mit szeretne enni
[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Most akkor tényleg ennyire problémás az LG oled ?
Zero Defect.No Compromise !
-
Malfroy
aktív tag
válasz zenit73 #95408 üzenetére
erről beszéltem, akárhogyan is nézzük ez minden,csak nem jó és megbizhatóság. nyilván azokat nem zavarja,aki családtagként kezelik már a szervizest,nekik tökéletes az lg tv
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
IntelKiller7
veterán
Sziasztok.
Van egy ilyen fali tartom. Eddig egy 43-as LCD TV volt rajta.
50”-ig irja, merjem raakasztani a CX55-ot?
Sulyban elbirna, a kar nem lenne kihajtva.
sry, ha esetleg rossz helyre irtam.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz IntelKiller7 #95412 üzenetére
szerintem simán,még belefér az. inkább alul mint felül vannak megadva a súly birása , igazából a súly számit inkább nem a méret, 50-55" között meg mennyi lehet? 1-2kg kb.
[ Szerkesztve ]
-
wiggen123
senior tag
válasz IntelKiller7 #95412 üzenetére
Igen. Én nem kihúzhatós, sima falra feltiplizett 40-45kg teherbírású tartóra tettem a 77"-os samsungot, ami 38-39 kg, persze fisher tiplikkel, nem azzal, ami a csomagban volt.
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
IntelKiller7
veterán
Na feltettem. Jo volt egyedul. Ha reggelre leszakad, akkor megerte.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
so_ha
senior tag
válasz junkpod #95401 üzenetére
"Másrészt itt nem volt említve eur ár"
Te írtad: "2000eur=800.000huf+240.000afa=1.3millió HUF a boltokban.""Arra számítok, hogy a nettó USD 2000, itthon bruttó eur 2500 lesz."
1 napja még erre számítottál: "2000 euró egy 55" tv? Kemény."Feladtam, részemről ennyi.
-
csizo
aktív tag
Mennire jellemző a tinting,banding az LG G3 modelnél?Szerencse kell,hogy homogén panelt kapjunk?
-
hunspikey
őstag
Mérni én nem mértem de a sima YouTubeon található 20 - 20khz audio sweep videót futtatva elég egyértelmű hogy hány hertz körül tud már értelmesen szólni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Nekem 77 colos van, klasszikus két oldalas tinting nincs, banding zero, 5% grey teljesen tiszta, foltosság, dirty screen effekt abszolút zero, soha életemben nem láttam ennyire tiszta panelt, viszont van egy korábban még nem látott jelenség : csak tesztábrán csak ha nagyon nézem, a képernyő jobb oldalán és csak a jobb oldalán, egy kb 10 centis sávban más a fehéregyensúly. Elő videón sosem látszik pedig kerestem hidd el
-
hunspikey
őstag
válasz hunspikey #95420 üzenetére
Készítettem az éjjel pár fotót.
A weblapos képen látszik a sávos wb probléma, a szín slideokon semmi.
Én megtartottam, az előző oledem (c9) sokkal szarabb volt így fotózva, valós tartalmon meg az is gyönyörű és hibátlan volt.
Szerintem aki ezt a g3-at gariztatja az nincs tisztában a panel lottó valóságával.
-
rainman72
nagyúr
-
Bandi79
aktív tag
Pár napja kerestem itt a fórumon G3 77-eshez állványt.
Azóta meglett a TV (röviden: wow... ).
Ha valaki hasonló cipőben jár: az LG G2-es (SQ-G2ST8377) állvány tökéletesen kompatibilis a 77-es G3 TV-vel, beleértve a hozzá járó takarólapokat is. Nem kell a "G3-ast" (SR-G3WU8377) keresni hozzá. A 2 állvány 100%-ban ugyanaz, csak az alkatrészszámuk különbözik. -
Ghostman78
senior tag
érdemes eljátszi, az Lg cx 65"- ről történő , Lg evo c3 77" váltás gondolatával ?
-
hunspikey
őstag
válasz Ghostman78 #95429 üzenetére
Szerintem inkább akkor már várd meg kifutó áron a 77g3-at. Csöcs pöpec motyó! Asszem már 1m környékén található talán lesz 900k is
-
hunspikey
őstag
válasz Celtis #95424 üzenetére
Ha nagyon figyelmesen megnézed az utolsó vicces képet, a giga csöcs röpis csajos eastern egg-el - ezúton gratulálok ricsipnek, ő megtalálta - szóval ha jól megnéz3d akkor látod hogy más színű sáv van a jobb szélén. Kicsit hidegebb a színe a weblap alap csontfehér színének!
-
lapoe
csendes tag
válasz Ghostman78 #95429 üzenetére
2 napja váltottam CX-ről G3-ra.
CX előtt egy korrekt Samsung led tv-m volt. A Samsung után lepottyantottam a bokámat a CX képe láttán. Ez a "faktor" CX-ről G3-ra most elmaradt. Előrelépés, látom a különbséget, tetszik a G3, gyorsabb, jelentősen világosabb a kép, de a helyedben Viktorral bekalibráltatnám a CX-et (az enyém be volt) és kis túlzással használnám amíg bekapcsol.. aztán ha már nem kapcsol be, vennék egy éppen aktuális csúcs oled-et.
Kicsit azt érzem most mint a stereo hifivel kapcsolatban.. a "kicsit jobbért" sajnos hatványozottan többet kell fizetni -
torma1981
veterán
Én is most tervezek váltani 55CX-ről 65 vagy 77G3-ra. 666k-ért foglava egy 65-ös új meg egy 77 colos 899k-ért igaz ez újra csomagolt Emagos. Nem tudom megér-e ennyi pluszt a 77 col. 2,6-3m-ről nézném. Főleg monitornak használnám. Gondolkoztam a 77s90C-is az most kb 705k körül lenne, de a szerviz hálózat miatt kihagyom. Amit itt is mesélnek ez vicc a Samsung supportja. 2-3 hét amig egyáltalán válaszolnak aztán ki tudja mikor cserélnek valamit. Meg monitornak nem is a legjobb a subpixelek miatt sem.
-
hunspikey
őstag
Szerintem még nem találtad meg a megfelelő képi módokat, ugyan így éreztem c9 - > g3 váltáskor és a c9 kotta ugyan azt nyújtja mint a cx szóval hidd el lesz különbség.
Adok neked alap beállít@sokat, kezdj ezzel aztán majd kihívod Janos666 vagy Vhiktor kollégát.
Addig is :
SDR: képi mód : eredeti,
Fényerő menu :
wb:meleg 50, kontraszt 95, fekete szint 49, oled fényerő 50, auto din.kontraszt: alacsony, max fényerő : magas, gamma 2.2
Tisztaság menü :
Élesség : 0
Összes opció : kikapcsolva
Valósághű mozi : be
Trumotion: kiDolby Vision HDR
Nekem három profilom van :videofil
képi mód: mozi (gyorsmenüben színház)
Minden képi opció kikapcsolva
Fényerő menu
OLED pixel fényerő 100
Kontraszt 100
Fekete szint 49: ez kiszedi a vágókép zsizsegést
Autó din kont: ki
Kifejezés fokozó : ki
Maximális fényerő : magasSzinmelyseg menu
Színmélység : 50
Árnyalat 0
Finomhangolás sub menu : színbeállítás: kiFehéregyensúly menü
Mód 22 pontos
Jelszint:
IRE2. 5: 3,3,3
IRE5: 3,3,3Összes többi 0,0,0 (ez kiszedni a black crusht)
Rajzfilmhez odabaszós: normal filmhez határ eset, olyan Philipses képe van)
Képi mód: otthoni mozi
Fényerő :
Oled: 100
Kontraszt 100
Fekete 50
Autó din kontraszt : közepes
Kif fokozó: fényerő
Maximális fényerő : magasSzín mélység menü
Színmélység : 63 yeah
Fehéregyensúly menu :
Mod 22 pontos
Jelszíntek:
IRE 2.5: - 4, - 4, - 4 (ez adja a brutál eltúlzott kontrasztot)
IRE 5: - 4, - 4, - 4Tisztaság menü
Élesség 15
Szuperfelbontás: magas
Zajcs: alacsony
Mpeg: ki
Sima gradáció: alacsony
Valósághű mozi : ki
Trumotion: moziszerű mozgásMár önmagában ettől kitiltanak a fórunról, de ha lúd akkor legyen kövér :
Ha Neked is túl sötét DV tartalom néha : ezek a mentő beállítások pl Apple tv pár sorijára:
Képi mód: élénk ne szégyelld magad
Fényerő :
Oled: 65 (felette én megvakulok de feel free...)
Kontraszt 100
Fekete 48
Autó din kontraszt : alacsony (ez jelentős near black emelést csinál)
Kif fokozó: fényerő
Maximális fényerő : magas
Szín mélység menü
Színmélység : 47 vagy 48 (ez korrigálja az eltúlzott színeket)
Fehéregyensúly menu :
Mod 22 pontos
Jelszíntek:
IRE 2.5: 2, 4, 3 (további Near black push + vörös fátyol leszedése alulról) ha neked nincs akkor lehet 4,4,4 is!
IRE 5: 1, 2, 2 (szintén ha nincs vörös fátyol akkor 2,2,2)
Tisztaság menü
Élesség 0
Szuperfelbontás: ki
Zajcs: ki
Mpeg: ki
Sima gradáció: alacsony
Valósághű mozi : be
Trumotion: ki
Mindegyik előtt fogaskerék, összes eco fos kikapcs!
Indulj ezzel aztán majd belakod.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Valóban, lényegében csak fényerőben van előrelépés (fehér es színek fenyereje) a színtér lefedettség maradt, viszont a color volume nőtt a színek nagyobb fényerejének hála.
Az energiatakarekosság legyen kikapcsolva!
Nézd meg youtubeon a g3 beállítása videomat.
[link]Persze olyan előrelépés nem lesz mint amikor lcdrol vált valaki oledre.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hunspikey
őstag
válasz Vhiktor #95440 üzenetére
Azért ez hál istennek nem csak annyi:
Legfőbb előnyök szerintem :
Sokkal gyorsabb menü
Gyorsabb hálózati kapcsolat felépítés bekapcs után
Sokkal szélesebb betekintési szög, ha nem szoloban nézed számít
Sokkal szebb 1080p upscaling
Precítebb a sötét árnyalat megjelenítés
Nem csinálja azt a poszterizált kontúrozást:
HBO trónok harca pince jelenet nem zsizseg
Trumotion moziszerű mozgás nagyon jó alternatíva annak aki nem bírja a oled mozgást de nem akar szappanoperátA whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #95441 üzenetére
Jó persze, sak hirtelen a fényerő szokott feltunni.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
Kb ugyanaz mint a hdr mozi mód. Meleg50, stb, annyi hogy a HGIG legyen bekapcsolva. A Game Bart meg standardon kell hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Viktor és az összes kalibrátor mindent megtesz hogy a legélethűbb beállítást adják illetve ezt tovább fokozzák ha kihívod kalibráltatni. Ez számukra egy szent küldetés, illetve szakmai elhivatottság - mi meg rohad hálásak lehetünk mert ingyen kapsz a videójukból nagyon jó kis beállításokat.
Ne érts félre, úgy helyes ahogy ők mondják!
A baj ott kezdődik ha egy tartalom sötét és nem élvezhető. Ebben az esetben én azt mondom : baszok én a delta E-re, látni akarom mi a bré van a filmben.
A helyes filmmakeres profilnál kb kétszer fényesebb a tv ha kitekered belőle, csak úgy nem színhelyes. Kompromisszum mint minden ebben az életben.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Samsung S95C esetében milyen a TV streaming alkalmazásai? Tudják az AFR-t, vagy érdemes külső eszközt használni a streaming-hez?
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
-
Kerio
őstag
válasz hunspikey #95448 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Bocsi, akkor lehet, hogy hülyeséget kérdeztem. Azért merült fel a kérdés, mert van olyan androidos boxom, ami pl 60p-ben játszik mindent, vagyis nem vált egyáltalán. Ezért kérdeztem, hogy a TV app hogy kezeli(?)[ Szerkesztve ]
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Vhiktor
Topikgazda
A mostani tv-k ezt már jól kezelik egy ideje.
Akkor az az androidos box rosszul van beállítva vagy ideje nyugdíjba küldeni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest