- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz Lackooo84 #77350 üzenetére
CX:
-Beállítások > Kapcsolat > Eszközkapcsolat beállításai > Automatikus tápszinkronizálás
-Beállítások > Kapcsolat > Mobil kapcsolat kezelése > TV be mobillal > Bekapcsolás bluetooth-on keresztül és bekapcsolás wi-fi-n keresztül.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
apszi
őstag
Én is jobban szeretem mint az ezüstöket, azok valahogy sosem jöttek be.
#77251 tutis :
Spúrolás:
Ne is mond. Onnan indultam, hogy veszek használtan egy ocsó max 60.000Ft-os monitort, most ott tartok, hogy a félmilliós Oled vásárlásán örlődök.
Egyébként magam részéről, ha nem lenne a tv-ben semmilyen okos oprendszer, nem érezném hiányát, a tv-én egyáltalán nem szoktam netezni, ha meg valamit igen, azt max gépen, vagy telefonon, esetleg onnan kiküldöm a tv-re, ha nagyban szeretném látni, de erre 2-szer, ha volt példa az elmúlt X évben. Ezért is nem érzem hiányát a modernebb távcsipcsolónak, amennyit használva lenne, arra valószínűleg a sajátja is megfelelne. De ez én vagyok, lehet ez már korral jár.
Mindenesetre aki aktívan használja annak egész biztos, hogy kényelmesebb.
-
tom14621
csendes tag
válasz Berrik00 #77355 üzenetére
Samsung oldalán fut egy akció Samsung fesztivál. Arra rá mész ott kiválasztod a tvt. Majd hozzá kell adni még kettő terméket hogy adja a 20%. Utána van generálható Samsung kupon ami még 10%. Így lehet elérni a 672 ezret. Nekem van benne egy sound bar meg még egy olcsó kieg. Sajna nem csak annyi hogy kosárba rakni és puff de ha épp érdekel akkor sokat lehet így spórolni.
-
ricsip
addikt
válasz tom14621 #77357 üzenetére
Megint csak kérdezem, minek kell tornagyakorlattal szopatni a vásárlót. Te se hiszed ugye h. a kuponkódgenerálás az egy annyira bennfentes titkos infó h. ezért megérné nekik a 20% kedvezményt megadni? Akkor meg minek a tornagyakorlat elvgézése ahhoz h. az ember megkapja azt a 20% kedvezményt, amit amúgy mindenkinek megadnának, csak kuponkód generálós faszság nélkül?
mert ha teszemazt samsung alkalmazottaknak és családtagjaiknak lenne vmi egyszeri -20%-os akció. Vagy ha vettél az elmúlt 1 évben x százezer ft értékben samsung cuccot, bemutatod róla a számlát, akkor kapsz -20%-ot. Ezekhez ténylegesen kell lenni valakinek, vagy kellett csinálni valami nemtriviálisat korábban, ezért jár a -20%. De az hogy csak azért, mert kattintgat valaki 2-t a szaros oldalukon, és generál vmi kupont, amit bárki generálhat, ezért minek ugráltatják az embert? Adják meg a -20%-ot automatikusan pofára, és felejtsük el egymást. Érzi valaki magát bennfentesnek, komolyan elhiszi h. ezzel mert kattintott egy kuponért, attól ő már VIP vevő lett, és csak így JÁR a -20%?[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
válasz ricsip #77358 üzenetére
+1 Egyszerű marketing- pszichológia, azt a látszat érzetet kelti, hogy nagyon jó vásárt csináltál. Véleményem szerint is gusztustalan és tisztességtelen eljárás.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
ribarszki
őstag
válasz alaves #77360 üzenetére
Látszatot kelti? Mintha? Miről beszéltek?
A Watch 4 Classic árukeresőn 85k, itt 60k-ért elhozható most is. A Watch 5 pro az árukeresőn 200k, szlovák importtal. Itt 152k...
65-ös Oled tv-t vettem 570k-ért 900k helyett. sidebyside Samsung hűtőt 360k helyett 190k-ért.
Galaxy s22 250k helyett 147k volt. A Galaxy Fold3-am pedig 600k helyett 247k...Legalább nézzetek utána, mielőtt ekkora blődségeket írtok..
Ismétlem, amíg az árukereső legolcsóbb, legcigányabb, szürkeimportos ára alatt 30-40%-kal olcsóbban tudom megvenni, addig mi benne a tisztességtelen és gusztustalan? Kell hozzá kupon ez igaz.. Beszerezhető? Tök egyszerűen. Pár kattintás az egész..
Amikor az LG 5% kupont ad a MM-hoz képest is durván felárazott webshopos áraira, az a gusztustalan!
[ Szerkesztve ]
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, hasznalja valaki az Nvidia Shield Pro medialejatszót LG C9-cel?
-
Foglalt név
addikt
válasz ribarszki #77361 üzenetére
Az egész azért visszás, mert megtéveszti a fogyasztót ugyanis a kiírt ár nem egyezik azzal, amiért valósan meg lehet kapni az árut. A lényeg, hogy az árlista alapján nem tudsz jó döntést hozni és ilyen értelemben mindegy, hogy milyen irányban van nagy eltérés.
Az autóiparban bevett az adott modellből egy annyira kiherélt verziót csinálni, amit élő ember nem vesz meg, de 30% alacsonyabb árat lehet rá írni.
A másik irányban pont az autóalkatrész boltoknál volt jellemző, hogy az utcáról beesett embernek is adtak 30-40% kedvezményt.[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz Foglalt név #77364 üzenetére
Milyen műszaki vagy akármilyen terméket szeretnél venni a köv. fél évben?
[ Szerkesztve ]
-
-
alaves
addikt
válasz ribarszki #77361 üzenetére
Így van, amennyiért megvetted, az nagyjából a tisztességes profittal alkotott ár. Az általad felsorolt magasabb árak az extra-extra-extra profittal vannak kiegészítve, amely tisztességtelen, inkorrekt és gyalázatos.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Templomegere
senior tag
válasz powerup2 #77318 üzenetére
Ma tudtam beszélni velük, kijelző csere lesz, ma reggel megrendelték a kijelzőt...a hölgy azt mondta 14 napon belül érkezik, mondom mi ???? 14 nap ? azt mondta soha nincs ennyi de ez a hivatalos szám. Mondom isteni , közel 600e ft -tv és nincs Magyarországon hozzá raktáron kijelző... természetesen tudom így is nézni, de na .... van 4 tv a lakásban sőt 5. Egyikkel sem volt soha semmi probléma, hát pont a prémium dobja be az unalmast.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Templomegere #77368 üzenetére
De biztos hamar megoldjak. Nekem anno a cx-Ben cserélték alaplapot az hamar ment kB egy hét volt az egész.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
ricsip
addikt
válasz bnorci71 #77366 üzenetére
fosvágennél most is van még. Csak közben tavaly október óta felment a passzát ára 2 millióval.
Samsung-nak is kb. ilyen gyagya szintre kellene lemennie a kuponosdival. Pipa, hogy kérem a minusz 20%-ot, és kész. Igazából igen, ezt így kellene nekik is, csak h. a vásárló érezze mennyire van hülyének nézve a nagy személyreszabott (lol-broáf) kedvezményekkel.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Sony aj83 oled tud kezelni 4 terrás külső vinyót vagy ssdt? Konkrétan tudna valaki ajánlani márka típust?
-
alaves
addikt
válasz #55665408 #77371 üzenetére
Akármekkorát tud, mindkettőből. C1 is simán kezeli a 2 TB-s (USB tápos) és a 12 TB-os külön tápos HDD-ket.
[ Szerkesztve ]
-
Hauserjoci
csendes tag
Sziasztok.
TV vásárlás előtt állok, 2021 szériás 55ös LG-k nekem elég szimpatikusak árban, B13 és C11 között vacilálok, hogy megéri e azt a kb 30k felárat a C-s, és hogy szükséges e az nekem. Ahogy olvastam, processzorban, fényerőben, hangminőségben, és hdmi2.1 portok számában van eltérés. (javítsatok ki légyszíves, ha tévedek)
Én eddig nagyon a B13 felé hajlok, de azért meghallgatnám mások véleményét is a dologról mielőtt megrendelem, hogy jól gondolkodok e.
2db hdmi 2.1 port kell, számítógép-xbox, illetve a hang is később egy hangprojektorral lenne megoldva. Fényerőre nagyon nemtudok mit gondolni, nem láttam még a 2 TV-t egymás mellett, de szerintem azért a B-nek is elég a fényereje. Processzor pedig ha jólgondolom, a képjavító funkcióknál van nagy szerepe, viszont ezekről azt olvastam, hogy jó minőségű nyersanyagnál legjobb ha ki vannak kapcsolva.
Help pls![ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Hauserjoci #77373 üzenetére
HDR/DV-nél látszik inkább a 100-150 nit csúcsfény különbség, de elsősorban az interpolációs mozgásjavítás (valamint a BFI) minőségében van különbség. A B szériánál hamarabb megjelennek a hibák és többször válik láthatóvá (pl. artifact). A C széria képfeldolgozása jobb összképet eredményez. 30k-nál azért nagyobb a két TV közötti különbség.
-
Hauserjoci
csendes tag
-
powerup2
addikt
C-ét vedd feltétlen !!!
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
alaves
addikt
válasz Hauserjoci #77375 üzenetére
Az attól függ, hogy milyen mozgásmegjelenítést szeretsz, de ha csak ekkora az árkülönbség, akkor mindenképpen C1.
-
kismanús
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy gyors kérdést szerintetek most egy 55" CX oledem van meg vagyok vele elégedve de azon agyalok hogy 110e Ft ráfizetéssel fejlesztenék C2 re... Szerintem megéri igaz még az Én tvm is 2 év gari bőven van rá. De kiváncsi lennék Ti mit gondoltok. Hogy megéri beruházni ennyire? köszönöm!
-
Vhiktor
Topikgazda
Ilyen csekély árkülönbség mellett egyszerűen el kell felejteni a B szériát, ez nem lehet kérdés.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
bexinho23
őstag
Udv!
LG CX-em van kb 1.5 eve. Talan a 2000 ora is osszejott ezido alatt. Elofordulhat, hogy a mai tv kikapcsolaskor kiirt pixel frissitesre figyelmezteto uzenetet ezert lathattam? Sosem irt ki ilyet, akarhany orat ment a tv (8-10). Kb 1 ora telt le, es most kapcsolt be a tv, es a kepernyon vegigfutott egy feher csik fentrol lefele. Gondolom most befejezte a folyamatot.
Noha en nem akartam ezt a folyamatot vegigvinni, de nem volt valasztasi lehetosegem, mert tv kikapcsolasakor irta ki, es ha leokeztam, makd bekapcsoltam, ujabb kikapcsolasnal ugyanez az uzenet fogadott.
Valakinek futtatott mar le az LG tv-je ilyen frissitest, amit nem tudott elkerulni?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz bexinho23 #77381 üzenetére
Pár napja nekem is kiírta. Űgyben feküdve már félig aludva ki akartam kapcsolni, ott nyomkodtam, a power gombot mint a hülye, nem kapcsolt ki, aztán odafordultam és akkor látom, hogy kiírta a tv. hogy frissíteni fog. Azt hittem a nagy 2000-es lesz, de kb. 6 perc után kattant.
The Truth is out there...
-
bexinho23
őstag
Gondolom akkor ez a 2000 oras kotelezo program lehetett. Noha a kep gyonyoru, beegest nem tapasztaltam, remelem a tesztet kovetoen nem tapasztalok majd semmi szemmel lathatot. Este kiderul.
Amugy kikpacsolas utan en is hallottam par perc utan azt a jellegzetes kattanast, nyugodtan le is fekudtem. Majd kb. 40-50 perc utan bekapcsolt a tv, majd ki, es egy vizszintes feher vonal vonult le kijelzon.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz bexinho23 #77383 üzenetére
A szerviz menüben rögzített 2000 üzemóra utáni 1 órás pixelfrissítő futott le. A folyamatot ekkor is ~7 perces kompenzációval kezdi, 7 perc után kattan (csak az LG), ezt követően ~50 percet hűl a kijelző, majd következik az 1 pixeles vízszintes fehér vonal átfutása a kijelzőn egyszer (nagyobb áramot fog adni a jövőben azoknál a pixeleknél, ahol fénysűrűség csökkenést mért).
-
bexinho23
őstag
válasz alaves #77384 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszodat. Így már értem, hogy mi történt pontosan.
Gondolom minőség romlást, vagy bármilyen változást laikusként nem fogok érzékelni, ha eddig sem volt panaszom a képminőségre. Amúgy PS5-re és streamingre használom 50-50%-ban. Meglepődtem, hogy 2021. július óta már össze is jött a 2000 üzemóra.Esetleg a TV-n megtalálhatom a pillanatnyi üzemóra állást, vagy az csak szerviz által kinyerhető adat?
-
Sliderxy
senior tag
Szemezek egy ideje az LG OLED65C21LA -val.
A napokban elkezdett lefelé menni az ára. Telekomnál 704, Mall-nál ma már 710.
Elsődleges felhasználás filmek, sorozatok, ritkábban PS5 konzol lenne.
Annyira nem sürgős a vásárlás, az árgrafikont nézve folyamatos áresést látok, így felmerült bennem, hogy érdemes-e esetleg várni vele még 1-2 hónapot.Plusz felmerült bennem, hogy egy ilyen értékű készüléket merjek-e megrendelni a fenti két szolgáltató egyikétől. Velük nem, de másokkal volt már eléggé negatív tapasztalatom. A kiszállítással termékkel szinte soha sem volt gond, de ha garanciális ügyintézésre kell sort keríteni, hát ott elég sok cég elvérzik, agyvérzést okozva a vásárlónak...
[ Szerkesztve ]
-
Hauserjoci
csendes tag
Köszönöm urak a segítséget, C1 coming
-
Eugene Roe
őstag
Hagyd az LG-t, válaszd a Philipset
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
alaves
addikt
válasz Sliderxy #77388 üzenetére
Még esni fog az ára. Ahol 'gyári garancia' 3 év megjelölés van, mindenhonnan vásárolhatsz, mert a visszaküldési idő lejárta után úgyis az LG ügyf.szolg. fogsz kapcsolatba lépni, ha szükséges.
-
alaves
addikt
Adalék az LG vagy Philips OLED dilemmához: képfeldolgozás egy eleme: LG: vágott/vágható kontraszt (elvileg 85-ös vágott kontrasztnál minden részlet látszik); Philips: vágatlan kontraszt (érzékeltető példa: James Wan film [link] , a remux is ilyen nemcsak a trailer): a Philips-en pontosan beállított, maximálisra húzott kontraszt működik, látványos, elvileg elveszhetnek bizonyos részletek.
Kinek mi tetszik, mindkettő jó.
Többek között ezért célszerű megnézni személyesen vásárlás előtt.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Pro Koryak
addikt
Oled tévék - elsősorban Panasonic - wifin gondolom nem tudnak hangot kiküldeni pl. DAC-ra.
-
Sliderxy
senior tag
válasz alaves #77391 üzenetére
Nagyjából mi lehet a reális áresés november környékén? Az árdiagramot figyelve havonta azért elég jelentősen esett az ára eddig. Közel 100e ft/ hónap. lehet, hogy lemegy ez a típus 600 környékére is novemberig? Ha van rá esély lehet érdemes várnom még.
Egyébként a 77-es lenne az ideálisabb méretben, de az meg közel dupla ár, annyit már nekem nem ér. -
tutis
őstag
válasz Hauserjoci #77389 üzenetére
philips 55oled 706/806, akár 50ezerrel olcsóbban megveszed mint a c1-et. Ambilight, nagyobb fényerő, (ugyanaz a panel mint az lgben), androidra több mindent tudsz telepíteni (kodi), hangásban philipsnél van mély hangszóró is, szépen szól. nálam nem volt kérdés a philips...
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
tutis
őstag
xbox series s-el hasznalom a philipset, semmilyen hátránya nincs játékban. ez olyan hogy hdr filmre meg a philips a jobb. szerintem ezek a különbségek tesztek alatt jönnek ki, a való életben kb semmit nem veszel észre. Egyébként nemrég néztem egy vaktesztet 20-30 résztvevővel [link] ott a philips nyert. persze van olyan teszt is ahol az lg a winner.szoval kinek mi...
http://www.youtube.com/tutisgsxr
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest