- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sliderxy
senior tag
válasz alaves #77397 üzenetére
Az nem rossz, akkor érdemes lehet várnom vele.
Alternatívája egyébként mi lehet LG OLED65C21LA típusnak? Philips-et nézegettem korábban, de ez az Ambilight funkció engem kissé riaszt. Meg alapból a kezelő felületét sem ismerem. LG LCD-m van most is annak számomra teljesen jó a rendszere.
-
Sliderxy
senior tag
-
Gabor970
addikt
válasz Sliderxy #77404 üzenetére
935 2 éves modell.
Szerintem az android tv oprendszer nagyon jó a philipsen (65oled806-om van) Ambilight kikapcsolható, én sem kedvelem. Nem szerettem meg, pedig istók uccse igyekeztem. Ment pár napig, aztán kikapcs, aztán asszony miatt vissza, aztán már ő is azt mondja, hogy inkább ne legyen bekapcsolva.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
japunk
aktív tag
Ha nem tavaly márciusi lenne a CX-em akkor lehet én is most a Philips-et venném (pedig én javarészt játszok a tévén), mindig is szerettem volna egy Ambilightos tévét. CX után viszont OLED-en kívül más nemigen kéne...
The owls are not what they seem.
-
Vhiktor
Topikgazda
C1-nek nagyobb a kalibrált fényereje mint a Philispnek és pontosabb a HDR valamint DV megejelnítése is.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz Sliderxy #77411 üzenetére
Árban igen, de minden másban a C2 jobb, az más krédés, hogy megéri-e a felárat.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
tutis
őstag
válasz Vhiktor #77412 üzenetére
kalibrált..sajnos amilyen drága, itt nem sokan végzik el. Ezekre a teszt eredményekre nem adok nagy hangsúlyt, mindegyik csúcsszuper tv, nem érdemes kimondani hogy ez jobb mint az, mert nem a teszteken előforduló körülmények között nézed
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
-
Vhiktor
Topikgazda
Így van, mindkettő jó tv , egyikkel sem lehet mellé lőni
Nekem sok "teszttel" az a bajom, hogy amikor megadják a maximálsi féynerőt azt nem következetesen teszik, csak akkor van értelme bármi adatot megadniuk, ha az szabvány szeirnt van mérve, mondjuk HDR esetében 10%-os mintával a lehető legpontosabban D65-re kalibrálva. És ami még fontos, hogy ha mérnek akkor azt úgy tegyék, hogy amikor kikerül a minta akkor 2-3 mésodpercen belül történjen a mérés, ne úgy, hogy egyiket hagyják állni 1 percig, a másikat csak pár másodpercig. Sokszor csinálják azt, hogy a max féynerőt az egiyk tv-nél a legelcseszettebb beállításokkal mérik a másiknál meg kevésbé elcseszettel, csak innentől kezdve ennek semmi értelme nincs. A kedvencem amikor olyan "tesztbe" futok bele, ahol 100% biztos, hogy műszer nem volt a kezükbe soha, csak a neten fellelhető speckó alapján írják be a marketinges értékeket. Ugye marketing anyag alapján már a 10 évvel ezlötti IPS paneles tv-nek is oled szintű feketéje és kontraszt aránya van
[ Szerkesztve ]
-
tutis
őstag
válasz Vhiktor #77418 üzenetére
ezért értelmesebbnek tartom a sima blind tesztet, leültetnek a tv elé, betesznek mindegyik tv-re ugyanolyan tartalmakat, és döntsd el magad neked melyik a jó...Persze kellenek tudományos számminsztikai adatok is, mérések, de otthon nem fogom tudni hogy ez most 730, vagy 750 nittel világít az arcomba Legyen szép a képe számomra, tartalmazza azokat a szolgáltatásokat amikre szükségem van, ezek a fontosak. Én ezért ajánlottam a philipset. De aki az LG-t választja, azzal is jól jár. Nemrég vettünk LG Nano tv-t is, nekem a webos nem annyira tetszik, pedig jó rendszer az is. De hogy egy Kodit nem tudok rátenni, az már fáj...
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #77418 üzenetére
+1 ...például az rtings a 'gray uniformity' mérésnél nem adja meg a fényerőt amelyen mér (legalábbis én nem látom), illetve eleve legalább három fényerőn kellene mérni (alacsony, közepes, magas). OLED-nél nagyon nem mindegy, különösen a fekete közeli szürkéken a fényerő. Nálam C1-en csutka SDR fényerőn szinte tökéletes még az 5%-os szürke is, 100 nit körül pedig adnék jóindulattal egy 6-ost.
Philips-en a szabálytalan gamma követés szemmel észrevehető, a filmeknél a 'fade in' és 'fade out' esetekben látszik hogy nem teljesen 'folyamatos' az elsötétülés és kivilágosodás megjelenítése (ha esetleg megfigyelted).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
powerup2
addikt
válasz bexinho23 #77422 üzenetére
utt az üzemóra
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
sub71
aktív tag
Ha egy márka mellett az az egyik legfőbb érv, hogy jó a szervizháttere, azt némi cinizmussal úgy is lehet értelmezni, hogy szar termékeket gyárt. Itt a fórumban kb minden 5. Lg tulaj azzal érvel, hogy neki is volt már kijelzőcsere, és milyen rugalmasan kezeli a szervíz. Ez tényleg jó dolog, de azért az gáz, hogy ennyi embernek volt 1-2 éven belül gondja a tévével...persze, tudom az oled ilyen, főleg ha Lg
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #77420 üzenetére
Pontosan
-
Migee
tag
Szép napot.
Mi a véleményetek?
Sony 55A95K vs Panasonic 55 JZ1500?
Filmnézés, tv adás, sport, youtube , ezek a fo szempont.Illetve , hogy tökéletes legyen a mozgasmegjelenites, es a képminőség.
(Zarojelben megjegyzem, egyik keszulekem egy Sony A8H, es nagyon meg vagyok elegedve vele.) -
zozika84
őstag
válasz Pro Koryak #77427 üzenetére
Így van. Nekem is és még kb 5 ismerősömnek a mai napig hibátlanul megy az LG C9.
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
Migee
tag
A panasonicot elírtam. LZ 1500 akart lenni.
-
ribarszki
őstag
válasz Foglalt név #77437 üzenetére
Márciusi cikk. Több mint ezer órát futott qd oledek vannak.
-
törölt tag
Tévénél ez mindegy, főleg hogy a chroma subsampling hatása sokkal jelentősebb. A lent írt filmet, tévéműsort, sportot (kamerás anyagokat általában) pedig így szokták rögzíteni.
-
Vhiktor
Topikgazda
Ez csak monitorként való használathoz fontos, ahhoz én pedig mindig igazi moniort ajánlok és nem tv-t.
-
Foglalt név
addikt
válasz Vhiktor #77441 üzenetére
Nekem sosem volt "tv"-m. Viszont kb. 10 éve használom őket monitornak. Jár vele pár kellemetlenség, de vagy nem kapni megegyező méretben monitort vagy sokszoros áron valós technikai előny nélkül. Ha valakinek grafikai vagy hasonló kifinomult munkára kell, nem áll az előző megállapítás. De kódoláshoz, táblázatokhoz ott a hatalmas felület töredék áron, cserébe távkapcsolóval kell mütyürködni néha.
-
MajorPro
csendes újonc
Sziasztok
Félig meddig off. Oled vásárlását tervezem hamarosan. Van egy 2008-as 55XF9005-ös Sony TV-m. Ez volt akkor a csúcs LCD. VA Panel, Direct Led, 120 Hz, Android 9 van rajta (HBO Max, Netflix, Amazon, Disney+ van rajta, az Apple-t pedig apk-ból fel lehet tenni). Milyen áron lehetne szerintetek eladni?
-
powerup2
addikt
válasz Templomegere #77448 üzenetére
mondtam hogy hamar megoldják és jó lett ? semmi hiba nincs ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...