- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz daneel_hu #54950 üzenetére
Mindig van olyan dolog amibe "valaki beleáll", az Ambilight is ilyen, csak arra akartam utalni, hogy teljesen jó az Ambilight, akinek nincs kiépített világítása és TV-hez azt használna, na az itt megkapja, nagyon kellemesre állítható. Értem, hogy neked nem szempont, nekem sem, nem ez az elsődleges egy TV vásárlásánál, viszont jó dolog. A képek amiket mutatnak a felhasználók vagy a reklámok azok többnyire maxra húzott és teljes színtelítettségre állított Ambilight-ot ábrázolnak, az kib@szott erős, azt nem tudom elképzelni, hogy ne lenne zavaró, de egy derengő, videót követő fény vagy egy kellemesen beállított fix szín bőven jó.
#54951 krx21
Addig amíg nem próbáltad ki addig mindenképp ez a véleményed, aztán később kialakul egy másik szemlélet.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Bazsi81
tag
Sziasztok!Valahol olvastam múltkorában,hogy a cx újra viszi a dolby vision dl filmeket.Ez igaz?!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Bazsi81 #54953 üzenetére
mondjuk erre engem is érdekelne a válasz, mert nálam azok nem mentek a vásárlás/tv csere óta, igaz azóta volt vagy három FW frissítés és még azóta nem is próbáltam
az is igaz hogy csak ki kéne próbálnom, és nem kérdezgetni ittde a válasz érdekelne, hátha valaki próbálta
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
alaves
addikt
válasz norbertoth #54941 üzenetére
ASBL= Automatic Static Brightness Limiter. Lehet hogy a service menüből ki lehet kapcsolni, de ne tedd, védi a kijelzőt.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz szgaborsz #54946 üzenetére
B7-nél sokkal jobb a Philips OLED805 mozgásmegjelenítése interpoláció nélkül is. A Philips interpolációs mozgásmegjelenítése CX szintű vagy annál jobb, talán csak a Sony-nál lehet kicsit gyengébb (optimális Pure Cinema vagy Film). BFI és HDMI 2.1 a Philips-ben nincs.
A Philips - vélhetően a szabálytalanabb gamma követés és az alig vágott kontraszt következtében - jobban érzékeny a képtömörítési paraméterekre, így hamarabb megjelenhet color banding, macro-blocking, near black flashing.
Ambilight kismillió paraméterezési lehetőséggel, nagyon jó, van olyan beállítás, amely orvosilag igazoltan szemet is kevésbé rongálja, mint ha nem lenne.
A két készülék kb. azonos árban van most, smart tulajdonságok alapján tudsz dönteni.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
rodman73
aktív tag
Ez mennyire jó vétel szerintetek? 3 év garival bevállalnám szerintem, néztem már a különbségeket a C9 és a CX között. Az újracsomagoltat próbáltam kibogarászni hogy mit jelent, de nem jártam sok sikerrel. Valaki esetleg vissza küldhette?
-
nagyúr
-
Bazsi81
tag
válasz Lacielvtárs #54963 üzenetére
Sl vagy dl? Vagy mind a kettő?
-
Pro Koryak
addikt
válasz szgaborsz #54946 üzenetére
Azt nem tudom, melyik tesztben írják, hogy nem jó a mozgásmegjelenítés a Philips 65OLED805 oleden, a P5 proci eddig is a jobbak között volt.
Nem tudja a 4k/120Hz + VRR-t, ami csak játékoknál fontos, de te nem játszanál rajta.
Filmekre lehet jobb lenne, mint a CX.
Ráadásul a max fényereje 800-900nit, teszteléskor mért érték, nem reklámszöveg. -
djnice
veterán
válasz Lacielvtárs #54965 üzenetére
A .ts az 8.1 Single Layer lesz.
-
danizo78
friss újonc
Oledeket nézegetem...
Érdeklődnék , használ-e valaki Sony Kd48A9-est?
Mennyire elégedett vele.
Tényleg dual tuneres? Mire használható a twin tuner, ha nem arra, hogy 2 Tv adást lehet egyszerre nézni.
Állítólag már az újabb tv-nél nincs PIP. -
-
KTTech
veterán
válasz Jokes67 #54923 üzenetére
Nem, de onnan kezdve a BT.709-es tartalmak iszonyúan túlszaturálva fognak onnan kezdve megjelenni, közük nem lesz a színhelyességhez, még távolról sem.
Jobb, ha a TV dönti el, milyen színteret kell neki használnia.www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
paolinho
őstag
Bocs, ha hülyét kérdezek, de kissé bizonytalan vagyok a témát illetően.
Szóval a 16 hónapos kislányom állandóan letaperolja az OLED tv-t, és kérdezném, hogy sima Clin tükör tisztítóval szabad ezt kezelni? Nem tudja az ilyentén tisztítószer károsítani a képernyőt? -
danizo78
friss újonc
válasz alaves #54969 üzenetére
Sajnos nem fér el a 55-ös. Látom, hogy a 48-as árak drágábbak sajnos. Még várok még azért, remélem 400 e alá mennek a 48-sok. Néztem meg az Lg cx is.
Na meg a philips 48oled 935- öt is, ami nagyon tetszene csak az ára...
Jelenleg is Philips Tv-m van, habár már 7-8 éves(42pfl5038), de nagyon szép képe van (legalábbis számonra) -
nagyúr
válasz paolinho #54971 üzenetére
Szerintem nem fogja bántani, de csakis a mikroszálasra fújva, ne csorogjon sehova.
De ha ez sem biztos neked, akkor elég egy "kicsavart" sima szappanos vizes mikroszálas tisztítás, majd szárazra törlés egy másikkal.
Vagy pedig veszel direkt erre a célra szánt képernyő tisztító folyadékot. Azzal tuti nem lesz baja.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
manager2220
tag
CX-en tényleg elő lehet hozni a 1113111es kombinációval egy rejtett menüt amiben bt2020ra állítva egy módot javítani lehet az színek élénkségét?
Benne marad ez a funkció örökre vajon? Máshogy nem lehet kihozni? -
#gab_
őstag
Szappanos víz, clin. Egyre jobb maradandóan tönkre/foltossá teheti a tvjét!.
-
nagyúr
Megjött végre Vincent véleménye is a BX-ről.
[LG BX OLED TV Review - How is Its Picture Quality vs CX?]
TLDR:
Gyengébb, mint a CX. CX az ajánlott, főleg, hogy nincs nagy árkülönbség.De ettől függetlenül még mindig OLED, csak ez tényleg a belépő szint.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
pontyos
senior tag
válasz manager2220 #54977 üzenetére
Hogy hogy rejtett menü? BT2020 a 4K hdr színtér szabvány, miért kell rejtett menüből beállítani? Most vagyok vásárlás előtt
-
MaxxDamage
félisten
válasz *RLaci* #54976 üzenetére
Én speciális tisztító spray + nagy kendő (hozzá volt, kupakjába) amit még korábbi LG TV-hez kaptam az Euronicsba
Nagyon jó cucc, felfújom és addig kell törölgetni (körkörösen) a kijelzőt, mígtisztaszáraz nem lesz és a felület taszítja a port, szószt...mindent ami kosz.Sokat kell törölgetni, mert nem tudom milyen anyag az (mintha ilyen olajos lenne vagy nemtom...) amúgy kék folyadék van a dobozban ha jól emlékszem.
OLED TV-m is lekezeltem vele első felrakásakor és azóta sem kellett a kijelzőt tisztítanom, mert patyolat tiszta.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz manager2220 #54984 üzenetére
C9PLA -ba is van rejtett menü?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
norbertoth
senior tag
válasz FollowTheORI #54979 üzenetére
A real cinema azaz valósághű mozi ilyen jelenséget produkál hogy recések az élek?! Nektek be van ez kapcsolva?
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
alaves
addikt
válasz norbertoth #54986 üzenetére
Real cinema az 5:5 pulldown-t csinál. A "recés él" az az artifact, amely interpolációs hiba (trumotion).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Én is próbálkoztam régen a "széles" színtér beállítással SDR-ben a B7-en, nem jó, csak első pillantásra tűnik annak, túlszaturált színeket kapsz. Kalibrálással még el is lehet érni valami eredményt, de jóval lentebb kell csavarni a színeket, viszont a gamma és brightness is szétcsúszik.
SDR-re a BT.709 és BT.601, HDR-re és DV-re meg a BT.2020 színtér a helyes, ne variáljatok, mert nem lesz jó.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
wallace 234
őstag
válasz FollowTheORI #54979 üzenetére
Igen még mindig oled, de ha ennyire gyenge lett, akkor milyen lesz az A1 es széria, és ki fogja azt meg venni? Oled lényege veszik, ha tovább butitják! Értem én el kell adni a drágábbat, de milyen áron?
-
nagyúr
válasz wallace 234 #54989 üzenetére
Nos, remélhetőleg tanulnak belőle, és a következő belépőszint nem lesz ennyire butítva. Vagy pedig olcsóbban fogják adni. (nagyobb diffivel legalábbis)
-
wallace 234
őstag
válasz FollowTheORI #54990 üzenetére
Reméljük, hogy tanulnak az idei év majd meg mutatja!
-
GuruZone
őstag
válasz MaxxDamage #54985 üzenetére
igen, de csak saját felelősségre [link]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 12 • PlayStation 5 Digital • LG OLED55C21
-
manager2220
tag
Utánanéztem és egy oltári fake az egész ember a YouTubeon ahogy van. BT2020"ra meg kB automatikusan vált szinte minden forráson több más videó szerint is.
-
-
djnice
veterán
válasz Lacielvtárs #54994 üzenetére
Hát jobb lenne ha vinné a P7 DTDL MEL/FEL-t is ahogy 8-as és a 9-es széria
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz Lacielvtárs #54999 üzenetére
Itt van egy szép összefoglaló [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest