- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz BusinessGuy #42350 üzenetére
Melyik denont ette meg az a high end logitech?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
renziNNN
tag
válasz Pro Koryak #42342 üzenetére
Csak pár film amit nemrég néztem:
Venom, Matrix triológia, Transformers részek és a John Wick 3 is tervbe van.
Ezen kívül a Netflixen is van bőven DV content, legutóbb az Altered Carbon-t néztem meg, a képi világa elég szép volt.
De nyugodtan válogathatsz innen még. Persze HDR-ből több tartalom elérhető, DV nélkül is lehet élni és csodálkozni a képminőségen? Természetesen.. de ha már kitalálták és tudja a tv és van is ilyen tartalom, akkor miért ne nézzek ilyet?
Egyébként ha már így kérdezed, sem 20 sem 200ezer nem kell hozzá esetemben, mert viszi a tv Ettől függetlenül én is örülnék, ha lenne ilyen olcsón, mindent lejátszó eszköz.[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
válasz salapp #42326 üzenetére
Szerintem azért nincs igazad, mert a TV-vel lejátszás egy csomó ismeretlent, egyéb problémát kiszed a képletből. Pl. frame-rate egyeztetés, black level stb. Pusztán mérnöki fejjel gondolkodva egyértelműen a TV-vel lejátszásnak kell a legjobb minőséget hoznia, feltéve ha adottak ehhez a TV-ben hardveresen és szoftveresen a körülmények. Az LG-ben mondhatjuk, hogy adottak. Már így is annyi mindenre kell figyelni a forrás anyag és TV beállítások tekintetében, ha ezt még egy lejátszóval is hatványozzuk, akkor én tuti agybajt kapok.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
A DLSS >=2.0 még jól is jöhet majd, ha kapunk HDMI 2.1-et, és nem lesz - legalább is megfizethető - GPU, ami kihajtja a 2160p120-at friss játékok alatt (de talán még anélkül is, ha marad nálunk az 1440p120 és elkanászodik a játékok teljesítmény igénye). A Deliver Us The Moon-ban szépen teljesít a friss verziója, csak olyan játékokban hasal el, ahol tele van lágy, maszatos effektekkel a kép, amit kap (azzal még mindig nem igazán tud mit kezdeni, és hamis éleket kezd kitalálni magának a fátyolos, ködös képre, túlélesített hatása lesz, mint ha a TV-n feltolnád a Sharpness-t, de ha eleve éles, tiszta képet kap, az szép lesz -> talán a post-effect előtt kéne lefuttatni és a kimenetét szétkenni "álomszerűre"...?). A Battlefield-et szerintem nem frissítették v1.x-ről (kevés 2.0-ás cím van most, a Control az állatorvosi ló, a Moonman az ékes példa, Wolfenstein-t nem néztem)
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
veterán
Ennek ellentmond, hogy egy célhardver szokott a legjobban teljesíteni egy adott szituban. Ott van pl a fényképezés. Egy mobilos kamera soha a büdös életben nem hozza egy fényképezőgép (normálisabb) teljesítményét. Ugyanez igaz a lejátszókra is. Kétségtelen, hogy a legkényelmesebb a tv-vel való lejátszás.
-
PuMbA
titán
válasz rothfb #42361 üzenetére
Azért a filmlejátszásban nincs akkora különbség, mint a fotózásban, mert maga a dekódolási követelmények ugyanazok a TV belső lejátszóján és a külső lejátszón is Olyan nincs, hogy a TV lejátszója kihagy adatokat és úgy dekódol. A mesterséges algoritmusokat / feljavításokat, ha kivesszük, akkor a különbség minimális a lejátszók között.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz sakal83 #42347 üzenetére
"Valoban elsore a pana fapadosnak tunik rendszer szinten de ketsegtelen vannak elonyei a webossel szemben. Gyorsabb letisztultabb csicsamentes. A rendszer felallasa is gyorsabb valamint a csatornavaltas is jobb. a guide menuben verhetetlen. Tovabba olyan kis finomsagok vannak benne amit csak hosszabb hasznalat mellett vesz eszre az ember. Ezt ugy mondom hogy evek ota webost hasznalok. Persze a webos klasszisokkal jobb osszessegeben de szimpla hasznatlatra a pana is jo. A webosnel szerintem pl nincs kepernyo kikapcsolo mint a pananal. Javitsatok ki ha tevedek azert. A medialejatszojaban az anyagba porgetes botranyos a pananal..."
Nekem Pana plazmám volt és nagyon szerettem, a menüje fapados volt de nem kellett jobb.
De ennek azért bő 8-10 éve, azóta fejlődött a világ a NOKIA telefonom ment a levesbe, lett helyette szifon ...
Egyértelmű, hogy egy tévékészüléknél nem a menürendszer és a különböző ficsőrök az elsődlegesek de azért ha van = az ne legyen már baj.Lassan úgy érzem magam a topikban, hogy hiába a sok-sok plusz feature az LG-nél, páran gúnyosan lenézik ezt. (magyarán szar).
Teljesen felesleges a feszültséget kelteni, mindig ugyanide jutunk, g*ci unalmas már ez.Pl van egy Popcorn A500-asom talán 2016-ból, ha jól tudom android van rajta. Fapados letisztult, de fagyogat és lassú. Az életben nem láttam még ekkora szart, a gyerekszobában lévő ASUS médialejátszó pár évvel öregebb de szerintem messze veri kezelhetőségben azt a fost. Nyilván egyik sem etalon...
Az E8-ason a belső médiaplayert használom... nekem bőven elég, talán csak pár dologban kéne egy-két újítás rajta. (pl feliratok átlátszóvá tétele) -
daneel_hu
addikt
"Szerintem azért nincs igazad, mert a TV-vel lejátszás egy csomó ismeretlent, egyéb problémát kiszed a képletből. Pl. frame-rate egyeztetés, black level stb. Pusztán mérnöki fejjel gondolkodva egyértelműen a TV-vel lejátszásnak kell a legjobb minőséget hoznia, feltéve ha adottak ehhez a TV-ben hardveresen és szoftveresen a körülmények. Az LG-ben mondhatjuk, hogy adottak. Már így is annyi mindenre kell figyelni a forrás anyag és TV beállítások tekintetében, ha ezt még egy lejátszóval is hatványozzuk, akkor én tuti agybajt kapok."
Pontosan ezért használom a belső lejátszót az A500 helyett.
Hiába a nagyobb tudás, egyszerűen nem alternatíva az LG-s belső helyett. -
blakey
titán
Lejátszókra nem ugyanaz igaz mint a fényképezőgépekre. Nehogy a TV legyen a fényképezőgép, mint lejátszó és a médialejátszó meg a mobil , nagyon téves úton jársz. a TV lejátszóját többszörösen lekörözi az említett 20e kategóriájú Amlogic box is CoreELEC-el. A Dolby Vision hiánya miatt gondolod ezt? Ugye ez vicc. 15 éve kizárólag médialejátszókat használok, nagyon lejátszót teszteltem és szinte ugyanannyi TV-t, egyik TV lejátszója se hozza a mindenkori médialejátszó szintjét. A Dolby Vision nem az "istenkirály", tuti HDR, nincs akkora előnye, hogy anélkül ne lehessen HDR-t használni. Nekem van Amlogic boxom is a többi mellett, csak tesztelés erejéig használtam a TV-k lejátszóját, a kadenciahelyes lejátszás hiánya már egyből zavaró, nem beszélve a különböző hangok megfelelő kezeléséről.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
daneel_hu
addikt
"Ennek ellentmond, hogy egy célhardver szokott a legjobban teljesíteni egy adott szituban. Ott van pl a fényképezés. Egy mobilos kamera soha a büdös életben nem hozza egy fényképezőgép (normálisabb) teljesítményét. Ugyanez igaz a lejátszókra is. Kétségtelen, hogy a legkényelmesebb a tv-vel való lejátszás."
De a fényképezőgép/mobil esetében ennek fizikai okai vannak amit egyszerűen nem tudsz (egyelőre) átugrani. Pl. optika és érzékelő mérete.
El tudom képzelni, hogy egy jobb médialejátszó tudását integrálni lehetne a tévékbe, csak valamiért nem teszik. Mint ahogy Gigás LAN sincs oledekben.- -
daneel_hu
addikt
Nem.
Van egy 30D-m, EF 24-70 f2.8-assal, (ez nagyjából 13-14 éves technika)
A mai mobilok meg sem tudják megközelíteni a minőségét, legfeljebb sötétben van némi előnyük amennyiben nincs hosszú expozícióra lehetőség. Nyíilván ez az optika miatt van így, de mindenesetre elgondolkodtató.
Teljesen valós képet ad, annyira szép a rajza... egy mobilnál pedig szenvednem kell még egy portrénál is, hogy ne legyen torz az arc.
De mondjuk ez az üveg 2007-ben került annyiba mint most egy 55 colos oled. -
Tulku
veterán
válasz daneel_hu #42367 üzenetére
Panáéknál ez már történelem....már hogy csinálnak valami nagyon jót, de agyoncsapják piszlicsáré dolgokkal, amitől a végeredmény nem tökéletes....
Példa: fényképezőim voltak panák, mert milc fronton sokszor maradandót alkottak...különösen a videós képességeik (sic!) voltak kiemelkedőek, de pl a jpeg algoritmus egy Olympos-hoz képest roppant gyenge volt...ja persze fotózzunk raw-ban...hogyne...
Ettől függetlenül jók a panák....ha nem fogott volna meg a C8, akkor 100% hogy panám lenne... -
daneel_hu
addikt
"Ettől függetlenül jók a panák....ha nem fogott volna meg a C8, akkor 100% hogy panám lenne..."
Nyitott vagyok továbbra is bármilyen készülékre, még akár egy Samu microLED-re is.
De 65 col után nem fogok újra 65 colt venni, kivéve ha valamilyen oknál fogva a jelenlegi tönkremegy és cserélik, de még akkor is inkább rádobnék némi pénzmagot egy 77-esre.
Viszont Panánál jelenleg nincs 77-es modell ha jól rémlik.
Rendbeteszik a design-t és lesz 77-esük, símán vennék Panasonicot. (mondjuk egy GX vagy WX-jellegű modell kellene)[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz renziNNN #42353 üzenetére
Azt ugye tudod, HDR10 és DV között max. egymás mellé téve fogsz látni piszlicsáré különbséget!
"Egyébként ha már így kérdezed, sem 20 sem 200ezer nem kell hozzá esetemben, mert viszi a tv"
A hang meg Dolby Termos lesz az Atmos helyett a tv hangszóróján.
Tehát egy normális erősítő és hangrendszer kell, ami viszont 200e-ért lehetetlen még használtan is. Ha már értelmesen akarsz mozizni otthon.
Ez mellett a 20-30e aprópénz.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz renziNNN #42337 üzenetére
> "Oppo klónnal ami mindent is tudna elvileg"
Az sem tud mindent, meg tavolrol sem De dual layer profile 7-es DoVi full BD-ket igen, amire lett veve
> (#42365) blakey : "A Dolby Vision nem az "istenkirály", tuti HDR, nincs akkora előnye, hogy anélkül ne lehessen HDR-t használni. "
LG van, a mai napig, a CX-ekrol nem tudom mi a helyzet, de en lennek a legjobban meglepodve, ha maskepp lenne.
Tavalyi Panaknal nem tudom mi a helyzet, az az elottieknel meg nem volt meg DoVi.Nem erolkodnenek ennyit a DoVi-val a "hacker-ek", ha nem lenne kulonbseg ...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
A hackerek azért próbálkoznak, hogy minden igényt kielégítsenek. Nem a Dolby Vision a HDR.
HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision, ezek érhetőek el jelenleg a TV-ken, a gyártók ugye nem egységesen használják fel a lehetőségeket, én is Dolby Visiont tudok nézni, nincs HDR10+ képes TV-m de ettől még nem azt tartom az etalonnak hogy anélkül ne is nézzek HDR-t.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
renziNNN
tag
válasz Pro Koryak #42374 üzenetére
Kinek mi a piszlicsáré..
Ezt viszont nem értem. Ha már értelmesen akarok mozizni, nyílván kell egy jó hangrendszer hozzá, még az Atmos a tv hangszóróján sem fog akkora élményt adni szerintem..
Ezta 20ezres lejátszóegy bármilyen lejátszó mitől adná meg?
Atmos rendszer kiépítésének az értelmét meg egyelőre nem látom, a jelenlegi "gagyi" régi hangrendszerem is csak DTS-t tud és majdnem lebontja a falakat.
Ettől függetlenül belátom, hogy jó alternatíva lehet az említett lejátszó, lehet ki is próbálom majd valamikor, csak ne állítsunk olyat, hogy mindent visz, mert még nem visz mindent.(#42380) chros
De ha tudok valasztani DoVi vagy HDR10 kozott LG-n, akkor DV, ez nem kerdes.
Így van, én is így látom.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz renziNNN #42381 üzenetére
Ezt
a 20ezres lejátszóegy bármilyen lejátszó mitől adná meg? - attól, hogy pontosan továbbküldi az AVR-nek amire a TV-k lejátszói jelenleg nem képesek és kétséges, hogy képesek lesznek-e rá.
Atmos rendszer kiépítésének az értelmét meg egyelőre nem látom, a jelenlegi "gagyi" régi hangrendszerem is csak DTS-t tud és majdnem lebontja a falakat. - neked valóban elég a TV lejátszója.
Mindent visz, az a mai világban folyamatosan változik, a TV-k lejátszóihoz képest sokszorosan több formátumra képesek, szóval ha a TV lejátszója képes 100%-ra akkor a 20e-e lejátszó 150%-ra, kb. így kell elképzelni és esetleg bele van számolva az is, hogy a DV SDR vagy ha megfelelő az anyag akkor HDR10 lesz. Mellesleg SMB/NFS-en játszák le a tartalmakat és nem DLNA-tól ha már hálózati lejátszás is szempont illetve ott a gigabit LAN ami a TV-ben továbbra is 100-as.
Amúgy én is külső lejátszókkal nézek DV-t, Apple TV 4K, Sony UHD Blu-ray lejátszókkal, nem a TV lejászójáz használom.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz lala666 #42384 üzenetére
Viszont ott volt a HDR10+ ami szitnén hasonlóan jó, de most megy a "cicaharc" mint korábban a Blu-ray és HD DVD idején.
-
veterán
-
Jorgi Kormi
senior tag
Sok igazság van abban , hogy kb.600 "ropiba" kerülő tévé belső lejátszójának illene szinte mindent lejátszani .( még a "kakakós csigát" is , annó ezt a pékárus szóhasználatot egy dvd, cd,sacd, stb magas kategóriájú lejátszó tesztjében olvastam) És az is egy szempont például , hogy csak gyülnek a komponensek ( hifi, házimozi ,stb.) amik ugye helyet foglalnak és külön élvezet ezeket portalanítani , hozzájuk férni + kábelek , elosztók "rengetege". ( fekete fényes felületek vagy matt fekete)Szóval jobb az , ha közvetlenül a tévé nagyjából mindent le tud játszani .
[ Szerkesztve ]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
djpundro
aktív tag
Lehet hogy Sony Trinitron tevet nez . [link]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Fisha
őstag
válasz Jorgi Kormi #42393 üzenetére
Hát igen, az is nagy élmény volt mikor betettem az LG-t és egyből vágtam be a fiókba a settopboxot, a médialejtászót és minden, ezekhez tartozó kábelt és távirányítót is.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz daneel_hu #42363 üzenetére
En nem az lgt nezem le. Toronymagasan az elso rendszerben. A pananal olvasok sok degradalast amit most reszben cafolok mert folyamat hasznalom es elhetonek itelem. A 2014es panamon meg elegge rossz volt a rendszer de ez az uj azert sokat fejlodott.
Egyebkent egyetertek hogy jo rendszer is kell a tvre ami mar alap. En a hanggal is igy vagyok. Mindenki a kulso hangrendszert emlegeti de alapvetoen tevedes szerintem hogy egy tvnel a hangot nem kell ertekelni. Hiaba van kulso rendszerem de 97%van a tv hangszoroi mennek. Szerencse hogy mar figyelbek a hangra a gyartok.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Jorgi Kormi #42393 üzenetére
Nekem kettő kb 10 cm x 10 cm-es, kb 20 dkg-os kis dobozom van. Amiből egy hdmi kábel megy a tv-kbe, meg persze egy tápkábel a 240-be. Usb 3 db az oldalán, abba dugom a pendrive-okat.
Ez van mindkét tv esetében. Ugyanaz a lejátszó.
Értem én a logikát, hogy egy ennyibe kerülő tv stb stb. Valahol jogos is. És ebben az LG élen jár.
De pl nálam a tv vételnél sokadrangú volt az, hogy lejátszik e valamit vagy sem. A megbízhatóság fontos volt, a letisztult egyszerű menürendszer fontos volt, a képminőség, hangminőség nagyon nagyon fontos volt.
Sok tv-vel volt már dolgom és mindegyik belső lejátszójával volt valami bibi. Én abból indultam ki, hogy külső lejátszó kell. Ezek a lejátszók már meg voltak, mikor az oledek megérkeztek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hardcore café
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs