Új hozzászólás Aktív témák
-
sqpp
őstag
válasz Motion_Blur #4952 üzenetére
HITMAN Benchmark, szal nem a játék alatt van igazából, de megnézhetem úgy is.
2017-12-16 20:16:54
Core: 2062Mhz
TDP: 78.8
Fesz: 1.0810[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha úgy stabil auto fesszel, akkor frankó. Nekem 2GHz alatt stabil 24/7. Ez van.
Jah, hogy adsz neki feszt.. 78%? Milyen felbontással? Nálam 100% alatt nem nagyon van 1440p-ben. Sőt, sokszor van powerlimitem..
Így persze, hogy nem forr.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát a 4K ~80%-os GPU terhelés az Nekem nem épp gépigényes játékot jelent..
Overwatch Nekem 141 FPS-sel ~90% körül teker, mapfüggő.
Ó.. 7 vs ~20ms frametime eléggé sokat jelent ám, főként FPS-ben. Pl overwatch alatt elég drasztikus a különbség.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Néha elkap a hév, akkor felmegyek 165Hz-re, ott már azért tud izzani a vga elér rendesen.. De teszi a dolgát.
Overwatch, 165Hz-162FPS, alulfeszelve, 162-n áll, 90%-os gpu terhelés, ~60 fok. 1962MHz max boost.
A vicc, hogy 1987MHz-n, auto fesszel is ugyan így megy. ~6.2ms a frametime,ha lemegyek 60-ra, ugyan ez 17ms, és látszik, hogy "húzza" a képet.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
arnoldito
senior tag
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok. Van most két lehetőségem, az egyik egy Asus Rog Strix 1070, a másik meg Asus Rog 1080ti. Szerintetek melyik legyen? Mivel 2k a monitorom, a 4k így nem érint. Volt már 1080ti, de 1070-nel nem próbáltam ezt a felbontást. Szerintetek melyiket válasszam? A 1080ti amim volt kicsit sajnálom, de sokszor heti 4 órát sem játszottam, a munkámból kifolyólag, de most a télen több időm lenne. Az igazi kérdés az, hogy sima 2k 60Hz monitor mellett van e értelme a 1080ti-nek? Köszönöm a válaszokat!
-
arnoldito
senior tag
Igaz, de lehet, hogy pont az a lökés kellene csak, hogy megvegyem a 1080ti-t.
-
sqpp
őstag
válasz arnoldito #4964 üzenetére
Nagyon is érint barátom! Én szintén FHD monitorral nyomom, pedig 4K felbontást használok játékoknál és sokszor ég és föld
Majd ha lesz lehetőséged, akkor beszerzel egy rendes 4K kijelzot (én is tervezem)
Ugyan arról váltottam én is.
Szerintem gondold meg az anyagi helyzeted, aztán ha megvagy dönts.
Bár ha ritkán játszol és csak FHD érdekel, akkor jobb az 1070 ebből kifolyólag, hiszen az is visz mindent gyonyörűen.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz arnoldito #4962 üzenetére
Az SLi-nek is volt értelme, mondom akárki akármit.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
cyberkind
félisten
válasz Motion_Blur #4970 üzenetére
És még így is van pár játék ami ugyan az optimalizációja miatt de beveszi ezt a tartalékot.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Witcher 3 alatt 1.012V-n is szépen elmászik 65 fok körülig 1949MHz-n.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Srob
tag
Osztom hackeeeee érvelését,én is 4K-n játszok 60Hz-n,de amikor vissza rakom 1080p 120Hz-re ott azért érezhető a különbség.
(#4927) torma1981 Kérhetnék egy Superposition 4K Benchmarkot azokkal a beállításokkal?Hiába emelem
a memóriát nem hoz sokat a konyhára.+185,+250,65% 2100 RPM beállítás mellet ezek az értékek."curiosity killed the cat"
-
Srob
tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Motion_Blur #4978 üzenetére
Én nem véletlen szoktam mondani, hogy közel sem számít annyit a gpu órajel.. Persze, számít, de nem annyit, mint azt többen gondolnák.. Én 1440p-ben nézelődöm, és elhanyagolható a különbség..
Én ezért is használtam már egyszer 1900 MHz körül, 1V-n a strixet, kb. 5% különbség volt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Areturus
tag
válasz Motion_Blur #4978 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Motion_Blur #4982 üzenetére
Az úgy már oké, úgy értve, hogy a gyári boost órajelek, és a 2100 körül.
Bench-ek alatt előjön a difi, de játékban, főként ha fps cap van, nem veszel észre semmit.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Motion_Blur
félisten
válasz hackeeeee #4986 üzenetére
Alulfeszelted vagy gyárilag ennyi?
Nekem azt javasolták hogy feszeljem alul 0.875-re és úgy kb. 1800-1850-en fog menni, max. 75 fokon. Ez a fix órajel nekem bőven elég lenne, kérdés hogy tudja-e majd ilyen alacsony feszen.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Motion_Blur #4987 üzenetére
Ez alulfeszelve ennyi. Gyárilag elküldi 1.04-1.062V-ig, és 5-10 fokkal melegebb, azonos órajel mellett.
Ez a gyári boost órajele a Strix-nek, a Poseidion órajelével elmegy 1987-2GHz-ig is. De oda már 1V fölé kell menni. 1.025, 1.031V-ig, és semmi különbséget nem veszek észre.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Motion_Blur
félisten
válasz hackeeeee #4988 üzenetére
Értem, akkor nem csodálkozom hogy 2090 MHz-en alapfeszen befagytam
Egyébként a 8K-s teszten a 4K-hoz képest átlag 20-30 MHz-el kisebb boost órajelem volt ugyanazokkal a beállíátoskkal. Ez normális? 1080p Extreme-en meg a + 20-30 MHz-em volt a 4K-hoz képest. TDP limit?
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Motion_Blur #4989 üzenetére
Én 2GHz fölé sehogy sem tudok menni, ha kitolom a feszt koppig, akkor sem.
Véleményem szubjektív...
-
keIdor
titán
GamersNexus-on a Steve modolta a Titan V-t, rátettek egy 280-as AiO-t, amivel már 40°C környékén van a GPU és 2010-2040MHz-en jár a kártya, stabilan. HBM2 is bír +150MHz-et, utána kevesebbet dob neki a benchmark.
Azért 2GHz-en már komoly ez a GV100, kíváncsi leszek a GeForce-ra szánt Voltákra.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hmm..
Én alapjában véve arra is, hogy hogy fog muzsikálni a HBM2 Náluk.
Viszont ez jól hangzik. A kérdés, hogy vajon, hogy fog viszonyulni a feszhez (alulfesz, stb). Na meg, az új GPU és a HBM miatt, vajon, változott-e a boost algoritmus valamit.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
keIdor
titán
válasz hackeeeee #4994 üzenetére
Szerintem GeForce-ra amúgy (GV102, GV104, GV106 stb.) GDDR6-ot fognak tenni, mert olcsóbb, mint azt a hatalmas interposert gyártani 700-800€-s kártyákra. Többet csak nem kérnek értük...
Meg a GP100 és GP102-ből kiindulva hiába van mindkettőben 3840 cuda core összesen, mégis kisebb a GP102 GPU. Egyrészt gondolom azért is, mert nincs se HBM2, se interposer, nem kell annyi tranzisztor.
A Steve Burke amúgy azt mondta, hogy ha lesz is Ampere, az is Volta alapú lesz, mert rohadt drága lenne párhuzamosan két architektúrát fejleszteni, még az nVidia-nak is. Ebben van valami, ha belegondolsz...Illetve ez a Volta is majd Asynchronous compute, DX12, Vulkan stb. alatt fogja igazán megmutatni a tudását. Egyébként összesen a GV100-ban 5376 cuda core van, a Titan V-ben 5120 aktív. Most még csak ezt a különbséget látni. El tesztelgetnék én is egyet víz alatt. Kár, hogy egy vagyon...
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ha jól emlékszem úgy is indult a hír, hogy az "otthoni felhasználású" Volta kártyák GDDR6-tal jönnek majd.
Hm, mondjuk az erőforrások tekintetében logikus. Ez egy szörnyeteg így is, már a 1080Ti is az.. De ezek, áh.. Már a Titan X, Xp is.. De ezek..
Én is kipróbálnám, sőt... De jó látni, hogy meglépték a HBM2-t, pedig ugye sok pletyka volt, hogy az AMD miatt lehet mégsem lesz még nekik.
Véleményem szubjektív...
-
Melorin
addikt
Sziasztok. Egy Ti-vel mennyire könnyen van meg 1440p-n a 144fps játékokban? Persze játékfüggő, de úgy átlagban? Annyira nem érdekel minden beállítás ultrán, de a tesztekben csak kimaxolt eredményeket látni.
Ha nem vagyok maximalista ilyen téren, és a Ti-vel könnyedén megvan a 144, szerintetek akár még sima 1080 is elég lehet nekem? -
Chrys_
addikt
Gigabyte GTX 1080 Ti Aorus megrendelve. Az Xtreme nekem nem éri meg a felárat. Abból a pénzből majdnem kijön a vízhűtéshez a blokk (EK Water Blocks EK-FC1080 GTX Ti Aorus Nickel 126€). Bár ez utóbbit egyelőre még nem veszem meg, majd talán januárban, ha beválik a kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest