- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
válasz blacksir #52401 üzenetére
Kifejtenéd bővebben mivel nem vagy megelégedve? Multkori dolog megoldódott?
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
-
Gortman
csendes tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig: Alaplap: Gigabyte Ga-870A-UD3,processzor: AMD Phenom II X4 945 (95W), RAM: 2 x 4 GB Geil BlackDragon DDR3 (1600MHz. CL 9-9-9-28, 1,5V) + 2 x 2 GB Geil BlackDragon DDR3 (1600MHz. CL 8-8-8-28, 1,6V), ASUS GeForce GTX 750 Ti 2GB GDDR5, 450W-os Corsair táp. Ez a masina szépen megy már hosszú évek óta.
Pár napja, beszereztem hozzá egy új processzort: AMD Phenom II X6 1100T (125W). A processzor beszerelése után a következő a hiba: 60%-ban fekete képernyő a boot képernyő betöltése előtt, kb. 40%-ban a boot képernyőnél akad meg (belépni sajnos nem lehet, nem reagál semmire). Több órás szenvedés után rájöttem, hogy a RAM-processzor páros a hiba forrása. A 2 pár RAM-ból bármelyikkel megy minden az új processzorral, azonban ha mind a négy benne van, akkor a fenti hiba jelentkezik.
Amiket csináltam és próbáltam:
1. Processzor csere előtt frissítettem a BIOS-t (verziót ellenőriztem, jelenleg F5, F4-től már támogatva van a processzor)
2. CMOS-t reseteltem (jumperrel az alaplap könyve szerint, és elem kivétellel is)
3. RAM párokat megcseréltem, egyesével megnéztem. Mind megy külön-külön és párban is, de a 4 együtt már nem. Ami érdekes mert évekig ment..
4. BIOS-ban a RAM feszültségét manuálisan 1,6V-ra vettem és az időzítést a lassabbikra: 9-9-9-28-ra (külföldi fórumon olvastam)Én az ötletekből kifogytam, így várom a tieiteket. Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gortman #52405 üzenetére
A különböző ram kitjeid a ludas. Vagy eladod és veszel 4x2, vagy 4x4 gigás kitet, vagy csak 2x4, 2x8-as kitet beszerezni.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
koko52
nagyúr
válasz Gortman #52405 üzenetére
Esetleg tedd be az 1.6v-osat és állítsd 9-9-9-28, 1,5V-ra. Utána tedd be a másik kitet ami alapban ezen értéken megy, hátha...
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Mr.RiK
csendes tag
válasz koko52 #52408 üzenetére
Sziasztok, Decemberben vettem gépet PCX-nél, ott össze is szerelték.
Corsair 2x4GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red ramot vettem, de biosba 2133 mhzet ír, hogy annyin megy és AUTO-ra van állítva.
Játékba néha ugrál az fpsem gondoltam feljebb teszem a ram mhz-ét hátha ez megoldaná a problémámat szóval kiválasztottam 2400 MHZ-t elmentettem biosba erre a gép újra indul csipogott párat majd még párszor újra indult, de a rendszert nem töltötte be, biosba kellett visszalépnem és újra AUTOra raknom a ramot, de így 2133MHZ-en megy.
Mi lehet a probléma? Miért nem lehet feljebb rakni, ha 2x4gb 3000MHZ-es ramom van?
Előre is köszönöm a segítséget! a Konfigom az adatlapomon van ha lényeges. -
barik
csendes újonc
Sziasztok!
Elolvastam az összefoglalót, és megértettem de! Rengeteg videót találtam a yt-on ahol a dual channelben használt ramok, gyorsabbak voltak a single-ben hajtott társaiknál (8 vs 2×4)
A kérdésem az lenne, ha vennék az Athlon x 860K, (tehát nem APU!) SSD, GTX 1050, és egy egy modulos 8Gb HíperX DDR3 1600Mhz mellé, egy tök ugyan olyan ramot, gyorsulnának tőle a játékok? Nekem +10 fps miatt már megérné. Nem opció az 1050TI, ezt is most vettem. Ha valakinek van valós tapasztalata, legyen szíves írja le. VGA topicban sajna olyan választ kaptam ami nem tetszett, és szerintem nem is valós
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam i7-6700 +GTX 1070 mellett játékok alatt semmi jelentősége nincs annak, hogy 1x16 vagy 2x8 GB RAM van-e a gépben.
Ha játszol, akkor a minél erősebb VGA-ra váltás fog csak észrevehető teljesítménytöbbletet hozni. Persze figyelni kell arra is, hogy megfelelő processzor legyen egy adott VGA mellett, mert ha az túl gyenge, akkor visszafoghatja az is a játékok alatti teljesítményt. A memóriának nincs jelentősége sebesség szempontjából, annál csak a mennyiség számít játékok alatt. -
koko52
nagyúr
Még 1 fps-t sem fog gyorsuli nem h tizet. A leggyengébb láncszemed az 1050, az mellé ha 4600 mhz quad ch 32 gb ramot teszel akkor sem lesz 1 fps-nél több. Néhány teszt a yt-on életszerütlen körülmény közt készül. Pl csúcs pc very low grafikai beállítás.
-
koko52
nagyúr
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy van nekem egy HP ProBook 455 G2-esem AMD a6-tal, viszont furcsállom, hogy a RAM-ból 3,5gb a felhasználható. Látja a 4-et, de a feladatkezelőben úgy kapcsol be alapból pl. 2,1 gb/3,5gb. Tettem bele még 2gb-ot, feladatkezelő 6-nak látja, de felhasználható 4,9. Holott PC-n meg beleteszek 8 gigát, akkor 7,9 a felhasználható, 4-nél pedig 3,9gb.
A másik kérdésem pedig részben kapcsolódik ehhez. Szeretnék túladni egy HP G62-es notebook rampárján 2x2 GB 1066 Mhz (talán), viszont a gépemben bootnál kiírja, hogy unsupported. Vagy kikapcsolni engedi vagy Enter után betölt a rendszer "6 gigával ". Viszont eladáshoz szeretnék memtestet futtatni, de nem tudom a pendrive-ot kijelölni boot-eszköznek, mert azelőtt dobja be az Unsupported képet, mielőtt ki tudnám jelölni, így csak a rendszert engedi betölteni.
Válaszokat köszönöm!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
nagyúr
válasz SkiDev #52416 üzenetére
Hi!
Az egyik, hogy van nekem egy HP ProBook 455 G2-esem AMD a6-tal, viszont furcsállom, hogy a RAM-ból 3,5gb a felhasználható. Látja a 4-et, de a feladatkezelőben úgy kapcsol be alapból pl. 2,1 gb/3,5gb. Tettem bele még 2gb-ot, feladatkezelő 6-nak látja, de felhasználható 4,9. Holott PC-n meg beleteszek 8 gigát, akkor 7,9 a felhasználható, 4-nél pedig 3,9gb.
Az A6 prociban van egy vga, ami a ramból veszi el a videó memóriát ezért látod annyinak, emennyinek.
Ez normális APU esetén.
Főleg ha ezt egy 32 bites rendszerrel megfejeled, ott maximum 4 gb memóriát tud megcímezni a rendszer.
Memória + vga ram = 4 gb maximum
A 64 bit tud 4 gigánál több ramot megcímezni, de szerintem nálad az első lehetőség áll fent. Ezzel nem tudsz mit kezdeni, ilyen.A másik kérdésem pedig részben kapcsolódik ehhez. Szeretnék túladni egy HP G62-es notebook rampárján 2x2 GB 1066 Mhz (talán), viszont a gépemben bootnál kiírja, hogy unsupported. Vagy kikapcsolni engedi vagy Enter után betölt a rendszer "6 gigával ". Viszont eladáshoz szeretnék memtestet futtatni, de nem tudom a pendrive-ot kijelölni boot-eszköznek, mert azelőtt dobja be az Unsupported képet, mielőtt ki tudnám jelölni, így csak a rendszert engedi betölteni.
A gép nem támogatja a ramokat, ennyi a történet. Názd meg a kézikönyvében hogy milyen ramok mennek bele, szerintem max 800as ramok, azért nem indul el a gép.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
kispetro8
csendes tag
Hello!
Az lenne a kérdésem,h van a gépemben g.skill ripjaws x ddr3 1866 cl9-es memória. 2x4gb dual.
sajna elég ritka nem találok sehol már ilyet
ha szeretnék még 2x4 gb dualt mellé tenni,akkor...
a márka lehet más?
a mhz lehet 1866 vagy nagyobb?
a késleltetés ha nem egyezik nagy baj? pl,ha az cl10 vagy 11
ha valami nem egyezik,attól függetlenül működne egymástól függetlenül duálban mind a 2x4 gb?
a választ előre is köszönöm.üdv: Tamás
-
lancellott
tag
Sziasztok!
A gépemben eredetileg 4 db 4GB-os modul volt.. egész pontosan Elite team TPKD44G2400HC16BK. Linkelném a típust, de nem találtam meg.
Kis tunningal ezek a modulok 44863MB/sec-es olvasást produkáltak 3700MHZ-es cpu sebesség mellett.Gondoltam lecserélem kicsit gyorsabbra, mert az előző elavultabb configomban a DDR3-as modulok 56000MB/sec-es olvasást produkáltak.. de ki számolja.
Szóval beszereztem ma 2db 8GB-os modul Corsairéktől.. egészen pontosan CMK16GX4M2B3000C15
Amiből nem tudok többet kicsiholni mint 41989MB/sec-et.
Ugye mint látjuk az előző modulok 2400MHZ-esek, és cl16-osak míg utóbbi modellek 3000MHZ-esek és cl15-ösök.
Annyit már értek hozzá, hogy ha a késleltetés kisebb akkor a moduloknak gyorsabbaknak kellene lenniük, így nem vágom, hogy mi van most. Ja és utóbbi mérés 3800MHZ-es cpu sebesség mellett jött ki. Az időzítéseket manuálisan állítottam be a gyár által megadott voltokkal mindkét esetben.. képek lejjebb.
Elképzelhető, hogy beleszólhat az, hogy előzőleg 4x4GB modul,utóbbi meg 2x8GB-os modul?
[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
nagyúr
válasz kispetro8 #52418 üzenetére
ha szeretnék még 2x4 gb dualt mellé tenni,akkor...
a márka lehet más?Lehet.
a mhz lehet 1866 vagy nagyobb?
Lehet, de a legkisebb mhz sebességet fogja alapul venni. Szóval az 1866 lesz minden ramnak a sebessége.
ha valami nem egyezik,attól függetlenül működne egymástól függetlenül duálban mind a 2x4 gb?
Működne. Nekem is így ment egy S939-es lapban a ramok.
a választ előre is köszönöm.
Utólag is szivesen.
-
koko52
nagyúr
válasz kispetro8 #52418 üzenetére
Alaplaptól is függ. Intel lapomba (Asrock) vígan ment 2x2gb 1333mhz-en (Kingmax) és mellette 2x4 gb 1600mhz (Kingston)-en I5 3470 mellett.
-
koko52
nagyúr
válasz lancellott #52419 üzenetére
Dualban mennek?
-
koko52
nagyúr
válasz lancellott #52423 üzenetére
Valszeg quad chanelben ment a 4 ramod. Ha munkára használod mérhetsz valamennyi lassulást, minden más estben csak a tesztek mutatnak érdemi különbséget.
-
koko52
nagyúr
válasz lancellott #52426 üzenetére
Nagyon kevés program használja ki (munkaállomás, szerverek). Találsz róla teszteket de azok is csak teszt program eredmények, a valóságban kb semmit nem veszel észre. Játék és általános esetben a gyorsulás dualhoz képest kb 0-0.1%.
[ Szerkesztve ]
-
lancellott
tag
válasz koko52 #52427 üzenetére
Na most zavarodtam össze.. Amúgy találtam dual ws quad tesztet. Ott is azt írták, hogy nincs különbség.. vagy elenyésző. Akkor viszont hogy lehet gyorsabb 4db 4GB-os 2400MHZ-es CL16 -os modul mint 2 db (GB-os 3000MHZ-es CL15-ös modul????????
[ Szerkesztve ]
-
atyca
senior tag
Sziasztok!
Kingston 9905678-012.A00G RAM-ot vagy ezzel kompatibiliset keresek.
Tudnátok esetleg segíteni egy lelőhellyel?(tudom a google a barátom )
Köszi előre is!Win11 Pro/64, MI TV Stick, Kodi 20.2 (többi az adatlapomon)
-
koko52
nagyúr
válasz lancellott #52428 üzenetére
Mert a teszt kihasználja a teljes sávszélességet. Quad esetén ez 256 bit dual esetén 128 bit. Ezt normál körülmények közt sosem használod (ezért nincs nagy különbség single és dual közt se elöbbi 64 bit) Azért jók ezek a tesztek, hogy a ram gyártó "bebizonyítsa" neked h milyen gyors lesz a géped...parasztvakítás
-
hegegabi80
addikt
Hi!
Konfig adatlapomon, jelenleg 2x4Gb 1333 Mhz Kingston LP ram van a gépbe, ami PUBG alatt sokszor 98%-ban elfogy.
Gondoltam a bővítésre, esetleg mi lenne, ha először veszek pl 8Gb 1600 Mhz Kingston ramot, bedobom az egyik 4-es helyére. Így 1333-on megy majd, feltéve ha 4Gb esetleg bírja az 1600-at, és ugyebár 2x4-iga dualban megy, a felett single-ben. Külön vga esetében nincs jelentősége.
Aztán ha el tudom passzolni a 2x4, mehet mellé a másik 8-as. -
koko52
nagyúr
válasz hegegabi80 #52431 üzenetére
Mivel 2 db foglalatod van ezért ha kiveszed az egyik 4-est és helyére megy a 8-as ugrott a dual. Olyan nincs h 4gb-ig dual aztán meg átvált single-re mert egyiken elfogyott a hely... Én vennék a helyedben 2x8-as kitet mert akkor azok mennek majd párba. Később vagy nem találsz ugyan olyat, vagy hiába találsz nem garantált a dual. Valóban nincs nagy jelentősége, de ha el akarod majd adni, nehezen kel el vagy áron alul, mert mindenki dualt akar
1600-on biztos nem fog menni az 1333-as, mindkettő 1333-on fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
RoboGoD.hu
csendes tag
Sziasztok. Ryzen 5 1600X, ASUS Prime B350 PLUS mellett Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3K2/16 RAM van. OC profilban 3200-ra állítva 3200-on Prime95 alatt hibázik 2 percen belül, 3000-en nincs hiba, minden stabil. (Játékoknál random fagyás, kilépés is van 3200-on.) Mivel lenne érdemes próbálkoznom, hogy kicsikarjam belőle a 3200-at, amire gyártói gari van? Az alaplap szépen kiolvassa a gyári értékeket és elvileg beállítja. Feszültségek elvileg okék. Táp Chieftec 700W az RX580 8GB miatt. Van benne 1 HDD, 1 SSD + 1 Samsung 960 EVO M2 NVMe SSD, bár ezek sztem irrelevánsak. Köszi a tippeket.
AMD Ryzen 5 5600X, ASUS B550M-E, 32GB 3200Mhz RAM, AMD RX6800XT 16GB, 250 GB M2 NVMe + 500GB SATA 3 SSD, 2 TB HDD
-
lancellott
tag
ram és a cpu feszén állíts kicsit feljebb... A ramok megfelelő slotban vannak? Alaplap könyvét nézd meg.
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz RoboGoD.hu #52433 üzenetére
Procin is húzz egy kicsit. Egyébként játék miatt kàr húzni nem lesz több fps. Mivel oc ezért zárójeles mint cpu mint lap terén ezért nem garantált a 3200 mhz.
[ Szerkesztve ]
-
RoboGoD.hu
csendes tag
válasz lancellott #52434 üzenetére
A RAM-ok a megfelelő helyen vannak. A gyári tuning fesz 1,35000 V. A kérdés, hogy 1,35100-re vagy 1,35010-re állítsam először és meddig lehet vele elmenni? Köszi.
AMD Ryzen 5 5600X, ASUS B550M-E, 32GB 3200Mhz RAM, AMD RX6800XT 16GB, 250 GB M2 NVMe + 500GB SATA 3 SSD, 2 TB HDD
-
RoboGoD.hu
csendes tag
válasz koko52 #52435 üzenetére
Bocsi, ez a RAM esetében gyárilag garantált érték (3200). Pont ilyen lapban, Ryzen 5 1600-zal tesztelték is. Hűdejó Ryzenhez eredménnyel. Ehhez képest nálam totál instabil 3200-on. A CPU-nak nincs gondja, teszteltem arra is, de az simán döcög a 3,9-en. A tuningot nem a játék miatt csinálom, hanem 1x beállítom maxra stabilan és évekig marad. 3-4 évig használok egy elég erős konfigot, és így még a végén is elég jó gép. Mondjuk most a gyerekek megkapták az előzőt, amiben AMD 8320 proci van 8GB RAMmal. Még mindig elég jó nekik. Miért gondoljátok, hogy a proci feszen is emelni kellene?
[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz RoboGoD.hu #52437 üzenetére
Ezt minden teszt után olvashatod, idézek: "A fenti órajel mellett különösen fontos kiemelni, hogy a JEDEC standard szerint 1,2 volt mellett a 2133 és a 2400 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést."
Lehet, h a ramod más gépben stabilan menne 3200-on, de nálad valamelyik összetevő nem bírja.
Nem azt mondtam h emeld a cpu feszt, hanem tuningold egy picit utána. De lehet pont az a baja, akkor próbáld alap órajelen.
-
RoboGoD.hu
csendes tag
3200-on 1,4V-ig mentem, de kis javulás mellett sem lett siker, sőt egyre inkább instabil lett a win10. Most 3000-en megy stabilan. Láttam a neten egy tesztet, ugyanez az alaplap, ugyanez a memória, csak egyel kisebb (R5 1600) proci volt benne és legjobb választásként emlegették a RAM-ot Ryzenhez. Erről ennyit. Lehet, hogy 5 szettből válogatták a nagykerben/boltban, nem tudom...
-
SkiDev
senior tag
válasz Sub-ZeRo #52417 üzenetére
Először is köszönöm a választ! Teljesen kiment a fejemből, hogy visszanézzek. Igen, ezzel tisztában vagyok, hogy az APU ilyen, csak azt nem tudtam, hogy a laptopban is az van. Viszont nekem az adatlapja szerint egy R5 M255 2GB is van benne. Akkor ezek szerint nem vált át arra? Vagy ez egy integrált GPU? A rendszer az 64 bites biztosan, így meg kell, hogy címezze 4 GB felett is, amit meg is tesz. Csak ahogy írtam nem teljes mértékben. A gép a nem támogatott memóriával is elindul, látja a gép, csak ahhoz nem férek hozzá a hibaüzenet miatt, hogy egy memtest-et le tudjak futtatni külső pendrive-ról, mivel csak a rendszert hajlandó bootolni a hibaüzenet Enterezésre után. Ilyen esetben hogyan tudnám letesztelni az adott ramot? Windowsra nincs semmi hasonló tesztprogram?
Egy hasonló képet lő fel:
[kép][ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Garsza
veterán
Helló!
Corsair Vengeance 2x8GB 1600MHz amokból ki lehet sajtolni 2000MHz feletti értéket? Az aláírásomban szereplő configgal?
Ha igen tud nekem valaki segíteni hogy működik a RAM tuning?
Vagy inkáb cseréljem le valami magasabb órajelű mudulokra?[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz Garsza #52441 üzenetére
Annyit biztosan nem. 1866 a következő ram lépcső. Mivel a te ramodat ez alá szelektálták azt jelenti h stabilan 1866 mhz alatt tud működni. Ha tuningolni akarod kezd egy pici fesz emeléssel. Ha 1.5v-on megy 1600-al akkor adj neki 1.55v-ot és húzz rá 50 hz-et. Tesztelgesd. 1.6v fölé már csak jó hűtésű házzal merészkedj. 1.7-nél többet nem adnék neki.
Ja és csak saját felelősségre! Ha elfüstöl a sok fesztől akkor így jártál[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hi guys,
Bekerult 2 x2 GB g.skill/ddr2 800mhz (CL5 5-5-5-15@400mhz) (4-4-4-10@266 Mhz) ezt latom Aidaban/ memoria egy intel core 2 quad cpu hoz egy gigabyte 965P ds4 deszkaba. Viszont idonkaent elofordul hogy ujra indul a gep es persze mindig a legrosszabbkor. Huzva nincsen semmi lehet hogy a ramok rosszak vagy mit erdemes probalni hogy kideruljon mi a hiba ? Az elozo RAMok kikerultek a gepbol az igy 4 gb volt de ott nem talalkoztam ilyen anomaliakkal...
koszi
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Ha ebbe az alaplapba (ASUS H87I-plus), amiben ilyen memóriák mehetnek (2 x U-DIMM, Max. 16 GB, DDR3 1600/1333/1066 MHz Nem ECC, nem pufferelt memória kétcsatornás memória architektúra) akarnék beletenni ilyen memóriapárt (Patriot Viper 2x8Gb DDR1866Mhz) akkor csak annyi történne hogy a memóriák 1600MHz en mennének és annyi? Okozhat egyéb gondot a dolog?
Válaszotokat előre is köszönöm
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
lancellott
tag
Ha a gyári feszeket állítottad be a CPU-nak, és a Ramoknak is, akkor emelj rajtuk kicsit. Bios frissítés jutott még eszembe.. illetve melegedést is ellenőrizzél terhelés alatt. Felteszem a táp elég erős...
-
veterán
válasz lancellott #52445 üzenetére
Igen gyari van beallitva mindegyikre.
400as chieftec tap van a gepben es egy gtx 560as geforece kari is.
Azt irja van BIOS update a gephez, akkor gondolom erre erdemes lenne frissitenem400as tap eleg gondolom... ? Csak nem az a problemaja.
3njoy the Lif3
-
lancellott
tag
a 400w-os táp, ha régi, akkor esélyes, hogy labilis lehet. A VGA ütközést feltehetőleg a BIOS frissítés majd megoldja. A feszeken emelj majd egy picit. Elsődlegesen a Ramén. Ha akkor se stabil, akkor a CPU-nak is adj kicsit. De ne sokat mert elfüstölhetnek. Az értéket nem merném így pacekból megmondani, amjd itt valamelyik guru segít szerintem.
A kép a hőfokról terhelés alatt készült?
[ Szerkesztve ]
-
csmt
újonc
Sziasztok!
Adott egy gép, ami frissen van rakva Win10-el, viszont random újraindul, frissítés telepítés közben beakad, kb használhatatlan. Vinyó hibára gyanakodtam, ezért lefuttattam pár diagnosztikát, de az nem dobott semmit, viszont továbbmenve a memória tesztek elhasaltak.
Windows Memory Diagnostic-ot futtatva a következő testek fail-eltek el: INVC, Stride6, MATS+, WINVC, LRAND, jóformán mindegyik, az elején produkált egy két sikereset, de utána zsinórba fail. Mivel hardver szinten nem vagyok túl tájékozott, ezért tőletek kérdezném, hogy elképzelhető-e, hogy a memória hibás és ezért produkálja a gép a fent leírt viselkedést?
Ha félre ment a topik, bocs, de ide éreztem valónak, a válaszokat pedig köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest