- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Automatizált teszt jobb lenne. Akkor itt hagyom éjszakára a memtest-et, aztán reggel megnézem mi a helyzet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
papafater197
tag
Sziasztok!Lehet tudtok tanácsot adni!Adott az alaplapomon 2 slot!Az egyikbe rendeltem 4g 1600mhz es ramot.Régebben 2 db 1gb 1600 volt benne.Kipróbáltam azt ,hogy beraktam a 4gb mellé 1 gb 1600 ast .Látja az 5gb ot viszont csak 1333-on.Mi a véleményetek ?Mi a jobb 4Gb 1600 vagy 5Gb 1333??Köszönöm a válaszokat!Szép napot!!!
-
MK VII
veterán
válasz papafater197 #48852 üzenetére
Feleslegesen teszed mellé az 1GB-os modult.. Jobban nem jársz, viszont lassítja a 4GB-ost.
-
Danii9123
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy asus a8n5x alaplap, amd athlon 64(tm) 3500+ 2.21GHz processzor, és 2gb ddr1 400MHz-es ram van a számítógépemben, és ezt fogom hétfőn lecserélni a következőre:
- Amd Athlon x2 250 processzor
- 4Gb Kingston DDr3 1333MHz Ram
- Asrock N68-VS3 FX alaplapA mostani konfigon Windows 7 Professional fut, 32 bites
Szóval a kérdés az lenne, hogy ha beszereltem az új cuccokat, akkor érdemes lenne 64 bites verzióra váltanom? Ugye az alaplap csere miatt újrakel rakni a gépet, és ehhez is jól jönne egy kis segítség, tehát valaki írja le pontosan hogyan is zajlik ez! Ha jól tudom 1 HDD van a gépemben, és ez ketté van osztva, vagyis egy C és egy D meghajtóra, és azt szeretném ha minden ami a D meghajtón van az megmaradna.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
fer
őstag
válasz Danii9123 #48854 üzenetére
Ez nem éppen ide illő kérdés, de ha elötte minden drivert eltávolítasz utána átrakod az új konfigba van rá esély, hogy elindul! Ha mégsem úszod meg az újratelepítést akkor csak a C-t formázd meg a telepítővel előtte célszerű átnevezni a partíciókat (ha még nem történt volna meg), hogy meg tudd különböztetni amikor formázásra kerül a sor!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
-
ky0
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy single 8gb hyperx fury drr3 1866mhz-s ramot(Gépem csak 1600ig támogat, de csak ez volt raktáron ). Gyors be is raktam, aztán a biosban láttam, hogy csak 1066mhz-n megy(előző 2x2gb 1333mhz-es ramomat is így kezelte). Fogtam magam és manuálisan feltudtam emelni 1333 vagy 1600-ra. 1600-ra raktam és mikor Speccyn lecsekkoltam azt láttam, hogy CL9 időzítéssel fut amikor CL10-ként vettem.ez a pontos típus: Kingston 8GB DDR3 1866MHz HX318C10F/8
alaplap: Asus h61m-vg4
scrnshot: https://gyazo.com/728aca667cb47117ddb33d44cfa765eeSzerintetek manuálisan állítsak az időzítéseken vagy ez nem okozhat semmilyen problémát a teljesítményben? A válaszokat előre is köszönöm!
-
gears27
aktív tag
Sziasztok! Bővitettem a ramomat ua mhz-es rammal és a márka is ua, de nem megy dualba. Ez lehet attól, hogy az egyik hyper x a másik pedig nem?
Seggsztézis
-
MK VII
veterán
-
gaben88
őstag
2x4GB (CRUCIAL 8GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 KIT BLT2C4G3D1608ET3LX0CEU) mellé vennék most még 2x4GB-t (lehet más márkát, de azonos MHz-set és időzítéseset), akkor fog mind a kettő KIT DC-ben menni? Esetleg tudtok még olyan helyet, ahol kapható a fenti CRUCIAL?
Köszönöm!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
MK VII
veterán
válasz gaben88 #48862 üzenetére
Azt nem tudom illetve nem találtam olyan helyet, hogy hol forgalmazzák, de esetleg, ha nagyon nem találsz még egy ugyan olyan kitet mondjuk használtan sem aprón, akkor egy ilyen talán jó mellé... Szerintem viszi a CL8-at ez is... Lehet, hogy picit több feszt kér mint 1,5 volt, de elképzelhető, hogy menne szépen.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz MK VII #48863 üzenetére
Szia
Témához fűződik remélem nem baj.
Nekem lenne pont az említett Blaxtikus csodából összesen 16GB ram,2db 8GB-os kit ,egyik 8GB-os kit-et már egy éve lassan használom a másik 8gb-os párt meg nem régiben szereztem be a nagyon jó árazásnak köszönve.
Szóval,gyárilag CL9-es modulok ,bios-ban a helyére bepötyögtem cl 8 8 8 22 stb, és kiválóan mentek szerencsére.
Mikor be szereztem az utóbbi 8gb kit-et hozzá vannak alkalmak ritkábban,hogy kapok egy kék halált (mondjuk olyan csak 1x volt) ,de inkább a Chrome böngésző összeomlása és egyéb furcsaságok utalnak arra,hogy a frissebb modulok vlmelyike 1.50 v on valószínűleg nem bírja.Na szóval a lényeg mert csak szemetelek ide, adott Giga biosában csak egy opciót látok ahol feljebb tudom egy picit venni a feszültséget,DRAM Voltage asszem,ott 1.6 bepötyögtem F10-el úgy is maradt,viszont Aida-ban,bios elején,stb 1.50v van írva.
Jelenleg CPU-Z is 1.50-t ír.
Szerk.: Elfelejtettem,természetesen a modulokat használtam huzamosabb ideig is CL9-en,semmi bajuk nincs gyári beállítások mellett,teljesen hibátlanok.
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
Mennyit érhet 4x1 gb (2 pár, nem teljesen egyforma, de tökéletesen mennek együtt) ddr3,1333-as Kingston memória? Eladni akarom, nem hirdetgetni, de nem fillérekért megszabadulni tőlük.
-
hegegabi80
addikt
Egy láma kérdésem volna. 1333 (esetleg 1600) memóriának feltétlen kell, hogy hűtőbordás legyen? Mennyire melegednek a memóriák?
Igazándiból Low Profile memóriák miatt kérdezem ITX es lapban.
Amit már a másik topikban is kérdeztem, hogy megy e az 1333 1600-on.
Az alaplapom 1600-ig támogatja + a proci is. Esetleg ha az LP 1333 átlövöm 1600-ra ,akkor mennyire fog jobban melegedni? -
MK VII
veterán
válasz PioDVD #48873 üzenetére
Szia.
Olyan 4 ezerért talán el tudod adni aprón.(#48874) hegegabi80
Nem kell, hogy hűtőbordás legyen.. A mostani memóriákon szinte csak díszítés céljából vannak bordák.. Amennyire melegszik azt bőven leadja csupaszon is.. Sőt.. Van aki a borda nélkülire esküszik, mert könyebben szellőznek a chipek.1333-ról 1600-ra húzva kb nulla a plusz melegedés.
[ Szerkesztve ]
-
Valerie90
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete cseréltünk alaplapot : Asus M5a97 Evo R2.0
jelenleg a "régi" ram van benne Kingmax 1333 MHz 4 Gb, szeretnénk bővíteni, olvastam, hogy a dual channel mód csak akkor működik, ha a 2 modul teljesen megegyezik.
Melyik lenne jobb megoldás, illetve járna nagy előnyökkel, ha eladom a jelenlegit és veszek egy 1600-as vagy esetleg egy 1866-os kitet, vagy próbáljak szerezni egy ugyanilyen számú Kingmax-ot, és akkor nem kell eladni sem, mert nagy különbség nem lenne. (figyelembe véve, hogy játszani is szoktunk a gépen)
CPU : AMD FX-6300illetve , ha vennék, akkor kitek közül melyik ajánlott (2*4Gb) (eddig kingmax és kingston volt nekünk, így többi gyártót nem ismerem, nincs tapasztalat), néztem a Cruical Ballastix-ot is az ára miatt, de nem volt az alaplap listáján, tudom az nem jelenti azt hogy nem fog működni, csak gondoltam biztosra megyek.
[link]Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
berochh
csendes tag
üdv olyan kérdésem lenne hogy egy asus p8h61m-lx3 plus r2.0 alaplapom-on ramot cseréltem és a 2 db slot ból csak akkor van kép ha a bal oldaliba rakom a ramot előtte mind2 be volt 1600mhz -es 2x4 gb kingston most pedig 2x2 gb kingston 1333mhz-et raktam volna de ha a jobb oldaliba is benne van nincs kép a gép elindul minden oké csak nincs kép ... a proci egy i3-2100 ,500w os táp és 250gb vinyó... most úgy használom hogy bal oldalra raktam egy 4gb-ost dehát jólenne ha 2x2 gb ot tudnák bele vkinek ötlet mitől lehet ez? ki is cseréltem őket de semmi..
-
alufelni
tag
Sziasztok,van egy gépem,és segítséget kérnék tőletek.
Alaplap : Asrock N68c-s ucc ,proci: Athlon x2 B22 ,vettem 4gb crucial ramot 1600mhz,az lenne a kérdésem hogy a proci bírja e az 1600mhz-t vagy elég neki a 1333mhz?
Illetve szerintetek a lap tudja majd kezelni a 2x4GB-ot?
Válaszokat előre is köszönöm
(még annyi hogy bios P1.60-as) -
MK VII
veterán
válasz Valerie90 #48878 üzenetére
A jelenlegi modult add el és vegyél egy normális 2x8GB-os 1600-as vagy 1866-os kitet...
A legolcsóbb és jó megoldás egy Crucial Ballistix Spot 1600mhz CL9
Illetve egy picit drágábban, HyperX Savage 1866mhz CL9. Ez a második verzió jobb mint az első bár gyakorlatilag mindegy.. Használatban a kettő közt észrevehető különbség szinte a nullához tendál.(#48879) berochh
Felcserélve is próbáltad a modulokat? Nem lehet, hogy az egyik nem jó?
Ha csak a "rossz" slotba teszel ramot elindul?
Esetleg próbáld meg sürített levegővel kifújni a slotokat. Hátha poros. Vagy kitágította az előző modulnak az érintkező felülete afoglalatot és az új memória nem érintkezik rendesen..
Aztán még az is lehet, hogy a két modul nem komálja egymást.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz alufelni #48881 üzenetére
Üdv...
Jogos a kérdés, hogy működne-e a 2x4GB-os kit a gépedben?
Előfordulhat... Általában szokott..
Memóriából teheted az 1600mhz-est. Az alatt már nem is érdemes venni... Az előző hozzászólásomban ajánlottam kétféle ramot.. Neked is tudom őket ajánlani.
A lapod vissza fogja venni 1333mhz-re majd a modulok működését, de nem gond.. Nem sok hátrányod van abból, hogy 1333-on megy 1600 helyett.. -
koni016
tag
Üdv!
Jelenleg ilyen memória van a gépembe:
Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz KHX1600C9D3P1K2/8G
Többcsatornás kiszerelés Dual-channel kiszerelés
Memóriakésleltetés CL 9
Feszültség 1.5 VPCX-ről akarok venni még 8 gb ramot és érdeklődnék hogy ezzel mennyire működne együtt: https://www.pcx.hu/termek/kingston-8gb-ddr3-1600mhz-hyperx-fury-fekete-hx316c10fb-8-mem-ria-013134
Alaplapom: Asus M5A97 EVO R2.0
-
286
tag
Sziasztok!
Gondolom esélytelen de hátha tudtok valami praktikát
Lenne egy Gigabyte Ep45t Ds3 lapom f3-ra már frissítettem a biost .
Kérdésem a következő működésre lehetne bírni benne valahogy egy GEIL 2X8 GB -os kittet?
GD316GB1600C11DCJelenleg ahogy bekapcsolom ki is kapcsol vele a gépezet.
Köszönöm előre is
3DFX Forever :) Abit R.I.P :,(
-
HF77
őstag
üdv
Kingston 4GB DDR3 1333MHz KVR13S9S8/4 notebook memória ebbe a gépbe jó...?? Asus K50ID
(tőlem vették meg ebbe a laptopba, nem fut vele, és most megy a hiszti..)köszi
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
MK VII
veterán
Hát ez így X..
Ha tudod, hogy jó a memória amit eladtál és nála nem működik akkor nagyon valószínű, hogy nem támogatja a lap a modult.. Vedd vissza a ramot és eladod másnak akinél működik.. Pont a végén. Ő meg megoldja a memória bővítését majd.
Nem kell sem hiszti sem civódás.. Visszaveszed és le van tudva a történet. Illetve, ha van rá módod, akkor mielőtt visszaveszed próbáld ki a modult egy olyan lapiban amiben biztos, hogy működött a ram, nehogy az legyen, hogy egy rosszat akar visszaadni. Az ördög nem alszik és sajnos egyre több az ilyen vásárló aki arra játszik, hogy keres egy ugyan olyan hardvert ami neki rossz, megveszi és utána azzal próbálja visszaszerezni a pénzét, hogy a rossz kártyára mondja, hogy márpedig amit vett az nem jó... Sokakat becsaptak már így...(#48887) 286
Ha totál el sem indul vele a gép, meg sem moccan, akkor valszeg nem is fog...
Szerintem nézz másik kit után.. Nem akarlak elkeseríteni, de nekem eddig, ha volt memória kompatibilitási problémám az Geil ramokkal volt.[ Szerkesztve ]
-
alufelni
tag
Sziasztok,tudom nem ide vág,de nem tudom hol keressem,olyan kérdésem lenne hogy a lapom támogatná e az AM3+ -os cpu-t? (a ram kiosztásnál szerepel am3+,de máshol igazából nem találtam erről infót) Annyira bennevagytok a témába (le a kalappal ) hogy remélem erre is tud valaki válaszolni.
(alaplap Asrock N68c-s ucc)
Nagyon szépen köszönöm -
HF77
őstag
válasz MK VII #48889 üzenetére
sajna én is úgy vettem, nekem is rossz vétel volt, nem viszi a gép, tehát nem tudtam próbálni
"bios felismeri, de tovább nem tud menni, bootnál kifagy" ...ezt írja a vevő!!
csak mivel két darabról van szó, furcsa hogy egyik sem menne...[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
ez milyen hibára utalhat:
"bios-on át ment, rendszer betöltésnél pedig eldobta. próbáltunk még a rendszer előtt betölteni memtest86, be is töltötte, de tesztnél kifagyott az egész."fizikai vagy kompatibilitás..?
köszi
-
MK VII
veterán
válasz alufelni #48894 üzenetére
Mielőtt lapot veszel előtte térj be az FX topikba és kérj tanácsot alaplap vásárláshoz.. Nem sok FX alá való lap van amiben normálisan tudod hajtani az FX-et.. 8+2 fázisú tápellátással rendelkező lap kell alá.. Lehetőleg 990-es chipsettel.. Egy két 970-es lapban is mennek szépen az FX-ek azért.. Zsebbe kell majd nyúlnod..
Viszont, ha komplett lap+proci kombót újítanál akkor már jobban jársz egy i5-el.(#48895) HF77
Szerintem fizikai.
Ha kompatibilitási gond lenne akkor el sem indulna vele nagyon a gép.[ Szerkesztve ]
-
coryss
újonc
Sziasztok!Következőben kérném segítségetek,tanácsotokat.Vettem 2X 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Savage Red CL9 (HX316C9SR/4) ramot,hogy legyen még pluszba a már meglévő kingston KHX1600C9D3/4G ramom mellé.Lehet hogy én néztem be valamit mert hiába teszem be a lapomba ami Asus m5a99x evo r2.0 nem megy a kettő együtt!De ha csak az új HyperX Savage Red CL9 (HX316C9SR/4) teszem be akkor sem ismeri fel :/ Másik gépben kipróbáltam a hyperx savaget és működik rendesen.....valami ötlet??????????
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Egy G1840 vagy egy G3260 mellé mind1, hogy dual channel (2x2) vagy single channel (1x4) ram kerül? Vagy számít annyit a dual hogy inkább az legyen? Netezős pcbe lesz.
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
berochh
csendes tag
válasz MK VII #48882 üzenetére
igen felcserélve is probáltam és mind2 ram jó és ha rossz slotba teszek ramot nem jó nincs kép tisztitással majd probálkozok bár nem voltak porosak elsőnek 2x4 gb 1600mhz -es kingston volt benne aztán most meg 2x2 gb 1333mhz es kingston-t akartam és ezek kit-be vannak jah és vissza raktam a 2x4 gb ot de azzal se ment már most 1db 4gb os van bal oldalt aztán majd megprobálom még
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs