- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
Kingston HyperX Savage 2x8GB 2666MHz CL13 es egy Corsair 3000MHz CL15 észrevehető a külömbség van teljesítménybe?
Ki melyiket venné?
-
Reorx
tag
válasz McNamara #49952 üzenetére
Ha árban nincs nagy különbség akkor nyilván a corsairt de az a helyzet, hogy nem fogod érezni közöttük a difit. Ha meg nem akarsz manuálisan ramot piszkálni vagy nem tervezel túlhúzni dolgokat akkor viszont teljesen felesleges a 3000, a skylake is csak 2133-ig kezel alapjáraton szóval ha nem nyúlsz hozzá akkor így úgyis annyin mennek majd.
-
davidsone
addikt
DDR3-ból létezik 2x16 kit?
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
-
GEPESZ66
veterán
Van Samsung, CL6, 2*2 GB, DDR2 800 MHz RAM-om az asztali gépemben.
A fiam gépében ilyen vanSX, CL5, 2*2 GB, DDR2 800 MHz.
Az alaplap támogatja a 4* 2 GB RAM-ot.
A CL5, ill. CL6-ot egymás mellé rakhatom-e, ill. nem gond -e az eltérő gyártmány? -
Mikeee89
senior tag
Hello! Gépfelújítás előtt vagyok, egy Intel core i5-4460, AMD RX 470 4GB, 8GB DDR3 RAM lenne a gépben. 720P lenne a megcélzott felbontás, esetleg néha Full HD a tévémen. Sok játéknál látom, hogy az ajánlott gépigényben 12-16GB ramot kérnek. Pl Battlefield 1, Star Wars Battlefront, Forza Motorsport 6.
Ezek a játékok tényleg igénylik a sok ramot, vagy 720P esetén elég lesz az a 8 GB ram? Nem biztos, hogy a pénztárcám kibírná a 16 GB ramot. Jelenleg a terv szerint maradna a mostani gépben lévő 8 GB DDR3 1333 Mhz-es ram.
A játék amit nagyon várok a Mass Effect Adromeda, mivel az is Frostbite-os játék a Battlefield 1 gépigénye lenne az ami talán hasonlít hozzá. Ezzel a játékkal szeretnék 720P-ben maxon játszani...
-
Frozzy
őstag
Hali!
Memória bővítés előtt állok. két ram között gondolkozom.. Corsair vengeance LP 8gb kit vagy Corsair vengeance 8gb kit vagy még ezt néztem inkább Corsair vengeance pro 8gb kit
Na most itt kérdéses, hogy a nagy bordás befér-e a cpu hűtőm mellé ami kicsit aggasztó nekem.
Az alaplap az alábbi: ASUS M4N68T-M V2
Elviekben úgy tudom ezeknek így külön hűtőborda sem kéne szóval technikailag teljesen mindegy melyiket választom (egy árban is vannak) viszont design szerint nekem a magasabb jobban tetszik.
Szerintetek beférne ?
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Van jelentősége annak, hogy a ramokat az 1. és 3. helyre rakom vagy a 2. és 4. helyre? Most az utóbbiban vannak.Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
-
Szabikaa20
őstag
válasz Frozzy #49962 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan ilyen alaplapom van és tegnap vettem bele én is ramokat újakat.Nem értem,hogy nálad miért így helyezkedik el a procihűtő.Nálam ilyen a helyzet:Ha itt 5mm-el magasabb lenne a Ram hűtöje akkor már hozzáérne a proci ventillátor kerete.
Ezt pedig mindenkitől kérdezem:
Tegnap bővítettem a RAM-okat...Ezek voltak Apacer DDR3 1333Mhz CL9 2+2gb kit golden edition.Most ez lett helyette Kingston DDR3 1333Mhz 4+4gb CL9 HyperX Fury Series
A kérdésem az lenne,hogy mennyire lehet észrevenni,hogy mennyire gyorsak a ramok?Alaplap támogat egész 1866Mhz-ig,de azért vettem 1333Mhz-ket,mert egyik ramot kaptam és mondom akkor rendelek hozzá másikat ugyan olyat ezért lett csak 1333-as.Látványosan gyorsabb lett volna,ha a nagyobb órajelűt veszem?Átlagos felhasználó vagyok,játékra használom csak a PC-t.
Illetve a jövőre nézve vehettem volna a nagyobb órajelű ramokat vagy tök mind1?Ha legközelebb bővítek akkor már talán úgy is DDR4-es alaplapot vennék....Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Dilikutya
félisten
Van egy Kingston és egy Geil 1600 MHz-es modul, de csak 1333 MHz-en hajlandók menni automatikusan. 1600 MHz-en csak manuálisan, de akkor csak az egyik modult látja a gép. Időzítéseket próbáltam egyformára állítani, de ez sem segített.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Frozzy
őstag
válasz Szabikaa20 #49967 üzenetére
azért mert ezt az EKL AG hűtőt csak így tudom felrakni sajnos
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Elnézést, ha láma, és ha már volt, de nem sikerült egyértelműen ráakadnom a válaszra
2, vagy 4 modulos kiépítést érdemesebb előnybe részesíteni DDR4-re váltás esetén (2x8GB, vagy 4x4GB)?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
klepto
addikt
Bocsi, ezt most nem értem
Egyelőre platform függetlenül kérdezem; valszeg LGA1151 lesz, de lehet, hogy megvárom az AM4-et
Más: ha az alaplapon van 4 db memória foglalat, akkor amennyiben 2 csatornás a vezérlő, akkor a négyből csak kettőt fog látni; vagy a 4x4-et 2x8-ként fogja kezelni?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
nagyúr
válasz klepto #49972 üzenetére
Amennyiben a memóriavezérlőd quad channel-ben kezeli a modulokat, akkor érdemes lehet 4 db-os kitet beszerezni, egyéb esetekben jobb a 2 db-os kit.
Ha a memóriavezérlő dual channel-ben kezeli a modulokat, akkor a 4*4 GB-ot is két csatornán fogja kezelni - nem 2*8-ként, de az mindegy.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Nerazim
őstag
Ebben vki tudna segíteni?
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
nagyúr
válasz Nerazim #49965 üzenetére
Lapod manuálját javasolt elolvasni ez ügyben, de ha egyébként gond nélkül működnek a jelenlegi felállásban, akkor nincs vele tennivaló.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
klepto
addikt
Így már értem, köszönöm
Azt lehet tudni, hogy mit fog hozni az elkövetkező pár év?
Ha jól tudom, az i3, és az i5 Skylake csak dual chanel, de vajon az AMD mit fog hozni a ZEN-nel?
Az, hogy a 4x4-et duálban kezeli ha nem qc-s a proci memóriavezérlője az ok, de az nem tiszta, hogy akkor miért nem 2x8-ként kezeli? Ha csak Dual, és nem Quad, akkor mennyit lát, mennyit tud használni a gyakorlatban a 4 modulból a proci (csak 2x4gb)?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
nagyúr
válasz klepto #49977 üzenetére
Bank-enként 8-at (tehát összesen 2*8-at) kezel természetesen ha DC memóriavezérlő hajtja a 4*4 GB-ot, én a konkrét cella írási / olvasási folyamatokra és optimalizálására gondoltam a modulok, bank-ek között. De ahogy írtam is, ez másodlagos, csak szeretek pontosan fogalmazni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Zola007
veterán
Üdv
MemTest86+ tesztet szeretnék futtatni egy Fujitsu notebookon, de nem hajlandó bebootolni USB-ről
a saját usb boot készítőjével lett létrehozva a boot-pendrive, használtam már 8-10 gépen, srhol nem volt ilyen gondom.
Valaki tud rá megoldást?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Dilikutya
félisten
#49968-ra tud valaki valamit?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
őstag
válasz Zola007 #49980 üzenetére
Szia!
CD nem járható út? Ha minden kötél szakad.
Amúgy biosban usb boot engedélyezve? Ha új laptop, akkor átraktad a boot-ot legacyre, hogy tudjon nem UEFI eszközről bootolni/be van kapcsolva a legacy support?Elsőre ezek jutnak eszembe.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
Zola007
veterán
válasz kicsipapucs #49982 üzenetére
nincs íróm
nem új laptop, de minden jól van beállítva, ezért nem értem[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
8 giga RAM-ot vennék Asus H110i-plus lapba.
Mi a különbség?
Az utolsó ugye 2x4 gigás, az világos. De érdemi különbség van közöttük? Jobb lenne a kit a dual-chanel miatt? Vagy a legolcsóbb, aztán annyi? Core i3-6100-zal menne egyébként.
Köszi![ Szerkesztve ]
„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
Zola007
veterán
válasz Zola007 #49983 üzenetére
Rufus-sal feldobtam egy FreeDost a pendrivera, azt gond nélkül bebootolja.
Itt valami a MemTest-el lesz ludas
pedig leszedtem korábbi verziót is, azt sem bootolja beMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Zola007 #49985 üzenetére
na,csak megoldottam.
leformáztam FAT16-ra win alatt, ez ugye törli a szektorkiosztást, tehát mindennek annyi, ami rajta volt.majd Rufussal visszaformáztam Fat32-re és bootlhatóra.
most szépen elindult.
Szerintem a bootszektorban volt valami kavarodásMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Joezyka
senior tag
üdv!
Adott egy KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX memóra, és ezt bővíteném 2 db HyperX 4GB Savage DDR3 1600MHz CL9 HX316C9SR/4-el. Egy Asrock Fatality B85 Killer alaplapba menne bele.
Mivel gariztatok az IPON-nál, így le kell vásárolnom a termék árát ami elromlott, és ez jó fejlesztésnek tűnne.
Köszi a segítséget.Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
hundai
aktív tag
Sziasztok! volt már teszt 1333mhz vs 1866/2133mhz? van 2x4gb kingstone ramom, mennyi lenne a javulás ha váltanék?
-Wake up Neo!
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
elfelejtette
veterán
válasz hundai #49990 üzenetére
Milyen alkalmazásban szeretnél javulást? Mert csak a játékok nem gyorsulnak semmit, minden más igen.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
nagyúr
válasz BUZZLGHTYR #49991 üzenetére
Bármilyen modulra fel lehet tenni, bár nem sok értelme van.
-
Czimby
addikt
Kingston HyperX memória amit itt vettünk az apróból, hibásnak bizonyult.
Mivel semmiféle papírt nem kaptunk mellé, az eladó pedig eltünt, RMA-ztatni szeretnénk.
Tudja valaki kérnek-e számlát?Vagy van itt valaki aki gariztatással foglalkozik?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
EVL2
aktív tag
Sziasztok! Régen csináltam már Ram tesztet, még a DDR2-es időszakba és olyan kérdésem lenne, hogy ha manapság szeretnék tesztelni még mindig a MemTest86-ot érdemes használni vagy van már valami más is amit érdemesebb? Ha tudtok esetleg más ilyen programokat is, kérlek írjátok meg.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
EVL2
aktív tag
"4 Modullal a következő a probléma. Nagy a terhelés a vezérlőn, gyakori a 400Mhz helyett 333Mhz-s üzemelés, illetve a tuning potenciál nagy mértékben csökken." (2007)
Elnézést a banális kérdéseimért, de ez a probléma még ma is fent áll? Vagyis ha most bővítem még 2x4gb RAM-al a gépem és így mind a négy slot-ot használom kevésbé lesz hatékony mintha ugyanezt a RAM mennyiséget használnám csak 2db modullal? Számottevő a különbség egy játékra szánt pc-nél?
[ Szerkesztve ]
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Az alaplapos topikba is beírtam,de nem biztos hogy jó helyre írtam ezért berakom ide is.
A következő lenne a problémám.
Van egy Asus A58M-K FM2+-os lap,benne egy AMD A4-5300-as proc.
2x2GB CSX DDR3 1333MHz-es ramok.
Namármost.Biosba és win 7 64bit-en is azt írja,hogy telepített memória 4GB.
Viszont a windosnál már csak (1,44GB használható) A prociba integrált vga-nak 512MB adtam csak meg biosba. hova tünt a többi memória?Lehet nem jól állítottam be a deszkát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest