- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
válasz kuyarashi #50789 üzenetére
Pénteken elméletileg lerendeltem egy dupla töltőt 2 Jupio akkuval, szettben még éjfél előtt néhány perccel, de nem jött visszajelzés azóta sem. Szóval se e-mail, se SMS, vagy hívás, így kifizetés sem történt részemről, mivel nincs mi alapján teljesítenem.
Írok nekik, de azért meg akartam itt is kérdezni, hogy van-e tapasztalat ezzel a bolttal kapcsolatban.Most nézem, hogy az a termék már nem elérhető az oldalon. Amit beraktam az nem dupla töltő és az ár sem ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
Valószínű, hogy megszívtam, valahol hiba csúszott a gépezetbe.
A honlapjukról egyébként nem tudtam üzenetet küldeni, mert a captcha minden próbálkozást visszadob. Végül találtam egy nagyjából hozzájuk köthető e-mail címet, úgyhogy írtam arra. Ha nem jön össze, akkor marad a telefon, az jobb is, csak azt nappal kell majd megpróbálnom.
Köszi a biztatást.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
veterán
válasz kuyarashi #50806 üzenetére
Nekem nem volt velük gondom, de jó látni, hogy rendeződik a problémás helyzet másnál is. Mikrosat is elhagyott egy utalást most BF alatt, írtam nekik, elnézést kértek, már itt is a cucc. Van az úgy, hogy túl sok meló mellett becsúszik egy-egy tévedés, én ilyenkor próbálok megértő lenni.
Más jellegű cuccomat tegnap a UPS 20 kilométerrel arrébb tette le és adta át másnak. 60 ezer forog kockán, és kussolnak. Na, ez sokkal jobban idegesít.
[ Szerkesztve ]
-
gubernya
csendes tag
Köszönöm.
-
dssport
tag
Sziasztok, néhány hete már kérdezősködtem Nikon fix 50-es 1.8 obival kapcsolatban D7200 vázra, de azóta sem rendeltem meg. Valahogy nem bírtam rákattintani, nem éreztem azt az átütő birtoklási vágyat. Egy kit 18-140 mellé érkezett volna és szerintem vettem volna még egy Nikon fix 35mm-es üveget is. Viszont... mivel a 18-140 felső tartományát soha nem használtam, az alsót pedig simán tudom nélkülözni, lehet, hogy leszűkíteném a szettet egyetlen obira: Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2
Szerintetek ez milyen ötlet? Vagy maradjon a 18-140 és mellé a 24-70 árából vegyek inkább jobb fixeket? -
veterán
válasz dssport #50813 üzenetére
Elvileg az egy baromi jó objektív, nálam is tervben van, na de APS-C-re enyhe túllövésnek érzem. Inkább vennék az árából egy 50-est, meg egy 85-öst, és még mindig nem érted el a 370 ezret, amibe az kerül. Vagy, ajánlom a TAMRON AF 18-200mm F/3.5-6.3 Di II-at, az szerintem annyiért baromi jó obi, és mellé egy fix 50-est, a kitet meg eladhatod. Egyébként azért nem érzed a birtoklási vágyat, mert még nem láttad működni a cuccot. Annyiért az az objektív szerintem alapkellék, ha választanom kellene, hogy a 85 vagy az 50, az 50-et választanám.
[ Szerkesztve ]
-
dssport
tag
Értem, köszönöm!
,,na de APS-C-re enyhe túllövésnek érzem" - jogos, bár az esetemben az APS-C is csak egy állomás a sok közül50-es fixnek már a Samyang 50mm F/1.4 AS IF UMC -t is néztem, de tartok tőle hogy ez inkább bűvészkedni akarom mondani művészkedni való, mint hatékonyságra, szerintem keresőben nehéz lenne tűéles fókuszt találni?!?!?!, LCD-n (belenagyítással) meg nem szeretek fotózni.
-
csacsi77
senior tag
válasz dssport #50815 üzenetére
Szerintem ne gondold ezt túl.
Vegyél egy használt Nikon AF-S 50mm f/1,8-at és használd. Akkor majd látni fogod, hogy bejön-e vagy sem. Ha nem, eladhatod árában vagy minimális bukóval.
Vedd meg, használd és úgy dönts, itt szinte nincs kockázat.
(biztos nem vennék FF f/2,8-as alapzoomot APS-C-s vázra)Öreg fater megoldja!!!!
-
FerNandor
őstag
válasz dssport #50818 üzenetére
Nekem 50mm af 1.8d van, d7200-zal,ezzel, ha jól rémlik működik a pöttyös kijelzés. Fb-n láttam ma egyet 30 ezerért.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
dssport
tag
válasz anaqer #50821 üzenetére
Street, portré mindig minden körülmények között. (akár egy időjárásállónak is örülnék, főleg ha ilyen gyönyörű, hóesés van mint ma) Covid kicsit keresztülhúzta, de számomra meglepő módon még 18-140-nel is voltak eredményes próbálkozásaim koncerten ami szintén hihetetlenül bejött.
[ Szerkesztve ]
-
dssport
tag
válasz anaqer #50826 üzenetére
,,de sajnos brutál drága..." - hát az, kb. minden nagyon drága lett... illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy nem esik a cuccok ára számottevően hiába ,,korosodnak". + HUF árfolyam...
Mindegy hétvégén átfogalmazom a Jézuskának írt levelet, megkérem, hogy fogjanak össze a Mikulással, aztán akkor talán kiadja a keret.A tanácsokat mindenkinek köszönöm!!! Jobban átgondolva a felhasználói profilomat, az ajánlottak közül a Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD keltette fel leginkább az érdeklődésemet, elsőként ennek fogok utánanézni.
Gondolom AF finomhangolás szükségessége ennél is játszik!? Vagy van esély a Plug&Play normális működésre?
-
-
Roachy
senior tag
de APS-C-re enyhe túllövésnek érzem
Én ezzel nem értek egyet. Egy igazán minőségi fx optika egy dx vázon is minőségi marad. Sőt mivel levág a kényes képszélekből, még jobb is lehet mint fx-en.
És a képkészítés legfontosabb technikai eleme maga az optika. Az érzékelő csak másodlagos hozzá képest.
Inkább azt kell átgondolni, hogy lesz e váltás a nem túl távoli jövőben fullframe-re, illetve hogy megfelel e az igényeknek ez a gyújtótáv 1,5-el felszorozva. No meg persze az árérzékenység.[ Szerkesztve ]
-
Roachy
senior tag
válasz dssport #50827 üzenetére
Ha street és portré a fő csapásirány akkor a 35-150 jó lehet, ha főleg telézel. De ott ugye a nagylátó vége teljesen hiányzik. A 24-70 esetében meg lesz dx-en egy ~35mm-es kezdőérték, ami egyébként az egyik legidálisabb és kedveltebb látószög streethez. Bár ha te inkább a telézős paparazzi stílusban nyomod akkor ez nem szempont.
Af hangolás meg obi-gép párosa válogatja. Nekem van Tamronom amit egyáltalán nem kellett, pedig 2 dslr vázon is használom.
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
válasz Lex Icon #50830 üzenetére
Igazad van ha érdekel küldök linket jobban nagyítható méretben.
De akkor túlzottan az utómunkát sem kellene erőltetni. És megjöttünk oda, hogy teljesen felesleges képet betenni hiszen tele a google ilyen tesztekkel.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
dssport
tag
válasz Roachy #50836 üzenetére
#50829rekid - köszönöm szépen a képeket!!!
Tegnap beszéltem Tamronékkal... Sajnos a chipszhiány náluk is nagyon beütött... ((kezd fárasztó lenni, hogy az egész évem erről szól, munka/hobbi egyaránt)) A lényeg, hogy Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD teljesen off, lényegében kivezetésre került a gyártási nehézségek jelentkezésekor. ((amazonon.de néhány boltjában még van raktáron)) Hozzánk 100%-hogy többet nem érkezik. Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 esetében egy hajszállal jobb a helyzet, abból még lesz, de közel sem olyan mennyiség, hogy a raktárak polcai roskadozzanak és elég nagy rá a várólista... Kérdeztem, hogy mennyire lehet jellemző a gyártási nehézségek miatt, hogy inkább az újabb/MILC obikra fókuszálja a gyártó a kapacitásait, de ezt hivatalosan sem megerősíteni sem cáfolni nem tudták -nem kaptak infót-. Csak az érdekesség kedvéért árukergetőn összeállítottam egy Sony MILC szettet és nem mondom hogy 10-15 perc alatt ez egy szuper reprezentatív szűrés volt, de sokkal stabilabb készletekkel találkoztam...
(((Használtat még még mindig kerülném... Esetleg ha nagyon satuban lesz a fejem, vagy nagyon megbízható a forrás)))
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Valószínűleg nem kamu, ha jól tudom, az USDG2 széria minden tagjában két proci van. Emellett sok helyről el is tűntek, einfinitiy-n mondjuk még épp találsz, de ott se olcsóbb, mint itthon.
-
rekid
addikt
válasz dssport #50837 üzenetére
Meglehet főleg úgy hogy kijött a combosabb MILC verzió és arat.
Igaz már cseppet más árkategória.
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Lehet, hogy nem ide való a kérdés, de ha tudtok benne segíteni akkor azt megköszönöm!
Tehát van egy D5200 18-55 VR kit-em és el szeretném adni, mennyit ér most egy ilyen szett?
Gyakorlatilag új a gép és minden tartozéka, régebben kedvet kaptam a fotózáshoz, akkor vettem de nem volt rá időm ezért évek óta csak a dobozban pihen, max 2-4 ezer képet ha csináltam vele, azt is itthon vagy a nyaralóban...
Előre is köszönöm!
" Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
veterán
válasz dssport #50837 üzenetére
Lassan eljutunk oda (ha nem vagyunk már ott...), hogy prímó lencséket csiszolni olcsóbb lesz, mint elektronikát szórszolni egy obihoz.
(Egyébként ezt én személyesen nem feltétlenül tartom bajnak - az utóbbi 4-5-6 évben tököm tele kezdett lenni azzal, hogy a korábbiaknál is vaksötétebb zoomokkal szórták meg a piacot, mert "óhát a szenzor majd úgyis megbírja a magas ISO-t"... )
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
flash-
veterán
sziasztok
nikon d3100-ról szeretném a képeket pcre(Win 10) másolni, a kártyaolvasóm nem jó, csak usb kábellel tudom másolni fényképezőről, de ott meg a csatlakozás megszakad,megszakad a másolás, le fel dobálja az usb eszközt a win...
ezen hogy lehet segiteni? valami drivert érdemes feltenni vagy valami egyéb megoldás,app a másolásra?
(tudom kártyaolvasó,de most nincs, majd nézek, apropó milyen kártyaolvasót ajánlanátok? valami jó ár érték arányban gyors, ismerje a micro sd-t is,stb...)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz flash- #50844 üzenetére
Hali!
Közvetlen USB-t soha nem használtam, azzal kapcsolatban talán a többiek tudnak tanácsot adni - én most egy hótmezitlábas Hama 49016 használok.
Régi darab, USB 2.0, szerintem nem is kapható már - de nálam még megy, és Win10 alatt driver nélkül is eldohog kapcsolatvesztés nélkül. (Előtte volt egy Kingston USB3-as dongle, de az meghalt... 1.5? 2? év alatt.)
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
kuyarashi
őstag
válasz flash- #50844 üzenetére
Szia!
Alapvetően nem kellene ilyen problémába ütköznöd, tehát valahol hiba van a rendszerben. Próbáld másik kábellel, illetve úgy átvinni a képeket, mint pendriveról (ne varázslóval, stb.).
A kérdés még az, hogy pontosan hogy csinálod és kiír-e valamit a Windows (egyébként melyik Windows verziót használod).
Driver nem fog kelleni, esetleg a Nikon saját szoftverét megpróbálhatod (Capture NX), de én sosem használtam. Ez a RAW feldolgozója, de gondolom mentésre, másolásra is alkalmas.A monitorok egy részében is van kártyaolvasó.
Egyébként olvasóból próbálj márkásabbat venni, és előre ellenőrizd tesztek alapján, hogy mit tudnak sebességben. Persze ha a kártyád eleve lassú, akkor a kártyaolvasónál sem fontos szempont a sebesség, de később még lehet gyorsabb kártyád, tehát érdemes lehet elsőre többet szánni az olvasóra. Ezek a fontosabb paraméterek.
Ha kábele van, az azért jó, mert kisebb eséllyel töröd bele a gép elejébe, ha útban van, mint egy 8 centire kilógó változatot. Utóbbi meg elegánsabb és kompaktabb felépítésű, stb.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Nikon D5600 gépet "M" módban használva a rekeszidőt kiválasztom pl.1/5-re majd az expo után a képet megnézve teljesen más értéket ír. Majd amikor a hátsó lcd-n megjelenítem a beállításokat a rekeszidő teljesen más éetéken van. Hogy tudom úgy beállítani, hogy az a beállított értéken maradjon? Köszönöm.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
HAMI@25
csendes tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam elkezdenék foglalkozni a fényképezéssel munka mellett mint hobbi/mellékállás. Nézek képzéseket is (ha erre is tud valaki ajánlani jót megköszönöm) de meg is kéne vennem az első gépem és itt jönne a főkérdés:
Megérné e egy D5600 vagy mivel hosszú távra terveznék MILC körül nézegessek hiába drágább?
Keretbe 2-300ezer lenne a lélekhatár és használtat csak akkor vennék ha még valamennyi gari van.
Köszönöm, kellemes ünnepeketÁkos
-
HAMI@25
csendes tag
Köszönöm szépen. Kezdésnek nyílván kitbe venném 15-55 körül láttam az alapokat, aztán majd kialakul. Időtállásba lenne a lényeg a váz, mert ha esetleg százas pluszba akár lenne (a mostani helyzetbe) milc akkor még bevállalom, nem szeretnék pár év után teljes szettet váltani.
Ákos
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest