- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
köszi!
Ezt értem - én nem voltam pontos, hogy mi a problémám - nálam Intel speedstep tech néven fut ez a beállítás a bios-ban. Természetesen enabled-re van állítva.
Csak a két monitorozó alapján, azt nem tudom, hogy most működik ez a funkció, vagy sem? Gondolom működik, hiszen kevesebbet csak nem mutat az Aida cpu-z-je....Bogyorisz
-
Qru
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok.
Asus P6X58D-E + Intel i7-950 + 3x1GB Corsair Dominator 1600MHz CL8 konfigom van és erre szeretnék kérni tőletek egy kis lightos tuningot. 3800 MHz-n már egyszer futott, de a Intel SpeedStep Tech bekavart. Szerintetek érdemes a SpeedStep-et használni vagy csak energiatakarék miatt van ?
Ceaser : Látom hasonló a konfigunk, neked mit sikerült kihozni a 950-ből és milyen beállításokkal (a BIOS-unk szerintem egyforma) ?
Előre is köszi Nektek.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Az EIST szabályozza a feszt a terhelés/órajel függvényében. Legjobb tudomásom szerint a C1E is csak az órajelet veszi vissza EIST nélkül....
A HT OFF nem vagyok biztos benne, hogy fogyasztáscsökkenést okoz... Az biztos, hogy több áramot vesz fel a proci HT ON, de vajon mennyivel végez gyorsabban? Ez az igazi kérdés, ebből derülne ki igazából, energiatakarékosabb-e a HT OFF....
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Már alapjáraton is ha csak a desktopon vagyok nálam többet kajol HT on-al a fogyimérőm szerint, igaz csak pár W-al.
Eist a speedstep tech., az csak a sebességgel variál, a C1, C2, meg a többi az meg csak a fesz visszavételért felelős (illetve a külnböző részegységek leállításval). Érted már eleve C1-ben a proci akár a teljes fogyijánál 70%-al kevesebbet eszik (link). Ehhez képest menynit spórolsz az órajel csökkentéssel...
#nincsbennetarcsi
-
katt777
félisten
válasz #55573504 #27706 üzenetére
Használd az EPU-t! Alapból lejjebb veszed az uncore-t/QPI-t/RAM-okat (hogy túlhajtásnál ne akadjon ki a rendszer, nálam anno ezért nem ment), de feszt azért hagysz rajtuk, és az szépen visz csökkentett üzemmódot meg tuningot is, takarékosan, de szükség esetén maximum krafttal. Megoldás hasonló, mint a P5Q-s cikkemben írtam.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
MPowerPH
félisten
Azt nem értem, hogy az SB itt van 32 nanón, és lazán tolják nekik az 1.4v-t 24/7-re. Mi meg Bloomfield -nél nem merünk 1.4v közelébe menni. Nem értem, hogy van ez.
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #27710 üzenetére
Már aki... én LLC ON használom a 920-at 1.392V-on...és elmondom hogy ennek sincsen semmi baja,mint ahogy az E8400nek sem volt. Nincsen 65°C fölé engedve...probléma sincsen. Anno az E8400em 55°C-nál megállt...mai napig nem jelezte a tulaj,hogy beteg lenne.
LLC-re még csak-csak azt mondom,hogy oké kaphat egy fesztüskét ami hazavághatja,de hogy mennyi feszt adsz a procinak...azt úgyis a hűtésed mondja meg.
Aki mer az nyer...De pl a ramom 1 hónap után beszart...nah az tényleg degradálódott... pedig az kurvára érzékenyebb mint egy proci.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
peterm711
aktív tag
Srácok légyszives segitsetek, már olyan ideges vagyok hogy kivágom ezt a vackot a második emeletről . Próbáltam feltekerni 3,8 Ghz-re 19,20,21es szorzóval, végigpróbáltam a procifeszültségeket 1,2-től 1,3ig, qpi-t szintén, ramokat visszaosztottam,de az istenért sem tudtam kihozni stabilra a rendszert, prime mindig hibázik. Ha mondom akkor a ramokkal lesz a bibi, egész éjjel futtattam a memtestet, 0 errror. Felmérgedtem, visszaállitottam a biosba mindent auto-ra, HT-off, és láss csodát, így is ugyanaz, 20 perc után hibázik. Most én csinállok valamit rosszul, vagy a proci selejt?
-
MPowerPH
félisten
válasz peterm711 #27714 üzenetére
Azért ne dobd ki, ezt nem az oroszok gyártották, így az a módszer nem válna be. Lehet akkor távsegítséggel is nem is tudunk segíteni. Gondolom az Uncore -ra is figyeltél!?
Lehet valami gond van a lábaknál, érdemes lehet kikapni a procit, és megnézni, ha más nem segít. 3.6Ghz-n próbáltad? Mekkora fesszel volt stabil?
Don't Tread On Me
-
TomiLi
addikt
válasz Laraxior #27713 üzenetére
Érdekes, hogy nekem LLC: enabled-del ha nem fix feszültséget adok a procinak, akkor nem hajlandó stabil lenni a rendszer! Nekem ki kell kapcsolni ezt a funkciót, ha nem akarom, hogy le-lekapcsolgasson a gép....
(#27706) vidagyo3 Küldöm a válasz pü-t!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #27717 üzenetére
milyen jó hogy megvan a régi Windows-om
hát..ez a lapindulás azért nem volt olyan sima ügy beszartam.."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
OldJohnny66
tag
válasz peterm711 #27720 üzenetére
Melyik BIOS van fent a gépeden, mert ha az alap, akkor frissíteni kellene, mert aránylag új ez a lap, de mióta megjelent már három BIOS-t toltak hozzá, és mindegyik fő eleme a rendszer-stabilitás és memória-kompatibilitás javítása! [Itt] megtalálod.
"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #27723 üzenetére
RAID0 tömb megmaradt....csak egy windows-t kell telepíteni,mert a hangkártya megbolondult,meg már amúgyis régi az egész rendszer.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
peterm711
aktív tag
válasz OldJohnny66 #27724 üzenetére
Azt most nem tudom megmondani, mert tesztelem. Megcseréltem a ramokat, cmos reset, majd vissza minden defatultra. Most 2 órája stabil HT nélkül Hagyom még egy darabig, utána megnézem. Megizzaszt ez a gép, már harmadik nap szívok vele, már átvittem a szembe lévő üres lakásba, hogy ne az én villanyórámat pörgesse
-
Laraxior
titán
válasz subaruwrc #27727 üzenetére
dehogynem...Noctua 14 is megbirkózik vele,meg egy sima tripla radis víz is. Persze 80°C-ba is belenyal...de az csak addig érdekes amíg lefut a stabilitás teszt...utána úgysem lesz sosem úgy leterhelve... Teszt alatt meg rá is lehet segíteni,nyitott ablakkal,pluszventivel..stb.
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #27710 üzenetére
Azért, mert a 45nm-es Bloomfield-ből egy alcsonyabb VID-es 1,4V-on jól megküldve 200W+.... Azt meg már kevés I7 lap szereti... Meg ugye, minek?
A harmadik, pedig hogy a Bloomfield-nél is az Uncore a "gyenge" láncszem, ami egészen át lett alakítva SB-n, a Bloomfield-en valami energiahatékony tranyóból csinálták, ha jól rémlik, ami nem annyira szereti a feszt....
Az SB-nél meg ki tudja hogy rakták össze meg miből....[ Szerkesztve ]
-
peterm711
aktív tag
válasz OldJohnny66 #27724 üzenetére
Végre stabil a gép alapbeállitáson. Basszus jobban örülök neki mint ti a betonstabil 4,2 Ghz-nek . Holnap betöröm a rohadékot akkor is .
A biosom 0303, szóval nem az alap, ha nem járnék sikerrel akkor majd frissítek.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz subaruwrc #27727 üzenetére
Le lehet azért hűteni, bár példány függő.
HSM: Persze, ez így világos is. SB-ben szépen áttervezték a memóriavezérlőt, Tri ch-t nagyon szépen eltapossa, az biztos. Egy ilyen SB 24/7 nálam tuti 5GHz körül járna.
Biztos vannak hibái a Bloomfield -nek, de úgy alapjában véve még most sem rossz, meg ugye nem mai darab. Mikor megjelent, ez is nagy durranás volt.Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #27732 üzenetére
Mikor ez megjelent, sokkal nagyobb durranás volt, mint az SB. Meg aztán megnézem, mire lesz elég a mostani SB ~2 év múlva... Mert a C0 920-am bizony a 3800-at megfutotta 24/7, és igen tekintélyes sebessége volt úgy.... Az SB-ből ha az utolsó cseppet is kicsavarod, alig 50%-al gyorsabb, az is nagyrészt a jobb gyártástechnológia miatti órajeltöbbletből.....
-
Cybertrone
veterán
válasz MPowerPH #27732 üzenetére
Jah lehet...nyitott ablakkal... rápróbálkozok majd a 4.5ghz-re 1.4v-on hátha összejön a kis cuccnak 1-2 teszt erejéig, de szerintem kihűtöm hozzá a lakást
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Qru
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok,
Van egy kis zavaró problémám, hátha találkozott már valaki ilyennel.
Konfig a következő :Alaplap : P6X58D-E
Proci : i7-950
RAM : 3 x 1 GB Corsair Dominator CL8 1600 MHz
VGA : Asus ENGTX470
Monitor : Samsung 2494 HSHa minden alapbeállításon van, akkor minden újraindításnál, resetnél, CTRL+ALT+DEL-nél, azonnal kapok képet a monitorra. Viszont, amint a legkisebb kis tuningot ráengedem a gépre, pl. beállítom BIOS-ba a DDR3-1600MHz -at , már olyanba futok bele, hogy SAVE/EXIT-nél elmegy ugye a kép és a monitor elkezdi azonnal ellenőrizni az összes bemenetét, hogy melyiken van jel. Így mire újra van képem vagy már bent van a windows vagy a BIOS, de sokat kell várnom (ANALOG,DIGITAL,HDMI). Ha a Windowsot indítom újra, mert BIOSba akarok menni nyomkodnom kell a DEL-t ezerrel, mert nincs képem, amin látnám, hogy OK, be fog lépni. Minden féle restartnál legyen hardveres vagy szoftveres a monitor elkezdi a bemenetjeit ellenőrizni. De amint visszaállítok mindent AUTO-ra vagy Defaultra megjavul. Bármilyen restartot nyomhatok neki mindig van képem szinte azonnal.
Valaki tudja esetleg hogy mi lehet ez ? A régi LGA775-ös konfigomat úgy húztam ahogy akartam, nem volt ilyen gond.
Köszi Nektek
Üdv. -
MPowerPH
félisten
Nincs 50% különbség. Én maximum a miatt váltottam volna, mivel mostan még majdnem veszteség nélkül kitudtam volna szállni az X58-ból, nem kellett az áraimat a porba csökkentenem, így is lett volna biztos vevőm. Aztán rájöttem, hogy butaság, mert nyáron is el lehet adni az X58-at, igaz nem a mostani áron. De aki azt állítja, hogy eladhatatlan lesz, gondoljon bele, hogy akkor a core 2 és AMD X6-okkal mi lenne? Kukázni kellene őket?
Mindig nézem az anyagi vonzatát is a dolgoknak.vidagyo3: Én még nem találkoztam ilyennel. Érdekes dolog, ezek a P6X58D-E lapokkal mindig van valami bibi.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
válasz MPowerPH #27739 üzenetére
Úgy számoltam, hogy a C0-om tudott 3800-at kényelmesen 24/7, az SB C-to-C gyorsabb max 15%-al, és mondjuk tud egy 4800-at 24/7. Ez így durván +45% sebesség.
Azért az eladhatatlanság elég durva lenne, biztos nem fog a mai árakon elmenni, de azért nem lesz a bóvli kategória egy év múlva sem....
-
MPowerPH
félisten
Értem. Én 4.2-4.4GHz-vel számoltam, bár még nem tudhatom mit hoz a jövő processzor téren. Lehet megszívom, és nem fog úgy menni, ahogy azt az előző tette. Ebben az esetben nálam el fog gurulni a gyógyszer...
Egyébként c to c 11%, ahogy a tesztekből kiszámoltam.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
niklebi
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene ram ügyben. A jelenlegi Corsair 1866 Cl9-es ramjaimat eladtam mivel nem egy tuning barát ramok,és kellene valamilyen jobb ramot vennem. Mivel vízzel hűtöm a ramokat olyan kellene amit továbbra is tudnék hűteni vízzel. Én szívem szerint egy ilyent vennék ha találnék valahol itthon. A másik ami tetszik ez lenne csak ezt nem igazán tudom vízzel hűteni, mert nem tudom bekötni a rendszerbe.
Ha tudtok valami hasonlót ajánlani megköszönném. A lényeg szeresse a tuningot és vizezni is lehessen. Egy R2E-be lenne egy 920-as mellé. -
Qru
MODERÁTOR
válasz niklebi #27742 üzenetére
Kingston HyperX H2O pl. De a Mushkin-t venném, ezek a ramok úgy se melegszenek nagyon, mert 1,65V-nál többet nem adhatsz nekik.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
niklebi
senior tag
válasz MPowerPH #27744 üzenetére
Hú ez nagyon tetszik,csak nem igazán ismerem,ezt a típust Mennyire szereti a tuningot ,mert az előzővel is csak szívtam és azt most nem szeretnék. Már írok is az eladónak!
Qru: neked is köszönöm de amit linkeltél nekem nem igazán jön be.Szerk: mennem kell melózni így majd csak este tudok reagálni
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz niklebi #27745 üzenetére
Mushkin jó cucc... A jelenlegi piacon az egyik legjobb! Amugy a corsair is jó, csak keresni kell, álltalában nem a legujabb revíziójúak mennek a legjobban, hanem a régebbiek!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
mpierre
veterán
-
Laraxior
titán
nagy szerencsémre sikerült szereznem egy 920as procit kölcsönbe,amíg airbooms kollega megoldja az otthoni problémáit...bár 5k-mba került..de legalább van gépem
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- PayPal
- iOS alkalmazások
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest