- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4100 üzenetére
Ilyen alkalmakkor én is odamentem emelni a bevételüket. Fillérekért vettem Roco és Lima kocsikat. Azóta is sajnálom, hogy eladtam a négyrészes fekete Lima személykocsi sort... Ez is onnan van.
valami
-
YanezTTrain
tag
Körkérdés a tisztelt topic tagsághoz!
Keresek régi VEB FABRIK, szóval NDK gyártású 1:100-as méretarányú repülőgép makettet! Konkrétan TU-154 vagy TU-134 kellene egy darab. Ha szét van esve, hiányos a matrica, nem probléma! Maga a makett legyen ép, lehetőleg a futóművek is. MALÉV gép készülne belőle!
A vasútmodellezés nem a kapkodós elmebetegek sportja...
-
Aaron14
őstag
Hivatalos Roco viszonteladót találok még Budapesten?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
Batman2
őstag
válasz YanezTTrain #4103 üzenetére
Szevasz
Nagybátyjám repülőzik már régóta, megkérdezem, hogy nincsen e még ép, de leselejtezendő gépe, vagy duplikátum belőle !
Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Batman2
őstag
válasz YanezTTrain #4102 üzenetére
A padlás szobában van felállítva a terepasztalod ?
Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz Batman2 #4108 üzenetére
Üdv!
Nem padlásszoba a tetőtéri lakó inkább hálószoba sarka. A terepasztalon kívül elfér még egy ágy egy szekrény és egy sarokasztal a számítógépnek, meg lábujjhegyen mi. Sajnos nincs külön helység, ahol tudnék tombolni mint mondjuk Jákob barátunk. Ha lenne, már rég körberaktam volna vasúttal a szobát én is. Sínanyag lenne, csak hely nincsen sajnos. De örülök, hogy ennyinek is sikerült helyet szorítani. Sajnáltam volna eladni a cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
jákob13
tag
-
Aaron14
őstag
válasz YanezTTrain #4105 üzenetére
Köszönöm, közben rátaláltam arra a boltra, amit kerestem. Ez a Modell Kit, a Kálvintértől nem messze, elvileg itt a legszélesebb a választék Roco gyártmányból. Édesapámmal is ide jártunk, de annak már vagy 10 éve.
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
jákob13
tag
Pár kép:
https://www.facebook.com/ModellvasutH0?ref=tn_tnmn
-
jákob13
tag
-
YanezTTrain
tag
Az automata asztal építése is halad, ha még oly lassan is. Tegnap és ma elkészültünk a terepfű felragasztásával és egy csomó lombos és fenyő fa is felkerült az asztalra. Az alsó egyenáramos szakaszon van még egy kis rész, ahol az ágyazatot meg kell csinálni, illetve a felső Marklin pályához beszereztem középbarna ágyazat anyagot avval összedolgozom a régi M síneket a tereppel. Következő lépés, még az ágyazatépítés előtt a peronok elkészítése, illetve a hiányzó épületek, - amiknek a helye már elő van készítve - beszerzése.
Az alábbi képeken a jelen állás kerül bemutatásra.
A nagy szürke területekre kerülnek a peronok és arra az állomás épület, gyalogos felüljáró, stb.
Több épületnek még csak a helye van előkészítve és az alagútkapuk sincsenek sehol, sem a támfalak.
Útpadka és ágyazat még hiányos rendesen. A Taurus ne tévesszen meg senkit, nem Marklin, csak az aldó pályán éppen útban volt...
Kezd hasonlítani egy terepasztalra! Ha majd a sok apróság is felkerül...
A csonka vágányok környékén is van még mit fejlődni...
Az alsóbb tájakon már a tavasz az úr, de a hegyekben még tartja magát a tél...
Hamarosan egy videóval is jelentkezünk, akkor már vasútüzemet fogunk bemutatni!
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Batman2
őstag
-
Batman2
őstag
Jákob !
Ez Nálad hol van mind felállítva ?
Pince helyiség, vagy tetőtér ?Én a pincében csinálnék egy állandó helyet a terepasztalnak, ha egyszer kertes házba költöznénk !
Persze megfelelő állapotú, nem vizes, kikövezett és festett, lakótér minőségű pinvében.Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz Quasi_modo #4115 üzenetére
Hó modellező készlet. Meg nem mondom miféle márka fejből, de előkeresem a dobozát. Egy gipszhez hasonló tapintású por volt a zacsiban, azt kellett vízzel 1:7 arányban keverni és lehetett kenni önteni, akármit csinálni vele, egykisebb zacsiban pedig csillámpor ezt rászórni a frissen felhordott "hó" rétegre. Amikor megköt egy elég kemény műanyag szerű réteget ad. Lehet fúrni, faragni, ragasztani rá, stb. Előszedem a dobozát és teszek róla fel egy képet. Ez egy olcsóbb verziós dolog volt van drágább is belőle.
-
Quasi_modo
nagyúr
-
YanezTTrain
tag
Előbányásztam a hókészítő cuccot. BUSCH gyártás, mint kiderült. Mint mondtam 1:7 arányban kell vízzel elkeverni. Én fogtam egy adagot belőle és hozzákevertem annyi vizet, hogy nekem megfelelően lehessen alakítani, és kész. Lehet így kicsit nehezebben száradt de volt idelye az anyagnak. Lehet fára, kartonra, műanyagra és gipszre is felvinni, odaragad. A fémhez is, mert a keverőpálcáról le kellett vakarni késsel ami rákötött.
Az egyenáramos pályán teljesen elkészült az ágyazat. Még maradt is egy kevés a zacsiban, a hibák kijavításához.
Ez pedig a barna kő, amit kimondottan a Marklin sínhez vettem összedolgozni a régi M-es síneket a tereppel. Ez is BUSCH gyártmány. SCHOTTER 7064 Ballast felirat van a zacsi papírján. Persze, hogy kevés lett egy zacsek, mehetek venni még egyet, remélem kapok ugyan olyan színt mint amit eddig használtam.
És a végén egy közös kép az alsó egyenáramos és a felső váltóáramos pálya ágyazatáról. Hát eddig jutottunk és ilyenre sikeredett ami elkészült.
[ Szerkesztve ]
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz YanezTTrain #4122 üzenetére
Hmm. Nem gond, hogy eltér az ágyazat színe lent és fent? Vagy a kép csal?
valami
-
YanezTTrain
tag
válasz Quasi_modo #4123 üzenetére
Nem. A kép tökéletes. Tényleg más az ágyazat színe. De a fekete-szürke ágyazat nagyon bután nézett ki a Marklin sínek gyári töltésének a sárgás-barnás színével összehozva. A sínek közé pedig nem tudok a marklinnél ágyazatot tenni, mert a gyári ágyazatban szintben vannak a talpfák, ha arra még ágyazatot tennék, akkor nem lógna ki eléggé a középső érintkezősor a sínből az alsó csúszószedők nem dolgoznának megbízhatóan. A barna meg valamennyire elfogadható átmenetet ad. Tekinthetjük úgy hogy két vasútvonal, az alsó egy pályakorszerűsítés utáni szakasz, a felső rész pedig egy régi felújítás előtt álló rész.
-
Quasi_modo
nagyúr
-
YanezTTrain
tag
válasz Quasi_modo #4126 üzenetére
Holnap. Hagyom a ragasztót kötni 24 órát, utána jön a díszítés.
-
Quasi_modo
nagyúr
-
YanezTTrain
tag
válasz Quasi_modo #4128 üzenetére
Igaz a szólás! Még nagyon nyers a terep, van több féle virágmező terepanyagom, a zöld fűbe is beépülnek különböző színű virágágyások az utak mellé és a kertekbe. Fokozatosan haladunk előre, a héten szeretnék az ágyazattal elkészülni, illetve az állomás peronjait és az alagút kapukat elkészíteni. HA ezek megvannak, még egy nagyobb mutatvány van hátra, a közvilágítás beszerelése a faluba és az állomásra. Ez csak a hegyen lesz egy kicsit macerás, de vannak az asztalban szerelő nyílások ahol fel is lehet nyúkálni illetve a vezetékeket is le lehet hozni.
Egy kis rész még leljesen kopár oda az ufós dolog jön, ha megjön végre, illetve jön vele egy speciális gabonakörös terepszőnyeg is. Az űrhajó kicsit meg lesz tuningolva ledes fényeffektet kap az aljára körben, Harmadik típusú találkozások után szabadon.
HA ezek megvannak akkor jöhet a finomhangolás. Közben már készülnek a jelzőtáblák, a vasút mellé és a közút mellé is.
Illetve a vasúti fényjelzők beszerzése is megindult mind a marklin mind az egyenáramos pálya mellé.
Alakul a dolog, de még nagyon nagyon sok kis apróság kell hogy igazi legyen. Többek között még hiányzik öt épület, köztük egy állomás épület, Juszuf kebab falodája és egy igazi bajor sörkert.
Szóval van mit fejlődni, de a tervek komolyak.A vasútmodellezés nem a kapkodós elmebetegek sportja...
-
jákob13
tag
https://www.facebook.com/ModellvasutH0?ref=tn_tnmn
-
YanezTTrain
tag
Nyomatjuk az automata asztalt ezerrel. Hamarosan fotogén, mi több, videózható állapotba kerül a berendezés. Tervek szerint vasárnap kicsit megjáratjuk rajta a gépeket, mert igazán komoly üzem még nem volt az asztalon, csak mozdonyok szaladgáltak egy-két kocsival.
-
Batman2
őstag
válasz YanezTTrain #4133 üzenetére
"Nyomtatod" ???
csak nem 3D-s nyomatóval készíted a terepasztalodat ?
Nyomtathatnál nekem is nehány tucat sínt, meg egy adag váltót is !!
Üdv.
-
YanezTTrain
tag
válasz Batman2 #4134 üzenetére
A munkálatokat nyomatjuk minden szabadidőben ami adódik. Végeztünk az ágyazat anyag leragasztásával, ami időszrű volt, mert a hátam kezdett leszakadni a sok hajolgatástól. Be kell még fejezni az alagutakat és felszerelni a felső vezetéket. Akkor a nagy melók megvannak. Jöhet a csinosítás. Illetve valamikor a közvilágítási és vasúti jelzőlámpák beépítése, huzalozása. Az lesz még egy jó móka.
-
Batman2
őstag
-
YanezTTrain
tag
Az első minikamerás próbálkozás. Hát, nem lett egy Oscar díjas remekmű. Viszont poén. A kamera állásszögén és a mozdony sebességén még finomítani kell, mert időnként fénysebesség közeli érzést ad a dolog. Na és fény, fény, fény, minden mennyiségben.
Jó szórakozást és nagy röhögéseket kívánok!
-
Quasi_modo
nagyúr
-
Batman2
őstag
Alig bírja betölteni már a gépem a topikot, annyi a sok jó fotó !!
Üdv.
-
YanezTTrain
tag
Néhány szép kép a vasút őshazájából...
A Mallard. Angol nagysebességű gőzmozdony.
A Charring Cross vasúti hídja... Alatta a Temze, a háttérben londoni látkép...
Victorya-ra érkező vonat. Ilyennel járunk be St. Mary Crayból. A 40 mérföldet (64km) egy megállással 20-22 perc alatt teszi meg. Igencsak beugrunk a 100-110 mérföldes sebességbe. Belül igen csak ényelmes, légkondi, tökéletes utastájékoztatás, kiír, beszél a vonat és van busines class, azaz 1. osztály. Villamos motorvonat, oldalsínről kapja az áramot. Indulásnál, gyorsulásnál szolmizál, mint a Taurus.[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
válasz Quasi_modo #4144 üzenetére
Ez igaz, így viszont ha kivárom, akkor diavetítés szerűen tárul elém, gyönyörködhetek az összes fotóban.
Üdv.
-
pirosvilamos
tag
válasz YanezTTrain #4146 üzenetére
Voltam vagy 30-szor Drezdában, de ezt a gépet sosem láttam
--pirosvillamos-- Creality Ender 3, C64, Amiga 500+, meg egy vacak laptop netre...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz YanezTTrain #4146 üzenetére
Hmm...
-
YanezTTrain
tag
válasz Keeperv85 #4148 üzenetére
Well...
Ilyen Big Boy gépem nem hiszem hogy lesz valamikor is. Sőt még működő Marklin példányban sem gondolkodom. A Revell dolgon is csak a látványosság kedvéért. Persze attól függ mennyire használható a makett.Egyrészt megoldható e ha kerekek forgóvá tétele, illetve az alvázon megoldható e, hogy a mozdony beálljon az ívekbe.Valamint a hajtórudazat mennyire aprólékos, darabokból van e és ezáltal megoldható, hogy a rudazat, vagy legalább egy része mozogjon, vagy egy bumfordi öntet az egész. Ha valami formában normálisan mozgásra bírható lenne a makett, akkor F7-el egyszerűen megtolatnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest