- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
-
H-Zol
senior tag
válasz Panthera #14451 üzenetére
GPS - el az öcsém szórja a műtrágyát , valami applikációt használ a telefonján , ami ugye nem 1-2 centi pontossággal vezet , hanem van fél méter szórása is , de műtrágyaszórásnál az elmegy , 20 méterenként megy a szóró !
Ebbe a helyzetbe ami most van , nem lehet beruházni , most harc folyik a talpomaradásért !![ Szerkesztve ]
-
-
Vismajor01
addikt
Magasagyasba ami egesznap napot kap, milyen novenyeket ultessek? Vagy csinaljak felejuk vmi halobol arnyekot?
Vagy azaz oldal legyen ahova nyaron kb 11ig sut a nap utana vegig arnyekos?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
ncc1701
veterán
válasz Vismajor01 #14460 üzenetére
Én a napra tenném, és max árnyékolnám, ha sok.
-
H-Zol
senior tag
válasz totron #14464 üzenetére
Régen nem kellett permetezni ,de pár éve megtámadta valami gomba , de úgy , hogy az egész gyümölcsöt tönkretette , azóta kora tavasszal , miután megindul adok neki egy Score permetet , utánna már amikor megjelenik a pici gyümölcs , kap még egy Topast és így megmarad !
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
-
H-Zol
senior tag
válasz Stylewars_kp #14466 üzenetére
Pedig nekem nem az ,az agyon nemesített fajtám van , hanem még a nagyapám idejéből, még ő ültette , én csak egy kicsit szaporítottam , mert az öreg bokor kezdett kiöregedni , és bújtattam tavasszal ágakat a föld alá és szépen begyökeresedtek , és most megint szép nagy és fiatal bokor !
Valószínű más fajta gombák vannak , mint régen voltak , de minimális permet nélkül tönkre megy , nem csak nállam , hanem a szomszéd is úgy járt vele mint én ! -
totron
addikt
Mi a helyzet a kutya helyzettel nálatok? Mi most kaptunk egy új szembeszomszéddal őrjöngést. Tél óta megvan, csak mostantól, a jó idő kezdetével aktiválódik, minden szereplő kint van vagy hát ugye kint lenne. Eleve széttenyésztett korcs, buta sajnos, ugat, hat kell, ha nem, de azt legalább legordenárébb módon amit állattól el lehet képzelni. Kiegyensúlyozott, méltó-időszakos ugatás nincs, folyamatos agyhalállal való idegkeltés van helyette.
-
H-Zol
senior tag
válasz totron #14468 üzenetére
Nállam is ugatás volt az este de ugat , de egyre mérgesebben a kert felé, mondom itt helyzet van , mert az én kutyám nem ugat csak úgy hiába zseblámpát felkapom és megyek ki felé , hátul csak porta van és néha a kóbor kutyák ki bontják és be jönnek a kertbe , de nem az volt , elő jött egy sün!!
Most pár este ugatás lesz amíg meg nem szokja , utánna hozzájuk szokik, hogy ők ott vannak és csak akkor ugat , ha túl közel jönnek a kerítéshez
Adtam neki jó minőségű macska kaját , mert ijenkor nagyon le vannak gyengülve , télen elhasználódnak , sajnos sokan túl sem élik ! -
cOxeR
Ármester
válasz OPiiPO #14472 üzenetére
Ez kicsit összetettebb, nekünk van egy 10 éves kutyánk keverék, minél idősebb annál érzékenyebb/félénkebb, a nap nagy részét bent tölti akkor van kint ha nem vagyunk kb itthon, vagy néha akkor is bent van, mindkét lába műtve volt ezért amikor kicsi volt gyengébb volt mint a többi kutya ami hátrány volt, ezért nem csípi a kutyákat se, csak a macska méretűeket. (van macska is a házban) Mellé mióta ivartalanítva lett teljesen (szuka) azóta ez még rosszabb lett.
Nehéz ezt gazdaként is koordinálni, pl este sötétben ki engem igaz a megy bevédi az udvart, ha felkapcsolok kint lámpát kimegyek vele, egy hangja sincs. Gazda sokat tud tenni, akkor is ha a kutya ilyen… -
OPiiPO
veterán
Sajnos a legtöbb ilyen túltenyésztett táskában elférő kutya a környékünkön tizedannyi gondoskodást sem kap mint a tieid, általában megveszik őket aztán kicsapják a kertbe. Legtöbbjüket egy rendes méretű kandúr lepofozza, nem túl nagy méretűek, gondolom állandó stresszben élhetnek.
#14474 Dorian: a tapasztalatom ennek szöges ellentéte. Eléggé sok kutya van a környékünkön, a rendes méretű német juhász nem ugat egész nap, csak ha indokolt. Pár séta után megismer, tudja hogy nem jelentek veszélyt, maradék ugatás is megszűnik. Ezeknek a túltenyésztett zsebkutyáknak a viselkedése egészen más sajnos.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Panthera
őstag
Az ugatásgátló neked milyen típus?
-
Dorian
félisten
válasz OPiiPO #14475 üzenetére
Az én tapasztalatom pedig ez.
Nálunk az őrjöngő kutyák túlnyomó többsege pont németjuhász.
A saját túltenyesztett kutyám meg félős volt, de semennyire sem ugatott, meg van egy másik aki meg nemhogy nemfelős, hanem ellenkezőleg, de az sem ugat.
Komplexebb dolog ez, mint ahogy elképzeled[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
H-Zol
senior tag
válasz totron #14471 üzenetére
Ahogy utánna olvastam a sün téli álom túlélési esélye attól függ , hogy ősszel mennyire tud meghizni, mennyire jó fészket tud csinálni , és , hogy milyen hideg telek vannak , mert ő 6 fokon tartja a test hőmérsékletét és annak arányában ver a szíve ( ha minden jó, percenként egyet , kettőt ver ) , ennek függvényében használja el a testsúlyát !
Régen biztos kisseb volt a túlélési esélyük , ja és ahogy olvastam a második fialás több mint fele télen elpusztul , mert csak eszik , eszik , az ösztön , hogy túl élje , és nincs ideje , jó fészket csinálni és elpusztul !
Érdekes !![ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
off: nálunk már elkezdtek mozogni a sünik
#14477: az őrjöngő német juhásszal nem foglalkozott a gazdája egy pillanatot sem, egyébként ilyen magatartást nem tanúsít rendes tartás esetén (hacsak nem direkt így nevelik, de ez megint a gazdát minősíti). A túltenyésztett zsebkutya viszont alapból idegbeteg viselkedést mutat, legalábbis ez a boognese/havanese vonel erősen ezt képviseli. Elhiszem hogy ezekből van olyan is amelyik nem ugat mint a fába szorult féreg, de akkor azokat nem felénk tartják.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
bigrob
őstag
Lábon álló magaságyást mennyire rétegeznétek?
25cm mélyÉn azon gondolkozom, hogy összekeverem a zsákos magaságyás komposztot a virágfölddek és kész.
Mindenképp raknátok alá gallyakat és zöldhulladékot?
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
H-Zol
senior tag
válasz bigrob #14483 üzenetére
Felénk nagyon jó fekete föld van , azt kevertem érett marhatrágyával , mind a kettőt utánfutóval vittem haza ,olyan kettő az egyhez ment a keverék két lapát föld egy érett trágya , az is már úgy nézett ki mint a föld
Bele hánytam egy sor földet utánna egysor trágyát , és gerebjével össze kevertem , de olyan 4-5 éve , jövőre megint keverek majd bele egy kis trágyát !! -
Dorian
félisten
Amúgy eper trágyázására marad a lomb- és műtrágya? Hiszen kaccsai mindenféle legyökereznek, nálam kb a földfelszín sem látszik.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz totron #14468 üzenetére
Télen alig ugatott, kivéve teliholdkor. Akkor éjjel 2-3 között kente neki az ugatást kb 1-2 napig. Most jön a kikelet. Kint eszi a fene. Ugat ha kell ha nem kell. Szomszédnak mondjuk a dolgot, hogy zavaró, de nem érdekli továbbra sem. Szóval kimentünk amikor ugatott az utcára. Így előrejött és ott ugatott az ablakuk környékén. Ne aludjanak ők se alapon csináltuk ezt (nekünk a hátsó udvarra néznek a szobák). Ezt a vonalat próbálom erősíteni, hogy előre csalom. Lesz ebünk jövő hétvégén. Gondolkodom, hogy miként tudna elől ugatni a szomszéd felé. Hátha rájönne, hogy mennyire idegőrlő.
Ugatás gátlót megszokta. Egy darabig jó volt. De nem adom fel ezt a vonalat. Gondolkoztam valami olyan frekvencia adón ami zavarná a szomszédot.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
totron
addikt
válasz Panthera #14488 üzenetére
A hátsó kert még mindig jobb, mint a pince, ahova a kevésbé jól sikerült emberutódokat szokás elszállásolni. Egyébként a technikailag a keverék kutya a legjobb választás, ami ugye két fajtatiszta kereszteződése, 2 eleve keverék eredményére már nem okvetlenül vonatkozik ez. Természetesen sok kiváló, papíron korcs eb teljesít jól és szolgál teljes lélekkel, normálisan.
A széttenyesztést támogatók együttélési kódexéről meg annyit, hogy nincs nekik, a balkánon nem szokás megszervezni az elkövetkezendő, együtt töltött több évtizedet. Ha felhozol akár csak hasonlót is, te vagy a hülye (ki más). -
Vismajor01
addikt
válasz totron #14489 üzenetére
Nálunk éles elhatárolódás van az újépítésű házak és a "régiek" között, egy falucége utcát hosszabbítottak meg ahova felhúztak új házakat.
Na van itt kutya bőven, nálunk is - Egyik se nagyon ugat. Amint bemész a régi részre, mindenféle puli meg vizsla akarja kitépni a torkodat Én egyetlen különbséget véltem felfedezni, hogy az újrészen lévő kutyákkal rengetegszer összefutottunk sétáltatás közbe, a régi részről pedig egyel sem soha.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
cOxeR
Ármester
válasz Vismajor01 #14490 üzenetére
Na mondjuk ez megint megér egy misét… melyiket viszik, melyiket sosem, kutyakaka összeszedés, meg az önsétáltató példányok.
-
totron
addikt
válasz Vismajor01 #14490 üzenetére
Na ez egy kiváló példa. Csak míg egy tanyai élethez passzolt a "van, 'szt jaú van" alapállás, addig a zsebkendőnyi területekre magukat összezáró lakosság esetén már illene hozzáidomítani a szokásrendszert a láthatóan megváltozott körülményekhez: nincs tere, nincs feladata a jószágnak. Az egyszeri elme meg ilyen bonyolult és felesleges összefüggések boncolgatásába igazán nem bocsátkozik, van neki jobb dolga is. Míg az ember lehazudja a csillagot is az égről, a kutya képtelen elvont fogalmakat kezelni, neki az ottnak és akkornak ténylegesen jelen kell lennie: a terelőnek terelhető elem kell, a vadász apportírozónak meg vadkacsa, amivel büszkén megállhat a gazdi lábánál. Az egyszerűbb példányoknak is a maguk szintjén kell a mentális és fizikai lefárasztás. Nem feladatra, nem életkörülményre van megválasztva az állat, ez a baj. A munkakutyák projektjei is alakítható bizonyos keretek között a mai mindennapokra. Továbbá emberi egó sem alkalmazkodik "lefelé", nehogy má' a kutya mondja meg mennyit mozogjak, meg mit csináljak! Mindezt szorozza fel az empátia hiánya, mert hát más emberek se mondhassák ám meg ő mit csináljon!, aztán kész is a véget nem érő szitu, de azért közösségben akar élni, miközben képtelen rá, a saját mércéjével mérve persze ő tökéletes.
Öröm ilyet olvasni, hogy egy újgeneráció már élesen elkülönül a szerencsétlen jelenlegitől és sétáltat példának okáért. Váóóóó. Az önsétáltatás egy jó középút is lehet, amennyiben nem agresszív a dög.
-
San398
őstag
Sziasztok.
Használ valaki vagy van tapasztalata akkus metsző ollóval? Milyet lenne érdemes venni?-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!
-
btraven
őstag
Van egy almafám, talán starking(?). Kevés és kicsi gyümölcs van rajta. Meg kellene jól metszeni? Még soha nem metszettem.
-
Dorian
félisten
Nálatok hogy áll a kert?
Nálam fák megmetszve, borsó elvetve, hagyma, saláta nő, málna hajt, leanderek átültetve, virágos és fűszeres részre ment érlelt trágya és új kéregmulcs
[ Szerkesztve ]
-
ncc1701
veterán
Gyulai Iván ismerős? Most dobta felezt az előadását a yt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- További aktív témák...