- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Zola007
veterán
ParkSide akkus fűszegélynyíró akku és töltő nélkül PRTA 20 lesz most katalógusban 13e Ft
Van valakinek tapasztalata vele?
Virágágyás, fal töve, járda, fák között szeretnék vele küzdeni, mert nem tudok a 3 lovas motoros kaszával kis helyen forgolódni.[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
eldoble
aktív tag
Igen, Nagykörű a cseresznye és a meggy hazája, érdemes eljönni a cseresznyevásárra, mert extra finom, hibátlan (garantáltan kukac mentes), egészséges cseresznyét lehet itt venni, a legtöbben a germersdorfit termeljük.
Az idén június 15-16-n lesz.És, ha ott van az ember akkor a Tiszai strand kihagyhatatlan:
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok.
Gyomírtásban szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
A garázsom előtt kezd megint beindulni a gyom, nincs semmi termő föld, vagy gyümölcs a közelbe, szóval a lehető leghatásosabb irtó szer kellene.
Mit ajánlanátok? Jó lenne ha a vad bokrot is elintézné.
-
SzlobiG
félisten
Köszi, akkor azt a hatóanyagot fogom keresni.
-
Dorian
félisten
Én rendeltem gazlangszórót, de volt elakadhatott, mert 2 hete semmi visszajelzés
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
Nagy mennnyisegű forró víz sok helyen nem jöhet szóba, pl nálam mindenhol kárt okozna ahol lefolyna a térkőről.
-
totron
addikt
válasz SzlobiG #14822 üzenetére
Gyökerestül tépd ki inkább és távolítsd el, közben lehetőleg ne nagyon rázd. A parlagfű tipikusan olyan, amit a gyökerénél kell elkapni. Vegyszer nem kottyan meg neki, következő szezonban újra kezdi a létezést, a gyökeres orvoslás előremutatóbb, hatékonyabb. Mélysóhajtás van. Légyszi.
-
6030D
Ármester
Múltkor néztem róla egy magyar srácnak a videóját, gyakorlatilag gazonként majdnem fél percig ott kell tartani, hogy teljesen kimenjen a térkő közül a növény. Úgyhogy nem olyan erős ez, hogy megégesd alatta a geotextilt.
Lidlben van most szőtt, PP talajtakaró fólia, próba képpen vettem egyet, pont jó lesz nekem az 1x10 m kiszerelés. Van különbség ez és a geotextil között, ha csak rétegelválasztásra kell? (Kavics/föld)
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
cOxeR
Ármester
Nekem sok helyen van geo, egy része meg Covid eleji, normális ár, minőség, vastag/sprőd anyag, amit tavaly vettem, beteg áron volt és hiába vettem lehetőleg vastagabbat, egy rúganyos rossz anyag… úgy nő át alulról rajta a gaz… öröm nézni. Vakond is egyiket feltolja mintha nem lenne semmi fölötte… másik alatt csak akkor látom ha rálépek picit be besüllyed, ebből tudom járt itt a kis genya. Szomszédban ilyen fekete pp van, igazából az se tökéletes, de kavicsréteg függő is.
-
btraven
őstag
Abban mi a logika hogy nem ültethető fa ablaktól 2.5-3.5 méteren belül? Betöri az üveget?
-
6030D
Ármester
Én a helyi gazdaboltban vettem geotextilt, a szikkasztóblokkok vannak abba csomagolva. Az is olyasmi lehet, amit mondasz, az egyik fele durva (mint amikor megég a műanyag), a másik fele filc szerű. Vastag, nem tudom hány grammos, de elég erős volt. Ezt most a ház melletti kőhöz vettem, eresz alatti rész, csapadékot nem fog kapni, úgyhogy nem sok minden fog kinőni alatta, tényleg csak annyi a feladata, hogy ne tapossuk össze a kavicsot a földdel. Homokozó alá kell majd még vennem valamilyet, de oda szerintem olyan lesz, ami a szikkasztónál, mert ha a gyerek leás addig, akkor ezt a hálóst tuti elkezdi szétbontani a kislapátokkal.
btraven: lombkorona függő is, de a szél meg tudja mozgatni úgy a fát, hogy hozzá érhet. Nálunk a társasháznál kb 6 m-re vannak a nagy fák törzse, és mégis folyamatosan vágni kell a ház felőli ágakat, mert kopognának a redőnyökön (jobb esetben). De egy 70 cm lombkoronás japán fűzt gondolom ültethetsz.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ncc1701
veterán
válasz btraven #14828 üzenetére
Nyilvánvaló dolgok: fának kell a hely, ha megnő, nagyobb lesz a lombkoronája, erre figyelni kell. Plusz ha vihar van, akkor mozog, plusz ha nagy a szél, akkor ki is dőlhet. Részemről 3m-re csak valami kicsire metszhető gyümölcsfát ültetnék. Azt is olyan távolságra, h ha kidől a ház felé, akkor ne érje el. Tuja dettó, ha van egy fenyőd, ami 10m magas, akkor az minimum 10m távolságra legyen a háztól.
Szép dolog az árnyék nyáron, de én inkább szigetelek, és 3 rétetű, passzív házas ablakaim vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nekem a konyhaablaktól 3 m-re egy meggyfa van, nagyon szeretem, igazi szép meggyfa-formája van és jól takarja az utcai belátást. A nappali déli ablakai elé 50 centire pedig fügét kordonoztam. Itt a kilátás nem szempont, mert inkább moziszobának használjuk, az étkező a "nappali"
Egy másik szoba előtti É-i oldalon lévő 3 fenyőt viszont kivágattam télen, nem kellett, h egy vihar rádöntse őket a házra.[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz OPiiPO #14820 üzenetére
A celszerszamok hive vagyok, mindent arra kell hasznalni, amire valo.
#14824 totron,
Miert ne irtana ki a parlagfuvet? Nekem az egesz telek tele volt vele, mivel mindig is mezo/szanto volt, csak az utobbi evekben gondozatlan, igy akadt benne mindenfele gyomnoveny boven.[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! Ősszel ültetett szőlő csemete átültethető még szerintetek? Megmarad? Még nem indult meg úgy látom, de fene tudja, rajta van a gyanta... Köszi!
-
User_2
tag
válasz eldoble #14841 üzenetére
előtte, hogy a finomabb gyökérszálak ne szakadjanak le annyira-nagyon könnyen.
ha száraz földből veszed ki a finom szálak biztosan eltépődnek.
saras földben kivett földlabdában nagyobb eséllyel él túl.ha azt veszed hogy ültetéskor volt úgy kb 3-5db egyenként 20-30cm hosszú kb 2mm vastag gyökérszála, kb ekkora méretű labdát kellene kiemelni egyben. szárazon ez nem fog menni.
ősz óta eresztett gyökereket a tő a húsából növesztette, hiszen még nem fotoszintetizált.
ha most emeli ki és a növesztett szálak letépődnek az új szálakat is a tő keményítő tartalékaiból kell növessze, abból ami már csökkent valamennyit.egyébként azt gondolom, maradjon a helyén, az új helyre meg ültessen egy új tőkét, vegyen mindegy milyen szabadgyökerest a következő havi vásárban áprilisban kb 1000-1200-ért. következő tavasszal oltsa át a régit az újba.
vagy csak simán szúrjon legy egy 8mm vastag otello vagy nérót az új helyre kicsit locsolja és azt oltsa át következő tavasszal. most még lehet hogy talál valahol filoxéra rezisztens mindegy milyen fajtát alanynak.
vagy mindegy. -
eldoble
aktív tag
válasz User_2 #14842 üzenetére
Nyilván ne legyen csont száraz a föld, de most azért sehol sem az, ki lehet venni most öntözés nélkül olyan föld labdával amilyennel akarod.
Pár dolgot már ültettem át, de nem kell azt beöntözni, sőt, miután kivetted, és mielőtt újra elültetnéd, a sérült, hosszú gyökereket vissza kell vágni egy steril éles metszőollóval, majd ültetés után beiszapolni, hogy a gyökerek körül ne maradjon levegő, hanem a víz mossa oda földet teljesen körül ölelve földdel a gyökereket. -
Dorian
félisten
Kikelt a borsó, fejesednek a saláták.
-
Panthera
őstag
válasz eldoble #14841 üzenetére
Utána az egyértelmű. De előtte is hogy lehetőség szerint ne sérüljön a gyökérzete. Palánta esetében is (bár akkor lágyazárúakról van szó) sokkal kevésbé viseli meg az átültetést, ha sikerül nagyobb földdel felszedni. Magról kelt egynyáriak esetén szoktam így (el)járni, össze vissza kel vagy már későn jutok el odáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs