Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • H-Zol

    senior tag

    válasz Panthera #14423 üzenetére

    A gépek , raktárak a tanyán vannak , én onnan 11 kilométerre lakom ! A földek java része bérföldek , rokonok , ismerősök , barátok földjei , azok a tanya mögött vannak a legmesszebbi a tanya háta mögött 8 kilométerre és közbe vannak még jobbra és balra a tanyától balra olyan 5 kilométeres szórásban és jobbra meg a legmesszebbi olyan 12 kilométerre van , de útközben is van egy pár parcella , remélem érthető :D
    A 152 hektár 18 parcellában van amin dolgozunk , de ez így jó , mert ha jég jön , vagy nagy vihar , így megoszlik ,mert ha valahol egyben volna és jönne egy olyan jég mint 12 éve , az szívás lenne , amit az elkapott augusztusban , ott a kukoricának csak a tejben lévő csöve maradt , se levele , se teteje , és anyi termés se lett rajta , hogy az önköltségi árát ki hozza !
    A földekig 10 perc és 40 perc között van az út , rajtuk meg függ a parcella nagyságától , és hogy milyen géppel és mit dolgozok !
    Például egy 10 hektáros parcellát ki szántani kell 9 óra hossza , fogasolni mint ami a fenti képeken van , és az pont egy 10 hektáros parcella, annak olyan 3 óra hossza kell !
    GPS - el nem dolgozunk , drágább mint a traktor :DDD most vett egy ismerős , automata kormánnyal 2 centi pontossággal 16200 euró + évi bérlet azt meg sem jegyeztem , de 1000 valamennyi euró , úgy rémlik !

Új hozzászólás Aktív témák