Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Clemi

    veterán

    Bocsi, hogy bele vau vau... Nekem is volt egy Triopo 980c vakum egy pár napig. Most küldtem vissza a kereskedőnek, mert:
    Nagyon impozáns, hatalmas vaku, tényleg jó fényerővel, és beépített diffuzor, és derítő lappal. Van rajta külső tápcsatlakozó, szinkron csatlakozó, sőt a váz beépített vakuja fénnyel vezérelte S1, S2 módban. A vázról tökéletesen működött az autózoom, lehetett állítani a vaku fényerőt (TTL módban), és valóban hangtalanul és villámgyorsan ujratöltött.
    De: A vaku Cfn beállításait a vázról ezen a vakun nem lehet elérni, sőt nincs is neki olyan, annak ellenére, hogy manuál és szolga módokban elég részletesen beállítható rajta minden, kezdve a zoom távolságtól, a villanás fényerejéig.
    Ami miatt visszaküldtem, az volt, hogy ha vázra tettem, minden üzemmód váltásnál kikapcsolt. Nem sleep módba ment, hanem teljesen lekapcsolt. A TTL módjában valahogy nem volt tökéletes a fényerő szabályzása, mert képes volt beégetni is a képet, de képes volt arra is, hogy egy szobában tök alul exponált képet készítsen. (Ugyanott ugyanazokkal az expoziciós értékekkel a 430EX tökéletesen bevilágította a területet). Használtam derítő, illetve második vakunak is, és teljesen érthetetlen módon egyszer tökéletesen tette a dolgát, máskor olyan lett a kép, mintha nem is vakuztam volna, utána meg sokkal hagsúlyosabb lett a fénye a képen, mint a vázon lévő (430EX) fő vakunak. Olyan volt, mintha sokszor maga döntené el, hogy mikor villanjon, milyen fényerővel, és mindezt azonos expoziciós időkkel művelte. Nem tudom, hogy más 580 klónok is ilyen megbízhatatlanok-e vagy csak én fogtam ki egy hibás darabot, de rendesen elment a kedvem a másolat vakuktól, még akkor is, ha tényleg harmad áron lehet őket megvenni.

Új hozzászólás Aktív témák