Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pompi

nagyúr

válasz rumos14 #192 üzenetére

Teljesen jogos a kérdésed egyébként, még a provokatív változat is.
    Régebben könnyen meg lehetett válaszolni, lásd még az első hozzászólásomat, akkor azért nem volt mindennapos, hogy egy fényképezőgép VGA felbontásban vegyen fel mozgóképet hanggal és zoommal, az S3 még sehol nem volt akkor, és az eszközök méretéről még nem is beszéltünk.

Az, hogy dedikált videókamerához képest gyenge felvételt készítenek is inkább még a VGA-s (SD) korszakra volt jellemző, a HD1/2 és HD1000/1010 már inkább dedikált videókamerák, mint elődjeik.

Most, hogy minden nagyobb gyártó kijött a maga HD-s és nem szallagra rögzítő megfizethető árú modelljével a Sanyonak elveszett az előnye. Még a HD1 idejében megvolt, mert akkortájt még nem volt ekkora méretű HD kamera (még ha csak 720 is) 600 dollár magasságában.

Javítom magam mert rosszul tudtam, nem AVCHD kodekkel dolgozik a Sanyo, hanem MPEG-4 AVC/H.264 kodekkel. Tehát az előző hozzászólásom ide vonatkozó része sem helytálló, azt is mindjárt szerkesztem kicsit. (*)
    És igen, nincs benne optikai képstabilizátor. Digitális stabilizátor van benne, a szenzor széleit használja stabilizálásra. Ez a HD1-ben még elég cefetül működött, ildomosabb volt inkább nem is használni, a HD1000-ben már egész használható.

Igen, a vízalatti tok speciális igény, totál az én szemszögemből írtam csak, hogy én miért döntöttem megint a Sanyo mellett, ha ez nem igényem, akkor valószínüleg a Canont választom.

Megpróbálok kitalálni valami találóbb és nem gagyi hatású topikcímet ;)

Új hozzászólás Aktív témák