Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Daywalker

    addikt

    válasz stifi #9398 üzenetére

    Igen, nem a kategória számít, amikor megkérdezi mióta van jogosítványod, tehát nincs ebben semmi új, nem is számít csalásnak vagy nagy okosságnak. Ahogy az utas szállításánál sem az A kategória megszerzésétől eltelt két év számít, hanem bármilyen jogosítvány megszerzésétől, itt ugyanaz a helyzet.
    Amúgy nekem is hiába volt már kb. 8 éve jogsim, amikor a motort vettem, nem lett tőle annyival olcsóbb a biztosítás.

    A másik, hogy tök mindegy "bevallod-e" hány járműved van, ha egy már meglévő mellé egy új járművet veszel, akkor A0-ba kerül mindenképpen, nincs kibúvó. De azt sem értem mire gondolsz bevallás alatt :F Senki sem kérdez ilyet, amikor biztosítást kötsz. Egyébként minden lekérdezhető a központi adatbázisból, tehát neked nem kell bevallani semmit, két kattintás és mindent tudnak rólad.
    Másfelől csak akkor tudja átvinni a már meglévő bónusz fokozatot, ha a másik járművet eladja és megszünteti annak a biztosítását, ilyen esetben kérhető a bónusz fokozat migrálása másik (szvsz) kategória azonos járműre. Máskülönben csak A0-ban tudsz indítani, nincs apelláta.

    Ez az egész egy államilag szabályozott rendszer, a biztosítóknak nem köze van ahhoz, hogy adhat-e neked bónuszt, mert a második/harmadik stb autódra is ott kötöd a biztosítást. Max. kedvezményt adhat az árból, és ezt sok biztosító meg is teszi...de bónuszt nem adhat.
    Hülyeség ez a rendszer, mert máshol személyhez kötik a bónusz besorolást, nem járműhöz. Ilyen viszont nálunk sosem lesz, mert az autós a fejős tehén...

    [ Szerkesztve ]

    "A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

Új hozzászólás Aktív témák