Készülőben az Apple TV alkalmazás Androidra

Android rendszerű táblagépeken és telefonokon is elérhető lesz hamarosan az Apple saját streaming szolgáltatása.

Szoftverfejlesztőket, mérnököket és a munkájukat segítő csapatot toboroz az Apple egy Android platformon futó Apple TV alkalmazás elkészítéséhez, jelentette a Bloomberg. Az Apple TV (az azonos nevű hardver mellett) az amerikai vállalat saját online videotékája és streaming platformja, mely alkalmazás formájában egyelőre csak androidos televíziókon szerezhető be. Zöld robotos rendszerű telefonon vagy táblagépen is elérhető a SVoD szolgáltatás böngészőn keresztül a tv.apple.com oldalon, de több funkció hiányzik a webes változatból, például a tartalom offline lementésének lehetősége.

Hirdetés

Az Apple TV alkalmazás jelen formájában 2019-ben debütált a cég saját rendszerein, és az Apple agresszíven terjesztette harmadik fél platformjain is (LG WebOS, Samsung Tizen OS, Android smart TV, Xbox, PlayStation, Roku, Amazon Fire Stick, Windows). Az Android viszont egyelőre kimaradt, holott az Apple Music például egy éven belül debütált iOS-en és Androidon, ahogy az új Classicalra sem kellett sokat várni.

Az Apple TV alkalmazás főoldala Android rendszerű tv-n
Az Apple TV alkalmazás főoldala Android rendszerű tv-n [+]

Tudni az Apple pénzügyi eredményeiből, hogy a stagnáló vagy csökkenő hardvereladásokkal szemben a szolgáltatási üzletág stabilan növekszik, az Apple TV pedig a TV+ saját gyártású tartalmai mellett sportközvetítésekre (pl. FNB, MLS) és csatornákra (pl. Mubi, Curiosity, Tastemade) is kínál előfizetési lehetőséget, valamint filmek kölcsönözhetők és megvásárolhatók rajta keresztül digitálisan alkalmazáson belül, az Apple fizetési rendszerét használva, így a cégnek bevételt termelve. Ezen extra szolgáltatások árazása egyébként sokszor magasabb is az Apple TV-n belül, a Mubi például 4400 forint havonta Apple TV csatornaként, míg közvetlen regisztrációval a Mubi oldalán vagy alkalmazásában “csak” 2590 forint havi szinten.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés