Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz 3800+ #142698 üzenetére

    Nézd, szerintem ne gondold ezt ennyire túl, pláne így a lóerőket hasonlítgatva. A csendőr motorja egy nagyköbcentis V2 lehetett, kevés lóerő, de nyomatékos, plusz az ember motorozni is tud, nyilván máshogy használja. Azt nem tudom te hogyan motorozol a csendőrhöz képest, de a CBR650F ebben a kontextusban egy nyomatékszegény sornégyes motor, messze nem veszel ki a gumiból annyit, mint ő.

    Nekem kezdő koromban volt Power 2CT-m a Yamaha FZ6-on, az 98 lóerő, csak ugye 600 köbcentis sornégy, 5-6 ezres fordulatról nem csavart el semmit. Túrázgattam, szerpentinezgettem, párszor Euroringeztem vele. A hátsó 12 ezer km-t ment el.
    Utána vettem Rosso Corsa 2-t, és mintha egy új motort kaptam volna. Sokkal jobb volt minden tekintetben, hűvösebb időben is jobban tapadt, hamar bemelegedett, a meredekebb profil miatt pedig sokkal könnyebbé vált a kanyarodás és a motor irányítása. A visszajelzés is sokkal jobb volt, a 2CT csak úgy a semmiből képes volt elforogni vagy beblokkolni elöl.
    Abba 6 ezret tettem, akkoriban már főleg Héreg, Mátra, Euroring, meg a budapesti ingázásból állt a repertoárom, a csuklóm is jóval bátrabban működött, aztán eladtam a motort és így volt hátul kb 40-50%-os, elöl meg kb 70.

    Nyilvánvalóan már csak a 10-15 évnyi technológiai különbség miatt is sokkal jobb volt a Corsa.

    "valószínű nem használnám ki a képességeit"
    Én úgy gondolom, hogy nem is kell, jobb az, ha a pilóta a szűk keresztmetszet, nem pedig a technika. Különben mindig a technika határait feszegetnéd, aztán abból vannak ám nagy bajok. Épp elég a saját tudásodra figyelni.
    Nyilván ezt is bizonyos keretek között értem, mert egy vágott slicket nem fogsz tudni felmelegíteni, szóval nem kell a skála végéig menni, de egy utcai használatra tervezett Rosso IV-et egész nyugodtan feldobhatsz, jobban fogod vele élvezni a motorozást. Már amennyiben a kicsit sportosabb karakterét ki szeretnéd használni.
    Ha meg csak a túrázgatós gurulgatás a cél, akkor is inkább valami felsőkategóriás gumit választanék abból a szegmensből, pl Road 5, vagy nem is tudom mik vannak már.

    A mondanivalóm lényege röviden annyi, hogy az új fejlesztésű gumik sokkal jobban viselkednek minden körülmény között, mint a 10-15 évvel ezelőttiek, én a helyedben ilyet néznék, és nem problémáznék azon, hogy vajon kihasználom-e 100%-ban.
    A 2CT meg már a megjelenésekor sem számított egy fú de erős terméknek, el kéne már felejtenie mindenkinek :D

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák