- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
válasz Zsocy155 #8901 üzenetére
A Digi a fővárosban a Megyeszékhelyeken a Nagyvárosokban esetleg illetve az Agglomerációs területeken lesz csak jelen. Nekik nem céljuk és nem is akarják az egész országot lefedni mert ez 5000 fős városban nekik nincs nagy üzlet - minimálprofit átka.
Ezért sem mentek bele az összefogásba amit az összes szolgáltató vállalt saját zsebből - a telekomon kivül, így ezért sem pályáz hátrányos helyzetű régiót ingyen, EU-s pénzből.
A 29-es Telekomos körzet projektjei 2016 elejéig (tavasz vége/nyár eleje) teljesen lezárul - elvileg, aztán jöhetnek új 29-es települések.
-
Nooeca
senior tag
-
lajosdani2
csendes tag
S vajon Hernád is szerepel azon projektek között, amik elkészülnek 2016 első felében?
-
Nooeca
senior tag
válasz lajosdani2 #8905 üzenetére
Nem.
Örkény, Pilis, Nyáregyháza, Táborfalva. Illetve Bugyi ami már elkészült. De nyáron jó esély van Monorierdőre is, meg Hernádra is T-s szemszögből.
[ Szerkesztve ]
-
szonyigyula
csendes tag
Digi jelenleg Érd-n kábelez gőzerővel!
-
MODERÁTOR
válasz szonyigyula #8913 üzenetére
És ennek mi köze a 29-es körzethez?
-
titán
válasz Intruder2k5 #8914 üzenetére
Gondolom az, hogy így nincsen kapacitása a 29-es körzeti terjeszkedésre.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Nooeca
senior tag
válasz Gubek-Einste #8915 üzenetére
29-es bizonyos városaira*
mert faluba, meg községbe nem fog menni.
-
Nooeca
senior tag
Azért azt elmondhatjuk hogy a monopolhelyzetben volt/van városok sokkal jobban járnak/jártak, mint mondjuk az ország másik részében lévő vDSL, vagy T-s ADSL (mert nagyobb jövője van mint a UPC adsl-jének). Most így hirtelen eszembe jutott és elgondolkoztam rajta hogy itt csak üveget húz a T, míg máshol vDSL-t épít ki.
Átmeneti megoldásnak jó, de azt kár lenne mondani hogy a vDSL sem rosszabb az üvegnél. Így mihelyst végeznek a körzettel elmondhatjuk, hogy talán az egyetlen körzet leszünk, ahol döntő többségében optika van.
Mert ugyan azt mondhatjuk, hogy mondjuk X megyében van X nagyváros meg megyeszékhely, és ott úgyis lecserélik az ADSL-t optikára - ez eddig igaz lenne - de a kisvárosokban (nem a nagyon kicisiben) nagyrészt maradna vDSL.
Szóval nem mondom biztosra, de szerintem utolsókból lesznek az elsők elven leszünk itt a 29-esben. UPC Koaxot húz, így ahol jelen is van, nem mondhatjuk őket elsőnek, a Digi meg csak hébe-hóba van jelen itt-ott, kivéve Budapestet persze, szóval szinte alapozhatunk a T hálózatára egyedül optikai szinten.
[ Szerkesztve ]
-
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Sok-sok év monornet és UPC után mi is váltani kényszerülünk. Kényszerülünk, mert az UPC itt Vecsésen elfogadhatatlan ajánlatokkal nyomul max 18 megás net 10ezer fölötti áron? Viccnek is rossz. És semmi tervezett fejlesztés. DIGIt akartunk de pechünkre társasházban lakunk és a DIGI csak akkor hajlandó behúzni a kábelt ha legalább a lakók fele hozzájuk menne... Így marad a T tőlük van IPTV-nk ami nem nagy eresztés de nem is gáz (célnak megfelel) és akkor most 120/15ös net lesz valszeg. Egyszerűen nincs választás és nem is igen értem a UPC, hogy nyomhatja tele a reklámjaival az országot mikor ezek egyike sem vonatkozik ránk és ezt valahogy nem közlik. 10/1megabites net ma már szinte semmire sem elég. Mire feltöltök egy munkát vagy weblapot vagy bármit a nap lemegy. Mire letöltök valami nagyobb fájlt, szintén. Igaz, a net minősége nálunk kifogástalan volt mindig is, de ettől még elavult és lassú és emellett pofátlanul drága is. Ilyen netért maximum 1500 forintot kérhetnének el.
Node most jön a T, kíváncsi leszek rá milyen minőséget tudnak adni. Ha van valakinek vecsési tapasztalata velük akkor megoszthatná, olvasgattam de nem sok infót találtam. Azt láttam, hogy külső IP nincs ezt úgy annyira nem vágom mihez kellhet a kamerákon vagy valami távoli elérésen kívül, valaki mondhatna valami okosat, megköszönném.
Illetve még annyi, hogy saját router az még használható lesz vagy már ők adnak helyette valami csuda wifis cuccot? Most Linksys WRT54GL van üzemben. Érdemes bármit tudni a T netjéről itt?
[ Szerkesztve ]
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
btz
addikt
válasz Quent1n #8918 üzenetére
Van külső publikus ip, egyenlőre csak dsl-eseket raknak belsőhálós ipre, de nekik is visszarakják pár kattinás alatt publikus ipre, ha kérik.
Külső elérésen kívül máshoz nem nagyon kell port, mert a port lényege pont az hogy különböző szolgáltatásokat tudjunk "kapukon" keresztül elérni kívülről. Szerverek, p2p szolgáltatások stb.
Publiks IP azért is jó, hogyha valaki volt olyan .... és egy csomó helyről kibanoltatta magát a közös ip alapján, akkor nem csak ő sz..ik, hanem rajta kívül még akár sok százan vagy ezren.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
Attaca
csendes tag
Berotelnél volt már kakucsi, inárcsi bekötés valakinek? Rakjon ki egy speedtest eredményt, akinek már volt! köszi
-
BBéci
legenda
válasz Quent1n #8918 üzenetére
"18 megás net 10ezer fölötti áron"
Az tényleg rossz vicc lenne, mivel 4100 forintot fizetek érte, csaknem két éve, hűség nélkül.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kabelmania27
félisten
válasz Zsocy155 #8924 üzenetére
Tudom hogy nem vigasztal de sokan fizetnek hasonló ár/érték arányú kapcsolatért.
Ahogy néztem átlagosan 4-5-6ezerFt körül van egy 5-10Mbites kapcsolat, net tv telefon 10körül van.
Quentin: 1221 lemondás gomb után kimondod a lemondom mert megyek a négybetűshöz varázsigét és máris megkapod ugyanazt a havidíjat amit BBéci is megkapott.[ Szerkesztve ]
-
Quent1n
senior tag
Ősöregnek ősöreg, ócskának nem mondom, mert mindig megbízhatóan és jól teljesített. Remélem a szolgáltatós csodával se lesz gond (pláne a WIFI részével).
btz: Kösz a választ, így már világos.
BBéci: Jó neked. Mi jelenleg 5 ezret a 10-11/0.8-1 ért és telefonba azt mondták a jelenlegi árért tudnak adni még 2 mega letöltés meg FÉL MEGA feltöltést.. Mondtuk, hogy ez így nem lesz jó. A 10mega letöltés se túl jó de az 1 mega feltöltés meg tényleg nonszensz. Egyébként az árat a weblapjukról néztem. Tudom, hogy tesznek egyedi ajánlatokat de most mégis milyen már ez.. Nem azt mondom, hogy nagy igényeim vannak de legalább egy 50/10-est adnának 5k ért azt mondanám az rendben van. Nem kell nekem egyedi ajánlat csak egy normális.
kabelmania27: Elhiszem, hogy megoldható de a fő gond a net sebessége, sajnos nem segít ki ha adnak egy ezres kedvezményt meg még kis "neszesemmi" sebességet.A 18/1.5 is vékony és ugye nekik ez a max amit adni tudnak. Számomra kissé hihetetlen, hogy 2015-ben 1.5 megabit feltöltést tud adni egy szolgáltató maximum kábelen és ezért elkér papíron 12.600 forintot. Nem torrentre kell a feltöltés, weboldalakat raknék fel, képeket, videokat stb. szóval színtisztán munka. Nagyon szerettük volna a DIGI-t de sajnos nem vállalták be és a társasházunkba nem olyan emberek laknak akikkel lehetne erről értelmes eszmecserét folytatni, hogy miért is jó nekik ha offolják a UPC-t. Max ha több fiatal lakó jön 1-2-3 év múlva akkor megérhet egy próbát.
-
kabelmania27
félisten
válasz Quent1n #8926 üzenetére
ADSL technológián ez a max amit kilehet adni, koaxon és optikán is van korlát csak az nagyságrendekkel nagyobb.
Azért nem kell nekik a digi mert a mostani sebesség nekik megfel, amit te szeretnél az egy speciális igény+munkára is használod.
UPC topikba is írtak olyan társasról ahol a többségnek megfelelt a kábelnet. -
Nooeca
senior tag
válasz Quent1n #8926 üzenetére
Hát mondjuk így belegondolva hogy ragaszkodnak a UPC-hez, nincs alternatív lehetőség, én biztos balhét csapnék a házban sőt a közös képviselőnek is elmondanám a dolog súllyát.
Ennyi erővel szerelhetnének fel régifajta villanyt is, hátha 3x annyi áramot fogyaszt mint az új, na meg akkor minek a szigetelés, az is felesleges... Egy omladozó lakóházban megértem ha UPC-t akarnak az emberek.
-
Zolee_70
senior tag
BEROTEL-ből nem hiszem, hogy lesz egyáltalán valami, köztartozással terhelt himi-humi cég. Júniusra ígérték a szolgáltatást, most már november van, és semmi. A honlapjuk egy nagy nulla. Ha véletlen mégis beindítják a szolgáltatást, annak minősége szerinted milyen lesz? Egy ilyen cég nem képes normális szolgáltatásra. Talán ha valamelyik nagyobb cég megvenné az optikai hálózatot....de erre kicsi az esély.
>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.
-
Nooeca
senior tag
válasz Zolee_70 #8929 üzenetére
A Berotel a Telekomtól független azonban partnercégek:
http://www.telekom.hu/rolunk/karrier/partneri_hirdetesek
De ezt eddig is tudtuk, hiszen a Berotel az a Telekom alvállalkozója. De a specifikus beállítások más, így nem lehet azt mondani hogy a T-é, hiszen ez hazugság. Vagyis a Telekom nem fogja megvenni, A Digi-t nem érdekli a körzet nagyrésze (ez a része meg végképp) a UPC meg jelen van.
-
Attaca
csendes tag
válasz Zolee_70 #8929 üzenetére
Szerintem ha elindulnak én teszek egy próbát, ha nem megfelelő a minőség, akkor lemondom. Nagy kockázatot nem vállalok szerintem, mert ha a garantált sebességet nézem az is több, mint a jelenlegi 8 Mbit-es UPC.
Nem hiszem, hogyha már valaki belerakta a pénzét a hálózat fejlesztésbe, akkor annyiban maradna, csak szokás szerint lassú. Hosszú távon amúgy is a kis szolgáltatókat a nagyok felvásárolják, tehát várható, hogy előbb - utóbb más nagy céghez fog kerülni szerintem.
-
radio100jozs
őstag
Na, ne, hogy ezt kapjuk a maradék 29-es körzeti ADSL hálózat mellé, azaz így lehet spórolni, és még is teljesíteni a kormányzati vállalást, hogy 30 Mbps internet minden háztartásban. Majd leszerződik az UPC is a Vodával, aztán majd ezt kapjuk mi is az ADSL mellé, és probléma megoldva. (Ne így legyen)
Telekom gyorsító opció, 2 év hűséggel, DSL csomag mellé, az eszköz havi 1500 Ft, és az opció díj havi 790 Ft pluszban a meglévő DSL csomag díján felül.
A gyorsító opciót a Szolgáltató azon előfizetői számára jelenthet megoldást, akik DSL hálózaton vezetékes internet szolgáltatást vesznek igénybe, NetMánia S (10 Mbit/s) vagy NetMánia M (20 Mbit/s) díjcsomaggal, szeretnének nagyobb sebességű csomagot, de az adott hálózat sajátosságai miatt vezetékes hálózaton magasabb sávszélességű csomagban kínált le- és feltöltési sebességgel nem tudnák igénybe venni a vezetékes internet szolgáltatást. A gyorsító opció esetén az előfizető egy speciális eszközzel a mobil LTE hálózatot használja. A gyorsító opció 20Mbps LTE mobil letöltési sebességet biztosít a vezetékes hálózaton elérhető sebesség mellé, amennyiben az adatforgalmazás sávszélesség igénye azt megkívánja. Az LTE mobil sávszélesség napi 5GB, havi maximum 100GB adatforgalomig biztosított. A napi adatkorlát elérése esetén a Szolgáltató jogosult az LTE hálózat kiegészítő használati lehetőségét a következő nap 00 óráig leállítani. A havi adatkorlát elérése esetén a Szolgáltató jogosult az LTE hálózat kiegészítő használati lehetőségét a következő hónap 1-jéig leállítani.Az adott napon fel nem használt mobil adatmennyiség a következő napra nem vihető át. Adott hónapban fel nem használt mobil adatmennyiség a következő hónapra nem vihető át. A mobil LTE hálózat segítségével biztosított vezetékes Gyorsító opció nem minősül mobilinternet szolgáltatásnak, így a hagyományos mobilinternet termékekhez elérhető szolgáltatások a Gyorsító opcióhoz nem elérhetőek. A gyorsító opció egy speciális eszköz, ún. home gateway eszköz segítségével vehető igénybe, amelyet a Szolgáltató bérleti konstrukcióban biztosít az előfizető részére, a havi bérleti díj összegét a Díjszabás tartalmazza. A home gateway és az abban elhelyezett, a gyorsító opció működését biztosító SIM kártya a szolgáltatástól el nem választható, az eszközből való eltávolítása szerződés szegésnek minősül. A home gateway kizárólag a szerződés szerinti telepítési címen használható.
-
btz
addikt
-
cashzoli
aktív tag
válasz radio100jozs #8933 üzenetére
+20 piros pont a régi oldalról. || Makulátlan, persze. No de mi az a makula?
-
Quent1n
senior tag
Na megvan az új T-s net, mivel iptv eddig is volt így gyakorlatilag csak pár gombnyomás volt nekik, mi meg itthon kábeleztünk. A router Cisco EPC3925, kíváncsi vagyok milyen lesz. Első kábelen csak 100mbps jött át de aztán kijavítottuk és így már átjön a 120 és felfele is megvan a 12-14. 1 napja van meg, eddig tökéletes, remélem ez így is marad és ha port forwardra kerül a sor valamelyik játék miatt, akkor azzal se lesz gond. Remélem minden okés lesz, mert ez a sebesség itt a 29-es körzetbe az UPC-nél szerintem soha be nem teljesülő álom marad a hozzáállásukat nézve..
-
zsloti
senior tag
Sziasztok
Komjáti kábellel kapcsolatban kérdezem hogy csak analógban sugároznak?
Próbáltam a tv n digitális csatornákat keresni de csak analógot talált a tv
Kíváncsi vagyok én vagyok béna vagy a szomszéd szivat (állítja nála van digitális adás)
ZsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
btz
addikt
-
Nooeca
senior tag
2015.11.08, azt mondták a Telekomosok hogy Örkényben még idén elkezdődik a kivitelezés, de csúszni fog a bekötés 2016 elejére.
Valóság: Sehol Sámli.
Azt mondták a többi városban is lesz történés Pilis, Nyáregyháza, Táborfalva
Valóság: Sehol Sámli.
Pilisen nem tudok semmiről, Táborfalván nem hiszem hogy elindult a bekötés, mert arról valszeg tudnék, Nyáregyházáról fogalmam sincs, de múltkor még azt írta valaki ott sincs semmi...
Vagyis a helyi kivitelező alszik Mert hogy már Bugyival is végeztek...
-
btz
addikt
Elolvastam de dsles vagyok, annyira nem vagyok képben az optikás és koaxos hgw tipusai között + mint írtam nem gondoltam volna hogy van a Tnek koaxa a 29-esen bellül, mindig arról volt szó hogy sehol sincs jelen.
(#8942) kabelmania27
Ezt nem tudtam. Azthittem az egész köretben ezidáig az upc adsl volt jellemző.
Valami digit is olvastam valahol futólag, de nem nagyon mentem mélyebben a témába, hoy hol mikor van volt vagy lesz.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
kabelmania27
félisten
Kb 2008nyárig csak UPC ADSL-re lehetett előfizetni, aztán a Telekom a nagyobb településeken (először Gyál, Ecser,Vecsés, Gyömrő, Üllő, Mende) kiépítette a koaxhálózatot, aztán a Digi is kiépült pár nagyobb településen, most pedig a Telekom építi az optikát.
Vannak olyan települések amelyek már el is készültek.[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
válasz kabelmania27 #8945 üzenetére
Az UPC ezeken a helyeken sem fejlesztette a hálózatát, hogy alternatíva lehessen? Vagy lemondott az ottaniakról és ott már nem is ismerik az upc nevet?
ⓑⓣⓩ
-
kabelmania27
félisten
Akkor történelemóra
Ezt a körzetet 94ben vette át a UPC jogelődje a Matávtól, a települések többségén csak a közületeknél volt vonal, átvételt követően kiépült a telefon és koaxhálózat.
Sőt a települések nagy részén csatorna, gáz sem volt pl Gyálon nem volt vezetékes víz az utcában, de azóta az említett települések megváltoztak, folyamatosan nő a lakosságszám, óvodát kell bővíteni, több busz jár.
A 29-es körzet egy speciális terület mert a szolgáltató párhuzamosan rendelkezik egy telefonos és egy koaxhálózattal, utóbbi nem képes a visszirányra, annyi fejlesztés történt hogy 2004-től mindenhol elérhető az ADSL, van ahol a max csomagot is kitudják adni.[ Szerkesztve ]
-
zsloti
senior tag
Megoldódott a dolog nem kábelen kellett keresni hanem légi keresésben így megvannak a digi adások
Ellenben nem lehet módosítani a csatorna számokon??????
Össze vissza van minden ráadásul teljesen logikátlanul
Van rá valami megoldás?
Köszi
zsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
btz
addikt
válasz kabelmania27 #8947 üzenetére
Amelyik településre be ment a T, a koaxal, ott sem csinálta meg az UPC a kábelek visszirányúsítását?
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest