- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
-
titán
-
radio100jozs
őstag
Az ADSL ellenszerére ráugrott a Vodafone is, főleg, hogy szépen épül a 4G-je itt a környéken is. Azért nem rossz hűség nélkül 4.990 Ft/hó akár 75 Mbps letöltéssel havi 50 GB adatcsomaggal + éjjel 100 GB-adatcsomaggal egy hónapra.
Csévharaszton nekem stabilan jön napszaktól függetlenül 53-54 Mbps letöltésben, és 18-20 Mbps feltöltésben.
https://www.facebook.com/maxsales2015/posts/413762042153308
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #8955 üzenetére
Attól függ kinek... 150GB nem sok, 50 még annyira se.
És ehhez nem kell még csak torrent se, elég egy 4 tagú család, ahol többen intenzíven youtube-oznak, nem beszélve a steam-ről, stb...
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz Intruder2k5 #8956 üzenetére
Hát nem tudom, az UPC 250 GB-nál korlátoz, meg nem tudom elképzelni, hogy lehet nyamvadt ADSL-en ennyit forgalmazni egy hónapban. Én filmeket nézek, és amikor itt voltak a húgomék hetekig, ők is filmeztek, de akkor sem ment 100 GB fölé a forgalom. Persze azért is van, mert intelligensen kezelik a sávszélességet, és mivel csak buta 8 Megás ADSL, így nem is jön le Full HD_ban a film. Szerintem az átlagos felhasználó bőven elvan 50 GB-al egy hónapban. Aki ennél többet forgalmaz, az meg soha nem fog mobilnetre váltani szerintem, így nem is ez a piaci ügyfélkör a célterület.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Intruder2k5 #8956 üzenetére
Egyetértek, bár a mi családunk kéttagú, a YouTube sem kedvenc (nem igazán értem, mit lehet azon intenzíven nézni), viszont a feltöltésem (1 megás) havi szinten 100 GB feletti, néha eléri a 150-et. Letöltésem is nagyjából ennyi, már akkor (2008 végétől kezdve) full HD filmeket néztem, amikor 1-2 nap alatt jött le egy.
Más. Pár napja jelezte a tévém, hogy úgy csatornát talált. Kerestem a UPC honlapon, de nem találtam róla információt. Mi lehet az?
(#8957) radio100jozs
8 megával egy full HD film, ami 10-15 GB, lejön maximum fél nap alatt. Mi azzal a gond?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Egyszer láttam Tolvajkergető videót a kerékpár ellopás elleni szerkentyűkről, mert olyat készültem venni, a többit nem ismerem, de bizonyára jelentős kulturális és művészi értékkel bíró műsorok.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MODERÁTOR
Van aki nézi, hogy mit néz rajta az már magánügye, nem is a topik témája, de tény és való, hogy a mai fiatalság egy része szinte non-stop a YT-on lóg, legalább annyit mint FB-n. És nem 480p-ben nézik, mert 720p alatt nincs is élet, és ez csak a minimum. Na meg ott van a torrent, warez avagy se, akarunk róla beszélni vagy se, de létezik, és igen sokan használják, ez szintén nem lehet vitatéma. Innentől kezdve pedig a mobilnet felejtős családi használatra.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
már nem azért de ha a TV-ben mutatsz nekem egy olyan műsort ami nagy kultúrális és művészi értékekkel rendelkezik akkor majd visszatérhetünk erre.
De a TV-ben talán egyedül csak a természetismereti és az egyéb praktikus (TV paprika, Spectum Home) rendelkezik azzal amit leírsz meg talán! és csak tényleg talán a sportcsatornák.
Az összes többi csak parasztvakítás aminél a Youtube is kiemelkedőbb művészi és kultúrális szempontból.
Mobilnetet meg használjon szerintem is az aki szenvedni akar, de nekem az nem jó hogy 10-20 GB mert adatforgalom mérővel 2,5-ös netemen több giga fut át egy nap. Pedig nem is töltök le semmit, max filmet videót nézek - online persze.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ízlésen ne vitatkozzunk!
Bőséggel tudnék olyan tévéműsorokat sorolni, amik szerintem beleférnek az említett kategóriába, de inkább hagyjuk, nem ide tartozik. Ráadásul sokszor napokig be sem kapcsolom a tévét, de ha mégis, akkor valami filmet, sorozatot nézek, természetfilmeket soha.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
titán
Pár napja jelezte a tévém, hogy úgy csatornát talált. Kerestem a UPC honlapon, de nem találtam róla információt. Mi lehet az?
Fine Living és Food Network a UPC kínálatábanEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
BBéci
legenda
válasz Gubek-Einste #8964 üzenetére
Köszi!
-
Nooeca
senior tag
A TV és a Youtube között az a különbség egyébként hogy ha tudod mi az a nethuszár (Viasaton indult Youtube csatornával rendelkezők bemutatása), hogy a Tv-ben létezik egy olyan szó hogy cenzúra, Youtuben nem....
Mármint nem szabályszegésről beszélek, hanem arról hogy a TV-ben nem kerülhet bele bármi, Youtubon meg arról beszélsz amiről akarsz. Tény hogy vannak szabályok a YT-n is, de attól az még egy szabad platform, a TV meg nem.
Ezért is vagyok Youtube párti mert az őszinte és cenzurázatlan videózás szerintem sokkal jobb mint a megjátszott, megbeszélt, előre átnézett műsorok a spontán helyett.
Ezért is van az hogy sok videós megbánja utólag hogy csinált egy videót... Tv-ben ilyen nincs mert eleve bele se kerül...
-
radio100jozs
őstag
Hát nincs azzal semmi gond, csak az átlag felhasználó, és most tágabb ismerőseimet értem ez alatt, nappal reggeltől estig dolgoznak a munkahelyen, majd este pár óra otthon a családdal, aztán alvás, így közben nincs arra idő, hogy fél napokat netezzenek, videó, játék...stb az emberek. A gyerekek meg ugye iskola, ovi, na meg leckeírás, így tényleg hihetetlen számomra, hogy kinek van ennyi ideje lógni a világhálón, de ez lehet csak nekem furcsa, mert ok, vannak hard-core játékosok, akik 0-24-ben nyomják, na de azoknak sem ADSL-jük van szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz radio100jozs #8967 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett. A "filmkölcsönzés" nem kisbaba, akit dajkálni kell. Beteszed a kliensbe, aztán a gép teszi a dolgát. Pár perc az egész, utána nem kell ott ülni a PC előtt, amíg lecsordogál.
-
Nooeca
senior tag
válasz radio100jozs #8967 üzenetére
Azért ahol csak ADSL van (a körzet bizonyos városaiban/falvaiban) ott a hardcore gamerek is kénytelenek ADSL-t használni. Mobilnet holvan-holnincs, így arra nem lehet számítani.
[ Szerkesztve ]
-
paul072227
csendes tag
Sziasztok!
Tápiószeléről tudja valaki, hogy mi elérhető? Telekom állítólag netet sem tud, de ahány helyen megkérdeztem, annyi félét mondanak. Elméletileg telekom oldal szerint van IPTV+20Mb net, UPC is szolgáltat 30Mb-os netet.
Köszönöm a válaszokat!
Blacklist: Gambino11,olbeteam,suspect,djunited8,sztap, JegesEmber20, w1n1x, thx424, Revel, Unjarl, Maxus, bloodnar, Reibek
-
kabelmania27
félisten
válasz paul072227 #8970 üzenetére
Üdv!
Ha a Telekomos oldalon 20Mbit a max akkor az ADSL lesz arra nem érdemes iptv-t kérni
30Mbites csomag kábelnetes csomag, tehát a UPC koaxhálózata ott képes a visszirányra. -
Attaca
csendes tag
Berotel bekötés még mindig nem volt senkinél?
-
Constantin79
csendes tag
Üdv. mindenkinek! A fejlemény hihetetlen számomra, 2015.04.hó elkezdték kiépíteni a meglévő lámpa oszlopokra az Optikai kábelt!! (Telekom) Imádom őket! Elérhető a 120Mbtes Internet. Csomagban (Internet-TV-Teklefion) sokkal kedvezőbb alapból biztosítanak egy nagyon profi 4DB RJ45 (lan) porttal szerelt Wi-Fi-s modem-routert én UPC-től ahogy lejár a hűségem náluk egyből átmegyek a Telekomhoz, már csaináltam is egy elő regsuztrációt! Eddigi tapasztalatok nagyon jók annyi megrednelésük van alig tudnak menni itt a környékan (Alsónémedi, Ócsa) Mutteromék megrendelték (csak az internet szolgáltatást) Óriási különbség van pedig egy alap 30Mbites csomagba rakták be őket (tesóm intézte - 1 utcában lakunk)
Hihetetlen hogy ezt is megértük, nagyon várom már az átállást (2016.02.20) az tutti hogy kérek egyből vagy másfél hét szabit. szóval annyi lesz a feltöltési sebességem, (10Mbit) amennyi most az elérhető legnagyobb UPC ADSL letöltés - nagyon állat![ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni.
-
btz
addikt
válasz Constantin79 #8973 üzenetére
50 megabit lesz a feltöltésed optika esetén. A 10 a koaxra vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Korábban már írtam, hogy a szomszédomtól telefonos "szerződésmódosítás" alapján akarnak kötbért behajtani. A visszahallgatás során kiderült, hogy a feleségével-aki nem az eredeti szerződő fél-beszélt az UPC-s emberke. (Sávszélesség emelés és az ezzel kapcsolatos hűségidő volt a téma.)
Így gondolom nem sok alapja van a kötbérezésnek. Jól gondolom?
-
asdf_
veterán
válasz kaposznyak #8975 üzenetére
Szerintem igen (kiveve, ha van ugyfelbiztonsagi jelszo, es az asszony tudta azt es meg is mondta).
-
Nooeca
senior tag
válasz kaposznyak #8975 üzenetére
Közvetlen hozzátartozó módosíthat csomagot ha ez a kérdés.
Anyám csomagját én is módosítottam annó a UPC-nél, engedték is. Egyedül lemondáshoz, szolgáltatás megrendeléshez kell maga az ügyfél. De hozzátartozó módosíthat csomagot.
-
asdf_
veterán
A UPC szerint lehet, hogy megteheti, a jog szerint viszont -mivel nem szerzodo fel es meghatalmazasa sincs (es tegyuk fel, hogy ugyfelbiztonsagi kod birtokaban sem volt)-, szerintem nehezen. Mas kerdes, hogy ha mondjuk csomagvaltassal es/vagy a szamla vegosszegenek modosulasaval is egyutt jart a tortenet, akkor az elofizetonel ra fognak kerdezni -es némileg jogosan-, hogy ugyan, ez a valtozas miert is kerulte el a figyelmet, es miert nem jelentkezett az ugyfelszolgalaton, kifogasolva azt, hogy az eddigiektol eltero osszegu/osszetetelu szamlat kapott es o maga, mint elofizeto viszont nem tett semmit a modosulas erdekeben.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
Tekintve, hogy áll a további hálózat bővítés a 29-es körzetben, így itt van egy alternatív opció addig is:
http://www.vodafone.hu/homenet
Csévharaszton a falu végén beltérben stabilan éjjel-nappal 53-54 Mbps a letöltés és 20 Mbps a feltöltés, a ping meg 15-20 ms közötti. Sehol nincs az ADSL hozzá.
-
Zsocy155
őstag
válasz radio100jozs #8980 üzenetére
Szia!
Ezek szerint neked már van ilyened. Én is ezen gondolkodom, mert T.szecsőn csak a upc 5/0.5 van. -
radio100jozs
őstag
válasz Zsocy155 #8981 üzenetére
Ez még nekem nincs, most kértem a visszahívást. Viszont van a havi 20 GB-os normál netes Vodafone csomagjuk, és vettem Vaterán Huawei B593 4G/LTE router hozzá, és azon megy a net már bő két hete csak 4G-n és teljesen stabilan, megbízhatóan 0-24-ben üzemelve. De azért ez csak jobb ajánlat, mert olcsóbb is majd 3 ezerrel, és nem 20, hanem 50 GB van benne. Na meg hűség sincs, így amíg nem lesz optika, addig szerintem teljesen jó alternatíva lehet főleg így, hogy van az éjjeli 100 GB is még hozzá, illetve ha lefogy, akkor is csöpög valami net benne, már ha nem rendelsz még adatkeret bővítő opciót hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz radio100jozs #8982 üzenetére
Ja, és mivel nincs hűség, mit vesztenél, ha kipróbálod, ezért szerintem jó lehet ez az ajánlat, amíg csak az ADSL van, már akinek elég ennyi keret havonta.
-
Zsocy155
őstag
válasz radio100jozs #8983 üzenetére
Jövő hónapban lejár a hűségem a upc-nél, addig pedig ezt lerendezzük. A 150 giga nekem is elég.
-
Nooeca
senior tag
Próbálom feldolgozni de nehéz.
50 GB + 100GB éjszakai és 50 GB után lassítanak 128 Kbit/s sebességre mindössze 5000-ért, hűségidő nélkül? Csak hogy értsük, nem hogy 50GB-ot de kb 8GB-ot ad más mobilszolgáltató pl. PC-hez ennyiért - hűséggel.
-
radio100jozs
őstag
Van 6-24 óra között minden nap 50 GB egy hónapban, míg 0-6 óra között meg 100 GB, azaz nappal az 50-ből fogy az internet, éjjel meg a 100-ból.
A Telenornál van hasonló: https://www.telenor.hu/hipernet-home
Annyi, hogy ott 2 év hűséggel, és az 50 GB + 23-8 óra között 100 GB csomag 6.490 Ft/hó, és "csak" 30/8 Mbps a max sebesség.
-
Nooeca
senior tag
válasz radio100jozs #8986 üzenetére
ezt értem de gyanúsan olcsó.
ez konkrétan "megosztható" mobilinternet. Az pedig 5000-ért ilyen mennyiségű adatforgalomban nincs. Persze nem vagyok szkeptikus elhiszem ha ez így van, de nekem ez furcsa.
50GB talán elég egy hónapra.
-
radio100jozs
őstag
Na akkor a részletek a Vodafone Homenet csomagról, tekintve, hogy most ép ennek használatával netezek:
Első fel kell hívni a 1270-es telefonszámot, és a lakcímeteket le kell egyeztetni, hogy oda lehet-e kérni a csomagot. Ennek oka, hogy kell lennie 4G-nek.
Második be kell fáradni személyesen valamely a megadott linken lévő Vodafone üzletbe az előfizetés megkötése, és a csomag átvétele miatt.
Én a Mamutban voltam, ahol minden ment mint a karikacsapás.
Személyi, lakcímkártya + 4990 Ft első havi díj szükséges + egy közüzemi számla a lakcímre, de ez gondolom nem újdonság, mobilelőfizetésnél.Maga a csomag egy a képen is látható dobozka, amiben egy Huawei E5180s-22 LTE CUBE router található, kicsi, fain. Van rajta egy LAN port, meg egy R11 analóg telefon port VOIP-ra.
A sim kártya eleve PIN kód bekérés nélküli, így csak bekapcsolod, és már megy is minden. Nagyon jó a WiFi rajta, a többi beállítást, aki akarja a dobozban lévő leírásokban.A szerződés:
HŰSÉG nélküli bérleti konstrukciós készülékkel. Azaz havonta 4.990,- Ft-ot kell fizetni, és 1 Ft a készülék bérleti díja, és egy bérleti szerződés van aláírva, a szokásos dolgokkal. A lényeg, a sim csak ezzel a készülékkel használható. A használat viszont nincs helyhez kötve, csak Magyarországhoz, mármint csak belföldön használható, így nyáron nyaraláskor is lehet vinni magaddal.
Ha nem szükséges, akkor a készülékkel, sim kártyával, és a papírokkal be kell ballagni, ahol kötötted az előfizetést, és ennyi, mondom tényleg nincs hűség.
Mivel bérleti díjas konstrukció, így ha gond van a készülékkel, akkor cserélik.
És igen, havonta 50 GB van benne, és éjjel 100 GB havonta, + ha ez lefogy, akkor lassít a számlazárásig 128/128 kbps-re, vagy lehet venni bővítő opciókat. Nem néztem még az árát, de alapból + 5 GB-ot ad.
Egy negatívum lehet a szerződés átolvasásában, hogy ha a hálózat túlterhelt, akkor a Homenet csomagos előfizetők hátrébb sorolódnak, azaz belassulás lehet. De egyenlőre ezt kizártnak tartom, annyira üres a 4G a Vodánál. Na meg akkor mi van, vissza adod és kész.
A sebesség pedig továbbra is stabil 50/20 Mbps, és 19 ping.
-
bigdady
nagyúr
válasz radio100jozs #8988 üzenetére
-
btz
addikt
-
zsloti
senior tag
Akkor ez erdőn megint nem lehetséges...
Az a fránya 4g....Xiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
radio100jozs
őstag
Monorierdőn? Mert ott beltéri Voda 4G van. Az antenna a MOL kútnál van felszerelve. A Voda térkép is teljes beltéri lefedettséget mutat a 4G-nél. http://www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep
Itt jegyzem meg, hogy a térkép már jó ideje nem volt frissítve, mert már Monoron is teljes beltéri lefedettség van, meg Csévharaszton is, ezek pedig nincsennek a térképen rajta, ezért érdemes a 1270-re telefonálni.
-
radio100jozs
őstag
Közben most már látom a rendszerben, azaz a +5 GB adatopció bővítés, ha lefogyna a havi keret, és nem akarsz 128/128 kbps-es döcögni, akkor 3048 Ft-ba kerül, ami elég húzós.
-
btz
addikt
-
Fery 04
csendes tag
Sziasztok! Inárcsról tud valaki valamit? Elvileg itt is kiépítik/tették az optikai kábeles huncutságot, azonban semmi jelzés nem jött a lakosság felé, hogy elérhető lenne más hálózat, illetve szolgáltató a UPC-n kívül.
-
blacika
tag
Berotel lesz.
Két tesztelő előfizetőnél már működik, de még nincs egyetlen hivatalos bekötés sem, az irodában már van stabil ip tv.(Kakucson a bódéjukban)
Újhartyáni vagyok, érdeklődésemre azt a megnyugtató választ kaptam, hogy 2016. májusára nagy valószínűséggel lesz Újhartyánban is bekötés. Az eddigiek alapján azt gondolom februárra lesz Inárcson, március-április Kakucs, május Újhartyán.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest