- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter1998
tag
Újlengyelben melyik szolgáltató telepíti az optikai kábelt ?
-
radio100jozs
őstag
A parlament előtt van egy frissen benyújtott törvénymódosító csomag, melyet még a nyáron el is akarnak fogadni, és hatályba is léptetni. A lényeg a legalább 30 Mb/s internet hálózat kiépítése elől söpri el azokat az akadályokat, amit pl.: a Digi-DÉMÁSZ között is volt, és gyorsítja meg a hálózat kiépítését. Konkrétan egy meglévő hálózatüzemeltető, csak nagyon szigorú feltételek mentén mondhatja azt, hogy nem engedi egy másik elektronikus szolgáltató hálózatának az elhelyezését az építményein. A fő elv, hogy köteles tűrni a másik infrastruktúra elhelyezését. Azaz nem lepődnék meg, ha akár a meglévő UPC hálózatára is rápakolna a Telekom, vagy a Digi, vagy a vasút menti villamos felsővezeték oszlopokra is építenének gerinchálózatot...stb. Természetesen ez a mobil hálózatokra is vonatkozik, azaz meglévő antennára másik szolgáltató felengedése, vagy új antenna építése állami közterületeken, szintén könnyebb lesz. Itt jön még be a közműadó könnyítése is, amit már idénre terveznek hatályba léptetni az új internetes infrastruktúra esetében. Azaz van remény, hogy itt is legyen internet kánaán, és már nem annyira távoli jövőben.
http://www.parlament.hu/irom40/05051/05051.pdf
[ Szerkesztve ]
-
zsolesz7503
tag
válasz radio100jozs #8268 üzenetére
Ez mind szép és jó de sajnos ettől Digi még nem fog jönni egy ideig szerintem. Ha őszinte akarok lenni most már addig nem cserélem le az internetet míg ide Pilisre nem ér el a Digi. Remélem a próféta beszél belőled úgy legyen de azért ez még évek. T nagyon drágán adja a netet szóval maradok a UPC-nél ez legalább stabil netet ad ás viszonylag olcsón. Remélem Digi hamarabb ideér mint a T.
-
puma72
tag
Nálam is a napokban járt itt Monoron a T-s egyik üzletkötője, hogy előszerződést kössön.
Én is az áraik végett kiakadtam és elküldtem melegebb éktájakra.
Mondtam neki igaz, hogy a 29-es körzetben elvannak zárva az emberek a külvilágtól és itt a Ganyé UPC uralkodik de attól még az emberek nem hülyék...
Felvették a sok támogatást a fejlesztésre amit meg sem versenyeztettek akkor miért kell ilyen gusztustalan árkategóriával dolgozni.
A Digi szerintem még eus pénz nélkül is fejlesztett volna ha nem ütközne folyamatosan ezekbe a korrupt gyökerekbe.
Rohadt egy országban élünk!!!
SAJNOS!!!!!!!!!!!Számom +36205747193
-
puma72
tag
Tudtam!
Még egy vérszívó jött a 29-es körzetbe
Majd lesz konkurencia akkor majd letörik a szarvuk...
Én ráérek ezek meg fel is fordulhatnak tőlem
Csak szomorú, hogy kihasználják az embereket...
Sajnos sokan bedőlnek nekik.
Követik a szakmai etikettet : Még szar van - veréb is akad...[ Szerkesztve ]
Számom +36205747193
-
Samott
addikt
Nalunk (Ullon) eloszor a T jott be es igencsak akcios arakat kaptunk. Amikor megjott a digi azzal mar ok se birtak tartani a tempot, de csak a UPC elleneben is jo arakat kinalt a T. Mar nem emlekszem a pontos osszegre de telefon+internet csomagra (kabeltevet nem hoztak csak a sz*ros IPTV-juket kinaltak) listaar ~60%-at-ketharmadat kertek.
Szerk: megtalaltam: 3300 volt a 25/5Mbit
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
-
Rent
senior tag
Teljesen jogos amit mondasz. Így gondolom én is. Nekem most adsl solo 8mbit van 4700-ért (300GB alatt nem nagyon van a havi adatforgalmam ezzel a sávval sem).
4700 Ft-nál nem fognak tudni jobb ajánlatot mondani szerintem (főleg miután láttam egy szórólapot FB-on), dupla meg tripla csomagot pedig nekem ne erőltessenek rám, mert nincs szükségem tv és vezetékes telefonszolgáltatásra.
Röhej, hogy ilyen árakon akarnak versenyezni. Én megértem, hogy a jelenlegi 8 mbitnél a 10 is több lenne, de ha kiszámolom, hogy a 120mbit (amire vártam) havi 10 lesz, az évente 50e Ft +.
Vagy kénytelenek lesznek hasonló áron szolgáltatni internetet, mint a UPC, vagy lehet én sem váltok.
Eddig az volt a szöveg, hogy a meglévő elavult UPC-s hálózatnak drága az üzemeltetése, ezért kerül ennyibe itt a net, erre jön a Telekom felmentő jelleggel dupla áron.
Azt nézem, hogy a legnagyobb csomag amire itt a UPC-nél előfizethetek az 8 Mbit és 4700 Ft (soloban, tehát nem kell mellé olyanért fizetni, amire nincs szükségem), míg a Telekomnál 9900 Ft a 120-as net.
Kíváncsi leszek, hogy mennyire lesznek egyedi akciók, mert akkor nem kérdés, hogy váltok, de így nem biztos.
Posztomnak másolását FB-ra kérem mellőzzük, köszönöm![ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz radio100jozs #8279 üzenetére
Igen, ez egyéni speciális ügyfélmegtartó csomag.
-
radio100jozs
őstag
Én amúgy kíváncsi leszek a T árakra, ha majd lesz egyszer Csévharaszton is, bár mivel nekünk van T-Sat, meg vezetékes telefon is, így eleve a tripla csomag fog szóba kerülni.
-
kabelmania27
félisten
válasz radio100jozs #8281 üzenetére
Normál (nem hiéna) árakon fog a T szolgáltatni.
Ecser, Gyál, Üllő, Mende, Vecsés, Gyömrő településeken van hiéna.[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
válasz radio100jozs #8279 üzenetére
kb 6 éve ennyi ügyfélmegtartóba és már 4 éve lejárt a hűség
-
oritomi
csendes tag
Sziasztok.Tud valaki valamit a nyáregyházi internetről,hogy milyen lehetőségek vannak? Ki mit használ? Mert én találtam valamit meg árakat de még a 20 éves modemes internet árakat is felülmúlja....
-
balazs123
csendes tag
Kb. 6 éve vagyok UPC előfizető a 29-es körzetben.
Most hogy elért hozzánk az optika, megkerestek az ügyfélmegtartó ajánlatukkal és elfogadtam.
Akit érdekel: eddig volt: 8 mbit+digital bronz 1hd kártya = 11.000 Ft.
most: 12 mbit+digital gold 1 hd kártya +1 box = 6.300 Ft.
Ez így bőven vállalható, ha majd kell a 20 megás net v több, akkor váltok.[ Szerkesztve ]
-
oritomi
csendes tag
válasz kabelmania27 #8285 üzenetére
köszi.Tényleg csak az upc az alternatíva?
-
zoombiee
csendes tag
Azt írták többen, hogy Inrács, Kakucs, Újhartyán területén Berotel lesz a szolgáltató és nem a Telekom. Ennek ellenére a T. oldalán, ha megadom a címem, akkor írja, hogy van elérhető internet csomag. Akkor most érdemes várni a Berotelre vagy kössek UPC-ről T-re? Jah és egyébbként Újhartyánon milyen kábelt húztak, optikát?
-
Nooeca
senior tag
válasz bigdady #8291 üzenetére
Szedjük rendbe a dolgokat, nagyon sok a félreértés:
UPC vs Telekom hűség vagy nem hűség:
Ha megnézed a listaárakat UPC-nél se kapnál olcsón szolgáltatást, ha most kötnéd be, hűség nélkül, szóval így felesleges kalkulálni.Telekomnál van 1 éves hűség is, nem csak 2 éves csak azt annyira nem reklámozzák. Tény hogy pár száz forinttal (vagy kb egy ezressel teljes csomag esetén) drágább a havidíj.
Árlista Telekom:
Berotel:
Hamarosan megjelenik az ő csomagkínálatuk is, elsőnek Kakucson, Augusztus-Szeptember környékén Inárcson, Októberben pedig Újhartyánon is elindítják a szolgáltatásaikat.
UPC is egy érdekes képet adott, lehetséges hogy vDSL-ről beszélnek, vagy csak a szokásos félrevezető kampányként folytatják ezt a "megtévesztést":
Miért megtévesztés? Nagyon sokakat hívnak fel manapság a UPC munkatársai, a réz előnyeit hajkurászván, hogy sokkal fejlettebb és jobb az optikánál. Többen bejelentést is tettünk az NMHH felé ez ügyben.
Digi:
Egyrészt, mivel a Telekom elindította rengeteg helyen a lefedettségét és a hálózati kiépítéseit a körzetben így a Digi biztosan nem jön olyan helyre egy jóideig, ahol van konkurencia. Másrészt a Digi már csak akkor jönne be a körzetbe ebbe-abba a városba, HA a polgármesterrel meg tudnak egyezni, és maga a Polgármester kezdeményezi a egyességet.
U.I: A Telekom és a HFC alvállakozója megerősítette a tényt, hogy Monorierdő, és a Dabasi kistérség az opciónális célpont Monor után. Októberben ha jól emlékszem Táborfalvát már bekötésre alkalmasnak találják így valószínűleg az előtte lévő városok hamarabb készen lehetnek (Örkény vagy Hernád). Nem vitás, hogy a HFC egyszerre több várost is képes egy idejűleg lefedni.
Monor és Alsónémedi esete:
Monoron 3 részletben adják át a Települést, az első részletet már lehet hogy át is adták, ha nem még a hónapban átadják. Ez a 4-es és a Vasút közötti rész. Utána jön a Kossutig és utána a maradék. Bizonyos utcáknál előfordulhat ezen szabályosság nem megléte, és akár független hogy első fázison belül van, kerülhet a 3. fázisba. Ha bementek a Telekomos ügyfélszolgálati irodába, pontosan megmondják hanyadik ütembe kerültök átadásnál. A harmadik ütem átadási ideje előreláthatólag Augusztus 1.
Alsónémedinél más a helyzet ott össze kell kötni a Némedi és Ócsai optikai hálózatot független hogy kész van maga a város lefedettsége. Így ott kicsit elcsúszik az átadás ideje:
Átadási idő Augusztus 21
u.i: Habár a Telekom szolgáltatása drágának tünik nem érdemes úgy nézni rá hogy drága, mert míg 8 mbitet kapsz 4000 ft-ért, addig itt sokkal többet. Ár-érték arányban és minőségben is jobb. Tény hogy nem 1000-2000 ft egy csomag, na de ez a kilós kávé és a negyedkilós kávé esete is lehet. Iszol egy jobb kávét amiben több is van (kilós), és csak egy picivel drágább mint a negyedkilós rosszabb izű és ár-érték arányban nem olcsóbb, kávé, de mint negyedkilós olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
Digi:
Egyrészt, mivel a Telekom elindította rengeteg helyen a lefedettségét és a hálózati kiépítéseit a körzetben így a Digi biztosan nem jön olyan helyre egy jóideig, ahol van konkurencia. Másrészt a Digi már csak akkor jönne be a körzetbe ebbe-abba a városba, HA a polgármesterrel meg tudnak egyezni, és maga a Polgármester kezdeményezi a egyességet.Ez oltári nagy baromság sztem, mivel a Diginek egyik cég sem konkurencia, ahol megjelenik ott tarolnak!A Polgármesternek meg semmi beleszólása nincs a dologba, ugyanis ezt törvény szabályozza nem a polgármester!
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Egyrészt, a Dignek se ereje se pénze nincs most arra, hogy errefelé terjeszkedjen.
Másrészt, nem is tudom melyik 29-es település az aminek a polgármestere kilobbizta azt, hogy odamenjen a Digi még talán idén.Ott is a polgármester kereste meg a Digit, és tárgyaltak a dologról... Főleg hogy ~3.000 fős városról beszélünk.
De egyébként konkurencia, főleg most, hogy rengeteg ember köt Hűséget, így ha akarna se tudna Digire váltani, mivel most kötöttek a Telekom miatt.
-
MODERÁTOR
Telekomnál van 1 éves hűség is, nem csak 2 éves csak azt annyira nem reklámozzák. Tény hogy pár száz forinttal (vagy kb egy ezressel teljes csomag esetén) drágább a havidíj.
Miről beszélünk pontosan? Csak mert csomagok esetén UPC-nél is van 12 hónapos hűség lehetőség, illetve szóló termékek esetén talán csak 12 hónapos van, ha jól néztem a honlapon.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz Intruder2k5 #8295 üzenetére
http://itcafe.hu/tema/monortel_monornet/hsz_8272-8272.html
Erre a hozzászólásra írtam, kicsit vagy rossz a megfogalmazás, vagy nekem jött le úgy, mint akik a listaárakról beszélnek.
és puma72-nek még üzenem, hogy a Digi egyrészt igen a Démásszal való meg nem állapodás miatt állt le, de neki akkor érte volna meg bejönni a városba, amikor még csak ADSL volt itt. Eleve céglogikával ellentétes, hogy a Digi csak úgy kisvárosokba is betegye a lábát, mivel elsősorban nagyvárosokra fókuszál, főként társasházakra. De így hogy frissen lefedett településekről beszélünk, a hűség miatt nem fog bejönni, mert akit érdekel a technológia és a minőségi internet, az úgyis leváltotta a netjét (és vagy mását is) Telekomos szolgáltatásra, így hűséget kötött 1 vagy 2 évre.
Akit meg nem érdekel, az Digire se fog előfizetni, neki elég a UPC-s adsl net, mert csak hogy legyen. Így konkrétan nyitna a Digi egy piacot, amire 1 vagy 2 évet kellene várnia, míg a vásárlók tudnának náluk vásárolni... Azaz totál bukás lenne cégileg.
Az önkormányzatos dolgot is arra, írtam, hogy csak akkor fog belemenni a Digi ebbe, ha nincs konkurencia a városban, főleg ha kisvárosról beszélünk. Egyébként még úgy sem megy bele.
Tudom hogy a Digi olcsó, és ár-érték arányban a legjobb szolgáltató, mert minimum profittal dolgozik, de éppen ezért, nincs akkora mozgástere mint a UPC-nek vagy a Telekomnak. Mivel kevesebb a bevétel, így jogos, hogy 2x is meggondolják, hogy egyrészt hova mennek, másrészt milyen áron. Lásd a Telekomot, őket nem zavarta a drágább Démászos megoldás, mivel van bőven profit a csomagjaikon (részben kompenzálva az ADSL-t az egységesítés miatt). Diginek van sok szokása, pl. van hogy kihagy 1-2 utcát 1-1 városból csak mert nem számít ott előfizetőkre, vagy csak 1-2 darabra, így nem éri meg pl. behúzni oda a kábelt. Telekomnak ez nem számít, behúzza a kábelét.
Itt amit mondani akarok ezzel, hogy egy nagyon jó szolgáltató, ha előbb vagy utóbb meg is jelenik itt, nem tud úgy haladni és mozogni mint más, akinek nagyobb a profitja. Cégpolitika.
[ Szerkesztve ]
-
puma72
tag
Na igen!
Viszont akik jelenleg maradnak a UPC-nél és a 8-12mb-ért fizetnek 5-8e ft-ot, azok biztosan Digire váltanának.
Ugyanis a Digi TV+500Mb NET+Telefon 12 hó hűséggel 6885ft 24 hó esetén 5670.
A UPC 5290-et kér a 8mb és 7120-at a 12mb
Na ezért kellene a DIGI!!!Számom +36205747193
-
-
MODERÁTOR
A "semmibe sem kerül nekik" talán egy picit túlzás, mert nyilván mint minden más project esetén is, itt is van önrész, de kétségtelen, hogy hasonló mértékű állami (uniós) támogatással simán rávehetők lettek volna más szolgáltatók is, hogy bekábelezzék adott területet, akár a DIGI is, vagy éppen a UPC is kétirányúsíthatta volna a meglévő koax hálózatát, ezzel elérhetővé téve a Fiber Power csomagokat a 29-es körzetben is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest