- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
radio100jozs
őstag
válasz
lajosdani2 #12217 üzenetére
Nem csodálkozom, hogy azt mondta a Telekom, hogy nem fognak jönni, mivel most csak azokra a településekre koncentrálnak, már ami nem saját körzet, amit megnyertek, így is nagyon sok a munkája a Telekomnak az elkövetkező 2 évben tele vannak. Az meg azért nem gondoljátok, hogy azokon a településeken, ahol csak elég magas állami támogatással építik ki az optikát (ez volt a pályázat lényege), majd saját zsebből megérné egy másik cégnek is kiépíteni a hálózatát, miközben meg már lenne ott UPC optika is. Elég illúzió úgy vélem. A kistelepüléseken, nem hinném, hogy lenne több párhuzamos optikai hálózat kiépítve, pont azért, mert abszolút nem éri meg, nincs annyi ügyfélpotenciál, és a 29-esben a kis települések maradtak csak, amit pont ezért pályáztatta meg állami támogatásra.
-
paleee
csendes tag
válasz
lajosdani2 #11994 üzenetére
Nálunk Nyáregyházán teljesen vegyes, a legtöbb helyen oszlopok vannak, de pl. ahol magasfeszültségű vezeték fut, park van stb, ott földben vezettek mindent, és a továbbiakban is ott fogják, szóval nem mindenhol van ez a nagy oszlopállítási kedv.
-
imibogyo
veterán
válasz
lajosdani2 #11986 üzenetére
Én Örkényen lakom és már a T-s 1000-es netet nyúzom...
Igaz, hogy a passzívság oltárán áldozok a sebességből, de azt hiszem bőven-bőven kielégítő a sebességem még így is (főleg a 8-as UPC-s net után). Tegnap Steam-ről leszedtem a Skyrim SE-t, valami 13 GB-ot és 3,5 perc alatt lejött az egész.
-
radio100jozs
őstag
válasz
lajosdani2 #11990 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű az önkormányzatnál, mert mi abban az állásponton vagyunk, és nem is fogjuk engedélyezni, ha új oszlopot akarnak felállítani. Pl. az UPC a faluban jórészt földkábeles, emiatt az utcán normális koronájú fasorok is vannak. Na már most ha a villanyon viszik, akkor semmi gond, de az UPC, ha légkábelre akarná cserélni a földkábeles utcarészeket, és saját maga új oszlopsorokat akar felállítani, na az nem fog akkor menni. tegye fel a villanyra az ő kábelét is, vagy akkor tegye be a földbe, ahogy volt eddig is az elmúlt bő 20 évben.
Nagykátán láttam, hogy az UPC ott is légkábelezett, pedig jórészt ott is földkábeles volt eddig, de legalább akkor a villanyra szerelte fel.
Amúgy már így is borzalmas látvány egyes településeken az ocsmány kábelrengeteg.
-
degec
senior tag
válasz
lajosdani2 #11990 üzenetére
nyugi oda fognak érni..hívd fel a metalcom zrt-t mint irtam feljebb 5-8 al és megmondjak mikor érnek hernádra add elő magad kicsit kérd szépen odakapcsolnak valkihez elmondjak..tedd meg magadért
idegrencered kíméléséért.upc úgyse fog mondani semmit..vízfejüek..
-
degec
senior tag
válasz
lajosdani2 #11986 üzenetére
Hernád Örkény démász terület ha nem tévedek.. nagyon nagyon nehezen mennek a Zengedéjeztetési dolgok..ezt tegnap ecsetelte nekem egy értelmes tag, aki rálát ilyesmire erőssen, de most nem rizsázom tele a fórumot ezzel, lényeg hogy pl településen áramnyomvonalon értsd utca szinten is belekötnek bármibe hogy felengedjék ne engedjék fel Őket a drága kis póznára. pl vasúti sín felett ível át a vezeték, pl az tök külön világ.. hiába egy nyomvonal. Télleg nehezen megy a démász miatt. elmü sem egyszerű de azoknál még több a vízfejű vagy íróasztalt féltő stbstb ember, rendszer, főnök, döntéshozó akárki akármi. nehéz na..
Csak azt nem értem és most kicsit demagóg leszek, hogy ha vityus aláírta nemzeti jóléti 30 megabitet, és az összes áramcég szinte állami, akkor a kedves vezér eszméinek, hogy tarthatnak be mégis ennyire eltérő módon ennyi eszközzel stb.. értem én hogy szabály és nem lehet barom módon csinálni, de azé ha a főnök leszól csak nyílnak ajtók vaskalaposokhoz is.meg stbstb..
-
vogo
újonc
válasz
lajosdani2 #11638 üzenetére
Ezt jó tudni, hogy legalább már az önkormányzat áldását adta a fejlesztésre
Szerény véleményem, hogy hernádon nem lesz más csak a UPC. Ha ide ér egyszer az optikájuk, gondolom ö rendszerük sem lesz gyenge. Na de majd meglátjuk, reméljük hamar ide ér egy normális szolgáltatás, legyen az tkom, vagy upc
-
Mano66
senior tag
válasz
lajosdani2 #11630 üzenetére
Sajna arra gondoltam.Másodszorra mikor néztem már én is rájöttem,hogy nem lehet semmi köze a fejlesztéshez.
-
imibogyo
veterán
válasz
lajosdani2 #11576 üzenetére
Na túl vagyunk a nagy megbeszélésen. Hernádra azt mondta a srác, hogy a következő lépcsőfok lesz... Augusztus - december közé, de maximum az év végére várható ott is, hogy teljesen kiépül a hálózat, de az biztos hogy még 2017-ben a bekötéseket is elvégzik, tehát nem csak a kiépítéssel lesznek kész...
Örkényre július - augusztus környékét mondták a bekötésekre, de én mindenesetre gyorsan előszerződtem egy fullos csomagra (130 tv csatorna, 1000/300-as internet, korlátlan vezetékes telefon még mobilos irányba is és mivel már más T-s szolgáltatásaim is vannak, amiket összevontam így egy nagy Magentás csomagba, így egy 32-es LED TV is "jár" ajándékba, az első 3 hónap ingyenessége mellett)...
Megmondtam itt a múltkor, hogy ahhoz megyek, aki gyorsabban jön ide hozzám házhoz, így most nem UPC lesz a következő szolgáltatóm, hanem T. Remélem nem fürdök be velük...
-
imibogyo
veterán
válasz
lajosdani2 #11576 üzenetére
Ha nem felejtem el, ígérem megkérdezem...
-
Nooeca
senior tag
válasz
lajosdani2 #9790 üzenetére
Nem így van a történet.
Hernád, Örkény, Táborfalva egy kupac, mindhárom településen igértek már fűt fát, hogy kell a Démász engedély. Ebből az lett hogy mai napig nincs. Tervek szerint már mindhárom kész lenne.
A sorrend hivatalosan Örkény Táborfalva Hernád volt, és igen Hernádon is lenne már ősszel Telekom, de mivel az előtte lévő településeken sincs így ő is csúszik.
-
TCr
veterán
válasz
lajosdani2 #9790 üzenetére
"Ha valamelyik polgármester fizet nekik, akkor előbb mennek oda?"
A kenőpénzek pont fordítva működnek.
-
voodoo98
addikt
válasz
lajosdani2 #9635 üzenetére
Köszi! Nagyon várom már!
-
Nooeca
senior tag
válasz
lajosdani2 #9635 üzenetére
Dehogy tartják
Már igérgettek nekem fűt-fát, elvben már 1 éve itt vannak gyakorlatilag sehol. 2015 szeptembere óta csak hitegetést kapok!
-
Nooeca
senior tag
válasz
lajosdani2 #9171 üzenetére
vállalt körzet, de mivel a fent felsoroltak még előtte vannak, így konkrét infó nincs róla.
-
Nooeca
senior tag
válasz
lajosdani2 #8905 üzenetére
Nem.
Örkény, Pilis, Nyáregyháza, Táborfalva. Illetve Bugyi ami már elkészült. De nyáron jó esély van Monorierdőre is, meg Hernádra is T-s szemszögből.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest