- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
World-Soft
senior tag
válasz vzsolo2225 #3997 üzenetére
Abban igazad van, hogy ha van még 9 hónapod, akkor ugyanúgy 9 hónapod marad, csak egy új szerződés keretében. Illetve a ráutaló magatartást a jövőben mint szerződéskötési módot fogja alkalmazni. (gondolom ez is valahol szerepel az új szerződésben).
Jelenleg:
Tehát ha lejár a 9 hónapod, akkor a szolgáltató azt mondja, most, hogy akkor innentől listaáron kapod (drágábban a szolgáltatást), vagy kötsz hűséget. Tehát tett egy ajánlatot!A gyakorlatban annyi van, hogy a szolgáltató ez idáig meg nem határozott ideig továbbra is ugyanazon az áron adta továbbra is a szolgáltatást, így sokan nem is kötelezték gyorsan el magunkat, ha nem volt jobb ajánlat.
A jövőben viszont mondhatja szerintem majd a szolgáltató (a te példád alapján 9 hónap után), hogy lejárt a hűséged, ezért van lehetőséged egy változatlan szolgáltatás kérésére akarod -e. Ezt viszont nem is kell megkérdeznie, vagy nem is kell, hogy te jóváhagyd. Ha másnap még nézted a tv-t, akkor máris azzal kötöttél egy ugyanolyan, - tulajdonságaikban ugyanolyan kondíciója - szerződést. Tehát ha egy éves hűséged volt, akkor egy éveset.
-
Rent
senior tag
válasz World-Soft #4001 üzenetére
Akkor jól értettem, hogy ez már rám nem vonatkozik, mert még tavaly írtam alá, amiben ez nem szerepelt, és letelt az 1 év, akkor ez azokra fog vonatkozni, akik mostantól írják alá az újat, amiben szerepel a ráutaló magatarás rész is. Amúgy nagyon gáz. Gondolom levelet sem fognak írni majd hűséglejárta előtt, hogy öcsi le fog járni jövő hónapban, és utána automatikusan ketyeg elölről az 1 év, ha nem jelzed hó végéig. Ha meg jelzed akkor fizetheted a dupláját, vagy aláírhatsz, és ugyanott tartasz.
-
World-Soft
senior tag
De vonatkozik. Ráutaló magatartásoddal kijelented, hogy az ÁSZF 12.1/i pontja alapján közös megegyezésel felmondod a mostani szerződést, és újat kötsz. Ezt most azért tudja megtanni, mert ezzel a levelével tájékoztatott egyénileg, hogy mit kíván tenni. Felhívta a figyelmedet, hogy szólj ha nem értesz egyet. Annyi változás lesz, hogy gondolom az új szerződés alapján később már nem kell levelet küldeni, hisz az már tartalmazza alapból az új szerződéskötési módot.
-
spirit007
senior tag
Közben kiderült, hogy bizony a UPC-nél az ügyfélnek kell a pénze után menni...
Ugyan is szegények nem tudják, hogy hová (milyen címre) utalják vissza a túlfizetést !
Bizony az fel sem merül bennük, hogy a felmondáskor erre esetleg rákérdezzenek, vagy amikor a modemet+tartozékokat kell leadni akkor is egyeztethetnének, mivel evidens, hogy ha nem a hónap utsó napja míusz 8 napra történik a felmondás, akkor MINDENKÉPP túlfizetése van az ügyfélnek.
Gusztustalan egy banda, örülök, hogy megszabadultam tőlük! -
vzsolo2225
tag
válasz World-Soft #4001 üzenetére
"(...) most egy olyan szerződéses ajánlatot teszünk Önnek, amely arra szolgál, hogy előfizetői szerződéseink egységesítése mellett a jövőben hatékonyabban tarthassunk Önnel a kapcsolatot." - tehát egységesíteni akarják a meglévő szerződéseket, ezért újra kell kötni azokat.
"Szerződéses ajánlatunkkal az Ön, szolgáltatásainkra kötött előfizetői szerződéseinek új szerződéses alakban történő megkötését ajánljuk" - Jelen irományukban pedig arról tájékoztatnak, hogy a fent említett újrakötéshez jelen esetben elegendő ha csupán ráutaló magatartást (ÁSzF 2.1.2) folytatunk.Ergo ebben a levélben nem arról tájékoztatnak minket, hogy bevezetnek egy újfajta szerződés elfogadási módot, ugyanis az eddig is érvényben volt pl. a határozott idejű szerződés lejártakor létrejövő határozatlan idejű szerződések ráutaló magatartással történő megkötésekor, lásd ÁSzF 9.1.1: "A határozott időtartam lejártát követően a felek ráutaló magatartása alapján határozatlan időtartamú szerződés jön létre különösen, de nem kizárólagosan abban az esetben, ha a Szolgáltató a határozott időtartam lejártát követően a Szolgáltatást tovább nyújtja, az előfizető pedig a határozott időtartam lejártát követően a Szolgáltatást legalább 15 napon keresztül igénybe veszi."
Az ÁSzF ezen pontja le is írja, hogy a határozott idejű szerződés lejártával határozatlan idejű szerződés köttetik.
Rent: "Gondolom levelet sem fognak írni majd hűséglejárta előtt, hogy öcsi le fog járni jövő hónapban, és utána automatikusan ketyeg elölről az 1 év, ha nem jelzed hó végéig. Ha meg jelzed akkor fizetheted a dupláját, vagy aláírhatsz, és ugyanott tartasz." - ÁSzF 9.1.1: "A Szolgáltató a határozott időtartam lejártát megelőzően tájékoztatja az előfizetőt, hogy a határozott időtartam alatt igénybevett Szolgáltatást milyen díjon kínálja tovább az előfizetőnek, mely nem lehet magasabb, mint a lejárat napján hatályos listaár. Az előfizető ráutaló magatartása az értesítésben foglalt díjon történő szolgáltatás igénybevételére irányul."
[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
válasz World-Soft #4004 üzenetére
Ezt a levelet mikor küldték? Mert én nem kaptam, és hiába küldtek volna, max ajánlottat lehet elfogadni hivatalosnak, de az anno aláírt szerződésedet, nem módosíthatják egyoldalúan úgy, hogy az rád nézve negatív legyen. Ráadásul alá sem írtad a levélben leírtakat, tehát bele nem kerülhet módosításként a régi szerződésbe, kivéve ha abban volt olyan rész, hogy a hivatalos út a postai és ha azon küldenek bármit, amire nem reagálsz az akkor majd kiegészítésként belekerül utólag.
Szóval szerintem ez nem vonatkozhat csak azokra, akik most kötnek új szerződést, amiben szerepel ez a ráutaló magatartás rész.
[ Szerkesztve ]
-
Rent
senior tag
Közben megjött ez a levél amiről beszéltetek, idézném:
"A gyakorlatban az Ön számára az új szerződés a korábbihoz képest annak alakján túl nem jelent tartalmi változást a szerződés lényeges tartalmi elemei, szolgáltatás igénybe vételének feltételei..... ......az új szerződés időtartama is megegyezik korábban kötött szerződése időtartamával...."
Felhívtam őket, ezt automata is elmondta, és a hölgy is megmondta, hogy ha volt hűség marad, ha nincs akkor nem lesz továbbra sem.
Ennyi. Én nem tudom ki kezdte a rémhírt terjeszteni (hogy akinek lejárt a hűsége és befizeti a következő csekket akkor újra 1 év hűség), de hogy nem tudta értelmezni amit írtak az is biztos.Egyébként 6500 Ft ot fizetünk 8mbit solo adsl re, nő szerint most is ennyibe kerül, tehát nem tud semmi pozitívat ajánlani, így várunk továbbra is Digire.
-
World-Soft
senior tag
Én kezdtem.
És remélem igazatok van.
Minden esetre én tegnap szintén megkérdeztem, és ugyanazt mondtak mint neked.
Viszont mikor elkezdem a részletekről kérdezni, akkor abban maradtunk, hogy ő igazából csak azt tudja, hogy kaptunk ilyen levelet, és meg kell nyugtatni minket.
30 napon belül fognak válaszolni, és ez nekem addig halasztó hatályú. (nem is baj, mert 1 napra (azaz ma) meg is jött a számla, ami általában csak a hónap végén szokott nekem megjönni)Minden esetre amúgy ez a könnyebb kapcsolattartást mint indokot nem igazán értem.
Azért is vetettem fel, mert minden esetre nagyon csavartan van megfogalmazva a dolog.
Mivel munkaköröm lévén sok szerződést nézek át (sok hasonló csavarral), ezért gondoltam eleve több szem többet lát. Én azért fenntartom, hogy több helyen úgy értelmezem ahogy akarom, és ami nem tilos egy szerződés alapján az mindig szabad.bigdady: amikor a bank banki közleményben, vagy a mobilszolgáltató 2 újságban meghirdetve tud szerződést módosítani, akkor az mi. Telekommunikáció területén foglalkozom (nem azon a területen amin a UPC foglakozik), és ez a levéltípus nagyon is megfelel.
Ha kapok valami választ, akkor jelzek azért.
-
bigdady
nagyúr
válasz World-Soft #4010 üzenetére
de ott nincs kötelező hűség ami miatt rádverhetnek bármit. Felmondod és kész.
-
bigdady
nagyúr
válasz World-Soft #4012 üzenetére
hát nem tudom remélem nem lehúzás az egész.
Amúgy én supertv2-ről stb ről szóló levelet kaptam csak, ez abban volt mert már kidobtam. -
World-Soft
senior tag
válasz bigdady #4013 üzenetére
Reménykedek én is a legjobban, mert a Digi-ig ki akarom még húzni. És igen abban volt. A 2. oldala tetején. Két eltérő pozitív rész közt besuvasztva.
Amúgy meg bár még mindig várom a DIGIt, de ez a Discovery SC kivétele nagyon szíven ütött, mert hétvégenként ahol vagyok ott DIGI van, és egyfolytában azt néztem. Így úgymond a Comey mellett ez a másik ami nagyon hiányozni fog. -
enginev3.0
félisten
helló
upc mobilnetet upc simkartyahoz is lehet rendelni ?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
koháry
tag
Bízom benne, hogy akinek jelenleg nincsen velük hűségszerződése annak nem kötnek egyet akarata ellenére, már 2010-ben lejárt a hűségem nagyon nem akarok a nyakamba egy újabb koloncot. Azért felháborító, hogy nekem kéne nyomozgatnom meg intézkednem nehogy sunyiba átvágjanak.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Rent
senior tag
Ezen felbuzdulva este megeresztettem egy telefont 1221 felé, és rögzítették, hogy nem élnék a lehetőséggel, és maradok a régi szerződésüknél. Ennyit megért.
-
Anonymus X
tag
Érdekes cikk az ügyről az ITCafén.
Mindenesetre én e-mailben megkerestem őket, hogy nem kívánok hozzájárulni az új szerződéshez és már meg is kaptam a választ, amiben tudomásul vették. Persze azért nem felejtették el újból leírni, hogy miért is akarták ezt az egészet (szóval a marketing duma megvolt).
[ Szerkesztve ]
Ugyanaz, ugyanolyan, ugyanannyi, ugyanakkora stb. szavakat egybeírjuk, amennyiben hasonlóságot, egyformaságot fejezünk ki velük.
-
koháry
tag
válasz Anonymus X #4023 üzenetére
Felhívtam, őket azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy azért van szükség szerződésmódosításra, mert ugye felvásároltak egy csomó kisebb céget (pl: Monornet) és ezeknél különböző szerződés szövegek voltak ezt akarják állítólag egységesíteni. Azt mondta a nő, hogy ez nem érinti a szerződések időtartamát, akinek van pl 8 hónap hátra annyi marad, akinek már nincs hűsége továbbra se lesz.
Remélem igazat mondott, a lényeg az, hogy ott van rögzítve a központban, hogy nem kívánok semmiféle szerződést hosszabbítani.
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Anonymus X
tag
Az biztos, hogy kommunikáció terén van hova fejlődni a UPC-nek. A levélben is több helyet szánhattak volna ennek részletesebb kifejtésére reklámozás helyett.
Ugyanaz, ugyanolyan, ugyanannyi, ugyanakkora stb. szavakat egybeírjuk, amennyiben hasonlóságot, egyformaságot fejezünk ki velük.
-
Sutty66
tag
Ma már hirekben hallottam hogy valamelyik jogvédős testület vizsgálja a júpiszi szeződéskötési gyakorlatát. Többet konkréten nem tudok mert a kollégám állandóan pofázik. Remélhetőleg a helyes irányba terelik őket.
[ Szerkesztve ]
-
rotkeroknatk
csendes tag
Sziasztok!
Nem tud valaki digis üzletkötő telefonszámot Vecsésről?
Ezt találtam az oldalon, de még csak fel veszik:Miklós István
06 70 394-54-47Előre is köszönöm.
A Föld IQ szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá.
-
asdf_
veterán
Felhívtam, őket azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy azért van szükség szerződésmódosításra, mert ugye felvásároltak egy csomó kisebb céget (pl: Monornet) és ezeknél különböző szerződés szövegek voltak ezt akarják állítólag egységesíteni.
Es mi lett volna, ha a se fule se farka, se ertelme bullshit helyett ezt irjak a levelben?
-
orkester
őstag
válasz rotkeroknatk #4027 üzenetére
Szia!
Takács Istvánné: 0670/361-1967PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Insolent
aktív tag
válasz rotkeroknatk #4027 üzenetére
Irincsi Sándor 06-70-674-19-59
" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
-
cinegeborso
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki nem tudja miért nincs Gyálon mindenhol kiépítve a vezeték illetve lesz-e egyáltalán? Az utca két végén van vezeték csak épp az utcában nem húzták ki.!!???
-
benceecneb
tag
válasz cinegeborso #4032 üzenetére
Ez tényleg bosszantó! Tőlem is 2 utcányira már kiépítették, de idáig nem jutottak el...
-
Dictator^
veterán
válasz cinegeborso #4032 üzenetére
Maglódon is volt ilyen, előszerződést sem akartak kötni, azt egyszer csak megcsinálták majd lám, 3 héttel rá felkerült a kábel is.
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
benceecneb
tag
Wow, na ilyen pingem nem volt még soha:
Mindez úgy, hogy van egy központi router a szomszédban, annak a jelét fogja egy ap, erre csatlakozik megint egy router, és arra csatlakozok én wifin , és ez még ráad olyan 5ms pinget, szóval akár lehetne 20-as is ami már egész jó adsl-hez képest.
-
bigdady
nagyúr
Ti is kaptatok levelet miszerint dec15 és jan7 között bekapcsolják a digital gold-ot, bronze helyett, mert kari van?
-
Sutty66
tag
válasz benceecneb #4035 üzenetére
Pingeld meg a központi routert, és látni fogod hogy az 5ms erős tulzás. (Szerintem) Egyébként tényleg jó a júpíszítől a 25ms.
-
bigdady
nagyúr
válasz kabelmania27 #4041 üzenetére
Nálunk nem. És ez nem akció most, hanem szó nélkül kapcsolják be. Hihetetlen
-
bigdady
nagyúr
válasz kiskaktusz #4044 üzenetére
itt sincs. Újhartyán
-
bigdady
nagyúr
válasz kiskaktusz #4046 üzenetére
emailben jött
-
kiskaktusz
addikt
Eláshatná már magát a UPC, már napok óta nem megy 150ms alá a pingem.
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Insolent
aktív tag
válasz kiskaktusz #4048 üzenetére
Az elég brutális, hiba bejelentésre még nem reagáltak?
" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG