- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #8050 üzenetére
Hát, ezt csak neked kell kitalálni, hogy melyik a jobb számodra...
[ Szerkesztve ]
-
radio100jozs
őstag
válasz Intruder2k5 #8051 üzenetére
Nem gondolkoznék sokat, ha a T-Mobilnál nem volnék hűségbe, és van Tablet is, így második sim is van megosztásra, az ADSL meg otthon fixen van, s a nap nagy részében meg nem is vagyok otthon.
Na majd kitalálom. De nekem is az egészből a döbbenet jön le, hogy mi történt, hogy ilyen árakat adnak az UPC-nél, ennyire súlyos a helyzet az ügyfélvesztésben már most?
-
kabelmania27
félisten
válasz radio100jozs #8050 üzenetére
Ha nem töltesz le nagy mennyiséget és megfelel a 8Mbit és elfogadod ezt az ajánlatot akkor az az előny, hogy nem kell fúrni a házban, kapsz külső ip-t, mostaninál jobb lesz a havidíj tehát két év alatt tudsz spórolni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #8052 üzenetére
Igen, az elég valószínű, hogy komoly veszteségeket könyvelhetnek el mostanában, előfizetői létszámot tekintve. Ugyebár ahol már ott van a DIGI, a Telekom, és egyéb új szolgáltatók, többnyire optikával, ott szerintem induláskor lehet vagy ~30% körüli lemorzsolódás UPC-től, aztán ezt a hűségek lejártával párhuzamosan újabb veszteségek követik, és ez tart vagy 1-2 éven keresztül, amíg kifutnak a hűségidők. A végére tényleg azok fognak itt maradni, akiknek fontosabb az igen alacsony ár, mint a sebesség, és persze azok, akikhez nem jut el az optika.
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #8054 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy van aki megtartja ADSL-t tartaléknak vagy fontos a publikus ip cím, vagy festés után nem akar újabb bekötést van riasztó
29-ben váltanak Telekomra, más területeken pedig Telekomról váltanak UPC-re. -
Attaca
csendes tag
Ez jó. Az oldal alján UPC reklám ment. A vicces, hogy természetesen nem a 29-es körzetes árral
-
Nooeca
senior tag
Hát, az ő szokása a UPC fényezése
Egyébként írtam én is a HFC-nek ők azt mondták, lakosság alapján terjeszkednek tovább, sőt, azt is, hogy Hernádról és Örkényről már van kész terv.
Rákerestem egy részletes lakossági infóra, ami szintén azt mutatja, hogy Alsónémedi ezekkel a fentiekkel egy nagyságrendű város. Monor egy Dabasi méretű város.
Ami reális az Bugyi (jókérdés, hogy vele mi a helyzet.). Pilis is indokolt lenne mert elvileg 11-000 laknak ott.
De ha Pilist leszámítjuk, akkor ~5000 fős városok maradnak, és így reális is Örkény és Hernád, de még Ecser, és a 3 Tápió város is ~5000 fős.
Felsőpakony már kész van, az nehezen következhetne...
[ Szerkesztve ]
-
Istv@n
aktív tag
válasz Intruder2k5 #8047 üzenetére
Hello!
A T-home-os nethez is lehet használni úgy a saját routert, hogy a router publikus ip-t kap. Nekem így működik. (Huawei HGW, Dabas)
-
MODERÁTOR
-
Nooeca
senior tag
válasz Intruder2k5 #8062 üzenetére
Ez így nem igaz, hiszen ha csomagot rendelsz, akkor a Bridge lelövi az IPTV-t és a Telefont is.
Ezért csomagajánlatoknál 8245-es számú Hauwei-t adnak, ebben le van tiltva a bridge.Na de ha csak netet igényelsz, akkor általában 8245H számú Hauweit adnak, vagy ha nem, kérhetsz tőlük (fognak adni), így be tudod állítani Bridgére.
-
MODERÁTOR
A telefon simán működik bridge-ben, ez upc-nél is így van ED3-mon, konkrétan nálam is!
A tv már egy másik téma, bár iptv-ben nem vagyok otthon, de szerintem az is működne, ez leginkább csak forgalomszabályozási meggondolásból van így, ahogy jelenleg van, mert csak így tudják biztosítani az iptv-nek a megfelelő sávszélt és prioritást.
Az meg mondjuk már egy külön kérdés, de önmagában meg nem nagyon éri meg netet sem venni a T-től, mert akkor az árak nem túl kedvezőek, például NetMánia XL szólóban 7900Ft/hó, még ugyanez telefon mellé 6320Ft/hó, ha pedig hármas csomagban veszed, akkor csak 5925Ft/hó, tehát még ha csak telefont is kérsz mellé, már olcsóbb a kettes csomag is, mint a szóló net, ergo elenyésző lehet azok száma, akik saját pénztárcájuk ellenségeként csak netbe fognak beruházni.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Amikor még a csak 100-as portokkal rendelkező ONT-t adtak akkor abban nem is volt router funkció benne, ami egyébként nem is kell az IPTV-hez, csak a T hülyesége, hogy kötelezi a nem tisztelt előfizetőt a használatára.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Nooeca
senior tag
válasz Intruder2k5 #8064 üzenetére
Ha bekapcsolod a Bridge-t (én már próbáltam T-s szakik si ezt mondják), akkor egyszerűen elhal a TV és a Telefon. Nem tudom milyen a megvalósítás, de tényleg.
Ezért adnak csak H-s hauweit (azaz olyat ahol beállíthatod a Bridge-t) olyan előfizetéshez, ahol csak net van.
Kérheted csomagnál is, adni fognak, de ha átállítod amire ők eleve figyelmeztetnek is, a TV és a telefon elhal. -
trapedli
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg upécé-nél vagyok internettel, aminek hűsége kb 3-4 éve lejárt, de mivel nem kértem a megszüntetést gondolom tovább megy amíg le nem mondom, vagy nem hosszabbítok... a kérdésem:
Ma megrendeltem a telekomos Xl csomagot és miután bekötötték szeretném lemondani a korábbi upécé netem!
Ezt ugyebár gond nélkül megtehetem?! Várható, hogy valamivel megpróbálnak beforgatni lemondáskor?Köszönöm!
-
titán
-
MODERÁTOR
-
radio100jozs
őstag
válasz Intruder2k5 #8071 üzenetére
Van ilyen,de, ha személyesen beviszed az eszközt, akkor rögtön zárják a szolgáltatást, és a számlázásnál is addig a napig terhelik csak a díjakat.
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #8072 üzenetére
OK, lehet, UPC-t eddig még nem mondtam fel.
-
Nooeca
senior tag
Jövőhónaptól biztosan rendelhető Alsónémedin az internet. (Telekom.)
És valószínűleg Monor egy része is át lesz addigra adva, vagyis a vasúton túli rész feltételezhetően (be van már rég kábelezve, és az elosztókat is már egy ideje szerelgetik felfelé), így ott is rendelhető lesz a Telekomos internet.
-
radio100jozs
őstag
Akkor már Monor ma délután T-optika:
A Kistói úton már a Kossuth Lajosig mentek.
A Kistóiról nyíló Esze Tamás, Damjanich is már bekábelezett.
A Móricz már nem csak az állomás, hanem a Pilisi út felé is megvan.A vasút 4-es felöli oldalán én még a Kistói környékén nem láttam dobozokat, de lehet ettől még, hogy több részletben üzemelik be a hálózatot, és nem az egészet egyben.
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #8076 üzenetére
Rohamosan fejlődik a 29... Mondjuk volt honnan!
-
Nooeca
senior tag
válasz radio100jozs #8076 üzenetére
Külön csávó pakolja fel a dobozokat, mint ahogy külön brigád dolgozik alsónémedin is, csak ott nem egész műszakban, mégis gyors befejezték 1 hónap se lett volna ha normális műszakban tolják ott.
Majd megdobálom modemmel és TV-boxal a UPC-s ügyfélszolgálatost, ha eljön az ideje Dugja fel magának mindkettőt
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz Intruder2k5 #8077 üzenetére
Monortel előtti időben sok településen még telefonhálózat sem volt kiépítve...
-
MODERÁTOR
válasz kabelmania27 #8082 üzenetére
Hát persze, de jött a UPC, és megváltotta a világot. Nagyon át tudod ám érezni az ottaniak problémáit, látom... Ennek az ADSL-nek igazából már tételnek kellene lennie a mai érettségin, nem még arra toborozni előfizetőket.
-
csendes tag
Sziasztok!
Újhartyánról van valami friss infó?
Köszi
-
MODERÁTOR
válasz istvans #8088 üzenetére
Szia!
Ha visszakeresel, az utolsó pár hsz-ben meg van említve Újhartyán is.
-
koháry
tag
válasz radio100jozs #8075 üzenetére
Ez remek. Ma merre haladtak, van valami infó?
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
MODERÁTOR
-
koháry
tag
válasz Intruder2k5 #8091 üzenetére
Nagyon jó ötlet. Amíg az oszlopon dolgoznak kell beléjük lőni a nyomkövetőt, akkor nem tudnak elfutni. 😄
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Nooeca
senior tag
Januártól csökken az internet ÁFÁ-ja, 2017-től a közműadó is.
Itt egy hír, ami új távlatokat jelenthet a szolgáltatóknak akár kiépítés szempontjából is!
Egyelőre -9%-os ÁFA aztán majd még csökkenő közműadó. Az első is jó a cégekre nézve, hiszen olcsóbb net, több előfizető, vagy magasabb internetcsomag![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Na igen, csak ugyebár úgy a UPC, mind a Telekom, az elmúlt hetekben vannak túl egy-egy nem kicsi áremelésen, ami kettőnk közt legyen szólva, pont azért lett megcsinálva, hogy majd ha a kormány elrendeli az internet árának csökkentését, akkor legyen miből engedni. Mert az ÁFA csökkentése egy dolog, de szerintem tuti még készülnek valamivel, amit a szolgáltatók nyakába akarnak varrni esetleg, azok meg nyilván nem fogják lenyelni a békát! Vagyis, mivel az elmúlt hetekben köztudott lett, hogy az internet árának leszorítására készül a kormány, kellett egy gyors emelés előtte, amit amolyan pufferként lehet majd használni.
-
Nooeca
senior tag
válasz kabelmania27 #8096 üzenetére
Máshol is építkezik csak itt a HFC az alvállalkozó. Máshol meg más. Sőt, ADSL-t is fejleszt egy időben. Egyedül a Telekomon nem látszik meg, hogy meghúzták az adót, a Digi és a UPC is visszavett a tempóból és mérlegeli merre fejlesszen az adóterhek miatt.
Más kérdés ez az egész. Úgy tudom csak a mobilárak változtak, vezetékes net ára nem. Vagy tévedek?
UPC-ről nem tudom mi a helyzet.Azt tudom hogy a közműadó az egy nagy teher. Főleg a terjeszkedéshez.
[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
válasz berbatov2 #8099 üzenetére
Nem sok értelme lenne, felosztanák, felosztották, egymás közt a területeket, és kartellezés lenne, van.
Elég sűrűn buktak ilyesmivel mostanában.
Erről szólna a rezsicsökkentés, de úgy is leverik rajtunk valahol, ha nincs meg a tisztességes hasznuk, még úgy is ha szánalmas a szolgáltatás amit adnak.[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest