- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killing
addikt
Sziasztok!
A motoromban az első féknél a fékbetét nagyon elkopott, már a fém súrolta a tárcsát, ami nagyon idegesítő, ciripelő (fémes) hangot adott. Ki lett cserélve a fékbetét, minden nagyon fasza lett, eddig. A fékbetétcsere óta mentem vele olyan 300 km-t, most megint csinálja, igaz nem olyan élesen, de menet közben hallható, és nagyon zavar. Ennyi idő alatt kétlem hogy elkopott volna...
Mi okozza ezt a ciripelő hangot?Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
r-chee
őstag
Motor: Piaggio NRG Power DT (2007-es)
Kérdés: Szokásos fojtásokon kívül nincs-e elektronikusan lefojtva a motorom? Cseréltem főfúvókát 53-asról 65-re, de végsebességben nincs különbség a korábbihoz képest, ugyanúgy 60-64km/h a vége. Változás csak abban érezhető, hogy kissé jobban húz. Motor 7-7500-nél jobban nem pörög. Lehet, hogy a gyári kipufogó fogja le a motort? Eddig ismert fojtások eltávolítva (kipuf., karburátor).Előre is köszi a választ.
üdv.
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
Tothgera30
Ármester
válasz Killing #13551 üzenetére
Szerintem nem, én még csak 37 km-t tettem a motorba, ezzel egyidejűleg az első fékbetétbe, és érezhető hogy fog még, viszont nem ciripel. Esetleg próbáld ki azt hogy megvasalod a féket, ami annyit tesz hogy sebességből erőset fékezel, de nem annyira hogy megcsússzon a kerék, csak igazán erőteljes fékezés legyen. Közben látom hogy DigitXT már válaszolt!
Amúgy új fejlemények a motorommal kapcsolatban hogy Repsol 2T-t raktunk bele a Husky olaj helyett, és érezhetően jobb lett. Jövőhét hétvégén a szerelő átnézi, akkor már többet tudok.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Killing
addikt
válasz DigitXT #13553 üzenetére
Igen, lyukacsos, de még semelyik másik motornál sem hallottam ezt a hangot.
Tothgera30: Majd megpróbálom mégegyszer, mert fékbetétcsere után olyan 100 km-rel már próbálkoztam satufékekkel hogy bekopjon a fékbetét, de akkor még nem csinálta ezt. Majd most akkor megpróbálom újra és beszámolok a fejleményekről.
Köszi a segítséget!Ja és van egy másik problémám ami miatt már írtam de nem jött válasz, most lusta vagyok újra leírni, inkább bemásolom:
A peugeot sv motorom nagyobb sebességnél (55-től felfele) mély csilingelő hangot ad (nem találtam rá jobb szót, ezt nem lehet leírni, hallani kell ) amibe az egész motor beleremeg. Nem tudom honnan jöhet és miért, alacsonyabb sebességnél nem csinálja. Amúgy 80-at megy a gép, se nem lassabb, se nem gyorsabb emiatt. Hogy lehetne ezt megszüntetni? Elég rég óta csinálja már csak eddig lusta voltam megkérdezni. Motorféknél erőteljesebben hallatszik.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
cila1
aktív tag
Láttam egy ilyen Elektromos légkulcsot az egyik áruházba.Ti azt elhiszitek,hogy egy ilyen 12v-os valami leszed egy kerék anyát vagy egy variátor anyát?
-
r-chee
őstag
Szerintem nem. Egy 80-120E forintos Makita akksis fúrógépről jobban elhiszem - mert volt már a kezemben -, nagy nyomatékkal rendelkezik. Bár olyan gyors nem lenne, hogy megtámasztás/blokkolás nélkül leszedje a külső tárcsa-variátor elől a főtengelyen lévő anyát (innentől pedig nem lenne értelme beruházni rá, hiszen a kézi erő ingyen van).
Légkulccsal viszont bármi egyszerűen, gyorsan elintézhető - egy kompresszor birtokában, persze .
A képen szereplő gépről még annyit, hogy - keréknél s variátornál maradva - elektromos mivoltához nem ésszerű a kialakítása, simán kicsavarná magát az ember kezéből - feltéve, ha nem ég le rögtön az elején. Egy, a meghúzni/lazítani kívánt anyához/csavarhoz képest merőleges megfogási lehetőség előnyösebb lenne. Hobbi célokra alkalmas lehet, bár arra akkor inkább egy akksis, vagy hálózatról üzemelő fúrógép, ami több felhasználási lehetőséget is kínál...[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
Tothgera30
Ármester
Tartozásom kiegyenlíteném...
-
cila1
aktív tag
válasz r-chee #13558 üzenetére
Találtam egy videót erről a termékről.Internet Explorer tudja csak megnyitni.Nézzétek meg.Ez nem tekeri hanem megrántja.Azért szivesen ki próbálnám a kocsimon,hogy kinyitja e a kerékanyát.
Hát igen ahogy írtad MAKITA lenne rá írva más lenne a helyzet -
r-chee
őstag
Jó, leszedi . Élettartamra kíváncsi lennék, hogy pl. egy autószerelő műhelyben meddig bírná egy téli-nyári gumi cserés időszakban .
---
Erre valami ötlet? : #13552
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Tothgera30 #13559 üzenetére
Kinézetre elég jó.
-
runner 125
nagyúr
-
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #13559 üzenetére
Nagyon patika. Mást nem lehet erre mondani
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #13567 üzenetére
Add el.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Eagl3
veterán
Ma egész nap Vespáztam, nagyon zsír... viszont annyira elvarázsolt, hogy elfelejtettem képeket készíteni.
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #13568 üzenetére
Ehh, még a végén az lesz . De nincs szívem eladni, olyan szép . Talán NRG Power DD lesz belőle ha injektor hibás, bár mások ezt kizárták .
-
runner 125
nagyúr
Jajám, megvan a maga varázsa.
Látod, ha most az Aprilia-t vetted volna, ezt nem mondhatnád el. Vespa nagy feeling, ez az a robogó, amit mindenki ismer és tisztel.Tothgera30
Ilyen fiatalon annak biztos nem lehet baja.
Annó a srác Morini-s SR-je ette a gyertyákat, 1000km alatt egyet.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #13571 üzenetére
De 14 ezer km van benne! Ez nem lehet ok arra? Apám szerint a gyertya mondta be az unalmasat, mert melegedés után rángatott/fulladozott.
ui.: Morini SR, ne is mond! Még egy Piaggio-ba bele mertem vágni, de Morinibe soha. Havernak is volt egy, majdnem megvettem tőle, de nála talán egy hónapig volt, mert minden nap más gyertyával kellett indítani.
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #13567 üzenetére
Karcok nem látszanak fotón. Csúsztak vele? 14E km?? És megvetted? Mi van veled?
-
cila1
aktív tag
válasz runner 125 #13564 üzenetére
Persze igazad van.Ezt én se hiszem el.Lehet,hogy egyszer használod és beszarik.
Amúgy a légkulcs helyett hogyan kell leszedni a varió anyát?Van valami célszerszám hozzá vagy házilag kell elkészíteni valami szerszámot? -
Tothgera30
Ármester
Jobb oldali lábtartón látszik, másokat nem, de engem zavar. Bár idővel meg lehet szokni hogy féláron nem új motort kap az ember. Az a storyja hogy 12e km-rel volt hirdetve, erre a srác ráadja a gyújtást és kiírta hogy 14450km. Persze attól még elmegy, mert ő se tudta pontosan, ahogy ő hazahozta, fél évet állt a sarokban, és most lakásfelújítás miatt adta el, illetve a BMW E42-esért is hirdeti. Viszont ellenőrizhető mert minden szervízpapírt megkaptam róla, matricák is ott vannak a motoron, 2006.06.30.-án vették (én is 30.-án születtem) és 2010.04.04-én vonták kis a forgalomból Svájcban, egy tulajdonosa volt, rendszáma LU 39 788 volt. Megvan a Fahrzugausweis-e, ami eredeti, szóval szar nem ehet. Idomokat szedegettem le, mindegyiken ugyan az az évszám, csak a hónap tér el +-1, szóval komolyabban nem törhették, leengedett kormánnyal meg néztem a stabilitását, de nem húz félre, szóval a váz sem hajlott.
-
r-chee
őstag
Pl. egy variátor blokkolóval eképpen:
Vagy egy, a gyertya helyére becsavarható dugattyú blokkolóval.
Vario blokkolást és humánusbbnak tartom . Múltkor eképp szedtem le variátort és könnyedén megvolt.[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Milyen bukósisak márkák között érdemes nézelődni?
Esetleg ajánlhatnátok valami Vespához illőt. -
dJ Peer
aktív tag
Motoron mikor kell láthatósági mellény?
Én erre eddig nem is gondoltam! -
r-chee
őstag
válasz dJ Peer #13579 üzenetére
Ha már láthatósági mellény: ne 1000FT-os piacosat vegyetek, mert az olyan, mintha rajtatok sem lenne. Főleg ha hátizsákot is visel az ember.
De aki nem veszi észre egy robogó/kismotor első vagy hátsó lámpáját, az így is úgy is elüti az emert.[ Szerkesztve ]
-
-
runner 125
nagyúr
-
Eagl3
veterán
válasz runner 125 #13586 üzenetére
Igen, én is ilyesmire gondoltam, most is hasonló van kölcsönbe... teljesen zárt sisak nem jó ehhez a mocihoz.
Csak azt nem tudom, hogy milyen márkák közül érdemes választani. Gagyi szart semmiképpen nem szeretnék... -
Eagl3
veterán
válasz DigitXT #13584 üzenetére
"Annak ellenére, hogy a ma gyártott és használt típusok szinte mindegyike rendelkezik pontosan ugyanolyan forgalombiztonsági elemekkel (lámpák, irányjelzők), mint a nagy motorok, mégis használójuk kötelezve van arra, hogy lakot területen kívül láthatósági mellényt viseljen, mint egy kerékpáros."
[link]Más:
Kicsit béna kérdés, de én a kocsisorba hogy mehetek előre? Egy kétsávos úton csal balról mehetek előre a kocsisorban, vagy esetleg jobbról, az útszegély mellett is beelőzhetem a kocsisort pl. a lámpánál vagy a körforgalom előtt?
Illetve balról csak akkor mehetek előre ha nincs záróvonal, vagy akkor is ha záróvonal tiltja az előzést?
Tegnap mondjuk mentem tökön-babon keresztül, jó nagy forgalom volt a ballagók miatt.[ Szerkesztve ]
-
cila1
aktív tag
válasz runner 125 #13585 üzenetére
Azért ezt én is láttam.Éppen ezért körül néztem a boltba.
Motoforce variátor blokkoló szerszám (Fekvőhengeres Minarelli) -
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #13575 üzenetére
Persze. Ez látszik is rajta, h nem gányolt, megkímélt, original állapotban van. Én csak piszkálódtam. Teljesen korrekt a moci tényleg. Nagyon tetszik nekem is. Majdnem annyira mint a BWS tetszett .
Eagl3 Tolj már fel képet a Vespáról, kiváncsi vok rá!
-
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #13591 üzenetére
Tőlem ment az első "T" Fel se tűnt, h a hátsó lápája ilyen kis pofás. Egy dolog nem tetszik benne. Ill. talán kettő. Ez egyik az a hátsó sárhányó. Ez már a runnereken se tetszett. A másik, meg kicsit furi nekem, h a hátsó idom fekete és nem olyan szürke mint elől. Egyébként nagyon szép. Elegáns. azt Hiszem erre mondják. Semmi kirívó, semmi csicsa. Sztem ez még az én papámnak is tetszik, bár ő folyton azt mondja, h ő csak is Vespát venne Műszerfala és az első lámpája is faja.
(#13592) Eagl3 Hát az tényleg jó lenne. kicsit hervasztó ez az idő
-
Gergello
addikt
Teljesen elfejtettem, hogy ilyen létezik: Gilera DNA Nem is drága.
-
Tothgera30
Ármester
Köszi. A hátsó lámpája ledes, elég szép, felfelé állnak benne a ledek. Ez Tricolor fényezéses, vagyis szürke-fehér-fekete, ezért olyan amilyen. A hátsó sárvédő nekem se jön be, de szerintem hagyom rajta, így gyári. Vespát én is nézegettem, de sajnos drágák voltak az újabb példányok, a többi pedig régi olaszból hozott verzió volt milliónyi km-rel.
-
runner 125
nagyúr
Nolan, Shoie, AGV, Schubert, Dainese, Arai, ezek kb. a prémium márkák, eggyel alsóbb kategória (közép) ; Grex, Airoh, HJC, Caberg, Probiker, Shark, Berik
Most kb. ezek jutottak eszembe, más márkát nem szabad megvenni.
Gergello
"Márciusban teljes olaj és hűtőfolyadék csere történt,.."
Azért ezeken jót mosolyog az ember. Amatőr számára kb. az jön le, h motorolajat cserélt..
[ Szerkesztve ]
-
Gergello
addikt
válasz runner 125 #13596 üzenetére
Gondolom sokat ért hozzá a tulaj.
Igazából most csak a képeket néztem. Külseje képről gyönyörű. Blokk pedig egy 2t vizes pigi, nem? -
runner 125
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz runner 125 #13598 üzenetére
Ilyesmit szeretnék igen. De nem bánnám ha olyan 30 alatt lenne
-
runner 125
nagyúr
Az viszont nevesebb darabból necces lesz.
Max. használt, - szerintem azzal sincs semmi baj, szép állapotút kell venni, ezeknek meg úgyis kivehető a bélése, kimossa az ember és kész.
Itt is vannak ilyen no name darabok 20k környékén, 2év garral - de mire megy az ember a garanciával, ha megdöglik benne. Már bocs a morbidságért.
mod.Tényleg, számtalanszor hangsúlyoztam már, h motorozás nem olcsó hobby, legyen szó robogóról, vagy nagyobb motorról.
Az emberi élet meg megfizethetetlen, éppen ezért a biztonságért a lehető legtöbbet meg kell tenni, nincs mese.
Nem tagadom, h nincs bennem elfogultság a nevesebb márkák felé, de ettől függetlenül azt mondom, h az ilyen kínai bukók 50-es gépre talán jók, illetve, h a rendőr ne szóljon mert nincs bukód.
Épp' múltkor motoros topikban egy friss tag linekelt egy fotót magáról, és a motorjáról, amin rövidgatyában, sisakban és tornacipőben ül. Egy percen belül jó páran észrevételeztük, h ez aztán bölcs húzás...Arányba lehet állítani a motor árával a bukó árát, sajnos ilyenkor elkeserítő tud lenni az arány, de ismétlem; nem dísz a bukó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest