- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
válasz nicho01 #3700 üzenetére
Ha DD-WRT-t akarsz ferakni akkor ezt kell rafrissiteni: [link]
Ha tomatot akkor akkor innet tudod leszedni a legujabbat [link] A 7-Zip -et winrar-al a legegyszerubb kitomoriteni.
Mind2 eseteben meg kell adni a bin file helyet az fw frissito ablakban, utanna a tobbi mar automatikusan megtortenik. Termeszesen a bongeszo ne fagyjon ki es ne legyen aramszunet.
Ha dd-wrt -rol frissitettel akkor celszeru resetelni a routert, hogy visza alljon az alapertelmezet felhasznaloi nev es jelszo.
-
nicho01
tag
Köszi a segítséget!
-
sleve
tag
Az normális, hogy amikor éppen megy a net és ránézek a konfigos oldalra (198.168.1.1) akkor az AP-nak a beállítása jön be amikor meg éppen olyanja van, hogy nem megy a net akkor a Bridge beállitás jön be?
A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Linksys WRT 54 gl routert szeretnék venni , az elso kérdésem az lenne hogy megér e 12700Ft-ot.
A másik meg az , hogy lehet e olyat csinálni, hogy lenne rajta 2 gép kábelem meg 1 gép wifin és hogy pl.: a wifin 1 Mbit-el , ez egyik kábelesen 2Mbit a másik kábelesen pedig 5Mbit-el ha mindegyik gépet használom egyszerre. -
Kommy
veterán
A gépenkénti speed limitet a QoS-el el lehet végezni ha jól gondolom.
-
manitu666
tag
Sziasztok! A gyári firmware-t mivel tudom lementeni? Köszi
Thx
-
zseko
veterán
Üdv!
2 dolog érdekelne a routerrel kapcsolatban:
1. scriptben be lehet(ne)-e állítani olyat, hogy melyik naptól - melyik napig mehet egy ip? Hasonlóan a már benne lévőhöz, csak nekem 1 hónapos intervallum kellene, azután pedig blokkolja az adott (belső) ip-t (ne engedje a netre).
2. van-e, vagy várható-e valami lehetőség arra, hogy ip címenként nézhessem a forgalmat, ne csak összesítve? nem kellene grafikusan, elég lenne csak a szöveges rész is. Próbáltam külső progit (WallWatcher), de valahogy nem valós értéket írt ki. Gyak. a letöltött pár giga helyett mindössze alig 11 megát jelzett. Ha forgalom volt egyáltalán, inkább csomagszámnak tűnt.
HR24.hu
-
xabolcs
őstag
válasz manitu666 #3708 üzenetére
a legegyszerubb, h megnezed melyik van rajta, es letoltod linksys.com-rol
probalkozhatsz dd-vel (+wput) esetleg vmi openwrt-s trukkel.
gari szempontjabol - gl eseten - nincs szukseg az ilyesmire, nyugialáírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
hello,
az elso reszre van megoldas, szkriptet nem tudok, de klikkelos megoldast igen
dd-wrt + access restrictions ami kell neked!
igy nez ki: [kep]most tettem fol a letolto gepen futo virtualboxra egy ddwrt X86-ot, es vegre muxik - hat amikor majd routerkedni is fog
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
kano
nagyúr
válasz Rommel6600 #3714 üzenetére
Már, ha ténylegesen érdekli őket, hogy éppen melyik fw volt rajta amikor behalt.
Próbálta már valaki, hogy mennyire rugalmasak? Végülis sokkal kevesebb eladott pédányuk volna, ha nem lenne a 2 említett fw.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
zseko
veterán
válasz xabolcs #3711 üzenetére
xabolcs és h_143570
Köszi, de ez nem az amire gondoltam
Lehet nem írtam elég konkrétan, nekem úgy kellene, hogy pl. február 15-től március 15-ig engedje a netet, utánna már ne. Persze ezt havonta módosítanom kelllene majd, de az legyen a legkevesebb Azt már nem is merem írni, hogy ha lejárt a határidő, akkor a delikvensnek mikor csatlakozni akar bármilyen oldalhoz, írja ki a böngészőben pl, hogy "dobjon be egy érmét a folytatáshoz" , vagy "lejárt a határidő".
Tomato van fent egyébként, és itt is, mint a dd-wrt-nél csak annyit találok, hogy adott napokon ne menjen a net, nekem pedig az kellene, hogy egy fixen megadott dátum után ne menjen.
HR24.hu
-
Rommel6600
őstag
Mivel a garanciát kiskeren keresztül tudod érvényesíteni, a bolttól ahol vetted, függ minden. Azaz, ha őket érdekli, és esetleg meg is tudják állapítani, akkor van gáz. Nyilván, ha úgy romlik el, hogy csak levélnehezéknek jó, és külsőleg minden rendben, ki fogják cserélni, de ha épp csak annyira is működőképes, hogy kiderüljön nem a gyári fw van rajta, onnantól már a bolt jóindulatán múlik minden. Szóval a boltban nem kell hangoskodni, hogy tomato meg dd-wrt, tudják ők is hogy ezek kerülnek rá, de ha garanciát kell érvényesíteni akkor már más a helyzet.
-
kano
nagyúr
válasz Rommel6600 #3717 üzenetére
Levélnehezéknek meg könnyen "átalakítható" a gép.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
manitu666
tag
Sziasztok! Egy egyszerű kérdésem lenne: hogyan tudom a sávszéleket "miliméterre pontosan" kisztani két vagy három gép között? Egyik gép dróton van, ezen futna éjjel-nappal a torrent, a másik (egyelőre csak egy) gép wifi-s, azon meg csak böngésznének. Valami scriptekről olvastam, gőzőm nincs mi az. Meg a QoS érdekelne, hogy a mi a csuda. Most vettem azt a router, előtte még életemben nem csináltam ilyet, de ment minden mint a karikacsapás! Tomatot tettem fel, hol lehet a jel erősséget megnővelni? Valami 70 mW-ról olvastam, hogy azt még bírja hűtés nélkül. Köszi a válaszokat! THX
Thx
-
dudi
senior tag
válasz manitu666 #3719 üzenetére
alapból a tomato 40mW-ot enged, nemhiszem, hogy 70mW-ot tartósan bírna, de ki kell próbálni.
tomatoban a qos-t ha jól látom protokoll alapján lehet csak, scriptet régen találtam valahol és tényleg működik (ott lan csatira lehet sávszélt állítani)
a jelerősséget az advanced/wireless környékén keresd.kérdésem:
360r modemem van, azt szeretném, ha sm50b-t elérném router mögül is. ami az sm50b oldalán van trükk nekem nem megy.
Valakinek sikerült működésre bírnia?Sounds like your fix is worse than your problem...
-
manitu666
tag
Úgy emlékszem, hogy itt olvastam ezt a 70mW-os értéket a fórumon. Azt nem tudod, hogy hol is lehetne ezt pontosan megnézni.
Nekem elég lenne a lanos korlátozás is! csak valami megoldás kelenne rá. QoS jelentéséről tudsz valami infót? THXMOD: jelerősség állítás megvan: 1-215, milyen lehet a 251
[ Szerkesztve ]
Thx
-
dudi
senior tag
Sounds like your fix is worse than your problem...
-
tigipuf
senior tag
hali! az volna a marha nagy gondom,hogy a két antennám nem hajlandó két irányban müködni. az egyik antenna csatin 1 irányitott cuccos beszélget 300 méterre, a másiknak házon belül kellene 1 laptoppal netezni.de nem mükszik, vagy itt van net, vagy ott!mi volna a megoldás?még egy router a laptophoz,esetleg vmi más megoldás?valaki légyszi! köszönöm!
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
And
veterán
válasz tigipuf #3725 üzenetére
Sajnos így nem is fog normálisan menni, mivel a két antenna mögött csak egy rádiómodul van. Lehetőségek: egy második wifi-eszköz (célszerűen AP) a házon belüli eléréshez, a távoli linktől eltérő rádiócsatornán működtetve. A másik, hogy a nálad telepített külső irányított antennát jó minőségű körsugárzóra cseréled, így az a házon belül is biztosíthat lefedettséget (a távoli helyen némi jelszintcsökkenés árán, ha eddig kellően nagynyereségű antennát használtál).
-
addikt
Felraktam, de még több bajom volt vele mint a v24-es RC-vel, így kipróbáltam a Tomato-t.
Szimpatikus, minden könnyen beállítható, nem annyira tökölös mint a DD-WRT, viszont az alap problémám nem oldja meg.
Hiába próbálom az init scriptnél megadni, hogy "echo valami >> /etc/passwd", egyszerűen nem fut le, és nem tudom miért, de mondjuk egy sima "mkdir" parancsot meg végrehajt, plusz ha a home könyvtáramba írok, tehát "echo valami >> ~/teszt" akkor azt megcsinálja.
Próbáltam, hogy csinálok egy scriptet ezekkel az echo-s módszerekkel a home könyvtáramba és azt futtatom, de akkor sem hajlandó írni az /etc-ben lévő fájlokba.
A script létrejön, megfelelő tartalommal, de mégsem fut le, ha meg én futtatom kézzel, akkor az /etc/shadow fájlba, a titkosított jelszót tartalmazó karakterek helyére egy "."-ot rak, amennyiben vi-vel írom bele akkor elfogadja és be is tudok lépni a létrehozott felhasználóval(persze a többi szükséges fájl szerkesztése után).
Nem értem miért ennyire nehézkes a dolog, ahogy nézem nem is fog menni egyáltalán. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Ma vettem egy Linksys wrt 54 gl routert és az lenne a gondom , hogy a wlan jel annyira gyenge hogy a laptop nem tud hozzá csatlakozni olyan helyen ahol az elöző routerre gond nélkül csatlakozott (smc wbr14- g2)., tudtok ajánlani valami megoldást? Eredeti firmware van rajta. -
kuzo2
csendes tag
Segítség!
Hogy kell beállítani a kapcsolatot a router és a wifis mobil között? 54GL lett véve, föltelepítettem a lemezzel amit hozzá adtak, beállítottam WPA titkosítást, de aztán a telefonon csak WEP-et találtam, így átállítottam arra. A telefon látja a routert, de nem tud kapcsolódni az internetre. Fogalmam sincs, mit kell beállítani, életemben először látok routert ( -
manitu666
tag
Hali! Az lenne a kérdésem, hogy az "administration/scripts" menüben a "word wrap" mire szolgál? A korlátozó scriptet melyik ablakba másoljam be? -> Init/Shutdown/Firewall/WAN Up? Én a WAN Up-ra gondoltam... THX
Thx
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Ma reggel felraktama wrt 54 gl routerem re a tomato 1.17-es firmware-t és lenne egy kérsésem , hogy mi az a Administration\ button\led és ott Startup LED-nél a Amber SES meg a White SES.
Szerk.: Úgy néz ki elöbb kérdeztem mit , hogy utánna néztem volna , ha jól gondolom a secure easy setup színét állítja be bekapcsolás után hogy a sárga legyen vagy pedig fehér.[ Szerkesztve ]
-
Rommel6600
őstag
-
modder
aktív tag
Hali,
Routert szeretnék venni. egyéb okokból csak a bestbyte kínálatából választhatok, ott meg a Linksys a menő (persze a linksys nem rossz router).
Tetszik ez a megoldás, hogy tudok rá rakni alternatív firmware-t/oprendszert, szóval tetszik ez a router.Csakhogy, nekem van egy BEF45 (ilyesmi), régebbi Linksys routerem, amivel nincsenek jó tapasztalataim. pár hónapja vettem egy d-link di-524 routert, amiben persze nagyon sok fain beállítási lehetőség van, de mind2 router hihetetlen problémás:
itthon van hogy 4 vagy akár 5 gép is a routert használja: utp-vel és wifi-vel egyaránt, ekkor viszont nagyon bizonytalan mind az internet, mind a belső hálózat elérése. Most csak 2 gép van rajta, internet van, de nem tudom elérni a webes felületet. ez is random elérhető.
A dhcp kiszolgálás több gépnél már nagyon bizonytalan, a Linksys routeremet nem is merem dhcp-re állítani
főleg a d-linknél nem lehet torrentezni, mert fagy
Ezekre a routerekre a leírásuk szerint akár 100 gépet is rá lehet csatlakoztatni, de a gyakorlatban (a fentebbiek alapján) 2-3-nál ha többet rakok rá, már gondok vannak.
Ezzel a routerrel lesznek ilyen problémáim? ha alapból csinál hülyeségeket, az alternatív firmware/oprendszerrel meg tudom ezeket szüntetni? tapasztaltatok már ilyet ezzel a routerrel?
Köszi a hozzászólást -
h_143570
addikt
Ha tul sok gep van rakotve illetve sok kapcsolat van hasznalatban akkor a router nat tablaja gyorsan betelik, emiat belasul ileltve instabbila valik. Az alternativ fw-ben meg lehet emelni a kerdeses tabla meretet ezzel jelentosen no a stabilitasa. Visszont ha fw csere szanod el magad akkor erdemes GL-t venni.
-
Rommel6600
őstag
Az a Linksys tipus ami neked van -mondjuk ki- szar, ahogy a d-link 524es is.
Linksys WRT54GL és hozzá egy custom firmware (Tomato vagy DD-WRT) nem említető egy lapon a fent felsoroltakkal. De még egy napon sem. Azon kívül hogy betonstabil (nem hallottam még róla, hogy bármi gond is lett volna a stabilitásával, pedig csak ezen a fórumon is jópáran használják), sokkal de sokkal több funkciót és szolgáltatást tud, olyanokat is amelyeket csak a jóval drágább routerekben találsz meg gyárilag. -
modder
aktív tag
válasz Rommel6600 #3743 üzenetére
Ez eléggé megnyugtató válasz.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy az olcsó, jól konfigurálható routerek kb csak 1 gépre jók
szóval akkor ezzel a routerrel nem lesz gond legalább 5 gépet rácsatlakoztatni mind utp, mind wifivel? dhcp minden cucc tökéletes fog rajta működni?
(boccs, csak biztosra akarok menni, mert nem akarok többet szenvedni, ha már egyszer rászánom magam, hogy veszek egy normálisat) -
Ramius
őstag
Mennyi pingvin
Egyébként már írta Rommel: WRT54GL-t vegyél.gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
modder
aktív tag
de többféle verzió létezik abból is a kiadás idejétől függően. pl V5.0
-
manitu666
tag
Egyetértek Rommel6600 kollegával (már ha nevezhetlek így ). Én is egy ilyet használok GL-t, és messzemenőkig meg vagyok elégedve vele (Tomato fw csere alapból, gyári cd telepítő kuka, nem szabad használni!!!). Nekem ez az első routerem, hálózatból se vagyok nagyon toppon, de kb. 1-1.5 óra "munkával" összehoztam a dolgokat, titkosítással, sávszélesség kiosztással meg minden egyéb nyalánksággal. Azóta (hétfő óta) állandóan megy a torrent (éjjel-nappal szó szerint) és még nem volt szakadás és semmi komplikáció!!! Betonstabil, felhasználóbarát a Tomato, csak ezt vedd meg ha jó routert akarsz THX
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest