- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
-
nicho01
tag
A jel erősségét lehet állítani Tomatoban v ez hülyeség? És szerintetek melyik jobb a Tomato v a dd-wrt?
-
nicho01
tag
Köszi a gyors választ? Mennyire lehet felvenni h ne károsítsa a routert?
-
nicho01
tag
Jah és még valami. Az miért van h mielőtt rácsatlakozok a wifire a gép azt mutatja h kíváló a jelerősség, amikor pedig rácstlakozok utána már csak nagyon gyenge.
-
nicho01
tag
Ok.thx
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz nicho01 #3554 üzenetére
Ugyan ebben a témában (sem) tapasztalt nem vagyok (még nem volt rá szükségem), de <100mW-ig pakolhatod fel engedély nélkül. Felette már engedélyköteles a dolog (elvileg). Meg ugye írták már itt a kollégák, hogy nem árt ilyen teljesítmény felett hűteni.
Bár nem tudom hova kell neked ekkora adóteljesítmény, ez ez azért elég szokott lenni. Ha meg nem akkor különféle irányított antennát kéne eszközölni mindkét oldalon (nagyobb távolságok áthidalásához (yagi, stb)[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
bazsi1000
tag
hello.most olyan problémám lenn hogy 2 gép kábelen kapcsolódik.két gép között csak 100Mbp nek a 18% töltök át .ez mért lehet???
a régi kábeles routeremnél ez 85-90% volt. -
bazsi1000
tag
hello.most megnéztem a laptoppal is kábelen és össze vissza ingadozik.80%,40%,18%70%
igy. ez mért lehet -
bazsi1000
tag
a laptop 54mbps(kiváló) router mellet 0.5m és a gép között is csak az 54Mbps felével másol
ugye az 100Mbps a negyede
miért van ez valaki segítsen légyszi -
nicho01
tag
Hello! Most 42-van a transmit power. Meddig lehet felvenni h ne melegedjen nagyon a router és h ne legyen baja? És a transmission rate-et kell állítani h erősebb legyen a jel?
-
Tonyk
veterán
válasz nicho01 #3562 üzenetére
szerintem, ismétlem szerintem, 100mW, alatt nem kéne hogy baja legyen, de ezt érzed te is, hogy mennyire meleg. Viszont ha jól emléxem, akkor már írta valaki, hogy eléggé melegszik 80-90mW környékén. De még mindig nem mondtak mi a fenének akarod megnövelni ennyire? Te akarod ellátni a környéket nettel? ;)
Transmisson rate-et nem kell(ene) álligatni.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
nicho01
tag
Szóval. Koliban lakom és a barátnőm 1 emelettel feljebb lakik és 3 szobával arrébb. Mivel csütörtöktől hétfőig az ő szobájában tengődök, ezért jó lenne ha ott is tudnám fogni a wifis netemet. De most csak "nagyon gyenge" a jel az ő szobájában. Ezért akarom feljebb venni picit.
-
hzcs
senior tag
válasz nicho01 #3562 üzenetére
42 bőven elég, ddwrt-vel 28 milliwatt alapból.
A hivatalosan engedélyezett meg nem 100 milliwatt, hanem valami más egység, de az tuti, hoyg az antennától is függ. Vagyis minél nagyobb nyereségű az antenna, annál kisebb tranmit power az engedélyezett. Viszont ezt nem ellenőrzik, mindenki annyit állít be, amennyit jónak lát. A helyedben inkább nagy nyereségű külső antennát tennék a routerre, igaz, hogy viszonylag nagy befektetés, de ha a teljesítményemeléssel megfekteted a routert, az még drágább.
szerk: nekem is nagyon gyenge jelt ír ki a win, ennek ellenére tökéletesen működik. Amíg pingeléssel a router 1-2 ms-on belül válaszol, felesleges erőltetni a transmit power emelését.[ Szerkesztve ]
-
bazsi1000
tag
de kábeles gépek között miért lassú,meg ingadozik?????
-
And
veterán
-
Tonyk
veterán
-
partymaci
aktív tag
válasz Overlocker #3581 üzenetére
olyan mint tomato csak mégse
http://dd-wrt.com/
a lenyeg hogy free firmwareHa nincs elég bajod, vegyél számítógépet!
-
bazsi1000
tag
aakor most nem mondjátok komolyan hogy egy linksys vezeték nélküli routeren csak 2,4 Mb/sec -et lehet elérni két kábeles gép között???
-
Sergey
csendes tag
Hali!
A segítségetekre lenne szükségem. Házon belül próbálok netet elosztani. A routerre feltettem a tomato 1.15 firmwaret, és 80 mW-re állítottam a transmit powert. A másik gép egy emelettel és kb. 10 méterrel odébb van, közben 3-4 fal is. TP-LINK WN321G adapterrel fogja a jelet, de nagyon gyengén (-95dBm)! Mit lehet ilyenkor tenni? Esetleg lehetne valamit az adapteren is állítani hogy erősebben vegye a jeleket? Vagy tudtok javasolni egy másik adaptert amivel valószínűleg jobb lenne? Előre is köszi!
A lényeg lényege lényegében lényegtelenül lényegtelen...
-
And
veterán
"Esetleg lehetne valamit az adapteren is állítani hogy erősebben vegye a jeleket?"
Na ezt sajnos nem lehet, amíg a szofver nem képes helyettesíteni a térerőt .
Amit tehetsz:
- az adapter odébbhelyezése usb-toldóval,
- nem usb-stick kivitelű adapter használata, hanem valami normális, legalább kihajtható antennával rendelkező típusra cserélése,
- router elmozgatása az árnyékolást adó tárgyak fölé (bár itt inkább a falak számítanak),
- a routerre nagyobb nyereségű antenna szerelése (ha csak ez az egy kliensed van, akár egyszerűbb irányított, pl. panelantenna is lehet). -
bazsi1000
tag
hello.tomatonal a qosban mikor agépem a router cimzi meg a 80,53 as porton azzal mit lehet csinálni hogy ne legyen uncalss os.amugy be van állítva hogy 80.53,21 high tcp/udp.
ezt jól is csinálja csak mikor a router a célcím akkor nem jó. -
bazsi1000
tag
ok.köszi.aakor azok a netezés szempontjából lényegtelenek
-
Robert75
csendes tag
Hi all urak!
van-e valami progi a linksyshez amivel a windowsban lehet wifi hálozatokat keresni?
Már mint a sugárzó egyéb AP-kat látom.[ Szerkesztve ]
RoB
-
hzcs
senior tag
válasz Robert75 #3591 üzenetére
Van, de csak ha a legújabb ddwrt van a routeren. Ilyenkor nyitsz egy böngészőt, behívod a router konfigfelületét, majd status/wireless fül, wiviz survey. Itt nem csak az ap-t látod, hanem a hozzá kapcsolódó klienseket is. Más lehetőségről nem tudok.
szerk:
De ha csak a gépen kerestetsz, akkor javaslom a netstumblert. Ahhoz nem kell a linksys.[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
Reggel megcsináltam ezt : link
Ajánlani tudom, 9-10 decibel nyereséget kaptam vele!
Most nekikezdek egyet nagyobba csinálni ,talán meglesz a 12-14db..
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Overlocker #3597 üzenetére
Nem rossz, elvégre a paraboloid is hasonlóan működik. 14dBi nyereséghez (+ 12dB a dipólhoz képest) elviekben minimum 20cm "tükörátmérő" tartozik a wifi-sávon. Viszont ezzel a megoldással két fontos előnyét is elvesztheti a router: egyrészt ekkora tükrökkel már nehéz két egyforma antennát ellátni, tehát a diversity-vétel megszűnhet, másrészt nyilvánvalóan nem lesz körsugárzó az antenna. Pont-pont kapcsolatnál, fixen telepített állomások között persze egyik sem számít.
-
nicho01
tag
Lehet h nagyon amatőr kérdés lex de valaki elmagyarázná nekem h mi az a qos, a port forwarding és a dmz és h ezeket hogyan kell beállítani Tomatoban?
-
Tonyk
veterán
válasz nicho01 #3599 üzenetére
ha nem tudod, akkor több mint valószínű nincs is rá szükséged
Nagyon eCCerűen:
- port forwarding: kivülről érkező a router ill. géped felé történő "szolgáltatás kérések" továbbítása a router mögött elhelyezkedő gépre. Mivel elméletileg a géped láthatatlan az internet felöl. Egy adott szolgáltatás figyel a gépeden (egy porton), de a publikus ip címed a router bitorolja. Így ő kapja meg a "kérést", ha nincs neki megmondva, hogy az adott portra érkező "kéréssel" mi a fenét csináljon eldobja. A port forwardinngal az ezt a kérést továbbítja a megfelelő gépnek, ergó nem válik az enyészetté, te, ill. az adott prg. meg örül.
DMZ: Demilitared Zone. A Router tűzfalszabályai nem érvényesek az adott gépre és kivülről elérhető.
QoS: erőforrások meghatározott rend szerinti felosztására, garantált sávszélesség biztosása.
A magas prioritású csomagok előnyben részesíthetők alacsonyabbakkal szemben, kb így biztosítva a garantált sávszélességet.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest