- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nono6
friss újonc
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne (teljesen kezdőként ebben a routeres témában), szintén digi1000 nettel, hogy pocsék a lefedettség nálunk(két emeletes családi ház, kB 100nm). Eddig csak egy gépen és telón neteztem, így nem zavart annyira, de bekerült nem rég egy másik szobába is egy asztali gép, ott pocsék a net sebessége. Kaptam ahhoz a géphez egy tenda w311u+ jelerősítőt, de továbbra is lassú a net. Az összes kütyű a szobámba van az emeleten. Eddig ezek nem zavartak annyira, de most elkezdtem netflixezni a földszinten és folyton kikockásodik a film, tölt stb. Tegnap felhívtam a digiseket és azt mondták, hogy az a router amit kaptam gyárilag, lehet nem elég erre, vegyek egy másikat. Közben ajánlottak nekem ismerősök jelerősítőt, hogy lehet az is elég lenne, és maradna a gyári digis router(aminek nem tudom milyen a hatótávolsága) meg a másik ftth-s dobozka.
Nektek (tapasztaltabbaknak) mi a véleményetek? Router (ha igen milyen) vagy jelerősítő oldaná meg a problémáimat? 😊
Előre is köszönöm ha elláttok némi infóval 😊 -
-cobra-
aktív tag
válasz Gubek-Einste #84068 üzenetére
Asus AC57U(v3)-t rendeltem most 10-ért ediginél, mert ebben a fórumban főleg az Asus-t nyomatják. (lehet ez is csak becsípődés, mint a miele/dyson a háztartási gép topicban? )
A kérdésem az lenne leegyszerűsítve, hogy az alábbiak esetleg jobb választások-e, ha nem számítanak az extra feature-ök, csak stabilitás és nagy hatótáv:
- TP-Link Archer C6 AC1200 (10e)
- Xiaomi AC2100 (~40usd) (2+4 antenna)
- Xiaomi AIoT AC2350 (~50usd) (3+4 antenna +1 aiot)TP-Link azért jött képbe mert 1000 éve van egy WR941ND-t, amivel teljesen meg vagyok elégedve, ezt kellene túlszárnyalni.
Xiaomi meg azért, mert eddig pozitív tapasztalataim vannak a termékeikkel kapcsolatban úgy általában. -
cellpeti
nagyúr
válasz -cobra- #84103 üzenetére
Én is ott vettem. Nekem volt sok TP Link cuccom, most is még egy TP Link Archer C5v1.20 van, ez korrekt, de előtte nem voltam vele megelégedve és otthon-otthonra( ) vettünk egy Asus RT-N18u modellt. Ég és föld a kettő. Nekem bejöttek az Asus cuccok
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Topikgazda
válasz oroszlan12 #84098 üzenetére
Igen, meg mert az lesz az elsődleges eszköz.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz -cobra- #84103 üzenetére
- TP-Link Archer C6 AC1200 (10e)
Inkább Archer C5v4 mint a C6 mert az már CFW kompatibilis.
Másik ajánlott eszköz 20k alatt az Asus Asus AC57U lenne, többet tud a gyári firmware-ben de nincsen rá custom firmware, a v3 már AiMesh képes is, picit felette (22k) az Asus AC1200GU volna ami sokkal jobb válasz volna.- Xiaomi AC2100 (~40usd) (2+4 antenna)
- Xiaomi AIoT AC2350 (~50usd) (3+4 antenna +1 aiot)
Nincsen tapasztalan velük.ebben a fórumban főleg az Asus-t nyomatják. (lehet ez is csak becsípődés, mint a miele/dyson a háztartási gép topicban? )
Ár/érték arányban nagyon jók és sokuk CFW kompatibilis így sok lehetőség van velük.[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
-cobra-
aktív tag
válasz Gubek-Einste #84111 üzenetére
Köszönöm szépen
-
Anfaenger
újonc
válasz Gubek-Einste #84092 üzenetére
Köszönöm
-
cellpeti
nagyúr
-
ilyen_85
senior tag
válasz Gubek-Einste #84084 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Nézek akkor nekik valami komolyabbat.
B535 volt a vodanal is, megnézem milyen feltételekkel adják.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Van egy Syno Ac2600-as routerem, teljesen elégedett vagyok vele, minden rendben van vele (kopkopkop).
Gondolkodom, hogy vennék egy mikrotik router-t, főként azért, hogy tanulmányozzam a router OS-t, mert bármikor jól jöhet.
A kérdés az, hogy mit lenne érdemes venni? Wifi nem annyira fontos, azt intézi a Syno, a kábeles hálózatot jó lenne, ha maxon tudná használni. Van egy 1000/1000-t-s net, de szerintem a PPPOE-t is intézné a Syno, ergo mögé tenném be.
RB750Gr3 L4-et néztem. Ez jó lenne erre a célra? Poe mondjuk nem lenne fontos.
Tudnátok ebben segíteni?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Topikgazda
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
a következő a kérdésem.
Fiamnál 200Mbps sebességű internet van ami kábelon keresztül meg is valósul.
Egy TP link Archer A6-os router osztja meg a netet. A PC-re egy TL-WR840N van kötve ami úgy van beállítva mint egy wifi kártya tehát fogadja a netet.
Jelenleg így az internet sebessége 50Mbps.
Az a kérdésem, hogy létezik-e megoldás arra, hogy wifin keresztül nagyobb sebességet el tudjunk érni, vagy csak a kábeles összekötéssel valósulhat ez meg.
Pl egy TP-LINK Archer T6E-t vagy TP-LINK Archer TX50E raknék a gépbe akkor nagyobb sebességet tudnék elérni? A Router és a PC között kb 8-10 méter a távolság.[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
100/100-as Digi netem van,ehhez keresek jó ár,érték arányú routert.
Ezek lennének rá csatlakozva:
-TV (lan)
-TV (WiFi)
-2 PC (lan)
-PC (Wifi)
-3 telefonJelenlegi Tp-link 1043 eléggé szenved. (4-5 éves)
Edobja naponta a netet.2. Tp-link routerem,nem valami hosszú életűek.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz dokee78 #84123 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök:
20k alatt: Asus AC57U, TP-Link Archer C5v4
20-30k: Asus AC1200GU/AC65P, TP-Link Archer AX10/AX20
30k felett: Asus AX55/AX56U/AX58U/AX92U2. Tp-link routerem,nem valami hosszú életűek.
4-5 éve már egy átlag router esetén elég sok.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gubek-Einste #84121 üzenetére
Felteszem ott a kérdést akkor, köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
dokee78
félisten
válasz Gubek-Einste #84125 üzenetére
Panel lakás.
1 fal.
15k max. -
MongolZ
addikt
válasz Gubek-Einste #84125 üzenetére
"4-5 éve már egy átlag router esetén elég sok."
Ez komoly? Az enyém 2015-ös...
-
Topikgazda
válasz MongolZ #84128 üzenetére
Sajnos igen, gyakorlati tapasztalat alapján ennyi idő után egyrészt elavul az adott típus, másrészt meg is döglik, pl a kondik kiszáradása okán, az eszköz, illetve az igények változása miatt sem bírja már versenyt az újabb típusokkal.
-
pipa4
friss újonc
Sziasztok!
Teljesen IT analfabéta vagyok, nem biztos, hogy profin le tudom írni a problémát.A gondom a következő: Digi 1000-es internetünk van, ehhez TP-link Archer C5 AC1200-as router.
Családi házban lakunk, amely tele van tartó/beton falakkal.
A szobát, ahol a home office miatt dolgozok 2 ilyen betonfal is elválasztja a router helyiségétől. Itt a letöltési sebesség 0.9, és 8.8 Mbps (2.4 illetve 5GhZ) (a többi szobában, ahol csak ytong fal van, 250 Mbps körüli értéket mértünk). A környéken sok wifi hálózat elérhető.
Sajnos nem opció a router elmozdítása, falak átfúrása vagy másik szobában történő munkavégzés, így a kérdés az, hogy egy másik router vásárlása esetleg megoldaná-e a problémát.Van esetleg ötletetek, javaslatotok? (A Tenda MW3-at néztem).
Előre is nagyon köszönöm! -
félisten
Röviden: nem.
Egy másik router routerként tök felesleges, mert egy hálózatban otthon egy router lehet.
DE!
Jó esetben, ha valameddig el tudsz menni kábellel, egy másik access pointra van szükséged, ami azonban lehet egy másik router access point üzemmódra butítva.
Tehát olyan eszközt vegyél, ami alkalmas erre. Ez persze általában így van, de ha nem értesz hozzá, akkor fontos, hogy ne varázsolni kelljen, hanem menüből menjen.Ha viszont egyáltalán nem tudsz vezetékezni, akkor access point helyett már repeater kell, amihez viszont az eszköznek kifejezetten a repeaterüzemmódot kell ismernie. Vannak persze dedikált repeaterek, de praktikus okokból a routerek repaterként való beüzemelését szoktuk ajánlani.
A repeater viszont csak a kapott sebesség felét adja tovább!
Azt viszont jó, ha tudod, hogy egyáltalán nincs semmi garancia arra, hogy ez wifivel egyáltalán megbízhatóan menni fog. A helyes megoldás a kábel, még kényelmetlen is bevezetni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
Szia! Nézd meg a router hátulját, mert nekem is C5van. A dobozon óriási számokkal, betűkkel, hogy AC1200, magán a routeren pedig Archer C5v1.20 van. C5-re felmegy az OpenWRT is és a DD-WRT is. (volt fent nekem mindkettő)
DD-WRT párti vagyok, mert az felhasználó barátibb(nem okosabb, mint az OpenWRT)
Tigris, tigris, csóvafény...
-
félisten
válasz Intruder2k5 #84132 üzenetére
Igen, szerintem is, persze!
A repeater legyen az utolsó opció, ha a villanyhálózat elbírja a powerline-t!
MaCS
-
MongolZ
addikt
válasz Intruder2k5 #84132 üzenetére
Hát ezen én el sem gondolkodtam. Mondjuk nálunk ketté van választva a ház és így az egyik oldalról a másikig az óráig vissza kell menni. Ekkora "kerülőről" van valami tapasztalat?
-
Sukta 95
aktív tag
Sziasztok! Nem túl drága (max 15k) routert keresnék, amelynél a fő szempont, hogy megbízható legyen és tegye a dolgát. Édesanyámnál lenne üzembe helyezve és én sajnos nem vagyok mindig ott, hogy újra működőképesség varázsoljam. Egy 100 nm-es kádár kockát kellene lefednie, minimális közfallal. Jelenleg egy Tenda F300 routert használ, amely lefedettsége tökéletesen meg is felel, azonban egy áramszünetnél megfőtt teljesen. Így e helyett keresek neki alternatívát. Köszi előre is!
ui.: 100 Mb netet kell átvinnie, 1 eszközt vezetékről és 1-et wifiről.
[ Szerkesztve ]
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
Topikgazda
-
akisbandi
aktív tag
Sziasztok,
hálozat kiterjesztés: egy meglévő N18 mellé LAN-on összekötve egy AC66U B1 jó választás lehet?
A sok szokásos WiFi-s kütyün kívül (laptopok, mobilok) minden egyéb LAN-on van csatlakoztatva.
Egyedüli kényes eszköz egy MacBook, ennek az egynek gyenge csak egyébként a jel, az összes többi elvan az N18-cal.
30000 Ft alatt az AC66-ra gondoltam, kérdés érdemes-e AX-es eszközre költeni, illetve mondjuk a MU-MIMO ér e annyit, hogy emiatt pl. egy AC59U-t válasszak? -
mutyi
senior tag
Van valakinek tapasztalata 4G routerrel?
Olyan kellene, aminek nagyon jó az antennája, a vételi jele.
Tp-Link MR600 és Huawei B818-263 típusokat nézegetem.
A város szélén egy szállásra kellene, van 4g jel,de elég instabil, hogy épp mekkora a sávszélesség. Valószínűleg kellene hozzá egy külső antenna is, de első körben a saját antennájában bízok.
A 4g-t eddig a sima iPhone telefonomon teszteltem, annál gondolom azért jobb vételt tudnak biztosítani ezek a routerek? -
rolii92i
tag
Hali,
Asus RT-AC57U típusú routerből a legújabbnak tűnőt V3at érdemes venni? -
rolii92i
tag
Illetve érdekelne még az ASUS RT-AC53 AC750es készüléknek van e bármi hátránya az alacsonyabb sebességen kívül?
Előre is köszi[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
Húgoméknál Digi 1000 -es net mellé szeretnék routert AP módban a nappaliba. Az ONT router módban fut és a spájzban van (új építésű családi ház) - a lefedettségével nincs gond 60-70 Mbit/s -es WiFi a nappaliban/beltéren és a fele az udvarban is megvan (kintre nem is kellene több igazából). Igazából mellette állva is csak 70-80 Mbit/s ... Az ONT eszköz WiFi -jét majd lekapcsoltatnám majd ...
Értelemszerűen a spájzból kiindulva LAN kábeles kiállások vannak a nappaliban/szobákban - de még a kültéren is (fedett). TP-Link AX20 vagy AX50 -ben gondolkodom. Rengeteg a WiFi -s eszköz - kábelre állandóra csak a TV van kötve meg laptop, ha kellene a sebesség - ezért is gondolkodtam AX -ben ...
Azt néztem a TP-Link oldalán, hogy ezek (AX20/AX50) támogatják gyárilag is az AP módban futást. A kérdésem az lenne, hogy ezen gyári AP módban a router LAN portjai használhatóak maradnak switch -ként használva (ugyanazon az alhálózaton maradva)? Pont a nappaliban levő TV melletti LAN kiállásra lenne téve ahol jelenleg egy sima gigabit switch van, de ezt jó lenne "kigolyózni" innen. Sajnos nincs TP-Link router -em, hogy ki tudjam próbálni ...
-
dualface
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert nem vagyok jártas a hálózati eszközök területén. Pár oldalt visszaolvastam, de elég sok típus elhangzott.
Kezdeném az igényekkel:
- 1 db routerre lesz szükségem (még idén)
- max 500 Mbit internetet kell kiszolgálnia, várhatóan ez 5 év múlva is elegendő.(Jelenleg 300-as van és tökéletesen elég)
- 1db PC kábelen, 1db TV kábelen, 1 db NAS (ez csak tervben van), egy időben 10nél kevesebb wifis eszköz, de nagyon max 15.
- fontos cél lenne, hogy a PC-n a ping, packetloss minimális legyen online játék miatt, akkor is ha párhuzamosan megy a Netflix/hbo vagy torrent letöltés (nas), tehát jól konfigurálható legyen kevés szakértelemmel is.
- 60nm lakásba lenne, tégla és gipszkarton falakkal viszonylag központi helyen elhelyezve, emiatt az óriási hatótáv talán nem szükséges, illetve a mobil eszközökön nem igény a nagy sávszél.
- jó lenne egy távoli elérés (légkondi, NAS, riasztó)
- a fenti paraméterekkel hosszabb távon (legalább 5év) kiszolgáljon (hosszú gari)
- Árban 20k-t céloztam be
- plug n play gyári megoldás előny, de ha kell utána olvasok meg hajlandó vagyok némi energia és utánajárás árán CFW-vel játszani.Ajánlás alapján az ASUS AC1200GU szimpatikus, de ha ez túlzás az igényeimhez persze jöhet olcsóbb is, vagy ha valami miatt van sokkal jobb vétel picit drágábban az is belefér.
Előre is köszi a segítséget! -
félisten
válasz dualface #84144 üzenetére
Az ASUS AC1200GU alá szerintem semmiképpen se menj! Sőt, ha 5 évre gondolkozol előre, akkor ngyon meggondolandó egy AX-es eszköz vétele is, még ha többe is kerül. Szerintem ebben a kérdésben most tipikusan igaz az "olcsóbb a drágább" teória.
MaCS
-
Tempes
tag
Sziasztok. Hálózati média lejátszáshoz keresek routert amirről USBre kötött hdd-ről jatszanék le esetenként 4K filmet is egy apple tv-re. 40k-t szánnék rá. Tudtok valamit ajánlani?
-
Topikgazda
válasz akisbandi #84139 üzenetére
kérdés érdemes-e AX-es eszközre költeni
Hosszú távon mindenképpen megéri elődleges eszköznek.illetve mondjuk a MU-MIMO ér e annyit, hogy emiatt pl. egy AC59U-t válasszak?
Ha van megfelelő kliens eszközöd akkor igen.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest