- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigmeus
tag
Van ajánlott debreceni vagy ezen a környéken ajánlott klímás? Sajnos nincs szigetelés még, illetve sok az ablak és főleg dél és délnyugati a tájolás. Fűtésre is szeretném használni amennyire lehet. A folyosón van a lépcső az emeletre. Eddig két klímás az 5 illetve kettő a 3,5et ajánlotta
Illetve a plafonnak van a középen álmennyezet a világításnak, belmagasság olyan 280 kb.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz Tibord #66443 üzenetére
Viszont klímával akarom megoldani a páramentesítést, mert így a klíma ott lesz tartalék hűtés-fűtésnek, egy páramentesítő viszont erre nem jó ugyebár.
Nem fogod.
Talán valaki már mondta is, de a klímának a páramentesítés csak egy járulékos funkciója. Fő és hatásos funkciónak tekinteni nagy melléfogás. Nem fog működni, az általam látott, és az itt emlegetett klímák nagyon kis hatásfokkal páramentesítenek. Értsd, hosszú idő alatt mondjuk 5%-kal csökkentik a relatív páratartalmat. Ami vissza is ugrik 5 perc alatt ha kikapcsolod, és van utánpótlás.
Ha csökkenteni akarod a páratartalmat, tudok egy olcsóbb módszert. Úgy hívják: rendszeres szellőztetés.
Ha komoly fizikai okai vannak a magas páratartalomnak, akkor dedikált páramentesítő is csak tüneti kezelés. De ezzel, vagy egy hőcserélős szellőztető rendszerrel féken tartható a magas páratartalom. -
Vater
csendes tag
Kedves fórum lakók
25m2 szobába a már többször említett klima.com a
Daikin FTXF25D / RXF25D Sensira (3 év garancia)
vagy Fujitsu ASYG07KPCE (10 év garancia regisztráció) ajánlanátok? Elsősorban halk egységet keresek -
mjani1172
addikt
Miben müködik másképp az autóklíma, ami nagymértékben és pillanatok csökkenti a páratartalmat?Hidegben melegben egyaránt.
A lakásklíma miért nem?[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz mjani1172 #66457 üzenetére
Mondjuk nem értem hogy mi köze a levegő tényleges páratartalmának a szigeteléshez vagy az ablakokhoz, de továbbra is azt mondom cca 2 légköbméter áll szemben 100, vagy több 100 légköbméterrel, miközben a hőcserélőn áthaladó levegő mennyisége közel sem ezzel arányosan kisebb egy autóklímában.
De biztos van aki megmondja a pontos okot, én mindenesetre erre gyanakszok.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz mjani1172 #66457 üzenetére
Ha jobban megnézed, ott sem old meg semmit! Pont az történik, amit Rigel írt. Amíg megy, addig járulékos hatásként csökkenti a párát, de amint kikapcsolod, azonnal vége. Az, hogy gyorsnak érzékeled, a rettentő kicsi léköbméter miatt van, ráadásul csalóka a dolog, mert csak az ablakról fújja le hamar, de a levegő páratartalma már nem csökken ilyen gyorsan.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
carpediem007
tag
Sziasztok. Rég jártam az oldalon. De mindig kaptam hasznos információkat. Három éve egy Gree Comfort X rakattam fel. Most szüleimnek kellene 3db klíma keményen fűtésre, hűtésre. Ha jól tudom az új Gree Comfort X volt elég sok gond valami panellel. Nem tudom ezt a hibát javították-e? Ha igen pontosan melyik típusoknál?
Ha nem, akkor tudtok megbízható klímát ajánlani 3.5kWh kategóriában?
Szüleimnek ajánlották az AUX Delta 2 típust, van róla konkrét információtok?
A harmadik kérdésem 🙂 Ha én rendelem meg a klímát pl áfás számlára. A klímás beköti, de garanciát nem vállal rá. Ha ő rendelni meg ugyanazt a klímát valószínű ugyan onnan, akkor vállal rá garanciát. Ez miért is van így?
Köszönöm a válaszokat -
gabor9991
őstag
válasz carpediem007 #66460 üzenetére
Ha a klímás rendeli meg a klímát valószínűleg olcsóbban kapja mint amennyit te fizetnél érte így a különbség is nála landol, ezért cserébe vállalja a kockázatot ha a gép elromlik akkor azt neki kell javítani.
Nyilván sok gépen sok kicsi haszon sokra megy és nem lesz minden géppel probléma garancián belül. -
mjani1172
addikt
Rengeteg dolog mellett ez is, és ennek szabályozása is érdekes itthon.......
De a lényeg, ha szeretnél garanciát, akkor klímás cégtől rendelj, olyantól akinek neve és múltja van. Ekkor talán lesz garanciád.
Rendkivül sokan szerelnek fel klímát, könnyű és gyors pénz. Csak a héten jelezte két ismerősöm hogy ő is elkezdett ezzel foglalkozni.De hogy 2 év múlva is szerelnek, pláne ha már ráfizetés nekik? -
mjani1172
addikt
Persze, hogy csak addig csökkenti a párát amíg megy, ez természetes.
De nem csak érzem, valóban az és nem is kell hogy lefújja, ha nincs a szélvédőre irányítva akkor is pillanatok alatt eltűnik a víz még a hátsó ülésre dobott vizes kabátról is.
Ezt egyébként a legtöbb autó kezelésije írja is. -
törölt tag
-
Dreimus
senior tag
Jótállás csak magánszemélyeknek jár Magyarországon, tehát aki céges számlát kér akár ev. akkor ott csak termékszavatosság jár minden esetében.
-
arnyekxxx
veterán
1. a jótállás a fogyasztó és kereskedő közti jogviszony. Akitől veszed az köteles a jótállásra ha fogyasztó vagy. Ha nem a klímástól veszed akkor ez nem a klímás. Az autószerelő sem ad jótállást a kuplungszettre ha a bárdiban veszed meg és úgy mész az autószerelőhöz, hogy azt rakja be. Az adja a "garit" akinek a neve a számlán van.
2. Ha okosban cégre veszed akkor te nem tartozol a "fogyasztó" jogi kategóriába, nem jár kötelező jótállás, a forgalmazó akkor ad és annyi jótállást amennyit akar. Fogyasztói jogok a fogyasztóknak járnak, a vállalkozások jogilag nem fogyasztók.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Tamás9x #66463 üzenetére
Belülről bármivel szigetelni csak vészmegoldás, de ha muszáj az XPS pont megfelelő mert párazáró, ha rendesen van felrakva akkor nem megy alá a pára, nem rohad be mögötte a fal. Ráadásul jobb hőszigetelő mint a multipor, elég vékonyabbat feltenni ugyanahhoz az eredményhez.
-
mjani1172
addikt
válasz #72755712 #66466 üzenetére
Én arról beszélek ha belsőre teszed, mert akkor még intenzívebb a folyamat.
Ha a friss levegőt engeded be akkor azért lassabb.
Egyébént ha az automata klímán megnyomod a páramentesítést, akkor átvált belső keringtetésre, (és bekapcsol a klíma, ha addig nem ment.)
És hidegben melegben hűtés fűtés üzemben egyaránt. -
Strezi
őstag
válasz mjani1172 #66470 üzenetére
Autóklima maga pariban van egy tipikus 3.5kW lakosságival, szóval erősen tulméretes az autó légterére.
Légszállítása viszonylag alacson, ezért erősen harmatpont alá tud hűteni, így igen erős a páraelvonó képessége.
Harmadrészt pedig van utána egy fűtő egység, ami még tovább csökkenti a relatív páratartamat.
Ezek miatt annyira hatásos. Igazából ha felmelegszik az autó, csak maga a fűtés(RH csökken miatta) is eléggé hatásos páramentesítés + erre jön a klíma hűtve "szárítása" induláskor.Nekem a Teslában, amiben elektromos a fűtés, különösen látványos, hogy pára azonnal lemegy, és fél perc múlva meleg a levegő is a 7KW fűtőbetét miatt.
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Gree klímát használóktól, ismerőktől kérdezem.
Korábban írtam a problémáról. Légterelést beállítom. De olyan mintha el-elfelejtené. Arra kelek éjszaka, hogy rám fújja a levegőt, holott nem így állítottam be.
Random működik. Van olyan hogy jól működik napokig, van olyan hogy nem, egy éjszaka többször is felkelek rá.
Volt kint a szervízes 2 hete, azt mondta ez ilyen, mert először lefelé fújja a meleg levegőt, utána áll be abba a szögbe ahogy én beállítottam. Én azt szeretném ha magasan fújná a levegőt, és nem lefelé.
Mert így gyakorlatilag értelmetlen az hogy betudom állítani a vízszintes és a függőleges légterelést - mert a gép felülbírálja.
Ez másnál is így működik?Illetve frissített mostanában valakinek a Gree klíma fw-t? Nekem az Ambereken az 1.05 verzó van fent.
-
Lorden
senior tag
Kapom az ajánlatokat 3m szereléssel (kb 4-4,5m lesz, de innen indulunk)
Midea Oasis plus 3.5 Kw 465.000 Ft
Midea All Easy Pro 3.5 Kw 395.000 Ft
Gree Amber 3.5 Kw 410.000 Ft
Gree Amber Royal 3.5 Kw 550.000 Ft
Fisher Nordic 3.5 Kw 470.000 Ft
A két Gree szerintem kiesett, Oasis Plus megéri a plusz felárat az All Easy-hez képest?
Gyári adatok alapján igen, de valós használat mellett?
Elsősorban fő fűtés a cél, kb 30nm. -
Alpenjunge
kezdő
Ti hogy szoktátok a szűrőket szárítani?
-
arnyekxxx
veterán
válasz Alpenjunge #66479 üzenetére
én sehogy
-
törölt tag
-
leslieke
Jómunkásember
Sehogy, kicsit áttörlöm egy puha ronggyal és megy vissza a helyére.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
pjen
félisten
Én visszateszem és felnyitva hűtésre kapcsolom 10 percig.
-
törölt tag
Nem sima vizes takarítás után minden alkalommal teljesen szárazra szárítom, mielőtt visszateszem.
-
Aby_2014
aktív tag
Sziasztok!
Fateromnál tervezzük fűtő klíma beszerelését, a szerelők Syen típust ajánlották, ez valami occsó kínai? Egy gree comfort X-el nem járnánk jobban? 300e környékén tervezzük a gépet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Alpenjunge
kezdő
Köszönöm a válaszokat,most hajszárítóztam őket de akkor csak áttörlöm majd.
Egyébként az hogy nedvesen jobban ragad bele a por nem is feltétlen hátrány mert pont az a lényege -
arnyekxxx
veterán
válasz Alpenjunge #66481 üzenetére
lerázom róla a vizet, a maradék nedvesség leszárad róla mire újraindul a klíma.
-
Tibord
senior tag
Sziasztok!
Végre megoldódni látszik a klímavezérlés témaköre, így most már a tényleges típus kiválasztása maradt amiben szeretném kérni a segítségeteket.
2 darab klíma kell az egyik kb 3,5-5 kW, a másik kb 2,5-3,5 kW teljesítménytartományban.
Feladatuk:
- Elsődlegesen amennyiben magas lenne valamilyen úton-módon a páratartalom akkor azt csökkentsék (főképp nyáron).
- Másodlagosan kiegészítő/tartalék rendszerként rendelkezésre állás az alap hűtő/fűtő rendszer mellett.Elvárások:
- A lehető legcsendesebb működés. EZ kiemelten fontos tényező. Nyilván nem az-az elvárás, hogy turbó fokozatban csendes legyen, hanem, hogy legyen olyan üzemmód ami kb hangtalanul megy (minimum, éjszakai, stb.). A kültéri egység hangja sem baj ha minél alacsonyabb, de az nem kiemelt szempont.
- Páramentesítő/vagy légszárító funkció. Ha jól tudom ez kb. minden légkondicionáló tudja.
- Lehetőség szerint hűtő/fűtő klíma (de csak havária vagy kiegészítés céljából)
- A kisebb klíma esetén a lehető leg alacsonyabb kivitel.
- Megbízható, jó ár/érték arányú, ismert gyártótól származó gép
- WIFI vagy okosrendszer nem feltétel, (nincs kizárva, de pluszba nem szükséges) a vezérlését az okosotthon központon keresztül tervezzük megoldani.
- Lehet akár egy kültéri két beltéri vagy két-két kül- és beltéri verzió is, de itt tisztán csak az dönt melyik lesz az olcsóbb.
- Egyéb extrák (lakosok észlelése, stb.) nem alapelvárás.
- Nem baj ha mondjuk áramszünet van akkor vissza tud térni a korábbi állásába, de ez sem lényeges opció.Sajnos árat nem tudok írni, hogy mi a keret mert fogalmam sincs, hogy most épp hol tartunk vagy melyik a jó ár, szóval hiába írnám, hogy ennyi vagy annyi ha abba nem fér bele. Azt mondanám, hogy közép vagy felsőközép kategória.
Márka kapcsán nem nagyon van elköteleződés. A korábbi lakásunkba DAIKIN volt, de szülőknél pl. GREE van és az is megfelelően működik.
Én néztem egyet amit belinkelek példának:
[link]Előre is köszönöm a segítséget, illetve a tanácsokat, ötleteket.
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
törölt tag
válasz gabor9991 #66491 üzenetére
Kihasználva a jó időt, a hétvégén a ház felére (északi és keleti fal) felragasztottam 10 cm eps-t, illetve a hozzáépített részre csak 8 cm-t, mert azon már volt 8. Aki hasonlót tervez, annak érdekes lehet az alábbi kép: Soudal pisztolyoson nem jön át a cucc, hiába mostam át egy egész flakon acetonnal, vettem egy kézit, annak a tetején pedig jobban dől a PU ragasztó, mint a csövön. Aki jót akar, vegyen Tytant, vagy ha olcsót is, Penosilt.
-
rmihaly
tag
Szia!
Nekem Nord Nubian van, ami lényegében egy Gree.
A függőleges legyezésnél, ha fix-en felső állásba állítom, akkor az ott is marad. Ha közép vagy lenti állásba teszem szintén. Csak akkor megy felső állásba, amikor leolvaszt vagy amikor a beállított hőmérsékletnél 2fokkal melegebbet mér.Úgy néztem, hogy a lamella állítás lehet több féle:
1. Amikor a távirányítón egy-egy pozicióhoz tartozó pálcika jelenik meg
2. Amikor pozició tartományhoz tartozó 3db pálcika jelenik meg (ez kisebb tartományú legyezést végez)
3 . Amikor az összes pálcika megjelenik (ez teljes tartományú legyezést végez)
4. Amikor egy se ( alap vagy tetszőleges fix poziciónál) (ez lehet akkor is ha beállítasz egy tetszőleges poziciót, pl. a felső holtpontnál és kikapcsolod a legyezést)Neked az 1. megjelenés szerint kellene állítani a lamelát. Ha nincs egy pálcika se, akkor a beállított függőleges legyezés, egy leolvasztás, vagy egy beállított hőmérséklet túllépés után, az üzemmód alap poziciójára vált (fűtésnél alsó, hűtésnél felső).
-
törölt tag
válasz arnyekxxx #66493 üzenetére
Ragaszt a Soudal is, kukázhattam a kesztyűt, annyi ráment.
Azzal se lopta be a Soudal magát a szívembe, hogy annyit se válaszoltak az előző képre, hogy kapjam be.
A 2500 forintos Penosil ár/értékben is kiváló, nem kellett dübel, viharos szélben is úgy tart, mintha oda lenne hegesztve. -
F.N.
tag
válasz #72755712 #66495 üzenetére
Én az utóbbi 4-5 évben kb 40-50 kézi Souda Bond Easy-t használtam fel.
Klímaszerelésre is ezt használom, lábazati szigetelést evvel tettem fel,
egyedi hűtőkamrát evvel ragasztottam össze, soha semmi gond nem volt vele.
Biztos nem user probléma okozta a kiömlést ?
Ha csak úgy tele torokkal odatolod neki a szűkített fúvókával, akkor kézzel
rá kell tartani a csőre, mert olyan nyomással jön ki, hogy a csövet is képes
letolni. Én az első használat után észrevettem ezt, és azóta vagy rátartok,
vagy csak érzéssel adagolom ki a habot.
Viszont nagyon szimpatikus benne a biztonsági zár, és a beszáradás elleni
védelem. 4-5 hónap múlva is használható tovább, a többi olcsóbb cuccal ellentétben. -
Kickass
őstag
Sziasztok!
Panasonic BZ szériáról mi az általános vélekedés?
Mondjuk egy Sensirával szemben?Szerintem jó áron lenne (250k alatt) a kit wifi modul nélkül.
-
törölt tag
Nem hiszem, hogy user error, és egyszerre a pisztolyos nem jön ki, a kézi orrán-száján tolja a ragasztót, a csövön is, és rendben rajta van a cső, a szelep kinyitásakor megindult minden irányba. Spórolósan használom mindig, minimális szelepnyitással, így is kiad egy rendes, cigaretta vastagságú csíkot, ami kis várakozás után megdagad, és akkor szoktam a lapokat ragasztani. Alapból a ragasztásával és beszáradásával nem szokott gond lenni, persze napi 3 elfogy, így ideje sincs.
Inkább kifogtam 3 hibás darabot, normális cég kicseréli, mert előfordulhat gyártási hiba, lyukas cső a fejben, amihez nem férsz hozzá, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest