- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hupisom1
tag
válasz parker75 #66844 üzenetére
140m2 házikó 7kw LG légcsati 13.8kwh / nap fogyi , bent 23fok , februárban , éjszaka -3 nappal +5 , érdemes a ház hőburkán belül csövezni ha lehet , illetve a gép itt másodlagos , csak is kizárólag spirkó csővel , megfelelő keresztmetszetben , szivó ág/ágak végén szűrő dobozzal , legalább G-s vagy F-ea zsebes szűrővel szerelve
-
hupisom1
tag
válasz Rommel6600 #66854 üzenetére
Kültéri burkolat zörög mintha egy doboz csavart ráznál , beltéri közel sem annyira csendes mint papíron , tavaly ki is szórta az importőr az összeset akcióban csak menjen el
Mostani Bz sem jobb amúgy ...
Hűteni persze okés. -
parker75
tag
válasz hupisom1 #66853 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy nincs értelme duplaáron megvenni egy Fujitsut a Fisherrel szemben (csak példa).
Azt hittem,hogy szigetelt flexicsövekkel telepítik, szűrőn nem is gondolkoztam.
A spikó csövet kell szigetelni?
Padlófűtés mellé, hűtés/fűtés rásegítésre gondoltunk.
Komfortos, csendes nem huzatos otthont szeretnénk.
Pályáztunk 12kw-os rendszerre (cirka 2,5 m az összeg) -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Halószobába terveznék egy klímát vásárolni, eddig a családban mindenhol Gree van, úgyhogy maradnék is ezen a vonalon.
2 éve van egy 3.2kw-os Gree Borám ami hűti a nappalit és a játszós szobát, szóval a hálóbába overkill lesz.
Ugyanilyet tudnék venni 189k-ért, vagy lenne Gree Pulse 3.2kw 195k-ért vagy Gree Comfort X 3.5 kw 245k-ért.Fő csapásirány a nyári hűtés, esetleg a következő fűtési szezont megnézném, hogy hogy jövök ki ha a klímák rásegítenek a fűtésre.
Ennek tükrében melyiket vennétek?Köszi!
RobiNincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
hupisom1
tag
válasz parker75 #66857 üzenetére
Sonoflex-el soha nem lesz jó , a gép is számit nyilván de ha a kivitelezés rossz akkor mindegy milyen gépet teszel rá .
Spikó szigetelve , vagy ha van a padláson szigetelés akkor abba vezetve , nyomó ágnaként 1db szabályzó szelep ( lehet kézi is ) , szűrő doboz azért kell mert ki fog a padlásra mászkálni a gyári ( amúgy nem sokat érő ) szűrőt állandóan tisztítani ...[ Szerkesztve ]
-
Strezi
őstag
válasz hupisom1 #66859 üzenetére
Érdekes én a spiro nevet ismerem, a spirál korcolt rövidítésre. De a spiko logikusabb Azaz hengeres acél(nem szigetelt) csövezés, ezért kell hőburkon belül vezetni.
Bizony, évek távlatában kell gondolni az üzemeltetésre, szűrőcserére is! Nekem ugyan nem zsákos, de hathavonta egyszerű a G-táblákat cserélni a légkezelőben. Klímánál meg pláne faktor, hiszen sokkal több levegőt mozgat.[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
félisten
Felkerestem klímást, egyeztetés alatt a dolog mikor jön ki megnézni mi merre, de nem is ez a lényeg:
Ti mivel fűtetek még? Én gázzal vagy fával jelenleg. Új a kazán + a fatüzelésű kémény is bélelt lett. Drasztikusan kevesebb gáz fogy, azaz kb havi átlag 70-75 köbméter általány befizetése esetén vagyunk nullán, nem tartozok és nekem sem. Ez úgy igaz, ha néha fával besegítek, ritkán.
Ezt akarom lejjebb nyomni klímával összegek terén.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
[kép] Ez kifűti a házat, hozzá közel meleg van az tény, nagyon. 30 fok felett bőven. A hálóban megy a kemény, a fal körülötte meleg. 21fokot tartunk amúgy vele. Ilyen időben 2 vödör fa 9 óra meleg. Felügyelettel, az tény.
Ennek a melegét szeretem én személy szerint.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
pjen
félisten
válasz Kolondrum #66866 üzenetére
Az rendben, hogy szereted, de a komfortostól távol áll. Nekünk is volt gyönyörű cserépkályhánk, közfalba építve. Hétvégén maga volt a csoda. Hétközben mindenki elment reggel, még 20 fűk körül volt a lakásban. Mire hazajöttünk már csak 15. Begyújtottunk este 8, 20 fok, este 11 óra: 30 fok aludni nem tudott senki és ez egész héten.+konyhába, fűrdőbe, WC be külön fűtés, kályha, hősugárzó bármi. Örömmel hordtam ki a sittre. A szenes kazán is ezerszer jobb volt.
-
rmihaly
tag
válasz Kolondrum #66866 üzenetére
Számottevően ezen a klímás fűtés nem fog változtatni. Ez az érték amit irtál nagyon is jó épületre és gazdaságos fűtésre utal.
Ehhez képest a klíma max H tarifával, vagy napelemmel gazdaságosabb.
Komfortban meg nem egy kategória.
Ez a lakossági átlag fogyasztás fele.
Az én környezetemben olyan 200-300m³/hó átalányok vannak azoknál lehet spórólni, átalakítani és ott van is haszna, nálad nem indokolja a beruházást a fogyasztásod.
Félre ne értsd, nyugodtan vegyél klímát és használd elégedettséggel, de a cca 7eFt/ hó költségnél nem lehet jelentősen lejebb vinni a költséget (azaz a beruházás költségét figyelembe véve, az az éves 6-8eFt spórolás semmi).[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Pedig pont a cserépkályhát istenítik azzal, hogy megrakod aztán két napig meleg van a szigeteletlen kádárkockában is
Egyébként amit írsz az leginkább szigetelési kérdés, én ha reggel 22 fokosan itt hagyom a házat fűtetlenül akkor ilyen időben 21+ fok lesz benne estére, a minuszfokos napokon meg 20. Ma este elalváskor 22fok volt amikor kinyomtam a klímát és 21 fok van most úgy, hogy éjjel fagypont körül volt kint
-
-
pjen
félisten
válasz arnyekxxx #66869 üzenetére
Ez nálunk is így van, mert minden helységet fűtünk. Cirkó+radiátorok. 7 télen próbáltuk a két szintet 5 klímával kifűteni. A fürdőben, WC ben egy fürdés szellőztetés után hideg volt. A cserépkályha mint írtam nagyon jól befűtött, csak egy 100 négyzetméteres házba minimum 3 kellett volna. Az számomra nem megoldás, hogy ahol a kályha van ott 30fok a ház másik végében 18.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Kolondrum #66862 üzenetére
Én emiatt nem tolnék egy halom pénzt klímafűtésbe. Ahogy írta más is, ha nyári hűtés miatt úgyis vennél akkor ok (de arra nem kell ahogy írtad) , de csak a fűtés miatt teljesen értelmetlen lenne. Spórolnál vele havi 2-3ezer forintot de nem spórolnál ennyit sem mert ezt kb el is költöd a klíma éves karbantartására.
-
F.N.
tag
[Fogyasztóvédelem]
A linkelt oldalon írnak Hibás teljesítésről, Kellékszavatosságról,
Termékszavatosságról, és Jótállásról.A jótállás - hétköznapi és közismert nevén „garancia” - azt jelenti,
hogy a jótállást nyújtó fél (eladó) a hibátlan teljesítésért olyképpen felel,
hogy a jótállás időtartama alatt felmerült minőségi kifogás esetén
a felelősség alól csakis akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka
a teljesítés után, jellemzően a termék fogyasztó által történő
nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett. -
Alpenjunge
kezdő
Sziasztok!
Megjött az éves villany elszámolás.
az első kép 2021-február közepe és 22 február közepe közötti időszak.
a második 22február 15 és 23 február 22 közt.
Ehhez még hozzájön a klímák 1612kwh fogyasztása.
Összességében így 6099kwh fogyasztást spóroltam a két klímával ami idén kb. 2000-2200€ megtérülés.
Ez kicsivel több mint egy klíma és a beüzemelés ára.
-
Strezi
őstag
válasz Alpenjunge #66878 üzenetére
Szuper, másfél év alatt visszahozza az árát!
Napelem nem megoldható? Az is hamar megtérül, kint már akkuval is belátható idő, és szinte minden rendszerbe bele is teszik.
Szép helyen laksz, egyik ottani gyárban kezdtem a mérnöki "karrierem".Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Rommel6600
őstag
Ezt a regisztráció dolgot nem értem, szerintem ez valami régi, már nem létező (értsd: megörökölt) dolog lehet.
Mert én is néztem tavaly, de csak fényképezőgépet és tévét lehetett beregisztrálni a Panasonic-nál. Egyéb típusú készülékeket nem, illetve nem is írták, hogy szükség lenne rá. -
arnyekxxx
veterán
válasz Rommel6600 #66880 üzenetére
nyilván náluk ez egy általános szöveg a jótállási feltételekre
-
PROTRON
addikt
A fujitsu még mindig megköveteli hogy az 10 évre szóló kitolt garanciához az éves 2 rendes karbantartás mellett be is kell regisztrálni beüzemeléstől számított 90 naptári napon belül, különben nem kötelesek elfogadni a karbantartások mennyisége alapján a garanciális igény az extra időtartam alatt.
Konkrétan a regisztráció során a "beüzemelés napja" fülön nem tudsz kijelölni 90 napnál régebbi dátumot és kérik a számla másolatot.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz Alpenjunge #66878 üzenetére
Na ez szuper, de segíts kérlek értelmezni, klímák előtt milyen fűtési rendszer volt hogy évente 15k kWh fogyott?
Vagy ez a gázfogyasztással együtt történő fogyasztás, ami esetén átkonvertálták? Vagy hogy van?
Nincs kedvem visszaolvasni az alapállapotodat, pusztán a mostani a posztod miatt.Amúgy minap láttam egy napelemes videót, ahol egy amcsi csávó 4 éve telepíttetett akkori áron 30k usd-ért napelemet a házára még LG panelekből, amelyek panelenként 400W-ot tudnak az átlagos 250 helyett.
Ott kint az adott államban adó visszatérítést kapnak a megújuló esetén, kapott rá 7k dodót.
Emellett azt számolták hogy az éves szaldó elszámolás keretében kb 8 év alatt fog megtérülni.Aztán jött az energiaár növekedés ami a téli hónapok miatt fáj nekik, így 2 évvel hamarabb megtérül.
Persze ehhez kell nekik az éves szaldó, meg most már kaptak tesztelésre egy Tesla power wall-t, így még 1 évvel rövidül a megtérülés a megemelkedett árak miatt.Amikor kezdték a projektet 0,22 cent volt nekik 1kWh áram, most már 0,37 cent.
Mondjuk Ők ehhez mint videós streamer család 2 db tesla autóval havonta 1MWh áramot esznek, tehát havonta 1000 kWh fogyasztásuk van.
Idehaza az én kis 40 nm2 lakásomban évente fogyasztok nappalin 1500 "H" tarifán 2000-2200-at, tehát kb 3 hónap alatt elfogyasztanak annyit mint én 1 egész év alatt.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
pjen
félisten
Nem tudom, csak nézegettem a pana honlapján a hőszipkákat, és ez volt odaírva. A reg szerintem se lehet kötelező. Eleve azt írja, hogy értékhatártól függő kötelező gari. A karbantartás is csak akötelező lejárta után kérhető számon.
-
Rommel6600
őstag
úúú, gyerekek, itt valami nagyon nagy baj van. 5en 6féleképp beszéltek el egymás mellett...
Uccsó kommentem a témában: Nem azt vitatom, hogy lehet-e kötelező a regisztáció, vagy hogy jogilag mi van...
Hanem, hogy fizikailag nem lehetett kiválasztani ilyen eszközt a panasonic honlapján amikor ezzel a regisztrációs szarral jöttek nekem is, és emiatt be akartam regisztrálni. Csak fényképezőgépet és tévét lehetett. Innentől kezdve miért jön még mindig _bárki_ is ezzel? Legyen klímás, hőszivattyús cég, de akár maga a Panasonic is a leírásaival??? (Már legalább egy éve sem lehetett klímát/hőszipkát regisztrálni, szégyellje magát az összes klímás cég, aki évekkel elavult információkat tart a honlapján, de ismerve 10ből 8 klímás szellemi színvonalát, még én kérek elnézést...)
-
Alpenjunge
kezdő
válasz PROTRON #66884 üzenetére
Ezelőtt elektromos radiátorok voltak (így vettük a házat) ami ugye cop 1
az első “év” 2020 08.28 és 2021 02.18 közt 12300kwh volt a fogyasztás.
Aztán leszigeteltem a házat 16cm EPS-el északi oldalon 20-assal.
így a következő teljes évre “csak” 3000kwh-val nőtt a fogyasztás.
És ugye jött ez az év ahol már 6000kwh kevesebb de ebben még benne van a 2022 február 15-től kb. április közepéig mentek a Cop 1-es villanyradiátorok.
mióta klíma van és külön mérem a fűtést így ki tudtam szűrni nagyfogyasztókat lement a háztartás fogyasztása 400kwh alá.
Gáz nincs szóval minden is villanyos.December 1-ig most 0.4€/kwh az áram ára.
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz Rommel6600 #66886 üzenetére
"de ismerve 10ből 8 klímás szellemi színvonalát, még én kérek elnézést...)"
Ez azért nem teljesen korrekt.
Én 4 webshopot üzemeltetek. (30 éve) Kb 10-12 programozóval hozott össze a sors ez idő alatt, de mind rohadt lusta és link volt. A szerződés aláírásakor még csak csak történt valami,(bár nem tépték szét az istrángot) de mikor a meló el lett végezve és kifizettem és jöttek a hibák vagy fejlesztések megálltunk mind a szög, csak kérem őket és semmi nem történik.Aztán ha megunom akkor jön egy teljesen új csapat és kezdődik minden elölről.
Nézd meg az EON, Elmű alkalmazásait és rájössz, hogy a programozók még annyira sem értenek a webhez mint a klímások.
Mivel a klímások nem programozók,na meg a jogszabályok is állandóan változnak, lehet hogy náluk is ugyanaz a helyzet, hiába kérik azt az embert akinek ez lenne a dolga, semmi nem történik.Az meg nem várható el hogy mindegyik klímás IT- is legyen egyben.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Na várjál, nem vita indítónak szántam, csak kimásoltam.A hogy takarítás hiányában nem müxik egy dolog,bár müködik csak sokkal rosszabb hatásfokkal. A reptéren láttam olyan klímát amin egy centi penész volt mégis ment. Szerintem itt inkább a számlás karbantartásról van szó. Tehát nem számla kell.
-
feco70
senior tag
Nem semmi, van olyan szaki, aki már 35 ezerért takarít egy gépet, értem én,hogy minden megdrágult, de ennyit bizos nem fizetnék, főleg ha valakinek több gépe is van
-
Lorden
senior tag
válasz feco70 #66891 üzenetére
Az szép.
Fb-n épp sírás ment az egyik csoportban vagy 200 hsz-en keresztül, hogy egyre több vásárló beszerzi a gépet nagy webshopokból, a helyi szakikat meg már inkább csak telepítés miatt keresik.
Persze a vásárló a hülye, csak elfelejtik, hogy már nem 20-30k-t lehet így spórolni, hanem komolyabb gép esetén 80-100k/db.[ Szerkesztve ]
-
Árpi001
senior tag
-
Tamás9x
őstag
válasz Árpi001 #66894 üzenetére
Ebbe mi tartozik bele? a kül és beltérit át is mossa, és felpolírozza a lamellákat egyenként?
ígérve van egy fullos 10-15K értékben, kossztól függően, de én rendszeresen takarítom, kíváncsi elszek mennyi lesz az ár amire ideér a szerelő.https://www.youtube.com/@kisstontour
-
szerbala92
újonc
Sziasztok.
Derék magasságban szeretnék egy klimát szereltetni(csak fűtésre kellene egy 20nm-es nappaliban) van tapasztalatotok ilyen téren?Tudom van konzolos beltéri de azok nem tudnak jól leszabályozni illetve japánokból már nem akarok ennyit fizetni érte.Egy ap 35 vgk lenne a kinézett klima. -
rmihaly
tag
válasz szerbala92 #66897 üzenetére
Szereltesd fel oda ahova való, 20m²-t meg fog oldani fenntről nem lesz vele gond. Nyáron meg jól megy a hűtés.
-
Siriusb
veterán
Üdv!
Arra van szabályozás, hogy a szomszéd ablakától mi a minimum távolság a kültéri elhelyezésére? Két családi ház a telekhatáron összeér, s a találkozás vonalánál van a kültéri. (Lehet így átláthatóbb: mintha egy ház ketté lenne osztva két lakásra). -
rmihaly
tag
válasz Siriusb #66899 üzenetére
Beszéld meg vele. Ha nem egy traktort telepítettél, azért elég korrekt hangerővel üzemelnek ezek a klímák, tehát csak pl nyitott ablak mellett lehet zavaró (persze ha kattog zörög akkor tenni kell vele valamit, mert azt te se vennéd jó néven, ha pl este 11-kor hajnali 4-kor és delelött csapágyas mosógéppel centrifugáznának heti 6 napon keresztül).
Ill. az épület szerkezettől függően morgás zúgás az épület egy távoli pontján is felerősödhet! Ha ilyen problémája van akkor legyél jó szomszéd és helyeztesd át a kültérit.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest