- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Aktív témák
-
baluka26
nagyúr
válasz schawo #22250 üzenetére
K601-re még egy voks, az nagyszerű fejhallgató, viszont én inkább Bravo-t/Indeed-et, egy szóval csöves erősítőt vennék hozzá.
Nagy zártak annyira nem jók játékhoz, de ott vannak a (túlárazott) Denonok, meg a zárt Audio Technica-k.[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
slfln
senior tag
válasz kiki22 #22251 üzenetére
Ne hagyd ki a Beyerdynamic DT770-et se a nézelődésből akkor. (Játékra is szokták ajánlani.)
Kár, hogy alig esik szó róla itt : /. Pedig egy nagyon jó zárt fejes.
Nekem eddig az első olyan fejesem, amit újra megvennék, ha tönkremenne -pedig járt már nálam pár darab.
Ettől még lehet, hogy nem tetszene, de mondjuk az AT-vel ellentétben rengeteg helyen lehet itthon is kapni és normális áron.
Pesten van kirakva például az Árkádban és a Westendben az MM-ben, itt saját forrásról is meg tudod hallgatni (a 32ohmosat).[ Szerkesztve ]
-
kiki22
senior tag
latom ti komolyan nyomjatok a temat az a baj en meg a ohm-rol is annyit tudok,h az az ellenalas..de hogy miert is jo ,h nagyobb vagy kisebb a jo az nem tudom amugy volt sennheiser pc 350 em .az nem igazan tetszett ,mert ilyen doboz hangja volt. most azt nem tudom a tobbi zart fules is ilyen lehet? mert ugye egy lanon jobb a zart nem hallod annyira kulso zajokat
-
-
slfln
senior tag
Egy 32ohmos DT770 teljesen jól meglenne a hangkártyáddal is akár, és később beszerezhetsz alá egy erősítőt, meg egy DAC-ot, ha tovább akarod fejleszteni a rendszered.
Adnak hozzá egy hordozható táskát, amiben tudnád kényelmesen hurcolni a LAN partikra, és mivel ki tudja hajtani kényelmesen a hangkártyád, itt is elboldogulna vígan erősítés nélkül. Precíz, de nem túl nagy tere van. Remekül érezni az irányokat, kiválóan elkülönít minden hangszert. Picit el van túlozva benne a mély meg a magas, de én ezért -is- szeretem .
(Aki a 80ohmos (PRO) verzióra asszociál a DT770-nél és annak a mélyterhességére, az hallgassa meg az újakat is, közel sincs benne annyi. A belül lyuggatott vastag velúr párnák elég jól kiengedik oldalra a mélyeket. Persze még így is sok, de közel sem olyan sok, mint amennyinek a headroomos frekigörbén látszik.)[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz szabolcs1975 #22234 üzenetére
Oké, kb. én is így értettem. És mire alapozod az elméleted, hogy a HD555/595 lesz a legjobb választás az alaplapi hangkártyával? Mert szerintem nem. Szerintem jobban fog szólni egy AT, mivel azok még az erősítésre is igénytelenek, szemben a Sennheiserekkel. Ennek ellenére eszembe nem jutna kijelenteni, hogy a legjobb egy AD500/700/900 lesz, mert ezt lehetetlen megmondani. Csodálkozom a "bátorságodon", hogy te ezt így le mered írni (főleg, hogy még 1 milláig sem...). Szerintem ne állítsd szembe a hangfalakkal, mert tök nem ugyanaz. Mivel ott van a fejeden, gyakorlatilag teljesen más. Másként fog szólni egy nyitott, egy félnyitott, meg egy zárt. Teljesen más a tér értelmezése és megközelítése. A hangfalaknál számítanak a "tereptárgyak", a szoba formája, mérete, a fejhallgatónál meg a füled lesz a befolyásoló tényező. Hasonlítsd össze a hangfalak és a fejhallgatók karakterisztikáját, teljesen más. Én csak azt tudom neked javasolni, hogy inkább legyél szerényebb, hallgass sok fejhallgatót/rendszert, és legyél nyitottabb, bizonyára fognak meglepetések érni. Túlzottan magabiztos vagy, és olyan párhuzamokra építesz, amik nem léteznek. De legfőképpen semmiképpen sem jó tényként kezelni teljesen szubjektív dolgokat, és az 555/595 teljesítménye az bizony szubjektív lesz. Vannak objektív paraméterek, leginkább technikai oldalról, de te abszolút nem ezekről írtál. És a legnagyobb bajom a véleményeiddel az, hogy ellentmondást nem tűrően tényként kommunikálod őket, holott bizonyítani nem tudok őket, mert nem is lehet.
-
szabolcs1975
aktív tag
nézd, azzal, hogy szerinted a rosszabb forrással/erősítővel jobban szólnak az AT-k egyúttal azt is állítod, hogy jobban színeznek. Remélem ez számodra is evidencia, mert egy rosszabb minőséggel csak úgy szólhat relatíve jobban, ha egyszerűen jobban(értsd szebben) színez. Ami egy fejhallgatónál egyébként hátrány, de legyen meg a te akaratod. Az AT-k szebben színeznek, amivel ugye azt is elismered, hogy nem neutrálisak, amivel azt is, hogy valójában nem nagy durranások. Ha ez volt a célod, hát legyen. Igazad van !
-
Dave™
nagyúr
válasz szabolcs1975 #22263 üzenetére
Nem, nekem nem evidencia. Amúgy kevésbé színez, félúton van a Sennheiser és az AKG között. Ha a forrás adott, és van egy nagyobb felbontóképességű/jobb szeparációval rendelkező fejhallgató, az szerinted rosszabbul fog szólni, mert kihozza a DAC gyengeségeit? Szerintem pont annyival fog jobban szólni, amennyivel technikailag jobb (persze a teljes kibontakozáshoz már erősen számít a forrás, de mivel a példának hozott AT-k erősítést nem igényelnek, ezért ez itt nem egy hangsúlyos tényező). A te értelmezésedben azért jobb az 555/595, mert elmos részleteket, amikbe beletartoznak a DAC hibái is. Szerintem meg pont ettől lesz rosszabb.
Az AT-k szebben színeznek, amivel ugye azt is elismered, hogy nem neutrálisak, amivel azt is, hogy valójában nem nagy durranások. Ha ez volt a célod, hát legyen. Igazad van !
Már értem miért nem reagálnak a többiek. Egy szóval sem mondtam, hogy szebben színeznek. Azt mondom, hogy az AD 700-as jobb, mint az 555/595 (a 900 meg még inkább). És mivel igénytelenebbek a forrásra, ezért nekem logikusan következik, hogy jobbak is lesznek integráltról. A beidézett részhez még annyit, hogy ha magaddal szeretsz beszélgetni/kitalálod mások gondolatait, akkor kár fórumoznod, ez nem erről szól. Elég infantilis dolog
[ Szerkesztve ]
-
-
Nertpaelg
tag
válasz baluka26 #22272 üzenetére
Galgagu..., mindegy, a semmi közepén egy faluban, annak is a sportpályájának a leharcolt öltözőjében. Azt hiszem nem lógtam ki a környezetből három fejhallgatóval, csöves erősítővel, laptoppal és a hordozható merevlemezzel. Amúgy a Grado nagyon kellemes hordozhatónak is, csendes környezetben, leszámítva, hogy az adapterrel a csatlakozó olyan magas, mint a telefon, és hogy a kábelt háromszor magad köré kell tekerni. 598-al hasonló, csak ott mondjuk 13-szor.
-
szabolcs1975
aktív tag
Nézd, én már régen írtam, hogy fejezzük be. Elismerem és látom, hogy nagyon profi vagy a témában, mint ahogy itt jó-páran. Tévedtem, megkövetlek, az abszolút igazság a tiéd. Az Audio-Technika AD700 jobb mint az Sennheiser HD-595, és ez tény. Nincs vita, nincs para, minden zsír.
Megkövetlek.
-
titán
válasz Nertpaelg #22276 üzenetére
Múltkor Rigába én is 3 fejhallgatót vittem, a reptéri sec-check nézett is bambán, mikor beraktam őket a dobozba.
(#22281) szabolcs1975 Szerintem meg kb egy kategória az 595-tel. Mindkettőnek egy-egy komolyabb említésre méltó hibája van, a HD595 középtartománya gyengélkedik, míg az AD700 ésszerűtlenül széthúzza a teret. Mindkettő kellemetlen, ráadásul pont ez a két dolog, amire legérzékenyebb vagyok. Még az átlagos terű füleseknél is crossfeedet használok.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Nertpaelg
tag
válasz baluka26 #22278 üzenetére
Régi osztállyal volt egy kis nyaralásunk, ilyen "szállást" sikerült ingyen szerezni. De végül is nem lakni mentünk, volt tó, nyugalom, sok sör és egyéb konzumandusz. Azt hiszem többre én nem is vágytam. Mindenesetre meg kell hagyni, hogy az egész szituáció jó eséllyel újradefiniálta a groteszk fogalmát.
(#22279) bigmasterg: Ilyen környezetben tökéletes volt. Fantasztikus volt éjjel azzal a fejemen felfedezni a környéket. Városban ez persze tényleg elképzelhetetlen.
(#22282) schawo: Akkor megnyugodtam, nem csak én vagyok klinikai eset. Tényleg nem tudtam dönteni, de végül is kettőt használtam is a háromból.
[ Szerkesztve ]
-
szabolcs1975
aktív tag
Egyébként már egyszer kérdeztem(de még egyszer megkérdezem hátha), hogy valakinek nincs-e tapasztalata a Xonar U1-el kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz schawo #22282 üzenetére
Remélem idén én is viszek egy Beyer-t a Lavry mellé az utazáshoz...
Vagy nem vigyem el a Beyer-t? (még nem jött meg)A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Shufny
őstag
Úgy tűnik dolga van. Nem sokra elég egy ilyen 1-2 órás gyorsteszt annyi cuccra, mint ami volt, de elsőre az jött le, hogy nekem jobban be fog jönni a 660 a 668B -nél. A 330 sajnos nem nagyon érződik nyitottnak.
contaxg: Még mindig a DT880 -ról van szó, vagy esetleg lesz nálad egy DT1350?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szabolcs1975 #22284 üzenetére
Nem tudok róla, hogy itt bárkinek is van U1-e.
(#22285) contaxg Milyen DT lesz? 880, 990 vagy T1
-
contaxg
veterán
válasz Shufny #22286 üzenetére
No fene...hogy mik vannak! Komolyan elvesznék nélkületek!
Még mindig a DT880-ról van szó.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz schawo #22282 üzenetére
Értem. Egyébként én már írtam, hogy nem érzem gyengének a HD595 közepét, én tényleg a magasát érzem iszonyú fátyolosnak(mint írtam, még az 555höz képest is). De most költözök BP-re és végighallgatom az "összes" fülest, bár én egy jó Audiophile rendszerben gondolkozom inkább.
Egyébként tényleg érdekel ez a Xonar U1, vajon milyen színvonalat képvisel egy mezei laptop hangkártyához képest. Te mivel hajtod a fülesed egyébként ? Mert a nagy helyzet az, hogy még mindig nem találtam meg azt a megoldást, amivel a letöltött veszteségmentes zenéimet, relatíve olcsón, viszonylag jó minőségben lejátszhatom egy laptoppal. Erősítő a hangkártya fejhallgató kimenetre a világ legnagyobb butasága szerintem. Digitális kimenet nincs, tehát külső DAC megint kilőve. Marad a külső hangkártya. A kérdés melyik...
Az USB-s megoldás egyébként az ASIO miatt nem néz ki rossznak, ami ha jól láttam egyelőre csak az USB-s kártyákat átvitelt támogatja. Erről van valami tapasztalatod?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz szabolcs1975 #22289 üzenetére
A fátyolosság az a rossz forrás, illetve egész pontosan a impedancia egyeztetés hiányára utal. Miről használod?
Hát, én kicsit drága forrásról (M-Audio FireWire 1814) hajtok (ami azért sajnos nem éri meg az árát, bár természetesen nem csak fejhallgatózáshoz használom), akárcsak legtöbbünk itt, akik közép- vagy felsőkategóriás fejhallgatókat használunk.
U1 egyébként "állítólag" kb egy Xonar DS szintjét hozza. Már régen olvastam róla a tesztet, ezért nem emlékszem hol, különben linkelném.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
"Digitális kimenet nincs..."
USB.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
Én FireWire DAC-omat is ASIO-val használom. Az ASIO nem függ a transzport típusától.
(#22289) szabolcs1975 Most olvasom, hogy egy notebookról használod. Lehet, hogy a notebookodnak gyengus vonali kimenete van. Szerintem simán impedanciazavar van a fülesed és a vonali kimenet között. Én megpróbálnék utánakötni egy erősítőt, pl egy P87-est. Szerintem a srác ad egyet kipróbálásra.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz schawo #22292 üzenetére
Jól emlékszel, senkinek nincs U1 a birtokában, na de ha olyan is jó akinek volt akkor esetleg jelentkezhetek, csak időm nincs most gép előtt ülni.
Teljesen használható, kb egy DS szint, fejhallgatókhoz ahogy azt a méretéből is könnyen ki lehet következtetni nem elég, az mögé is kell egy erősítő a legtöbb fejhallgatóhoz ha normálisan akarja használni az ember.
És igen, én is inkább egy erősítővel próbálkoznék első körben.
Egyébként az erősítős topikban írtam már szinte az összes 100 dollár alatti adc(+amp)-ról egy szösszenetnyit. Jelenleg az Xfi HD USB a befutó 100 dollárig nálam, bár van még 1-2 amihez nem volt szerencsém.
A szájkarate meg nagyon sok esetben a "marha vicces, de egyben szomorú, hogy ilyen van" kategória elég nagy marhaságokkal. Kedvem sincs hozzászólni.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz schawo #22292 üzenetére
nem használtam meg, de ahogy olvastam kikerüli a windows szoftveres mixerjét és egy streamként nyomja át az adatot.
Visszatérve a hangkártyámra, nem szól ez szarul, csak a fene sem tudja, a basszusa nem elég megfogott, és ez kicsit zavar. Már a HD555-öt jobbnak érzem egy kicsit, tehát lehet hogy magának a fejhallgatónak a hibája.
-
titán
-
baluka26
nagyúr
válasz szabolcs1975 #22296 üzenetére
USB-s DAC is van pár klassz.
Audinst HUDMX1 például.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
válasz szabolcs1975 #22298 üzenetére
Pedig nem az. Az erősítőnek nagy a bemeneti impedanciája, ezért jobb lesz az illesztés a hangkártyával.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
titán
válasz szabolcs1975 #22296 üzenetére
A DAC-om jelenleg egy M-Audio FireWire 1814, de előjegyzésem van az első néhány HiVOX Lupus Junior MkII egyikére, meg van pár másik DAC-om is. De szerintem per pillanat egyáltalán semmi jelentősége annak, hogy én mit használok. Csak azért adtam választ, hogy ne tűnjek bunkónak.
(#22298) szabolcs1975 Pont ezért mondtam, hogy tesztelési célból kérj egy példányt pár napra. Ha esetleg nem ad, mert nincs neki, akkor BP-en tudok egyet kölcsönözni én is.
szerk: Bizony, így van ahogy baluka is mondja.
(#22301) baluka26 Igen, engem is érdekelne az összevetés, majd kitalálunk rá valamit.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest