Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kopf

    csendes tag

    válasz MrChris #58982 üzenetére

    Ismerem a videót, ezen és más hasonló anyagokból levonva a tanulságot keresem az eszközt mely tudja ezt, ahogy az emberé is tudja :)
    Ilyet, illetve hasonló felvételeket szeretnék készíteni, gyakorlatilag ugyanilyen eszközökről.
    Egy telefon is tudja ha megvenném rá azt a programot, ami nagy eséllyel be fog következni jobb híján. Igen, a záridő finombeállításának képességre van szükségem, tudom, ezzel kezdtem a mondókámat :)

    A témában a probléma nem az fps, amire az átlag kocka gondol, azaz a képkocka per másodperc, itt ez nem értelmezhető. Ezeknél a dolgoknál nincs ilyen.
    Ezek analóg tv/video jelek, PAL esetén 50hz, NTSC esetén 60Hz, melytől adott rendszerek eltérhetnek csekély módon, a képcsöves cucc úgyis kirajzolja.
    Ezek összefüggésben vannak a régióban használt eszközökkel, hálózati frekivel, az adott képalkotó eszközzel. A jel függvényében a berendezés pl NTSC esetén kb 60-szor építi fel a képet vízszintes sávokból másodpercenként. Főleg ilyen, NTSC eszközöket használok. Ez a villogás és vagy futó sáv valamilyen formája lesz látható ha nincs meg a szinkron a megjelenítő és a kamera között.

    Tehát tökmindegy, hogy az anyag hány fps, nem azon múlik(az fps gyakorlatilag nem értelmezhető az oldschool 2D videojátékokra, nem úgy mint 3D-re) lehet az állókép vagy sima tv adás, bármilyen video jel, az villogni fog sajnos egy képcsöves monitoron míg meg nem lesz a szinkron.
    Egyébként és természetesen az LCD és minden egyéb más megjelenítő is villog, képet frissít, csak a technológiából adódóan azoknál kevésbé szembetűnő mert sokkal lassabban rajzolnak képet mint egy CRT és nagyobb frekvenciákon mint pl 60hz.

    Mindenesetre köszönöm, hogy segíteni próbálsz.

    "Hol van az éter? A meszkalin nem hat!"

Új hozzászólás Aktív témák