Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bikkrom

    senior tag

    válasz focvis #220110 üzenetére

    Olvastam a listádat korábban. Árnyalja a képet. Jó az ilyet őszintén olvasni. Ezért is dilemmázok a fenntartáson.

    Csak lenne más jelölt. 3 millióról indultunk, hogy majd egy Leaf.
    Jó, jó, de újabb, nagyobb aksival 4 millió.

    Oké, legyen 4, de bírjon már ki pár kicsit hosszabb utat. Nem fog. A használt EV tisztán városi második autó. Pláne ennyiért. Na bumm. De lássak csodát PHEV kell nekem. :U

    Szuper csoda. Csak egyikben több a kompromisszum, mint a másikban. A két kicsi miatt kell az 5 személyes, mert az asszony hátul ül sokszor köztük. Csomagtartó nem gond. Nagyon minimalista életet élünk. Nagyon kevés tárgyat birtoklunk, downsizing a köbön. Lábtér sem gond, alacsony mindenki. Feleségem főleg, hát még a 11 hónapos.

    Outlander nem fogja elhasználni a napot, se a merci, se semmi ami nem tud 20-25 km-t télen is. Ez a kritikus paraméter ahol minden más elvérzik.

    Már 5 millió felett járunk és sok a kompromisszum. Esküszöm már azon agyalunk, hogy veszünk valami 5-ös golfot, meg egy Leaf-et. :DDD Nade az sem lesz olcsóbb, kettőt fenntartani. Meg egy garázs van, ki alszik kint?

    Valamit valamiért. Szerintem belevágunk a Volvo-ba. Remélem beválik. Van még 2-3 hónapom a jogsiig. Alszok rá párat.

    Ha nem válik be, akkor sem gond. Ráköltök 1-2 misit, addigra beesik a piaca mégjobban és még plusz 1 milla bukóval eladom. De lesz autónk, elmehetünk bárhová. Az ingyen áram kicsit mérsékli a bukóm. Évi fél millóval kb. Igazi vesszőfutás, előbb romlik el valami drága benne vagy azért kihúz pár évet elektromosan?

    Na irány, leszedem a panelokat. Pedig olyan jól kitaláltuk. 8-as inverter 7kw panel. Plusz 3,5 kw-ot meg feltettem stikába a második stringre magamnak a garázsra negyed áron. Jó lesz az EV-t etetni. Gondoltam. Szedem le. Csak azóta a panel árak 40%-ot estek. Tiszta haszon itt minden.

    Végülis használati tárgy. Ára van, amortizálódik, meg kell barátkoznom azzal, hogy ez drága lehet ha valami nagyobb elromlik. De ami biztos, ebben nyugodtan biztonságban érzem magam, meg a családot. A Volvo a biztonság.

    Utolsó morfondírozás, ha megint feljebb tolom a keretet VW GTE-re akkor jobban járok? Töltés, karbantartás, biztonság, felszereltség stb. :F

    Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

Új hozzászólás Aktív témák