- Bemutatkozott a OnePlus 2
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Unihertz 8849 Tank 3 Pro - ezzel lehet vetíteni
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Fényképen a Poco F7
- Windows CE fórum
- Huawei P50 Pro - emlékkép
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrade
senior tag
válasz Steelmanus #27114 üzenetére
Nekem CTG 450 megy az egyik gépben teljesen halk.
-
andrade
senior tag
válasz balpis #26835 üzenetére
Nekem felsőtápos házam van ahol a processzorról szív a tápventi.Én azt csnáltam hogy a processzorral egy magasságban betettem hátulra egy házventit így a tápra kevesebb processzortól szárrmazó meleg levegő jut.
Azért írtam hogy nem végzetes hiba mert alul eleve hidegebb levegőt kap a táp.
Láttam olyat már hogy alsó tápos házat süppedő szőnyegre tettek nem hogy nem kapott elég levegőt de tele szívta a tápot szőrrel.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz M_o_g_y_i #26776 üzenetére
Az OEM (Original Equipment Manufacturer) kifejezés arra a szituációra utal, amikor egy vállalat az eredeti gyártótól megvesz valamilyen terméket, majd mint sajátját adja tovább, gyakran valamilyen nagyobb termék részeként. Nem egyértelmű ugyanakkor hogy ebben a helyzetben az eladó eredeti gyártót vagy a felvásárlót nevezzük OEM-nek. Viszont ha valaki OEM terméket vásárol, akkor az azt jelenti, hogy gyári csomagolás nélküli termékről van szó.
-
andrade
senior tag
válasz Ace Ventura #26685 üzenetére
" közepes erősségű susogás hallatszott"
Lapátok melyek belehasítanak a levegőbe hogy lennének zajtalanok?A kisebb turbolenciájú lapátok kisebb zajt keltenek de teljesen hangtalan hogy lenne?Látni sokszor hogy érdes a lapátok felülete nyilván ott nagyobb a súrlólás mint tükörsima lapátoknál.
-
andrade
senior tag
válasz hackeeeee #26596 üzenetére
A ház powergombja egy benyomásra rövidrezáró nyomógomb nem kapcsoló mert elengedésre a rúgó miatt nyitott állapotba kerül.A PSON-t GND-re zárja egy pillanatra és a FET átbillen így indul be az egyenáramú kimeneti rész.A RESET ugyanilyen gomb csak ott egy ki be billentés van.
-
andrade
senior tag
válasz waterdragon1 #26492 üzenetére
Akkor nem működnének a rá csatlakoztatott perifériák !Azok nem úgy működnek mint a ventillátor hogy lasabban forog.Legalább középkategóriájú multiméterrel kell mérni.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz breezer88 #26463 üzenetére
Az ATX szabványú házakban már régebben mint 6 éve azonos nagyságú és furatelrendezésű tápok kerültek beszerelésre.Nyilván nem voltak még 20+4 csatlakozók Meg SATA többnyire.Ha 20-as van a lapon akkor meg kell nézni hogy a lelógó 4-es nem akad e valamiben hogy csak szétszedhető ATX-et lehet használni
-
andrade
senior tag
válasz Kiralybali #26302 üzenetére
A 8 pines a processzor tápcsatlakozója ami tunningnál kell mert anélkül a régi 4pines is elviszi.És itt az a feneség hogy az aljzatok nem egy helyen vannak a lapokon tehát nemcsak a házhoz kell igazítani a csatlakozókat hanem ahhoz is hogy az alaplapon hol vannak.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Kiralybali #26235 üzenetére
Az FSP Hexak vezetéke rövid, a Chieftec CTG-nek lényegesen hosszabbak a kábelei.
-
andrade
senior tag
válasz simsoner #25980 üzenetére
A táp hűtése az alkatrészeinek hűtését hőegyensúlyát szolgálja úgy kell irányítani a tápban a levegőt mintha nem a házból szívna.Ezért ha a házból kap levegőt akkor házventillátorokkal kell besegíteni. A táp ventillátora önmagában nem tudja a hűtést megoldani ha túl meleg levegőt kap, ezért arra kell törekedni hogy a házba minél több hideg levegő kerüljön be ami majd a tápot is tudja hűteni.
-
andrade
senior tag
"Csak azok csapnak patáliát akiknek nem volt szerencséjük"
Ha neked az patália hogy közreadom hogy egy szerkezet gyártási hiba miatt működik rosszul.Merő véletlenségből technológusi végzettségem is van és szégyellném ha ilyen gyártást dolgoznák ki mert semmi nehézség nem volna egybe gyártani a műanyag mágneses gyűrűt.Ugyanis ennél a gyártástechnológiánál lehetelen hogy tízezer db-ból csak egy két selejtes lenne.A technológia itt adja a nagyobb hibalehetőséget.
-
andrade
senior tag
Az alaplapi LED-ek világítanak akkor is ha a táp egyenáramú kimenetei zárlat alá kerülnek mert az 5V-os készenléti áramkör működik, másképp nem lehetne a gépet bekepcsolni.Itt az hogy a tápot ki kellett kapcsolni majd be az zárlatot jelez vagy nagy kezdő áramfelvételt amire a védelem kikapcsolással reagál.Le kell egyenként húzni a perifériákat mert itt olyan jelenség van mintha valamelyik túl nagy áramot venne fel.
-
andrade
senior tag
válasz moha21 #25681 üzenetére
Azért el kellet volna olvasni hogy nem csak nálam volt rossz ventillátor elég sokan jelezték itt is.Mellesleg ahogy a mágnesgyűrűt gyártották mivel megnéztem alaposan az gányolás azt normális technológiával is meg lehetett volna csinálni! Egyelőre még csak tőlem tudják hogy mi a baja a ventillátornak nem mástól! Ahonnan ezek származnak ott tucatszámra került gyártásra ez a rossz ventillátor.
-
andrade
senior tag
válasz Krissz5435 #25677 üzenetére
A Yate Loon ventillátorok gyártáshibásak amibe azt építenek be az lehet hibás.Bármelyik FSP lehet
-
andrade
senior tag
válasz Krissz5435 #25618 üzenetére
Tudod csak egy baj van ha azt írom hogy 6V alapfeszt ad a Hexa elektronikája azt azért mondom mert megmértem és a 7V-os ventillátor meg gyönyörűen megy már 6V-on is nem 800-al pörög hanem 700-al! 3V-on meg olyan lassan pörög a ventillátor hogy nincs levegőszállítás szinte semmi, ki lehet próbálni! A 7V nem azt jelenti hogy 6V-on nem is forog hanem azt hogy 7V-on van érdemi levegőszállítás!
-
andrade
senior tag
válasz M-a-X-i #25614 üzenetére
De minek kell 3V-on induló ventillátor mikor a Hexa termisztoros fordulatszámvezérlője 6V alapfeszültséggel kezd? A termisztornak van egy szobahőmérrsékleti ellenállása meg van hogy mikor nyitja a tranzisztorokat.Ha egy ventillátor 7-13V megadott feszültségű az nem azt jelenti hogy 6V-on pld nem is forog csak arányosan lassabban Kis melegedésnél meg felgyorsul úgyis.20-30 ezer Ft-os tápoknál van 3V-nál induló venti A nálam beépített Revoltec Airguard is 100 órás póba után tökéletes.
-
andrade
senior tag
válasz HardSanyeee #25580 üzenetére
Én egy 450W-os Chieftec CTG-t ajánlok ebben még tartalék is lesz.
-
andrade
senior tag
válasz Mészi Zoli #25507 üzenetére
Minden tápban van szufla hiszen elkók vannak benne.Pont abból lehet tudni hogy a tíz éves Acorp táp milyen jó elkókkal rendelkezik hogy a védelem kioldása után több mint 20mp-ig nem kapcsolható be.( amíg világít a power LED)
-
-
andrade
senior tag
válasz J3LLyF!sH #25420 üzenetére
Megnéztem az én 300W-os Acorpomat ezen 10A-es 12V van feltüntetve biztos van 10 éves. Leellenőríztem van benne túláram és rövidzárvédelem is.4-5 évig biztos ment.
Pont tíz éves. 100watt alatti konfiget elvisz, de lekapcsol ha nem bírja
A védelem lekapcsolását onnan lehet tudni hogy leáll a gép de a power LED égve marad Addig nem lehet indítani míg a tápot nem áramtalanítod a LED kialvásáig. Nagyon jók a kondijai ennek a tápnak.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz rába d12 #25388 üzenetére
Ilyen nincs hogy egy azonos típusú ház mm-re egyforma!Két microATX ház egyes méretei is több cm-el eltérnek egymástól csak azalaplaptartónak kell egyformának lennie és a kártyanyílások helyének.Midi háznál is van három 5,25-ös hely de van négyes is.
Van micro ATX ház amelyiknek egy mérete se éri el a 400mm-t, van amelyiknek 430-nál is több.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz DeadBullet #25361 üzenetére
Én nem állok ki a Codegen mellett csak az igazat írom le.Ahogy védelem van benne úgy stabilizálás is nem olyan könnyen ad az le 9V-ot.Semilyen adat nincs arra hogy tömegével mennének a Codegenek tönkre és vinnék a lapokat is.Aki meg áramfaló gépet videokártyát használ ami drágább is az vegyen drágább tápot is.Én 260W-al tudtam terhelni a 400-ast 100 óra üzemidőben és nagyon stabil feszültségekkel.Ahhoz hogy megszaladjon a táp rossz alkatrésznek kell benne lenni ami márkásnál is előfordulhat.Pld az FSP Hexa 3A árammegrántást nem bírt el Mostanában kicsit sok lett a meghibásodás a ventillátoroknál az FSP márkánál
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Kiralybali #25338 üzenetére
ATX szabványú ház az ATX táp bele szerelhető.
-
andrade
senior tag
válasz Sephiroth83 #25227 üzenetére
Ez nem működési szolgáltatási tudás! Rail design vasúti tervezés.Lehet használni vasútmodellezéshez is pld azért hybrid.
-
andrade
senior tag
válasz Fenyő76 #25196 üzenetére
Két eset is előfordulhat vagy nem bírja az áramutánpótlást a táp vagy a védelme túl gyenge érzékeny lett és az árammeghúzásra kikapcsol akkor is ha az összáram még nem éri el a maximumot, sajnos ilyen van gyenge minőségű alkatrészeknél.Ez olyan mint amikor egy adott értékű ellenállás megnyúlik (jelentősen csökken az ellenállása)
-
andrade
senior tag
válasz fatal1ty1984 #25181 üzenetére
A CTG-k most nincsenek a meghibásodások listáján.Az IArena gyengébb minőségű lett.
-
andrade
senior tag
válasz bajaki #25156 üzenetére
Nem szabadna se a megfordításra se az oldalirányra zörgéssel reagálni csak ha nagyon ki van kopva.Annál is inkább mert a lefele lógás a normál üzeme a tápban.Itt gyártási hanyagság van! Gyenge minőség mellett.Egy évig még az 1500Ft-osnak is menni kellene. Én most rendeltem egy 4000Ft Thermaltaket arra kíváncsi vagyok.Ennek már olyan lapátjai vannak amin turbolencia csökkentő elemek vannak.
-
andrade
senior tag
válasz vzsryl #25121 üzenetére
Az FSP Hexa 400 ventillátor elektronikája szobahőmérsékleten 6V-ot ad le, a betett Revoltec legalább 800-on pörög ekkor már.És azt ne felejtsük el hogy a házventillátor itt a pár cm-re levő bordákat hűti.
Nem hiszem hogy a Hexa eredeti ventillátora olyan sokkal nagyobb levegőszállítású lenne mint ez.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #25028 üzenetére
Power Capacity 380 Watt
Output Current +5V 20 A ¦ +3.3V 20 A ¦ +12V1 17 A ¦ +12V2 15 A ¦ -12V 0.8 A ¦ +5VSB 2.5 A
80 PLUS Certification 80 PLUS Bronze
Cooling System 80 mm fan
Features Over current protection, over voltage protection, short-circuit protectionHa ez a 80mm-es ventillátorú akkor a fenti adatok vannak róla.Amúgy a túláram rövídzárvédelem ma már nem szám egy 420W-os Mercuryban is van, és a 400-as Codegenben is.
-
andrade
senior tag
-
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24923 üzenetére
Ezek a házak az átmenő levegőszállítású ventillátorokhoz voltak. A mostani keresztszállításúaknál ha megnézed a csavarok helyét a ház tetejénél a két csavar nem egyforma magasan van, A lejebb levők egyforma magasan vannak és szélesebben is mint a felsők. A te házadnál a felső két csavar van egyforma magasan az alul levők ferdén kissé és közelebb vannak egymáshoz.
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24915 üzenetére
A te házadnál felül a csavarok helyei fordítva vannak azért kerül a ventillátor felülre.A 95%-nál úgy van hogy a ventillátor a processzor felé néz.Nyilván ha a ventillátor fölött nincs légtér akkor rossz lesz a levegőszívás.Nekem is a processzor felől szív ilyenkor be lehet egy házventit tenni.
A 80% fölötti hatásfok már jó
Amúgy te a ventit nem tudod megfordítani mert a csavarok nem szimmetrikusan vannak.[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Louloudaki #24910 üzenetére
Azt jelenti hogy a betáplált energiának a 87%-át visszaadja.
Ha jól értem a csavarhelyek úgy vannak hogy a venti a ház teteje felé néz.Márpedig ez akkor baj hogy ha a tetőlemez a ventillátor közelében van mert nem kap elég friss levegőt.Ott legalább tíz cm szabad térnek kellene lenni. Máskülönben csak átszívásos rendszerű tápot ajánlatos betenni. -
andrade
senior tag
Az FSP Hexa a jobb csak a kábelei kicsit rövidek.Kondenzátor zárlatba éghet megszakadhat a bementi körben és a kimeneti körben is lehet a hiba nem jellemző hogy a lapot is tönkreteszi. A bementi körben a biztosíték old egy zárlatnál a kimeneteken meg a rövidzár és a túláramvédelem.
[ Szerkesztve ]
-
andrade
senior tag
válasz Mustármag #24838 üzenetére
Most ha jól értem a táp kapcsolóját kikapcsolva leáll a táp de ha ez a kapcsoló be van kapcsolva akkor a gép elindul? Mert ilyenkor a táp az alaplapról indul általában úgy hogy a lap letesz egy feszültséget a GND-re.Elképzelhető az is hogy a tápban ez a fesz állandóra záródott a GND-re. Ezt úgy lehet ellenőrízni ha egy másik tápot indítunk a lappal.és ha az a táp is beindul a rövidzáró gomb (PC indító) nélkül akkor a lap kapcsol be.
-
andrade
senior tag
válasz Mustármag #24833 üzenetére
Kérdés hogy mi állt le? Ha a táp leáll az nemigen indul magától újra hiszen ha a védelem kapcsol ki akkor a tápot ki kell kapcsolni majd vissza és akkor lehet az alaplapról bebillenteni.Ilyen leállásnál rá kell mérni valamelyik feszültségre hogy van e mert akkor az alaplapi elektronikus zavar valószínű.Mindenesetre a feszültségeket ajánlatos átmérni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PR-Telecom
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...