- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sharp4
őstag
válasz Viktor0610 #170450 üzenetére
Ami nem különbözik az antennán kívül a kínai piacostol semmiben sem. Azt meg decemberben jelentették be. Tehát maradjunk a decembernél, mivel az a pontos!
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
MODERÁTOR
-
sharp4
őstag
válasz Viktor0610 #170452 üzenetére
Az antennán kívül más különbség nincs, amit ugye globálnak hívnak, SOC, kamera nem változott!
Magyarország legnagyobb Xiaomi közössége:https://www.facebook.com/groups/622368221279940/?ref=share Apple Iphone 13 Pro & Ipad Air 5 Tesla Model 3 LR
-
blueye
veterán
válasz orso0355 #170441 üzenetére
Ezt neked kell eldontened, azert meg van mas kulonbseg is:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=11292&idPhone2=11039
De ha tenyleg a meret szamit es szansz ra tobbet akkor nem kerdes h a 12X a jobb valasztas neked.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
hroberto
veterán
válasz orso0355 #170447 üzenetére
A 12X azért már a felső kategória alja, erősebb a SoC benne, és újabb is ahogy már írták.
A Samsung is drágább volt mikor piacra dobták. De a a dupla ár sem fedi épp a valóságot.
Az A52s konkurenciáját kicsit lejjebb kell keresni Xiaomi vonalon. Redmik, Mi11T modellek, esetleg 11 Lite vagy a hamarosan megjelenő 12 Lite.Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
sharp4
őstag
válasz Viktor0610 #170455 üzenetére
Én a 12 Pro-t vártam, de az ára miatt nem vettem meg. 450et semmilyen körülmények között nem ér, annyiért már mást veszek.
-
MODERÁTOR
-
realist
őstag
válasz Viktor0610 #170464 üzenetére
Idén megjelent global az android 11-el és az utolsó az android 13 lesz amit megkap. Ezt nem tudom máshogy jellemezni. Ilyen támogatást kb egy realmi gt master kapott, amivel hardveresen viszont teljesen más liga. Kár érte, mert ergonómiailag szinte tökéletesre sikeredett.
-
hroberto
veterán
válasz orso0355 #170458 üzenetére
Rengeteg olyan oldalt találsz ahol összehasonlítják a telefonokat. Ott láthatod, hogy azért vannak különbségek. Jobb kijelző, hangszórók, jobb kijelző védelem, kamerák, több RAM, gyorsabb töltés, 8K videó, EIS, üveg burkolat, etc...
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
orso0355
őstag
válasz hroberto #170468 üzenetére
Itt is leírom újra, sokadszor (ígérem, utoljára) 😃 hogy ötven összehasonlító oldalt megnéztem, de mivel nem értek hozzá, nem látom, hogy pontosan miben lenne jobb a Xiaomi 200-ért, mint a Samsung 100-ért. Az összehasonlításokban látott különbségek megérnének 100 ezer ft-nyi különbséget? Azt is írtam, hogy 150-ért azonnal vinném a 12x-et, de nem látom reálisnak a jelenlegi árát.
[ Szerkesztve ]
-
orso0355
őstag
válasz hroberto #170470 üzenetére
Az én első elvárásom a 6.5 alatti méret volt, de mint kiderült, ilyen gyakorlatilag már nincs.
Kettő db készülékre szűkítettem a főleg itt érkezett javaslatok alapján a választást, és mivel mindkettő okostelefon, ezért szerintem összehasonlítható :-)
De amúgy tényleg nincs jelentősége, mivel eddig nem kaptam ésszerű érvet a 12X mellé, gondolom, már nem is fogok. A szívem húzna felé, de hát a pénz mégiscsak pénz 😃 -
borges7
aktív tag
Hali, telót vennék, ezek lennének a legfontosabb kritériumok:
android, legalább 10, vagy 11-es
jó üzemidő
jó fényerő napsütésben is
60 ezer Ft körül, lehet használt is
munka, normál felhasználás, internet+1 ha van ebben a kategóriában kisebb méretű, mint a ma megszokottak, akkor inkább azt
Eddig Redmi 4A volt, Poco-kat nézegettem, meg Redmi 9T, 10 stb., de lehet más is.
-
-
mate543
tag
válasz #16377600 #169839 üzenetére
Sziasztok!
Ajánlásotoknak a Samsung A52s lett a barátnőm választása, viszont van egy nagy gondunk. Mire odajutottunk, hogy megvásároljuk, készlethiányos lett a termék, minden színben. Mivel csak a Vodafone-nál szeretné megvenni (valamilyen flottában van, és csak az éri meg neki), tudnátok ajánlani? Bemásolom az ehhez kapcsolódó bejegyzésemet, amit korábban írtam:
Sziasztok!
Baratnom szeretne új telefont magának:
Árkategória: Kb 130-140k Ft.
- Használt vagy új? Csak új.
- Hol vennéd meg? Vodafone.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú táv (2 vagy több év)
- Mire használnád? Kamerazas, netezés, zene hallgatás, általános felhasználás.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Androidos telefont szeretne.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Nincs kimondott kedvenc meret.
Ami még fontos lenne:
-IP védelemmel azert legyen ellátva.
-Ha nincs 5G, az se baj.
Amit eddig kinézett a keszulekek között:
Samsung galaxy A52,A72
Xiaomi redmi note 9T, 10S, 10 Pro
Xiaomi 11 Lite NE
Ha jól lattam, a xiaomi termékeknek nincs IP vedettseguk. Ezek közül en nem igazán tudok dönteni. Van esetleg hasonlo arkategoriaban mas tanacsotok, otletetek?
Köszi a segítséget! -
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Samsung S21 vs Xiaomi 12X. Ugyanannyiért tudom megvenni. Melyiket gondoljátok jobb dealnek?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
DS39
nagyúr
válasz sarkanyolo2 #170477 üzenetére
S21
-
Rebelf
aktív tag
Hello. 200e alatt ez a legjobb Samsung? [link]
-
sharkany
újonc
Hello!
Legolcsóbb mennyibe kerül egy olyan telefon ami tudja ezeket (újonnan véve)?
- AMOLED/OLED kijelző FHD
- 4/6 GB RAM és 64 vagy 128 GB tárhely
- Gyorstöltés
- GCAM kompatibilitás (ez nagyon fontos lenne)
- 5G (nem muszáj, de jólenne)
- nélküli töltés (ez nem annyira muszáj) -
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #170426 üzenetére
up
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
realist
őstag
válasz sarkanyolo2 #170477 üzenetére
S21. A 12-vel még kb. egy szinten lenne, de 12X -el nem.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
A feleségem Samsung S7 telefonja kezdi megadni magát: teljesítményre még oké, de az akku már látványosan keveset bír: két óra alatt lőtt 200 képet meg 1-2 perc videót, ami szerintem semmi kiugró egy családi kiránduláson gyerekekkel, és ez 60% töltöttséget levitt - régebben sokkal jobban bírta ugyanezt. És több hasonló eset is volt vele mostanában, ami azt mutatta, hogy az akku már a végét járja. Szerintetek merre érdemes tovább lépni, ha fontos a minimum S7 szintű fotó képesség, ám nem szeretne nagyobb méretű készüléket, sőt, inkább kisebbet?Felhasználás: click&shoot fotózás (de mozgó gyereket nem ideális fényviszonyok között is!), videózás (szintén gyerek a téma), Facebook. Cél, hogy elfogadható fotók/videók készüljenek vele; a mostani S7 hozza az elvárt szintet, de alább nem adnánk. Játék nulla.
Rászánt összeg: 120 simán, 200 szájhúzósan. Szolgáltatói készülék kedvezmény sajnos nem játszik. Új készülék kellene hosszú távra (3-4 év).
Ezek merültek fel lehetőségként:
Samsung S10e
+ ár: 140.000 Ft
+ OLED, AoD
? kamera: gondolom hozza az S7 szintjét - hozza?
? akkuban gondolom sokkal jobb a lehasznált sokéves S7-nél - sokkal jobb?
- Android 12 fölé szerintem már nem lehet majd frissíteni, életciklusa vége felé járhat
- méret: pont mint az S7, ami ugyan elfogadható, de jobb lenne kisebb
- 3 év múlva ez már egy 6 éves Andoridos telefon lesz, ami általában a használhatatlan szinonímája, bár ez néhai flagshipként évek óta frissítetlen rendszerrel várhatóan hozni fogja az elvárható minimumot teljesítményben 2025-ben is, igaz, új funkciók nélküliPhone SE 2022 (64GB)
+ méret: tökéletes
+ 3 év múlva ez egy 3 éves iPhone lesz, ami abszolút használható (max. akkucserével)
+ OS folyamatosan friss marad majd
- ár: 180-190.000 Ft
- akku: állítólag már újként is elég gyenge - gyenge? Félek nagyon, hogy az üzemidő csalódást okozna, főleg ennyi pénzért.
- OLED, AoDiPhone 12 Mini (64GB)
+ méret: tökéletes
+ 3 év múlva ez egy 4,5 éves iPhone lesz, ami még simán használható
+ OLED
- ár: 210-240.000 Ft körül, ami már nagyon sok!
- akku: átlagos körül?
- AoDVáltott esetleg valaki ezek valamelyikére, vagy olyasmire, amit ajánlani lehetne e szempontok alapján, de nem került a látókörömbe?
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
realist
őstag
válasz hroberto #170492 üzenetére
Egyetértünk, hogy nem értünk egyet
Semmi problémám a xiaomival, viszont s21-el hasonlítva: Egyik sem egy üzemidőbajnok, de az s21 kicsivel jobban birja(pedig kisebb benne az akku). Szoftver támogatásban főverzió szinten ugyan ott vannak (bár ebben a samsung khm, talán erősebb). Elsődleges kamera kb egyforma, papiron a xiaomi kicsit jobb. Telefoto a 12-n nincs, a samsungon nem az igazi, de értékelhető képeket készít és ois-t is kapott. Az S21 kapott IP68 tanusítványt + USB Type-C 3.2 csatlakozót. Töltésben, hátlap minőségében, "egyediségben" jobb a xiaomi. Az S21 jelentősen olcsóbb.
S22-vel hasonlítva már megegyezik az anyaghasználat, a 12 minimális kamera előnye is min eltűntik, szoftver támogatás hosszában lehagyja a xiaomit. Kb. egálban vannak üzemidőben és árban.
Vaciláltam az 12-n - és kiprobáltam -, mielőtt mást vettem...[ Szerkesztve ]
-
Chris0321
addikt
Hello.
Letelik hamarosan a 2 év hűségidőm és újra új telefont néznék. A mobilt legtöbbször netezésre, fotók és videók készítésére, telefonálásra, ritkán játékra használom. Néha zenét is szoktam rajta hallgatni, de nem fülhallgatóval.
Telekom-nál venném, 25.000 ft-os kedvezményt kapva (Mobil L + 4 Gb net csomaggal), max. 150.000 ft-ért és maradnék a Samsung-nál. Jelenleg egy A71-em van.
Két telefont néztem amelyik esélyes lenne ezekkel a feltételekkel: A52s 5G és A53 5G.
Esetleg valakinek valamilyen véleménye a két telefonról, vagy másikról? -
elfelejtette
veterán
válasz Chris0321 #170494 üzenetére
Olvasd el az itteni tesztet, nem véletlenül lett az A53 teszt alcíme az, hogy "Kevesebbet többért"...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Chris0321
addikt
válasz elfelejtette #170495 üzenetére
Azt néztem és a hozzászólásokat is de gondoltam itt is érdeklődöm, mivel inkább több helyről kérdezek rá a dolgokra mint egyről sem.
-
sharkany
újonc
Az en kerdesemre nem vagytok kepesek valaszolni napok ota. SZANALOM ez a forum. Az ember segitseget ker erre le van tojva magasrol a feje. Na akkor kiirom HARMADSZORRA is.
Ha estig nem kapok valaszt szolok valami moderatornak, mert ez igy nagyon nem palya.
Legolcsóbb mennyibe kerül egy olyan telefon ami tudja ezeket (újonnan véve)?
- AMOLED/OLED kijelző FHD
- 4/6 GB RAM és 64 vagy 128 GB tárhely
- Gyorstöltés
- GCAM kompatibilitás (ez nagyon fontos lenne)
- 5G (nem muszáj, de jólenne)
- nélküli töltés (ez nem annyira muszáj) -
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- IPhone 15 Pro max gyári független közel 3 év jótállás névre szóló számlával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest