- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
Sajnos nincs még mindenféle obim, de majd igyekszem pótolni Nem full méretűek a képek Elvileg nem korlátoztam le a méreteket, de majd utána nézek szerk.: átállítottam, elvileg már láthatod full méretben is őket. Sajna mostanában nem sok időm jut a fotózásra, megvan még néhány 00 kidolgozatlan rawom is...Ikertestvér nincs, testvér van, a hasonlóság elég nagy, de a képen a párom van, és köszi
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5905 üzenetére
addd neekeem nem tudom milyenek ezek az obik, de az én 50/1.8-am nagyon szeretni való, a színei, a kontrasztja, élesség is nagyon rendben van, egyedül a bokeh ideges, de az sem szokványosan, hanem nagyon jellegzetes "omzuikos"...mondjuk lehet csak kifogtam egy újabb, tökéletesre csiszolt példányt
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #5905 üzenetére
lejárt a szerk idő: 100/2-őd is van? gyilkolnék azért az obiért legalábbis flickr-es képek alapján, most is rábukkantam párra, tipikus zuiko-s színek, karakter és érdemes őket full méretben is megkukkolni: [link] [link] [link]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
Az volt a cél, de alább kellett adni, qrva drága. De a 2,8 2,8-on is hibátlan, tehát nem sokat veszítettem. A 24/2,8 nyitva szo-szo azért elmegy, a 35/2,8 is, semmi különös, bár még nem sokat használtam az 50/1,4 az kiváló mindenhol, az 50/3,5 macro lényegesen jobb mint az adapterezett sima 50-es és van hozzá közgyűrű, amivel már nem csak 1:1 hanem kétszeres nagyítást is el lehet érni. A 100/2,8 mint az 50/1,4 filmesen ez a portré 4/3on meg kistele és tenyleg kicsi, alig nagyobb az 50-esnél. A 135/2,8 már kicsit nagy minden szempontból, de szinte hibátlan. A 180/2,8 pedig brutál nagy, arra kellett csinálnom egy külön speckó adaptert hogy ne szakítsa szét a kis G6-ost
-
MrChris
nagyúr
ez a 100/2 azért a full homogén bokéért is versenybe szállhatna. 50/1,8 mint tárgy nekem nagyon tetszett, de a képét nem szerettem. Még a nagy kedvencem lenne az OM 40/2 igazi palacsinta, akkora mint a Lumix 20/1,7 és hát ez ugyan az a látószög FF-en
Nekem dizájnra, építési minőségre, méretre az SLR-ek közül az egyik legjobbnak tűnik az OM széria. -
jjeahh
nagyúr
ugy-e csak doboz?
MrChris: bakker, nagyon irigyellek, amire megöregedek, nekem is lesz egy szekrényem tele manuálokkal, egész zuiko, jupiter, helios sorral, meg egy voigtlander 35mm classic-al
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz MrChris #5912 üzenetére
meg kell hagyni az illúziót
egyébként 2x ha rendesen használtam, a zoom sajnos feleslegessé teszi (bár az utóbbit meg a méretei teszik azzá)tudom, nem a legjobb ilyen őszi esős időben, de talán látszik, hogy közelre teljesen nyitva se gyenge (sima jpeg, iso1600)
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz MrChris #5915 üzenetére
A színekkel nincs gond, teljesen jól átjönnek rajta az OM színek de raw-ban meg lehet variálni. Bár esküszöm mintha a 5N-ben kicsit jobb lenne a jpeg...
Bizonyos OM obik 28/2 55/1.2 100/2 nyitva és ahhoz közel meleg színvilágúak, de f5.6 és afelett hirtelen átmennek neutrálisba. Érdekes...Egyébként tényleg az A7s a legjobb (mentes a A7-en néha előforduló szenzor becsillanástól tisztább a keresőképe a szenzor miatt stb.) de 2x annyit kérni szinte majdnem ugyanazért mint az A7 kissé szemtelenség (na jó már fémből van az első panel meg a bajonett és végre rajtak bele töltőt meg második akksit, juhéé)
Én valami 6D méretű EVF-es FF gépre várok amire ráheggeszhetem a zoom-ot, az A7 távmérősökkel az igazi (már amelyekkel nincs problémája).
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz MrChris #5917 üzenetére
Már csak az uccsó van (a 28/2-t a saját hibám miatt kellett eladnom és bánom is nagyon, az 55/1.2 bevonatát elvitte a gomba, talán majd találok egy jobb darabot mert szépen rajzolt), camerasize.com-on meg tudod nézni, pont akkora mint az OM-D EM-1 csak ha ilyen nagyobb objektívek kerülnek rá akkor egyből megnő a mérete (az adapter miatt kissé hosszabb lesz mintha egy filmes OM vázra lenne rátéve)
Valszeg ki kellett volna próbálnom a markolattal is mielőtt eladom, mert azzal valszeg sokkal jobb egy 500g vagy nagyobb objektívvel, legjobban a 35/2 LTM vagy 50/1.5 vagy a gyári AF-es 35/2.8 vagy a Voigtlander Nokton 35/1.4 passzol hozzá méretre de vannak egyéb kisméretű SLR obik is amikkel szintén tökéletes. A J-3-mal pl. így néz ki -
polcsa
aktív tag
Sziasztok!
Esteleg egy "Olympus OM Zuiko 50mm f1.4 objektív"-vel van valakinek tapasztalata m4/3-os gépen (e-pl3)? Vennék egyet, ha nincs ellenérv.
-
berzerker83
csendes tag
Én az f1.8 ast használom ugyanilyen vázon, teljesen elégedett vagyok vele. Az 1.4re én is vadászom már egy ideje, de ritkán látok, és nekem is a 600.000 feletti szériaszámúakat ajánlották itt a fórumon, állítólag jó üvegek. Az f1.8at egy működőképes OM10-zel vettem együtt valamivel egy tizes alatt, az eddig egyetlen általam talált megfelelő szériás f1.4est pedig 25ért láttam, köbö ilyen árban kell gondolkodni. Az f1.8at is idő volt nagyvonalakban kiismerni mikor és hogyan használhatom, nem tudom megérne e nekem annyit az f1.4, miközben a 45f1.8 már 60ért is kifogható használtam... Mondom ezt úgy, hogy a manuált használom legtöbbet.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Nekem van egy eladó. Többit priviben.
-
polcsa
aktív tag
válasz berzerker83 #5924 üzenetére
Köszönöm, egyre jobban tetszik ez az obi.
-
cselt
senior tag
CCTV obikról mi a véleményetek? Ahogy nézegettem ebayen elég olcsók, persze nem várok csodát tőlük, de lehet eljátszogatnék vele. Valakinek tapasztalata? Adapterben érdemes chipeset keresni hozzá? Egyáltalán van értelme a chipes adaptereknek manuális obikhoz?
-
jjeahh
nagyúr
nekem van egy 25mm...középen borotvaéles, máshol nagyon ken, vinyettál, nagyon CA-zik, szal játszani tökéletes, de semmi komoly. vigyázni kell rá, mert ha nagyon rángatod szétesik, én már másodikat nyúzom amúgy mire lenne? milc-re chipes adapter fölösleges sztem, dslr-re meg nem tudod feladapterezni, max makróobiként.
-
jjeahh
nagyúr
ja, sima adapter elég, de NE adapterrel vedd meg, amit vele adnak nagyon valószínű, hogy rossz lesz, az enyém rá sem akart menni a bajonettre rendesen, aztán beleszorult a vázba, alig tudtam kiszedni, újat kellett rendeljek, külön, ami teljesen másképp néz ki, de tökéletesen működik
-
Roxx
tag
Sziasztok!Erről az objektívről szeretnék véleményt kérni.Egy Sony A200-al használnám.
[link] -
Roxx
tag
Őőő széleslátó az milyen is? Pl.ilyesmi?
[link] -
MrChris
nagyúr
kollégák fentebb leírták. Bővebben, MF lencsék a kroppos vázakon a tele tartomány különböző részeit fedik le. Még a normál látószöghöz is egy 35/24mm-es kellene, de a legtöbb kitobinak is jobb képe van ezen a gyutávon mint egy rendes 35-ösnek. Tájképhez nagylátó obi kellene, ez aps-c-n legalább 18mm vagy alatta. Ilyen MF obi marha drága és szintén gyengébb lesz mint a kitobi.
Széles látószöget kroppos vázon csak natív obival lehet elérni. -
hito
nagyúr
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni erről a két objektívről:
m4/3-as Pana GX1-re szeretném felerőszakolni, amolyan költségkímélő portré obejktívnek (nincs pénzem sajnos 70-100et-os lencsékre). Mit veszítek ezzel a két obival látószögben kb.? Illetve tudnátok hozzá való adaptert ajánlani a vázamra? Láttam valami AF adaptert is.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Roxx
tag
Hello!Ez az ajánlat szerintetek milyen?
[link] -
berzerker83
csendes tag
Ha igazán költséghatékony akarsz lenni, akkor valami tényleg olcsóval és gyakorival kezdd el, mert ha mégsem jön be, akkor kevesebbet buksz ha neadjisten nem tudod eladni.
Én egy 50es zuiko f1.8-ról váltottam f1.4-re. Se a bokeh mértékében se fényerőben nincs olyan falhoz csapó különbség szerintem, inkább ezek minőségében van a difi. De tanulós obinak jobbnak tartom az olcsóbbat, mert több dologra érzékeny, több odafigyelést igényel, így a gyakoribb/erősebb hibák miatt hamarabb rá lehet érezni a dologra.
Af adapterről én sem halottam, m4/3on.
Az olcsóbb üvegekben gyakran kevesebb (általában 6 db) a blendelamella, ami rekeszelve szögletes bokeh-t eredményez. Minél több és kerekítettebb a lamella, elvileg annál szebb a bokeh.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz berzerker83 #5946 üzenetére
+1
-
hito
nagyúr
válasz berzerker83 #5946 üzenetére
Ebben fattyu szerint 8 blendelamella van, ami ezek szerint előny. De valóban nem hiszem, hogy ez megér 20eFt-ot, ha 3-4eFt-okért kapni nem sokkal rosszabat.
Még egy amatőr kérdés: egy 4/3-as 14-42-es obihoz képest, ezt ha felteszem, akkor kb. azt fogom látni, amit a zoomobival a legvégén látok, ugye (84mm vs. 100mm)?
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
fattyu
veterán
ennél azért kicsit több difi van obi és obi között. én spec megvenném ennyiért ha van ennyi jáccós keretre.
Ha nem jön be a dolog olcsó jáccós üveggel kevesebbet buksz az tény.
Másik oldalról meg. ha bejön és tetszik ugyis veszel fényerősebbet jobbat vagyis kétszer költesz pénzt.
a szögletes bokeh pl kifejezetten szokta zavarni a népeket. ebben meg kerekítetett 8 van szemben az átlag szögletes 6al... nagy nagy difi.
csak egy másik oldali gondolat. az az ssc meg egy jó obi.[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- További aktív témák...