- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
Emunem #324215 üzenetére
Az egyik 6 mm a másik 6,5 mm, még repedés nem volt rajta.
A nyári Hankuki VP3 az életveszély volt, ott maradt a gumisnál, meg a kocsi sem megy sokat, így felültem a felsőpolcos 4 évszakos gumi hullámra. -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #324000 üzenetére
Sikeres volt ez eladás.
50k kértem a 1919 DOT-os Conti TS860-ért, így 5 szezon után a vételi ár feléért elment. Mondjuk adtam hozzá a rozsdás acélfelnit, lehet jó lett volna megtartani, de a franc sem akar fizetni a gumisnak, hogy szedje le a felniről.
-
grizlisandor
veterán
Alakul ez a nem kívánatos téli garnitúra eladása, eleinte csak egy pofátlanul alkudozó gumisműhelyes ember volt, de most 10 percen belül két ember is jönne megnézni.
-
grizlisandor
veterán
válasz
KonzolKartel #323898 üzenetére
Használati útmutató megvan?
Lemegy az állapotfelmérés, utána át szoktam rakni gépjármű akkumulátor üzemmódba, majd a villogás(töltés) befejezte után ~1 órával szoktam leválasztani a töltőt. -
grizlisandor
veterán
válasz
tboldi #323473 üzenetére
Az a fránya klíma hiánya.
Nyelestengely csapágy dolog, haverék vettek egy Swiftet, mert az tetszik a csajának, mond 2010 utánit vegyetek, hogy nem, mert annyit nem akarnak költeni autóra, de mondom ott a hírhedt nyelestengely csapágy keress rá, jó akarok. NEM, mert ha meg kell csináltatni, akkor is olcsóbban jön ki, mint egy 2010 utáni autó.
Vettek egy 2010 előttit, a piac tetejéről, mert keveset futott és milyen jó. Megvették és elvitték szerelőhöz, mondta nekik a szerelő is, hogy váltóolajat leengedi és kiderül mit vettek, új váltó lett a megoldás.
-
grizlisandor
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #323289 üzenetére
Egy gyors keresés a bmw topikban és megvan az információ.
Ezredes elég jól ellátja információkkal a topikot, Nissens vagy Valeo márkájú hűtőket látok a képei között. Esetleg rá lehet keresni a többi autómárka topikjában is, ott is biztos találni ajánlott márkákat. -
grizlisandor
veterán
válasz
Corsa02 #323272 üzenetére
Nagyon rendes ez az Osram, hogy létrehozott egy tesztelőpadot, amivel a hazai út viszonyokat utánozza.
-
grizlisandor
veterán
válasz
BigBlackDog #323069 üzenetére
Ott van még a Jazz, csak az nem fér be most a garázsba.
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
hdanesz #323013 üzenetére
Úgy tűnik, 2011-ben frissítették a szívócsonkot , hogy javítsák a PCV rendszer megbízhatóságát, így ha egy 1,4-es Turbo Astra J vásárlását tervezi, keressen egy 2012-es vagy újabb évjáratú modellt – egy frissített M32-es sebességváltóval.
06/2012 volt 1.4T a Corsában, szerintem az már a fejlesztett motor és váltó párost kapta. -
grizlisandor
veterán
válasz
hdanesz #322993 üzenetére
Ha Volvo gèpjárműről van szó, akkor google második találat.
-
grizlisandor
veterán
Lázár Péter - Inter Garázs story, mikor nem fizet az ügyél.
Anyagi kár jelentős!! Ilyenkor mi van??! HA fizetés nélkül távoznak a szervizből??!!
Mercis ügy lezárva!! | MIT TEHET A SZERVIZ HA NEM FIZETNEK A JAVÍTÁSÉRT?!Szóval a környékbeli szervizeket végig járom és egy darabig ingyen cseréltetek olajat.
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
Dare2Live #322547 üzenetére
Ezt már most be kellene harangozni a fékfolyadék vizsgálattal együtt, hogy 2026-tól készüljenek a vizsgasorok meg az emberek.
Meg ugye a rendőrök is ráállhatnánk, hogy igazoltatáskor/szondáztatáskor vetnek egy pillantást az abroncs állapotára meg DOT számra. Pár ugrott forgalmi után megtanulnák az emberek.
-
grizlisandor
veterán
válasz
ArthurShelby #322410 üzenetére
Autó kozmetika nincs a környékeden? Vegye ki az ülést, végezze el a műveletet, majd ha kész érte mész.
-
grizlisandor
veterán
válasz
focvis #322324 üzenetére
"előre rosszul vagyok a fékcsere árától."
Ne félj, te fogsz először belefingani az autóba, mivel te rendelted, nem egy használtat veszel, hogy már kelljen parázni a kerámia fék vajon meddig bírja nálam és mit rakjuk fel rá csilliárdokèrt.
El fogsz jutni a féktárcsacseréig, de addig meg sok ezer kilométert fogsz megtenni boldogan.
-
grizlisandor
veterán
válasz
kisza25 #322094 üzenetére
Én a napokban Szerbiában voltam, ha tud e-sim-et a telefonotok, akkor Revoluton lehet venni e-sim-es adatkártyát és ment az 5G meg minden, mert nem akartam a Telekomnak fizetni a roaming miatt.
Meg érdemes lehet tolni a határon túl egy repülő üzemmódot a telefonon és vissza, mert akkor biztos átáll a sógorok hálózatára.
Amúgy ott az offline google térkép, Qru ki is kereste.
Szabadkán voltunk, jobbak az utak, mint itthon nyugodt megyében, elég sok rendőrt láttunk, mondjuk a piac miatt szerintem kell is.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Redneck #322078 üzenetére
Vidéki városban kollégámat lemeszelték 2 sör után pár éve, talán még bekötve sem volt. Nem helyi rendőrök intézkedtek, mesélte, hogy ott tanakodtak mi legyen, végül utasítást kértek rádión, 30 vagy 40 ezer Forint meg pár pont volt a végösszeg.
Hetekig piszkáltam, hogy be kellett volna vonni a jogsiját, nekem a zéró tolerancia azt jelenti, de nem:
A zéró tolerancia azonban nem azt jelenti, hogy ha elmeszelnek, mindegy a véralkoholszinted. Közel sem. A 0,5 ezrelékes véralkohol (és a 0,25 ezrelékes légalkoholszint) ugyanis Magyarországon is egy határérték. Ez alatt az érték alatt nem számítunk ittasnak, és csak szabálysértést követünk el, nem bűncselekményt. Tehát pénzbírságra számíthatunk, de ennyivel megússzuk. A jogosítványunkat nem veszik el.Ez az illetékes kormányrendelet, ha teszel bele egy keresőt, hogy "véralkohol" levisz a táblázathoz.
Én azt mondom, hogy az nem egy sör volt.
-
grizlisandor
veterán
A tények makacs dolgok, az a LM dolog rendesen félrement.
Én Pirosnál az egyszerű szívó benyánál nem tapasztaltam semmit a VIF-el.
A Spurit én viccnek tartom, hogy ugyanaz a termék kell a benzin üzemű autókhoz, mint a dízel üzeműekhez.A másik oldal meg, hogy ugyanazt az adalékot, ami VAG vonalon botrányba futott, azt az Opel gyári adalékként árulja és onnan nem jöttek vissza ilyen dolgok, pedig az LSPI dologra beletenyerelt rendesen az Opel.
VIF dízel VAG topikban volt többször ajánlva, többek között Mági is, meg itt falun(város) az egyik helyi szerelő is használja/ajánlgatja.
Xado váltóolaj adalék is működik, de nem csodaszer ugye kedves M32 váltó?!
Meg az egyéb adalékaival jó tapasztalatok vannak.Persze, a fene se tudja mit ér a pacsmagolás az üzemanyaggal, mondjuk a covid óta a puruttya nyállal nem tudni mit csinálnak, mert a szerelő elmondása alapján tele vannak kotúval az üzemanyagszűrők, nem úgy, mint eddig.
-
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
Kézikönyv szerint van OFF gomb a Renaultban.
Én már kitéptem volna a műszerfalból, ha nem lehet deaktiválni.
#321559 focvis:
Az is igaz. -
grizlisandor
veterán
válasz
tothjozsi96 #321116 üzenetére
Minden terméken rajta van, hogy kell használni.
Ha XADO VitaFlusht vettél, azt lehet többféle képen használni, én az üzemmeleg motorba töltöttem, mentem vele ~20 kilométert, majd pár napra rá következett az olajcsere.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Peter.70 #321084 üzenetére
Irigy, hogy a tarcsivel rendelkezők főzni is tudnak, mi meg nem.
-
grizlisandor
veterán
Elhasználtam a GY gumi promócióban kapott 10k értékű OMV vounchert, átmegyek a szokásos Orlen kútra, nem tudom mit tankoltam Pirosba, de hogy milyen fura szaga volt a benzinnek az OMV-hez képest, durva.
9,23 nem valami jó fogyi, mondjuk sok város meg német autópálya volt benne.
Off topikkal vár a Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja, mielőtt kapjuk a modi felszólítást.
-
grizlisandor
veterán
válasz
tothjozsi96 #320471 üzenetére
Igen, kell neki a csere, mert elhasználódik a motorolaj, főleg, hogy fokozott igénybevételnek van kitéve a városi cirkálás miatt.
TC cikk, a "Mi lesz, ha nem cseréled az olajat?" címmel
A következő csere előtt én is beletennék valami motormosó adalékot, pl.: Xado motormosó
Olajszűrőt legalább UFI/Sofima, Filtron vagy nagy gyártó terméke legyen.
Motorolajat 10w40 vagy 5w40, ami teljesíti a VW 502 00 gyártói előírást.
VAG topikban még a váltóolajcsere fontosságáról is felhívták anno a figyelmet, így azt sem hanyagolnám el. -
grizlisandor
veterán
Ha már Merga, 2 millió forintos kötelező szerviz, bezzeg a bömbikben még csapágyat is kell cserélni.
---
Ámon Olivérék is csinosítgatnak egy Swift Sport-ot, ami nyereményautó.
Baromi jó lett a beltére meg ez a fólia is tetszik, de én a műanyagoknak is adtam volna alcantara bevonatot. -
grizlisandor
veterán
válasz
Vismajor01 #319859 üzenetére
Relatíve olcsón megúsztad akkor a javíttatást.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Vismajor01 #319851 üzenetére
Mi volt a műveletben?
Milyen betét kapott a Lexus? -
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
válasz
Micsurin #319651 üzenetére
Persze ez olyan, mint a dohányzás vs nem dohányzás, hogy félrerakja az ember a pénzt, amit nem füstöl el.
De valahogy szívesebben költenék és tankolnék olyan kocsira/ba, amiben van tarcsi, mint amiben nincs. - mondom ezt egy tarcsi nélküli autóval.
---
Én nem engedném el a kezét, meglesz az a hiba egy megfelelő műhelyben. -
grizlisandor
veterán
válasz
tboldi #319254 üzenetére
Az hát...
Azt mondta a mester, hogy újra forrasztja ha következőleg is ezt csinálja; addig orosz módszerrel ütögessem az óracsoport felett, de ne nagyon, mert akkor a burkolatot is cserélhetjük.
Ha nem sikerül a forrasztásos móka, akkor bontott vásárlás +25k az immobilájzer költöztetés. -
grizlisandor
veterán
válasz
tboldi #319223 üzenetére
Miért nem használsz "cd slot phone holder" típusú tartót?
Pirosban az ilyen(link1) kinézetű Ugreent használom(link2) -
grizlisandor
veterán
Nem kell kérdezni, hanem megkeresni a választ.
-
-
grizlisandor
veterán
Az Osram Night Breaker 200 H7 +200% izzó élt a kocsiban 2 év, ~9 hónapot és ~13 ezer kilométert.
Tungsram Megalight Ultra H7 +200% került a helyére, máde in hungáryian.Basszus ez a sok város, meg a céges autóban tett sok kilométer után nincs kedve az embernek hajtani a sajátot.
Mondjuk az sem ártana, ha valami tarcsival rendelkező gépsárkány lenne az a bizonyos. -
grizlisandor
veterán
9,42 Pirosnál a fogyi, szegény mostanában csak rövid távot ment, meg most mentem vele a hosszút, mondom akkor ki kell égetni.
Hazafelé meg kapott puruttya Auchan nyálat, 569 forintért világbajnok. -
grizlisandor
veterán
Valaki nagy tiktokos dobja már be legyen szíves, hogy melyik videóra reagálnak a Bimmer Experts-esek?
-
grizlisandor
veterán
válasz
tasiadam #313322 üzenetére
Arra a 75 lovas Fábiára felesleges, ATE, TRW, Bosch, Zimmermann, de minimum Textar az általános márkaajánlás.
Sima, esetleg high carbon tárcsa(nem kell mindenféle lyuggatott és mart) és sima, esetleg alacsony fékport generáló betéttel. ATE, TRW, Zimmermann márkáknál találni fogsz.
-
grizlisandor
veterán
válasz
6030D #312425 üzenetére
Azt a 4000 Forintot is meg lehet spórolni, online ügyintézéssel, mondjuk az én ügyintézésem nem volt egy sikerstory.
-
grizlisandor
veterán
Alzás fm transzmitte kihangosítója jó, csak nem mindegy hol van a kocsiban a 12V csatlakozó.
Golf7 nem panaszkodott senki, hogy nem hall, Doblo esetén jött panasz, mondjuk utóbbinál mélyen van.
-
grizlisandor
veterán
Céges dízel után fura volt visszaülni Pirosba, le is fulladtam vele párszor, kellett pár kilométer, hogy visszaszokjak.
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #310625 üzenetére
2015-ös Volkswagen Golf Sportsvan 1.6 TDi 81kW 110 LE BMT, CXX motorkód, 6 seb manuál váltó.
Papíron nem egy villámcsapás, de a hasonló súlyú 1.6 benzin Piroshoz(Seat Altea) képest az. -
grizlisandor
veterán
-
grizlisandor
veterán
Esetleg ránézhetsz a Brembo Max vagy Brembo Xtra féktárcsa/fékbetét kombóra, utóbbi Mági ajánlásával!
-
grizlisandor
veterán
Új cégnél kérdeztem, hogy nem kellene valami meghatalmazás kocsit vezetni? Eddig mindenhol csináltak. Hogy tök felesleges, meg a rendőr nem foglalkozik vele, ha mégis akkor telefonáljak. Az mit fog megoldani nem tudom.
-
grizlisandor
veterán
Jövőhétre kaptam céges gépet, VW Golf Sportsvan dízel, majd hozok adatok róla.
Első blikkre mozgatja a motor kényelmesen, Alteát becserélném rá szívesen.
Hiba, céges autó, szépen körbe van törve, meg a kuplung az a hegyén fog, mondtam a kollégáknak, hogy jó az még, mondom nekem is, de ha megkotlik alattam, az a ti bajotok is lesz. -
grizlisandor
veterán
válasz
norbert1998 #309922 üzenetére
Még ha valami Saab lenne, vagy 2000 előtti modell, de egy Mégane 3 esetén nem gyártanak hozzá, vicces.
-
grizlisandor
veterán
válasz
norbert1998 #309913 üzenetére
H-h nem azonos gyártó féktárcsáját és a fékbetétjèt rakod fel?
-
grizlisandor
veterán
Ismerős taxis mesélte, hogy néha hívják őket kolbászmenetre(ha jól emlékszem?) mikor az illető ittas állapotban nem vezeti haza a saját kocsiját, akkor hív egy taxist ilyenkor be szokták fogni a kollégát, hogy viszi a kuncsaft autóját.
Na az valami modern BMW volt, elkezdett ott útközben neki bimbamozni, hogy távol van a kulcs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest