- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
válasz radi8tor #223290 üzenetére
Magyarország kérte, hogy lehessen nálunk 1 napos autópálya? Vagy mit hagyott jóvá?
Szerintem ez csak egy ajánlás, amit vagy átvesznek az országok, vagy nem.
Én amúgy örülnék a napi matricának, ha valamennyire arányosan lenne kiszámolva. Mondjuk a 10 napos harmada, még tetszene. Nyilván ha fele annyi lenne is azt venném.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
vzsryl
nagyúr
válasz radi8tor #223298 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy 500Ft alatt legyen, különben túl nagy bukta lenne. Legutóbbi Szerbiában voltam fizetőkapus pályán, és ott Belgrádtól Szabadkáig azt hiszem simán átlépte az 1000Ft-ot. Ebből kiindulva simán el tudom képzelni az 1000Ft-ot is.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
macilaci78
nagyúr
válasz stickermajom #223253 üzenetére
Nem ilyen egyszerű. Panel 6. emeletről kiporszívózni egy kocsit nem olyan egyszerű.
Egy eladásra váró kocsi áll abban a garázsban, ahol magamnak szoktam intézni a belsőt. Ott van konnektor, fény, fejlámpa, porszívó, szerszám, asztal, amire a széket is ki tudtam venni. Tényleg csak a saját időm volt a legnagyobb költség.
Most egy ilyen művelettel nekiállni az akármilyen mosóban ugyanúgy 2-3 óra, miközben foglalom a placcot, porszívót, a földre teszem a széket, mindenki hülyének néz, a fele meg is akar lincselni és még egy rakás apróval is készüljek...
Az új lakásnál teremgarázs van, a világítás kétpercenként kialszik, fejlámpából jobb lenne valami izmosabb ehhez, de legalább konnektor és hely van.Én közel 30k-t fizettem decemberben a kocsi belső tisztításáért. Látványos különbség volt így 10 hónap használat után, de két apróság elmaradt, legközelebb majd felhívom rá a figyelműket. A hátsó ülést nem hajtották fel és a fejtámlák alatt sem tisztították meg a kárpitot. Gyakran vittem léceket (lakásfelújítás) hátulról az első lábtérig betolva és a levett hátsó fejtámla miatt a háttámla teteje poros lett, egy-egy szálkával tarkítva.
Ellenben az évtizedes tűlevélgyűjtemény a csomagtartó kárpitjából kijött, pedig mondtam, hogy a gumitálca alatt elfér.Amúgy szerdán munka előtt 11-kor elvittem, pénteken ugyanígy érte mentem. Azt mondták, egy napra kell náluk legyen az autó, hogy ki is száradjon a kárpittisztítás után. Nekem így volt kényelmes, nem munkábajárós autó és átszállás nélkül meg tudtam oldani trolival, bérlettel.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #223306 üzenetére
De a törés miatt gondoltam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz tboy93 #223304 üzenetére
Nem is baj az. Elmész 5 napra, plusz a két hétvége, az 9 nap, 10 napos matrica OK.
De ha már az egyik hétvége hosszú, az lehet 11 nap is, amire most 2× kell megvenned a 10 napost. Az országos sok, ha nem esik rendszeresen útba, a megyei drága.Nekem Pest, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád megyékre van országos, idén egy napon voltam Siófokon, egyszer Pécs mellett, ez még 2 db 10 napos volt. Mindkétszer 3-4 órát voltam a városban és jöttem is vissza. Bármilyen 10 napos matricánál olcsóbb megoldás érdekelt volna, ami az utazási időt nem növeli.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #223309 üzenetére
Nem kell 2x10 napos. Ott a havi orszagos matrica.
#nincsbennetarcsi
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #223314 üzenetére
Jó, hát az előre nem tervezhető dolgok azok ÍJ kategóriába tartoznak.
⭐ Stella
-
Danex
addikt
Lame kérdés, de tavaly lett először autóm, akkor be is fizettem a tört részre a gépjárműadót. Most megkaptam a levelet az ezévi összegről.
Ezt befizethetem 1 utalással az egész évre vagy muszáj 2 részletben?
"Az éves adót két részletben kell megfizetni." ez alapján kötelező lenne, mivel _kell_ , de ha lehet inkább letudnám most. -
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #223313 üzenetére
Nem annyira plusz, de köszönöm!
-
grizlisandor
veterán
Népszerű voltam a KHnál, a héten kaptam tőlük egy halom értesítést, hogy a digitális tárhelyre üzenete érkezett, majd holnap megnézem mit akarnak.
Ráadás ma kaptam értesítést az ügyfélkapuntól súlyadó kapcsán, ez is holnapra marad.Ma jöttem rá, hogy mennyire hiányzik ez a mindennapos autóvezetés, mióta átkérettem magam a céges járatra.
Szerdán városon kívül klímáztam a szokásos 2heti/legkésőbb havi klímajáratás címen, városon belül klíma off és ventit magasabb fokozaton ment. Ma reggel vezetés közben tanakodtam magamba, hogy mi ez az állott szag a kocsiban. Pollenszűrő(Bosch antibakteriális) fél éves sincs, szerintem a klíma a ludas. Tavaszi szervizkor, mint minden évben kapni fog az új pollenszűrő előtt egy klímafertőtlenítést. Közben olvasom, hogy "évente kétszer tisztíttassuk meg autónk klímáját: egyszer a szezon előtt, egyszer pedig utána".
-
Petyyyyy
addikt
válasz grizlisandor #223246 üzenetére
Az még mindig a nagyon olcsó kategória.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
veterán
válasz grizlisandor #223321 üzenetére
Simán elég lehet egy klímabomba, ha még sem válik be, nem egy nagy összeg. [link] Biocid legyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #223321 üzenetére
Nem szaritottad ki rendesen azert lett szaga.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz szőröscica #223324 üzenetére
Ooo en iden mar 3x tankoltam. #szarszivobenzin
#nincsbennetarcsi
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kőfelverődések ellen: [link]
⭐ Stella
-
CactuS
Arcképgyáros
-
6030D
Ármester
válasz radi8tor #223327 üzenetére
Sofőr pulzusát megnéztem volna.
Van az a Darvin díjas eset, amikor demonstrálni akarták a törhetetlen üvegüket, és az ember átesett a felhőkarcoló üvegén. Bár ez régen volt, most simán el tudom képzelni, hogy az elvileg működő üvegre még egy réteget raknak, és úgy csinálják a reklámvideót.[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz stickermajom #223333 üzenetére
Hahus link kéne, úgy hallotttam az ide linkelt autók kapósak.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
bbubby00
őstag
válasz stickermajom #223333 üzenetére
Meg csak most raktam fel hirdetni oket
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
cOxeR
Ármester
-
grizlisandor
veterán
válasz Petyyyyy #223322 üzenetére
Elfogadható ár, sajnos nincs garázsom, így ezekben a hűvösebb időben nem kockáztatok egy átfázást egy belső takarítás miatt. Csak kemények ezek az áremelések, minden emelkedik persze dob rá 10%ot, de még lekerekíti 1000 forintra.
(#223323) focvis:
Nézegettem már, de valahogy nincs bizalmam az ilyen cuccok iránt, eddig ózonozva volt, most másik szerelőnél lesz az évi szerviz elvégezve valószínűleg, ott még nem tudom, hogy vállal klímafertőtlenítést.
Kauffer pont tegnap küldte a kuponkódot.
Zsutól akarok rendelni, keretnélküli rendszámtábla tartót, sajnos ugyanaz a klímatisztító +50% áron (Kaufferhez képest) van itt...(#223325) Qru:
Évek óta jól bejáratott technika szerintem szárítottam a klímát, a várostáblánál szoktam kikapcsolni és egyel magasabbra állítom a ventillátor sebességét. Eddig nem volt vele probléma. -
kisza25
félisten
válasz bulikavagyok #223240 üzenetére
Szerettem is azt a kis autót, csak akkor be volt akadva, hogy új kell, meg nagyobb, utána vettem az első tipot
Szerintem lesz még ilyen autóm
Matricához: nekem somogy, fejér és Bp megye matricám van, ezzel az év 95%- le van fedve[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
cOxeR
Ármester
válasz grizlisandor #223337 üzenetére
Mennyire jók ezek a tartók?
Mindkét autón jo lenne cserélni, a mágneses verzióban gondolkoztam, de tartok ezektől, leveszik a rendszámot, vagy a mágnes elengedi és elhagyom.
Melyikbe lehet bízni?
Mindkettőt kellene cserélnem, mert feliratosak és idegesít. -
Qru
MODERÁTOR
Ezek szerint most nem eleget jarattad a ventit. De az is lehet, hogy nem most hanem az elozo hasznalatkor.
Jo ez a keret nelkuli tarto. Vegre vmi ami nem lett dragabb…
#nincsbennetarcsi
-
veterán
Igen, ez jó áron van a Kauffernél, ilyenkor érdemes megvenni, szezonban sokszor hiánycikk, csak a drágábbak vannak.
Talán hatékonyabb (?) az ózon, az utána maradó szagot nem szeretem, ill. agresszív anyag. 20 ezer Ft környékén tudsz venni saját generátort.Szerk: ~ 13 300 Ft szállítással, otthonra több mint megfelelő. (Csehországból küldik.)
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz focvis #223344 üzenetére
De nem azt mondták az okosak, hogy az ózongenerátor összességében többet árt a kocsinak, mint amennyit nyersz vele?
Bent felejtettem az egyik lakáskulcsot a kardánboxon, oxidréteg keletkezett rajta.Pl lakásfestés után üres szobába berakva nagyon hatékonyan megszünteti a festékszagot. De roncsolja az élő szövetet - ha egy szendvicset a kocsiban felejtesz ózontisztításnál, akkor azt kukázhatod utána.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
veterán
válasz radi8tor #223345 üzenetére
Olvastam ezt is azt is. Van saját ózongenerátorom, az előző autómban használtam 2 vagy 3 alkalommal, nem bántotta a bőrkárpitot. A mostani autó kedvesebb a szívemnek, ezt nem ózonoztam mióta megvan (16 hónapja), tavaly kapott egy biocid Sonax bombát, nem büdös a klímája.
Ózon előtt ki kell takarítani az autót és a kacatokat kipakolni. Ha szobát ózonoznál, a növényeket célszerű kivinni előtte.
Szerk: azért linkeltem a generátort, hogy legyen összehasonlítás. Van ahol elkérnek 10 ezret egy kezelésért, de 13-ért veszel magadnak és az egész család autóit ózonozhatod vele 20 éven át.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
Jazz adó/év: 8540 Ft
Ypsilon: 12210 Ft
WagonR: még nincs adat
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.