Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tepenzed

    őstag

    Sziasztok!

    Egy kis történet:
    Van egy családi, életének nagy részében második autóként használt 2003-as Ford Focus, van benne 107 ezer km ;] . Pár éve befogtam minden napi használatra az autót és több mint 1 hónapja volt vele egy kicsúszásom, elszálltam vele egy amúgy jelentéktelen,de vizes kanyarban. (most mikor voltam felrakatni a nyárit, a gumis jelezte, hogy vállalhatatlan állapotban voltak már a télik). Jópár hét karosszériásnál töltött idő után visszanyerte régi pompáját az autó, szerencsére a motortérben nem sérült semmi, ajtók törtek, első lökhárító szakadt le, szóval összességében elköltöttem rá kb 350 ezret fényezéssel együtt. Úgy voltam vele, hogy ismerem az autót, a motor nagyon megbízható, megér ennyit visszahozni az életbe.
    Igen ám, de azért a hátsó guminál kapott ütést az autó a kipördülésnél, úgyhogy jött is a futómű probléma. Elindultam vele egy 60 km-es útra és azt vettem észre, hogy ha egyenesen megyek, akkor a kormány jobbra el van fordulva, elég szokatlan volt, más problémát semmilyen sebességnél nem érzékeltem. Másnap elvittem azonnal a futóműveshez, jött amire számítottam: Hátul nem tudják beállítani, mert alul minden szét van rozsdásodva, csavarok, silentet kell cserélni, hosszlengőkarban hullám van. Ha elkezdik csinálni, elmehet 100 ezertől több százezerig is, mivel minden rozsdás, sok munkaóra lehet.
    Jeleztem, hogy akkor én jó nagy marha voltam, hogy ennyiért rendbehozattam, mert két évet szeretném még biztonságban használni, míg veszek egy újat, de lassan ráköltöm egy jobb állapotban lévő használt árát. Mondta a szaki, hogy egyébként ez így nem balesetveszélyes, de főleg a bal hátsó gumim sokkal jobban fog kopni a kelleténél, de ennyi évet el lehet menni vele, max le kell majd cserélni a hátsó gumi(kat). Így hát beállíttattam az elsőket, a kormány így rendben van, középállásban megy egyenesen az autó.
    Megmondom őszintén kicsit nagyon félek viszont. Nem akarok megint kirepülni egy kanyarban és kockáztatni az életem, azonban most tényleg nincs több pénzem télig.
    Mit gondoltok ezekről az értékekről? Ti mernétek így, a fentiek ismeretében használni az autót?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák