- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eleglide C1 - a középérték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- DIGI Mobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Premier előzetest kapott a V Rising
gp Napokon belül befut a teljes PC-s kiadás, az év során pedig megkapjuk a PlayStation 5 változatot.
-
A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
ph A vállalat többek között egy slim profilos léghűtővel, egy helytakarékos táppal és egy ITX-es házzal adott magáról életjelet.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
Kávé Kálmán
tag
válasz beleriand72 #79613 üzenetére
Múlt héten futott be a Flair Pro demo db és a ROK tulajdonosától kaptunk egyet a Smart Espresso Profiler-ért a revízió utáni verzióból és őrlőből. Az előző ROK engem nem győzött meg, a mostaniról meg egyrészt korai nyilatkozni, másrészt nem is lenne flair :-). Aki kíváncsi, ........ mielőtt hamar megörexik, nálunk egyeztetett időpontban összehasonlíthatja.
-
horinori2
csendes újonc
Szia! Én is Oscart használok. A hőmérséklet igen fontos tényező az élettartam terén. Szobahőmérsékleten (+ a kávé gép hője) két hónapot se bír ki. A hűtő (itt olvastam és bejött) a leg ideálisabb hely ahova tehetjük. 5 fok és sötét. Másfél literes befőttes üvegbe tartom az Oscart és innen tőltőm a kv.gépbe. Így papírforma szerint is 5-6
hónapig bírja. Persze ennyi időnél már az se mindegy hány liter vizet készítesz. (Az Oscar dobozán is rajta van a hőmérséklet/élettartam táblázat.) -
Kávé Kálmán
tag
válasz SoundON #79242 üzenetére
""Szegény" ember EK-ja": új fejezet
Remélem, nem tépek fel sebeket a fenti szókapcsolattal, és SoundOn sem veszi rossz néven, ha lenyúlom tőle.
Ha van érdeklődés a paramétereket illetően, akkor szívesen kopizom a daráló telegramján kirakott észrevételeinket az OE Apex-et illetően. Rutinos filteres kollégával nyúzzuk az őrlőt kb 3 hete. 3-3,5 kg ment már át a kések között.
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #79754 üzenetére
szerintem, ellentétben a fórumos életviteli tapasztalatokkal, az ilyen észrevételeknek abszolút van értelme és létjogosultsága, jöhetnek.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
handrash
őstag
válasz horinori2 #79753 üzenetére
Én ezt használom Gaggia Babyben. Arra, hogy mennyire jó nincs információm, mert még nem szedtem szét a kazánt. Viszont fél éves használati periódusa alatt, se büdösödést se algásodást se érzékeltem.
[ Szerkesztve ]
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
Kávé Kálmán
tag
Parci,
nem "életviteli tapasztalatok" voltak, hanem (nagyon) görbe tükör. Az ellenkezőjét érte el, ami egy részemről ekövetett hiba.
A tipikusan M.o-ra jellemző moderálási stílusról (általánosságban), amibe valamilyen okból egyetlen külföldi fórumon sem ütközöm (pedig a németen és az amerikain rendszeresen posztolok), továbbra sem változott a véleményem. De lehet, h a magyar lélek ezt kifejezetten igényli. Bele lehet fásulni, lehet emigrálni, vagy menni az utcára demonstrálni. Primér nem vitatkozni akarok én sem fórumokon. Ezt elhiheted.
-
Kávé Kálmán
tag
Próbálom sűrítve tolni, mert kicsit sok info gyűlt össze az elmúlt hetekben.
Kezdjük az elejétől. Az Orphan szállítmány a Lido ET-kel és két Apex-szel Karácsony előtt futott be. Pont a kicsomagolásig jutottam, és már azt is (és a felvételét) csak fogcsikorgatva tudtam beszorítani a PÖRKÖLT3 egyik vágási napjába. Az APEX-eket részben azért rendeltem, hogy erős nyomás legyen rajtam megkedvelni a filterezést és egyéb alternatív kávékészítési módszereket (Mizudashi-t és egy Kona szifont használok csak alkalomadtán). Két Apex elég komoly nyomást tud gyakorolni.
A demo Apex új munkatársunknál landolt, aki rutinos filteres. Lido-val készíti, amivel kíméletlenül szitál és így nagyon elégedett az eredménnyel. Úgy vitte el az Apex-et, hogy nagyon kíváncsi volt, de nem akarta szeretni, mert még masszívan "jóárasítva" sem vágná ki farzsebből az árát. Már nyuvasztja a csaját a témával, de a "barátnőfaktor", meg gondolom, a kávés sarokra leosztott hely az egyelőre még effektív korlát.
-
horinori2
csendes újonc
válasz handrash #79757 üzenetére
Kipróbálom , ha ez lejárt. Én se néztem még a kazánt. A lágyitott vízhez kemènység mérő teszter kell, mert az mutatja meg Ca és Mg oldott jelenlétét ami hő hatására kristályosodik ki. (a tds mérő az összes oldott ásványi anyagot méri a vezető képesség alapján). Csak azért írtam le, mert ezt már végig jártam. Nem akartam tudományoskodni, de hátha valakinek segítség.
Nekem egy víztisztító van az ivóvíz elé építve és ezt a vizet lágyítom tovább az Oscarral. -
soldier2
őstag
válasz beleriand72 #79750 üzenetére
A zacskós fagyasztás nem működött nálam sem (igazából senkinél). Az adagonként fahyasztás annál inkább bejött. Max 1 hónapra teszek el kávét aagonként fagyasztva, és érdemi változást nem veszek észre és a darálón sem kell állítani.
Oscar/algásodás: otthon Nordázok, de a munkahelyen Oscar van a víztartályban, és semmi algásodás nincs. A trükk szerintem, hogy a helyiségnek nincs ablaka. Ha nincs hely a hűtőben vsz a kamra is megteszi.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Kávé Kálmán #79758 üzenetére
épp ezért írtam: a tapasztalataid tökre érdekelnek, a bármilyen tükrön keresztüli nevelési, tanácsadási szándék meg nem.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SoundON
tag
Kedves vízzel pancsoló Topiktársak!
Érdekelne hogy eszpresszóhoz ki milyen konkrét receptúrát követ, a már jól ismert DIY oldatok felhasználásával. Érdekelne hogy RO vízhez ki mennyit tesz magnéziumból és pufferből.
Ugyan így érdekel hogy NORDA-hoz ki mennyi magnézium oldatot tesz.
Tehát konkrét receptek érdekelnének, az hogy ki milyen kávékhoz milyen vizet készít, mert a linket ismerem:
https://baristahustle.com/blog/diy-water-recipes-the-world-in-two-bottles/Kezdésnek én is leírok három receptet amiket már próbáltam CM, BAGIRA és AWAKEN kávékkal:
1. 1L RO víz + 40g puffer + 60g magnézium
2. 1L NORDA + 40g magnézium
3. 1L VOSS + 60g magnézium
(Természetesen DIY puffer és magnézium oldatok felhasználásáról beszélünk!!!) -
Bazsee71
őstag
válasz SoundON #79763 üzenetére
Én itthon a Nordához a Hendon-MCD szerinti magnéziumot tettem hozzá, igyekeztem egyszerűre venni a figurát.
Itt pedig egy érdekes írás: EK43 vs Baratza Forte AP. Ember legyen a talpán, aki ma már biztosra tud menni.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #79759 üzenetére
Engem nagyon érdekel az Apex. Gondolom volt már pár ízre kihegyezett összehasonlító cupping pár más őrlővel. Érdekelnek az eredmények!
https://caffe35.webnode.hu/
-
Kávé Kálmán
tag
Eyg gyerekbetegség egy hét használat után kibukott. A hb-n már ismert téma, Doug december 26-án (a videón jól elcsíphető) még ilyennel demózott.
A torokra utólag ragasztott vékony lemezke a nem megfelelő komponensű ragasztó miatt elválik. A lapka (Barb írt róla levelet) utólag került oda, mert a babok pár hónap után megkoptatják a sasszé felületkezelését. Ergo primér optikai tuning, ami visszafelé sült el. Hiba javítva, a kikerült őrlők gazdái pedig megkapják a javítókit-et. Én széjjelborítottam elemeire az őrlőt. Nem teljesen kézenfekvő a módja. Kíváncsi leszek, hogy fog ez menni Idaho-ból/Taiwanról távirányítva. A lemezke eltávolításához, a maradék ragasztó eltávolításához, az új lapka rögzítéséhez ugyanis erre szükség van. Ennyit a kellemetlenségekről. A demo őrlő lapka nélkül tökéletesen teszi a dolgát és hű a kéziőrlőkről eddig kialakult képhez. Megválogatja a gazdáit. Aki nem szerette a kéziőrlőket eddig, az az Apex-szel sem fog szerelembe esni. Az Apex-et, aki nem hajlik az extrém önsanyargatásra, az rögzíteni fogja. Úgy viszont masszívan kompenzál a kézimunkáért, ami röghöz kötve a fakírskálán sem üt meg vészesen magas értéket. Folyt. köv.
-
Kávé Kálmán
tag
-
Kávé Kálmán
tag
Kb. 2 kg leőrlése után szedtem szét. A kések a helyükön maradtak, mert Doug még nincs kész az összerakós videójával. De erről a szintről összerakva sem kézenfekvő minden lépés. A bent levő őrlemény mennyisége - az őrlőt totál kitakarítva - kijózanító mértékű volt.Az őrlés középállás és a legfinomabb tartomány között zajlott. 16-18g. Gyanúsan magas érték. Kicsit hitetlenkedve is fogadtam. A 2 kg kávéból több mint 1kg a pörkölésekből kézzel kiválogatott un. szecska (vegyes törött, nem odavaló sötétebb, világosabb, kagylós, CBB, quaker, de nem olajos stb. szemek). Ez a kávé ideális őrlőbejáratásra, ízlelés nélküli (a bolti ízeket, azért lazán megugorja :-)) tesztelésre, de minthogy vegyes, ezért a retenció totálisan más értéket mutat, mintha abszolút egységes babokat használtunk volna. Szóval hamarosan jönnek a reálisabb, megnyugtatóbb számok.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
SZöveg másolva editálatlanul (jan. 8.):
Apex update. A kedélyek megnyugtatására: a takarítás után összetéve az őrlőt, tegnap átfiltereztük a délutánt. 122 g kávé ment át rajta. 4x28g + 10g csak az előző őrleménybeállítás kiürítésére.
Tök tiszta őrlővel indultunk. A 20 fokozat közül a finomabb térfélen mozogtunk. Tekintsük az 1. fokozatot a legfinomabbnak. Mi 5 és 7 között játszottunk.
Nedves feldolgozású világos Yirga volt a kávé. Üresről indulva (28g-ot betéve) a következők ürültek:
1. 25,6g
2. 26,6g
3. 26,2g
4. 10,5g (10 ment be, őrlőállítás durva irányba, itt több ürült, mint bement!)
5. 27,3g
Azaz, ha jól számolok 5,9g kávé nyelt el az Apex. Szétborítottam és 5,6g-ot sikerült kiseperni. Minimál ment a padlóra (az nem tett ki 0,3g-ot). A különbség simán lehet a Lunar pontatlansága, ami kis mennyiségek töredék tizedgrammjaiból összejön. Azaz nem szecskával (vegyes, kiválogatott hulladék pörkölt kávéból, amit a bejáratásra használtam), ahogy arra számítani lehetett a kiürülés klasszisokkal jobb.
Orphan nénit és bácsit folyamatosan informáltam a tapasztalatokról. Barb nagyon hálás volt és megnyugtatott, hogy hamarosan érkezik a megoldás a garat előtt levő leváló lemezkére.
Ja, a takarítós szetszedest/osszerakast timelapse-eltem.
Következik a CM EK-őrleményével való összehasonlítás.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #79764 üzenetére
Ha adagonként veszel ki belőle akkor működhet. De egyszerre kivéve a 250g-ot nem volt ok. A mézesüveges fagyasztás óta nálam sincs gond. 3 adag megy 2 üvegbe, fagyasztva darálva abbahagytam a kísérletezést annyira meggyőző volt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jana86
csendes tag
válasz Szabász #79735 üzenetére
Én Scott Rao ajánlását próbálom követni amennyire ez házi laboratórium nélkül lehetséges.
Ez 120-130 mg/l TDS, amiből 70-80 mg/l a keménység (kalcium illetve magnézium-ionok) és 50 mg/l alkalinity (nem tudom, erre magyarul mi a helyes terminológia - nátrium-ionok). Én a 130 mg/l TDS-t célzom. Az RO víztisztító nem teljesen 0 mg/l-es vizet állít elő, elvileg 30-70 mg/l közöttit. (Már rendeltem egy TDS mérőt ebayről, de még nem érkezett meg.) A víztisztítóm lágyított vízre van kötve, ezért azzal a becsléssel élek, hogy az előállított víz tartalmaz 20 mg/l kalcium és/vagy magnézium-iont és 25 mg/l nátrium-iont. Tehát 60mg/l magnézium-szulfát és 25 mg/l szódabikarbóna a hozzáadandó mennyiség, hogy 80 mg/l illetve 50 mg/l legyen a végeredmény. Ennek érdekében 1 l vízben feloldottam 6 g magnézium-szulfátot és 2,5 g szóda-bikarbónát, ez a puffer. Ebből adok a 2,5 l-es víztartályhoz 2,5 ml-t minden egyes alkalommal, amikor azt feltöltöm RO vízzel.
A leírásom nem tudományos, ezért bocs! Meg a feltételezéseim sem biztos, hogy helyesek, de a kávé végül is finom! Ha valahol elszámoltam, szóljatok, l.sz.!
Ezelőtt sima RO vízzel használtam. Van olyan kávé, ami nekem úgy is teljesen jó volt, de vannak olyanok, amelyekben most a savak lágyabbak, kellemesebbek lettek. Szóval saját tapasztalatom szerint megéri vele egy kicsit pepecselni.
-
SoundON
tag
válasz jana86 #79775 üzenetére
Kedves jana86 és Szabász!
Légyszi figyelmesen olvassátok a hozzászólásokat.
Az előző hozzászólásomat is, amiben benne van a legfontosabb is, ami nélkül értelmezhetetlen az egész.
Azoktól kérdeztem recepteket, akik ezt a kiindulási pontot, tehát ezt a linket ismerik.
De hogy minden érdeklődő képbe tudjon kerülni, az előző hozzászólásba is beraktam ezt a linket, csak el kell olvasni:https://baristahustle.com/blog/diy-water-recipes-the-world-in-two-bottles/
Ebben benne van az is, ami leírja hogy hogyan készül a "Mg" magnéziumos oldat, meg a puffer "buffer" oldat.
Ezekből az oldatokból dogozunk.
Ezeket adjuk grammonként az RO vagy NORDA vagy VOSS vagy bármilyen vizekhez.
Minden 1gramm a "buffer" és a "Mg" oldatokból is nagyjából ezen anyagok 1mg/L hozzáadását jelentik.És itt akkor megint bátorítanék mindenkit hogy írja meg milyen kávéhoz milyen arányú oldatos vizet használtok.
-
bl4ze
veterán
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #79765 üzenetére
Amúgy pont ezt a témát szerettem volna ismét boncolgatni illetve ajánlásokat kérni jó otthoni elektromosra
Szóval a kérdés azokhoz szól, akik használtak már otthon huzamosabb ideig LIDO ET-t és más bármilyen elektromos őrlőt, ami lehet Mahlkonig, Mazzer, Ceado, Compak, Monolith, Verslab, EG1, Eureka, Fiorenzato, Baratza, Niche, HeyCaffe, Hedone vagy bármilyet.
Melyik elektromos őrlő őrleménye hasonlít a LIDO ET őrleményéhez?
Persze ha jobb az is érdekel
-
vTamas35
csendes tag
Ha van valakinek elfekvőben 58.6-os fragola féle pergtamp klón, amitől megválna, akkor dobjatok már privátot. Eladtam az enyém a régi őrlőm mellé, de nekem az jött be a legjobban... Köszi előre is.
O1G
-
Bazsee71
őstag
válasz SoundON #79782 üzenetére
Nálam presszóra eléggé adja az ET, de azért a K30 kés még mindig odaver. Filterben még rutintalan vagyok, egyelőre nem sikerült közelíteni az ET-vel. Ha most kellene valamire ráböknöm (és filterre marad a K30), akkor a Niche Zero-t próbálnám ki. Tim Wendelboe Roburokkal nyomul, csak tud valamit ő is.
Ettől függetlenül megszerettem az ET-t, és perverz módon élvezem, hogy megküzdök minden egyes presszóért. Mert bizony küzdelem.
[ Szerkesztve ]
-
yazoo1
tag
Gc,dupla I.m.s. kosárhoz melyik tamper jobb:
58.3 mm
Vagy 58.5 mm?? -
Zotmund001
újonc
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el karos géppel kávét főzni, egyenlőre kísérletezem és tapasztalom a dolgokat. Most jutottam el a megbontott adag kávé eltarthatóságának kérdéséig. Ha jól érem a dolgokat, akkor az oxigén és a napfény az ellenség. Az árnyékos hely nem gond, az levegő annál inkább.
Szakmámból adódóan két megoldáson gondolkozom:1. Vákumolás: Van esetleg valakinek tapasztalata a kézi vákumdobozokról? Esetleg ipari légtelenítés?
2. Nitrogén öblítés: Mikor egy kávét szétporciózok, akkor az adagok légmenetsen záró dobozba kerülnének, amibe nitrogéngázt fújok. Részemről még csak elmélet, próbálta már valaki?
A technika mindkettőhöz rendelkezésre áll, ha érdekel titeket szívesen megosztom majd a tapasztalatokat.
Solus cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.
-
senior tag
válasz Zotmund001 #79789 üzenetére
A Pacificaffe pl. nitrogénnel tölti a zacskókat, ez tehát biztosan nem halva született ötlet.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
BlacKSouL
addikt
-
soldier2
őstag
válasz Zotmund001 #79789 üzenetére
Mindkét ötlet működhet. A nitrogénezéssel több a tapasztalat, az már eléggé elterjedt, csak minden bontás után elillan a nitrogén, így az csak adagonként porciózva működhet (vagy kis adagokban pár napi adaggal). De ha már szétdobod akkor fagyaszthatod is, az is ok. A vákumozás nálam a szemetelés miatt kiesik.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Zotmund001
újonc
válasz soldier2 #79792 üzenetére
Ha el is illan a nitrogén nem gond, 5-6000 között van a 200 baros kispalack (20 l) a messernél. Bármikor újrafújható.
A vákumolásnál a szemetelést nem értem. Egy vákumdobozt összerakni nem nagy dolog, és a légritka állapotot egy szeleppel és egy mélyvákum tartállyal el lehet érni. Vagy valamilyen más technikára gondolsz?Solus cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #79765 üzenetére
"Itt pedig egy érdekes írás: EK43 vs Baratza Forte AP. Ember legyen a talpán, aki ma már biztosra tud menni."
Akkor ezt megfejelem ezzel, és nem is kell tovább gondolkozni. Főleg, hogy a két zajos még az áramot is zabálja :-).
"This is not scientific, it is not objective, and it means little; is is simply my impressionistic take on what I tasted at that moment in time.
Coffee this morning: Mamuto AB, from George Howell. Water, George Howell's formula. Brewer of the moment, Technivorm Cup One with Filtropa paper filters. I sampled and enjoyed the two cups for ~ 45 minutes, through a complete coolodown and related shifts in taste. The Apex cup wins.
Comparatively speaking, the Forte cup had the bright, pleasant Mamuto flavors and fruit with the expected acidity. The Apex cup exhibited similar taste but with a more fruitlike subtlety (the blueberries), better separation of flavors, and a "cleaner" mouthfeel. The Forte is back in the cupboard."
-
vicces1
aktív tag
Van mennyiség
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
gregg71
csendes tag
válasz SoundON #79777 üzenetére
Az otthoni víz témában kezdő vagyok, de eddig ezekkel az arányokkal játszottam:
50g buffer
40g Mg
910g víz45g buffer
40g Mg
915g víz40g buffer
40g Mg
920g vízVíznek a DM-es desztilláltnak nevezett vizet használok, kávéból csak világos pörkölés és eszpresszó. Legutóbb Etióp Yirga volt porondon.
Amikor öncélúan savasnak érzem a kávét, akkor növelem a buffert. Itt tartok. Azelőtt Nordat használtam magában, azt még nem kevertem.
-
vTamas35
csendes tag
válasz Zotmund001 #79789 üzenetére
1. A vákum miatt szépen távozik a babokból a CO2, ami tartósítja és az első nyitásnál levegő kerül a helyére amitől gyorsan ledöglik.
2. A nitrogén jó lehetne de szerintem felesleges macera.
Itt azért ki lett már kísérletezve elégszer minden és ami nem romlott el azt nem kell megjavítani, az adagonkénti fagyasztás a legegyszerűbb.O1G
-
soldier2
őstag
válasz Zotmund001 #79793 üzenetére
Zacskós vákumra gondoltam
Az biztos, hogy én inkább fagyasztok 60ml-es mézes üvegekben mint hogy minden kávézás után cipeljek egy 20l-es N2 tartályt (az, hogy a konyhában tartsam kizárt, van ott elég kacat anélkül is LOL) vagy a vákumozóval szöszöljek.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Zotmund001
újonc
válasz vTamas35 #79798 üzenetére
A CO2 távozására nem gondoltam, köszi!
Végignéztem a hozzászólásokat, a házi nitrogén tartósításról még nem volt szó. Számomra a fagyasztás macera, és aggaszt, hogy a maradék nedvességtartalom kristályosodása milyen roncsolást végez a kávészemekben.
Lényegében 2-3 napi adagot gondoltam eltenni légmentesen záró edényben (többen azt írták, hogy ennyit kibír levegőn) nitrogénöblítéssel. De egy kísérletet megér a dolog, hogy összehasonlítsam őket.Solus cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- Renault, Dacia topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Merida összteleszkópos kerékpár
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer