- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Yettel topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megmutatta a OnePlus a Nord 3 5G-t
- Hívószám-hamisítás
Hirdetés
-
Premier előzetest kapott a V Rising
gp Napokon belül befut a teljes PC-s kiadás, az év során pedig megkapjuk a PlayStation 5 változatot.
-
Az üzleti chatbot lehet az új fejőstehén
it Üzleti chatbotot indított az Anthropic, azt reméli, hogy sok pénz folyik majd be a cégektől.
-
Snapdragon 8-as szériával várhatók a Honor 200-ak?
ma A Honor 200 állítólag a 8s Gen 3-at, a 200 Pro változat pedig a 8 Gen 3-at használja majd.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
Valaki tudna pár szót mondani arról, hogy milyen elven működik a képen látható szenzor? Jobb készülék híján ezzel szeretném megmérni a fejből kifolyó víz hőmérsékletét, de nem tiszta, hogy így direktben alárakhatom-e a 90 fokos víznek vagy az tönkretenné? A mérést egyébként úgy csinálnám, hogy a karban szépen felvezetném és raknék köré valamit, ami a tömörített pogácsát imitálná, hogy ne tudjon annyira gyorsan keresztülhaladni rajta a víz csapoláskor.
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
-
HÁZIGAZDA
bazsee, milyen szűrőt használtok, amikor a kávéitokat demózzátok/profilozzátok? gondolom az el-nem-terjedtség okán nem reneka...
egy ideje feltűnt, hogy a reneka shotoknál jellemzően megég a pogácsa alja a szélénél körben.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #80182 üzenetére
Köszi. Örülök, hogy ízlett minden.
Sajnos a minőségi teát kevesen keresik, mindenki a kommersz, ízesített teákat keresi elsősorban. Akárcsak a kávé, kevesen keresik, ismerik a minőségi kávét, inkább a mennyiségre mennek, azt hiszik attól lesz jó nekik ha 35 féle közül választhatnak, nem pedig attól ha 1 (2) fajta van tökéletesen elkészítve.
Bízom benne, hogy előbb-utóbb a minőség fog nyerni.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
WiZARD
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy az megég. Inkább arra tippelnék, hogy a Reneka szélén nincs lyuk, egy VST-hez képest nagyobb a "keret". Így az a rész csak átázik, de nem kivonatolódik.
(eleve ez a "megég" szó nekem fura. 200 fok körül pörkölik a kávét, utána a 90 fokos víztől megégne?)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
beleriand72
tag
válasz WiZARD #80207 üzenetére
Én még oldalt is látok körben egy sötétebb zónát. Ez biztosan nem égés, hanem a Reneka kialakításával lehet összefüggésben. Érdekes, hogy pont a sarokban nem olyan. A "működése" ellenben tökéletes(közeli).
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
yazoo1
tag
válasz beleriand72 #80209 üzenetére
Nekem az ims duplánál is sokszor ilyen..de a saroknál is
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Siemens Surpresso S60 - 33k. Nem túl olcsó?
Létezik ismert típushibája? Mi szokott benne meghalni általában?
Új, garis Gaggia RI8433/11 Viva Style jobb választás lenne?
[ Szerkesztve ]
-
-
bl4ze
veterán
válasz SoundON #80200 üzenetére
Tudtommal nincsen folyamatosan nála decaf, ezért nincsen fent a weboldalon talán...
Én is már 1x-2x jeleztem neki.
A pontos összetétel stb. Tőle tudható meg, ha nem csal emlékezetem egy Santos decaf.
Ezt még nem bontottam, de korábban többször vásároltam már tőle decaf-ot. Azok nagyon kellemes, klasszikus talján ízvilágot hozták : kakós, étcsokis - mandulás jegyek rémlenek. Kellemes , jó kávé volt mindig.Biztosan más is vásárol P&Y decafot, Ők is írthatnak róla, hogy milyen. Én 1-2 amire bontom szerintem, még van a korábbi P&Y CM-ből, és egyébként is "túl friss"
.:. bl4ze .:.
-
petfoto
tag
válasz sz.zs. #80198 üzenetére
Igen, túl van a tervezett kereten, ugyanakkor Benneteket (illetve több helyen a kommenteket) olvasva nem kockáztatom meg, hogy veszek fele annyiért (elméleti kereten belül) egy nem jól vagy erősen kompromisszumokkal használható gépet. Megjártam már párszor az "ez is jó lesz arra, ugyanazt tudja" buktát.
stereofan:
Köszönöm, asszem 2018-as új lesz...[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
Valaki tudna segiteni hogy a delonghi dedica gepbe milyen nem fokozos szuro kell? illetve tamper? Edesanyamnak vettunk egyet, nekik jo lesz a fokozos, de ha esetleg leutazom hozzajuk szivesen innek 'normalis' szurovel is kavet. Amugy meg igy sem rossz a produktuma, siman vallalhato egy kozepes orlovel
-
Deer76
aktív tag
Fura kérdés, de akinek elektromos darálója van, az beletölt negyed kilónyi babot vagy a csomagolásban tartja és csak annyit tesz bele, amennyit le akar darálni? Szemes kávé veszít-e az aromájából, ha csak a daráló tartályában van max 1 hónapot (inkább 2 hét)?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
KVfun
csendes tag
Én expolygonban vettem párszáz Ft volt. A műanyag betét ua. A dupla szűrő beleért a műanyagba. Nekem le kellett vágni pár mm-t. A szimpla alul keskenyebb, az befért középen. Nekem olyan gumi nem volt a szűrőben. Sima duplafalú volt az eredeti.
Szerk: ja úgy akarod használni hogy a betétet kiveszed. Akkor belefért, csak azon a hatalmas lyukakon hülyén nézett ki a lefolyás, meg zavart hogy az alu karon folyt végig a kv. Ezért vágtam inkább a műanyagból.[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
-
Bazsee71
őstag
válasz WiZARD #80205 üzenetére
Úgy látom, hogy végre kezd alakulni a közízlés, és kezd ráébredni a társadalom, hogy a túl nagy választék mögé nem lehet minőséget tenni. Igaz ez többek között a borokra, éttermekre, és bizony a kávéra is. Pl. egy étterem alapból gyanús, ha 30 oldalas a menü, mert annyi összetevő nem lehet frissen a konyhán.
Amúgy továbbra is türelmesnek kell lenni, mert ehhez - szigorúan saját véleményem szerint - generációváltás szükséges. A rendszerváltás után gondolom (mivel nem éltem meg) nagy élmény volt, hogy mindenből hatalmas választék jelent meg a boltok polcain, és valahogy a választék/nagy adag tévesen a minőség és színvonal szinonimája lett. Hányszor hallottam, hogy az XY helyen van a városban a legjobb fagylalt, vagy ott a legjobb a bécsi szelet, aztán jött a koppanás, hogy a legjobb annyit jelent, hogy borzalmas, de legalább sok. -
Deer76
aktív tag
válasz 72lakiluk #80231 üzenetére
Értem, akkor egyszerűbb, ha adagonként darálok, bár a tartály 250g kávét tud befogadni.
Mondjuk csak kotyogósba/Brikkába megy.
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
soldier2
őstag
válasz Deer76 #80236 üzenetére
Szabad levegőn nagyon gyorsan veszít minőségéből a kávé, ez főleg a világos pörkölés esetén észlelhető, de olaszos blendek esetében sem elhanyagolható. Én sötét pörkölésű kávét sem tartanék a darálóban, max 1 napot, akkor is ha Brikkába megy. Miért fizetnél a friss kávéra, ha a darálóban tartva pár nap után már csak árnyéka önmagának.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Deer76
aktív tag
válasz soldier2 #80237 üzenetére
Most is aromaszelepes tasakban van, csak onnan jött az ötlet, hogy néha valaki írja, hogy "most ez van a darálóban" és azt hittem mindenki beletölt egy nagyobb mennyiséget.
A Kapuczíner Szilveszter blendjét kóstolta valaki? Annyira nem jött be, de az őrlemény finomításával jobb lett az eredmény.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
ha van vkinek használati utasítása Bialetti Mukka Expresshez, megköszönöm, ha elküldi pm-ben :-) (Vettem egyet, de papír nincs, és azért átolvasnám)
Mivel a mérőedény sincs meg, vki lemérné, hogy hány ml víz megy alulra, és mennyi tej felülre?
Thx!"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
72lakiluk
tag
válasz Deer76 #80238 üzenetére
Pont ez a bajom, hogy ha az aromazárast nyitogatom naponta 2x, 3x akkor akár bele is tölthetek a babtartályba 100gr-ot, legalább a zacsiban lévő nem öregszik annyira. Ez a Mazzeres kistölcséres nagyon bejönne ha a babtartályba van két 'pecke' aminek zárnia kell a működéshez akkor azt ki is lehet iktatni. Ugye?
-
HÁZIGAZDA
túl sok volt a savanya a nyolckarú kávékban az utóbbi napokban, úgyhogy visszatértem a vst szűrőhöz. gyerekek, már el is felejtettem, hogy mennyire, de mennyire utálom a peremes, alul szűkülő szűrőket... (és mennyire imádom ezt a perem nélküli vst szériát)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
beleriand72
tag
Ez pontosan milyen típus és honnan. Egy ideje VST vásárláson gondolkodom.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
Szabász
csendes tag
válasz nemethsza #80244 üzenetére
Szia!
A víz és a tej szintje is be van jelölve! Ha tejjel használod a szelepet jól elkel takarítani, én egy kis réz kefével szoktam tisztítani.
Víz 200g
Tej 180gLeírás:
https://data.e-manual.eu/hu/elonezet-hasznalati-utmutato-ingyenes-251297/kavefozo-bialetti-bialetti-moka-express/oldal-1.html
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Diablo IV
- antikomcsi: Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Linux felhasználók OFF topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dell notebook topic
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...