- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Mobil flották
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
-
Új Arc meghajtó a görög mitológia alvilágához
ph A 31.0.101.5448-as, WHQL aláírással rendelkező csomag a Hades II-höz kínál profilt.
-
Ausztráliának is elege van a közösségi média káros hatásaiból
it Parlamenti vizsgálatot kezdenek a közösségi média káros hatásai miatt.
-
Master Detective Archives: Rain Code - Rövid előzetesen az új kiadás
gp A korábban Switch-re megjelent játék a nyáron újabb platformokra is ellátogat.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dozó
tag
Sziasztok
Flair tulajoktól kérdezném, hogy a Flair gyári nyomásmérő kit mennyire járható út? milyen hamar teszi tönkre a saválló dugattyú a henger falát? -
icm
tag
Sajnos kb 2 használat után láttam.. mondom biztos én vagyok a béna. Az vagyok, de kivételesen nem emiatt húzta meg. Hiába a két O gyűrű, kibillenti annyira.
Kalmár nem akarsz csinálni még?! Plíz?[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
MPowerPH
félisten
válasz inf3rno #126700 üzenetére
Rendben. Ez citric acid alapu. Egyebkent ha nem ezzel csinalom, akkor mi az arány, 1l -vizhez mennyi kell belole?
Csak azert kerdezem, mert nem akarom a gepem tonrevagni, ha mar ez eddig problemamentes volt. Itt a steam boiler is megy majdnem mindig, mert felesegem csak olyat iszik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
inf3rno
nagyúr
válasz MPowerPH #126714 üzenetére
Nem emlékszem már, én 1-2tk körül szoktam 1 liter vízhez, azzal működik. Viszont ha visszaolvasol citromsav kulcsszóval, akkor kerestem régebben recepteket vagy itt vagy a kezdő topikban. Úgy emlékszem elég tág határok között tolerálják a gépek a citromsavat.
Más: nekem közben még mélyebb lett a Dedica hangja, csinálok én is egy vízkőtelenítést, de attól tartok más baja van. Szivárgásnak, ilyesminek nincs jele egyelőre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Zen42
tag
válasz #98690560 #126671 üzenetére
Kibontottam azóta én is és minden szavaddal egyetértek. Ez egy nagy semmi. A leírás alapján valami különlegességet, édes dolgot vártam, de pont ez két szó jutott nekem is az eszembe először mint neked, hogy üres, vizes. Némi szőlőíz a háttérben és annyi. Mintha valaki csinált volna egy espresso-t és azt meglöttyintette volna forró vízzel.
De a baboknak is alig van illata. Az az erős gyanúm, hogy ez valami öreg, past harvest alapanyagból készült.
1:1.8-nál és az alatt fogyasztható amúgy de onnantól hígul és 1:2-nél már üres.
18-ból 40 az nagyon sok. Próbáld ki max. 30-32g-mal ha még nem dobtad ki. -
MPowerPH
félisten
válasz verti1 #126728 üzenetére
En megvoltam orulve, hogy vegre nalam legyen egy nem tul hasznalt, megkimelt, de retro SJ, atmarkazva. Ezert szivtam eddig a kezi orlokkel.
Aztan csak sikerult kifogni egy Hausbrandt logosat, meg a regi, kisebb hazast, eredeti, alig serult elenkpiros festessel. Valaki azt mondta, hogy ezekben joval kevesebb uzemora van, a logo meg kulon nagyon bejon.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
brumi1024
veterán
Espresso Embassyban volt ma vendégbarista és néhány különleges fagyasztott tétel a Special Guests Coffee-től. Presszóként próbáltam a Edition 0123-04: Finca La Negrita-t, nagyon kellemes volt. Nem mondanám, hogy mindennap innám (110k/kg ár azért nem a kísérletezős fajta), de különlegességnek megérte.
[ Szerkesztve ]
-
Zen42
tag
válasz RetepNyaraB #126674 üzenetére
Lemaradtam erről teljesen de most már értem a dolgot. Logikus. Akkor tehát Colonna-Dashwood nem tévedett, hogy finomabb a kávé magnéziummal (és kálciummal) a vízben csak az abból levont következtetése nem volt tudományosan megalapozott. Mint az a rasztacsz által említett videóból (Lance és Scott) kiderült, kell a vízhez a magnézium és a kálcium, ha nem is feltétlenül a kivonatoláshoz de ízben a végső különbséget a nátrium/kálium hidrogénkarbonát mennyisége határozza meg.
Köszi a videót. Akkor ez egy újabb feladat mindenki számára aki ki akarja maxolni a kávéját. Az azért megnyugtató, hogy ez nem azt jelenti, hogy mostantól fogva az asztalra kitett cseppekkel állítjuk majd be a kávénk ízét. A videóból ugyanis az is kiderült, hogy nincs baj a kevert vízzel. így is mindegyik kávéba belecsepegtetik ugyanazt a kellő mennyiségű magnézium és kalcium mennyiséget és a nátrium és vagy kálium hirdogénkarbonát adagolásával változtatnak az ízen, tehát csak a KH-val variálnak. Eszerint viszont nem látszik helyesnek a dr. Robert Pavlis féle víz általános használata mert egy adott koncentrációjú lúgos ágens nem feltétlenül illik minden kávéhoz.
Egyébként Lance Hedrick megjegyzi a videó alatt, hogy "It is not proven that minerals don't affect extraction.I did NOT mean to imply this." Amitől persze még lehet igaz de ezt bizonyítani kéne. (Smrke-öt még nem olvastam.)
A magam részéről a kész kávé "sózása" helyett inkább maradok a kevert vízzel való készítésnél némi pufferrel (a vízkő így is nulla vagy elenyésző, évente egyszer savazok csak a rend kedvéért) de megpróbálkozom majd a KH utólagos változtatásával ahol értelmét érzem és követem a témát, hogy mi sül még ki belőle.
A látottak alapján abban reménykedem, hogy pörköléstől és savasságtól függően ki lehet alakítani egy általánosságban jól használható kávés vizet, hogy ne kelljen utólag semmit csepegtetni a kávéba, legfeljebb a főzővíz hozzáadott puffer mennyiségét variálni kávéváltáskor. Úgy gondolom, hogy a videóban szereplő 2-es számú csészében lévő koncentrációból ki lehet indulni, aztán kiderül.Nem mintha engem érintene de meg kell jegyezzem, hogy mindez elsősorban a tisztán elfogyasztott kávéra igaz. A tej vagy (vagy a tejszín) olyan sokat lágyít a savakon, hogy úgy gondolom teljesen fölösleges alacsony pH-jú vízzel előre pufferelni az italt.
[ Szerkesztve ]
-
PJónás
csendes tag
válasz Parci #126736 üzenetére
Persze ezt ertem, de szeretnek sokáig kavezni....ezért nem szivesen koltenek annyit ami mar lelektani hatar felett van.
Es egy sima baby gaggiam van...lehet ki sem ereznem a mazzer es mondjuk egy eureka mignon Manuel kozotti különbséget....mazzer vagy semmi, kb ezt mondtak itt, h ha elektormosrol van szo.
Ezt nem sertésnek szanom, de nehezen hiszem el... -
vendingo
veterán
válasz PJónás #126739 üzenetére
Pedig de, bőven kiérezhető a különbség 2 daráló, sőt ugyanazon daráló különböző kései között is. Nem szívatásból ajánljuk amit ajánlunk.
Hosszabb távon megéri a mazzer a felárat, eureka viszont a mazzerhoz képest nem.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
konzumpro
senior tag
válasz WarLock07222 #126743 üzenetére
És kéziben mi az ami Mazzer szintű? Kinu Phoenix?
-
zolnagy
őstag
Ascaso Steel Uno 3 gép van most itt nálam. Kicserélném a gyári kartömítést, mert már betonkemény és akkor már szilikonra. Úgy mértem a gyárit, hogy 73x57x8 mm, így akinek ilyen gépe van, megerősítené, hogy ez jó lesz hozzá? [link] Köszi!
-
PJónás
csendes tag
válasz sz.zs. #126741 üzenetére
Hat sok elado mazzer is van...szoval ez nem indok.Egy tipusra kerdeztem ra itt amiben szinten 60mm folotti lapos orlok voltak es egesz olcson adtak. A válasz az volt, h nem lehet jo, mert olcso...na ne vicceljunk már 🙄
De velemenyem ez a kavezas nem annyira egzakt tudomany...itt sokszor ízlésről beszélünk, kulonbozo elezhelyezetekrol stb...
Es ezt itt a forumot olvasgatva sokan elfejettik es ez nekem fura...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- War Thunder: Ground Forces
- Anyagi katasztrófára figyelmezteti az Apple-t a brit média
- Autós topik
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Programozás topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs