- iPhone topik
- Mobil flották
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Fotók, videók mobillal
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Üzemidő bajnokkal készül a Samsung az olimpiára
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Mindent vitt 2024 elején a Galaxy S24 Ultra (Androidon)
ma Kolosszális kamerafrissítéssel készül a Samsung, de van, amit visszatart az S25-nek.
-
Tekken 8 - Nyáron érkezik Lidia Sobieska
gp A lengyelek karatézó vezére lesz a franchise nyolcadik részének legújabb DLC karaktere.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zen42
tag
válasz RetepNyaraB #126674 üzenetére
Lemaradtam erről teljesen de most már értem a dolgot. Logikus. Akkor tehát Colonna-Dashwood nem tévedett, hogy finomabb a kávé magnéziummal (és kálciummal) a vízben csak az abból levont következtetése nem volt tudományosan megalapozott. Mint az a rasztacsz által említett videóból (Lance és Scott) kiderült, kell a vízhez a magnézium és a kálcium, ha nem is feltétlenül a kivonatoláshoz de ízben a végső különbséget a nátrium/kálium hidrogénkarbonát mennyisége határozza meg.
Köszi a videót. Akkor ez egy újabb feladat mindenki számára aki ki akarja maxolni a kávéját. Az azért megnyugtató, hogy ez nem azt jelenti, hogy mostantól fogva az asztalra kitett cseppekkel állítjuk majd be a kávénk ízét. A videóból ugyanis az is kiderült, hogy nincs baj a kevert vízzel. így is mindegyik kávéba belecsepegtetik ugyanazt a kellő mennyiségű magnézium és kalcium mennyiséget és a nátrium és vagy kálium hirdogénkarbonát adagolásával változtatnak az ízen, tehát csak a KH-val variálnak. Eszerint viszont nem látszik helyesnek a dr. Robert Pavlis féle víz általános használata mert egy adott koncentrációjú lúgos ágens nem feltétlenül illik minden kávéhoz.
Egyébként Lance Hedrick megjegyzi a videó alatt, hogy "It is not proven that minerals don't affect extraction.I did NOT mean to imply this." Amitől persze még lehet igaz de ezt bizonyítani kéne. (Smrke-öt még nem olvastam.)
A magam részéről a kész kávé "sózása" helyett inkább maradok a kevert vízzel való készítésnél némi pufferrel (a vízkő így is nulla vagy elenyésző, évente egyszer savazok csak a rend kedvéért) de megpróbálkozom majd a KH utólagos változtatásával ahol értelmét érzem és követem a témát, hogy mi sül még ki belőle.
A látottak alapján abban reménykedem, hogy pörköléstől és savasságtól függően ki lehet alakítani egy általánosságban jól használható kávés vizet, hogy ne kelljen utólag semmit csepegtetni a kávéba, legfeljebb a főzővíz hozzáadott puffer mennyiségét variálni kávéváltáskor. Úgy gondolom, hogy a videóban szereplő 2-es számú csészében lévő koncentrációból ki lehet indulni, aztán kiderül.Nem mintha engem érintene de meg kell jegyezzem, hogy mindez elsősorban a tisztán elfogyasztott kávéra igaz. A tej vagy (vagy a tejszín) olyan sokat lágyít a savakon, hogy úgy gondolom teljesen fölösleges alacsony pH-jú vízzel előre pufferelni az italt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs