- Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem egyedül érkezett a OnePlus 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Z Fold6 imitátor árulkodik a fogyókúrázó igaziról
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
Hirdetés
-
Panaszt tettek a Google ellen, mert követi a felhasználókat a böngészője
it Adatvédelmi panasz érkezett Ausztriában a Google ellen, a vád szerint követik a Chrome böngésző felhasználóit.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Küszöbön lehet végre a Beyond Good & Evil: 20th Anniversary Edition megjelenése?
gp A Sony rendszerében már látható, hogy kapott egy frissítést a játék, valamint a trófea rendszerét is aktiválták.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lszlfrng
csendes tag
válasz lszlfrng #111620 üzenetére
Tudnátok nekem ebben a témában valami infót vagy segítséget adni?
-
Bazsee71
őstag
Eléggé OFF topik, de volt már hasonló téma, hátha valaki jártasabb a konyhai edények témakörben. Alzán van most pár jó(nak tűnő) ajánlat, ezek közül érdemes ennyiért valamelyikre rábökni?
Zwilling Twin Nova 5-ös szett - 59.890,-
WMF Diadem Plus 5 szett - 42.890,-
WMF Quality One 4 szett - 57.590,-
WMF Nordic Profi 5 szett - 55.990,-Utóbbi lenne minden szempontból praktikus, de alig van róla infó neten (többiről sem sok...). Szüleimnek van WMF, az egy örök darab hatását kelti.
-
sgery
őstag
Pár új tapasztalat a Biancával:
Előtte egy GC-om volt PID-el, 9bar-ra álított nyomásal, erről váltottam. Ugyanitt hamarosan GC eladó - csak előtte még vízkőtlenítem (már ha van benne, bestprotectel volt használva), szűrőt cserélek, takarítom..
Meg kell mondjam, Biancával sokkal könnyebb a jó kávéházi szintet hozni, nagyon jó kávékat sikerül főznöm vele, a tejhabja pedig álom
Az eddig legjobban bevált recept Gardelli - Cigno bianco-ra: 17g > 40g, finomabbra őrölve mint amúgy kellene, ~20mp előáztatás 2-3 baron amíg megjelenik alul a kávé, utána ~30g-ig 8-8,5baros lefőzés amit az utolsó 10g-ra folyamatosan csökkentek - összesen 55mp a teljes főzés, 91 fokos hőmérsékleten.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Megjött a válasz a Lelit-től. Az itt használt DM víz recept (5l +0,5-0,8 g keserűsó +0,2-0,3 szódabikarbóna) túl agresszív, adjak hozzá 20%-kal több sót.
Szerintetek 20%-kal több só megoldja a problémát? Ha beleöntöm a DM vizet akkor szétrohad az egész gép.
Ugyanitt kérdés: ki milyen DM víz receptet használ ami nem ilyen agresszív?
[ Szerkesztve ]
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
konzumpro
senior tag
válasz Kulbi #112456 üzenetére
LOL akkor mégiscsak van értelme a BH recepteknek, azokkal viszont - nálam - volt lerakódás rendszeresen a gőzcsőben, így nem lehet megúszni a vízkőmentesítést sem.
Olvastam régebben "boiler safe water" kifejezésről a kationos gyantás vízlágyító kapcsán egy cikkben a Kávékorzón, vannak benne megfontolásra érdemes gondolatok.szerk: én a BH receptet használtam, aztán leegyszerűsítve 1g keserűsó, 0.3g szódabikarbóna.
[ Szerkesztve ]
-
lszlfrng
csendes tag
válasz Bazsee71 #112453 üzenetére
Végre egy téma amihez és is hozzá tudok szólni.
Az első kettő 5 részes, a fedőn nincs gőzlyuk.
Az első olyan ikeás dizájn, praktikus, nyeles és van benne egy lábas is.
A másodiknak szép a hasas a formája.
Az első kivételével a fedő fogantyúja kicsit magasabb és a kisebb hűtőben polcon való tárolásnál lehet gond.
A harmadik 4 részes, egy kicsit túldizájnolt és ha nem nagy gázzal főzöl, akkor hidegebb marad a fogantyúja.
A negyedik az 4 +fél edény és az egyedi formája miatt talán egymásba tehetők, a fél edény (gőzölő kosár és/vagy tésztaszűrő) azért praktikus mert szűrés után, ott marad a főzőlé (tésztára vissza lehet önteni 1-2 merőkanállal és zaftosabb marad). Egyben nagyon megosztó lehet a formája (mint egy norvég tesla) miatt, mert egy modernebb konyhába illik leginkább.
A negyediknél valamit elb@szztak, mert a leírásban 5 edény van és egy gőzölő. Ezt meg lehetne lovagolni, mert lehet, hogy valóban 5+1 részes és akkor akár el is dőlt a sorrend.
Nálam harmadik kiesne. Az első a nyeles edény miatt maradna (rántás, mártások, krémek). A második a szép formája miatt és hogy öten öt fedővel. A negyedik meg a használ hatósága miatt. A befutó a negyedik, tartalékban az első.
Azt írtam le amit én néznék az edényeken, de én mindig megfogdosom őket.
-
Kulbi
aktív tag
válasz PeterAgos #112449 üzenetére
Jó összefoglaló, bár ezek engem nem riasztanak el. Ha be lehet szerezni jó áron… pl. Eureka Specialita szinten akkor azért a 64 mm érdekes lehet.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
senior tag
válasz norkov84 #112444 üzenetére
Köszönöm, de közben kiderült , hogy a pároméknál is ugyanez van bent a munkahelyen és hozott haza egy flakonnal. Háát, senkinek nem ízlik, úh marad a Bestprotect csak kávéra és isszuk tovább a szénporos kancsós vizet
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
rastacsz
tag
válasz lszlfrng #112451 üzenetére
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_112153-112153.html
Van cikk és videó is.
Ha nagyon kemény a víz, akkor nem megoldás. Ha csak kicsit kemény, akkor nem annyira vészes. Ivóvíz szolgáltató oldalán a te vízvételi helyedhez legközelebbi ivóvíz minőségre vonatkozó lapon az összes keménység adatot kell nézni, meg hozzá a hidrogén karbonát (már ha van) mennyiségét. Vagy lehet kapni csepegtetős keménység és hco mérő oldatot.
Ez az a fajta gyantás lágyított, ami egy kb 20l-es rozsdamentes acél palack, egy ki és egy bemenettel, minden vezérlés nélkül és regeneráláshoz szerviz kell (de házilag is lehet sóval regenerálni)?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
válasz #72961024 #112463 üzenetére
Lucullus gastro fél kg-os szódabikarbóna, 3-400Ft. (hiperben mindig van) Használhatod bármire, folttisztításra, süteménybe, sokmindenre. Nem romlik meg.
Én az 5 literes bekeverést választottam. Egy edényben kb egy liter vízzel elkevertem, nem melegítettem, aztán vissza a kannába és összeráz. Nem csapódik ki, nem döglik meg, ehhez feltétel, hogy tiszta eszközöket használsz, nem iszol bele, kiöntöd edénybe, a maradékot nem külön gyűjtöd/kiöntöd. Egy hónapig bírja a kannában.@Papacoffe nem találom, belinkeled?
Drogéria kivitel, jó single dosing alap. De sajnos, a szokásos, marketplace hirdetésnek tűnik. Ha már az oldalán lévő betűket nem (képes) a címbe bemásolni...There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz WarLock07222 #112447 üzenetére
-
qvik27
tag
válasz Kulbi #112456 üzenetére
Háát, ha jól csal az emlékezetem, van itt a Fórumon vegyész. Nekem elég egzotikusnak tűnik ez a válasz.
Szóval az én viszontválaszom az volna, hogy kösz, majd megkérdem néhány nagyobb kávés fórumon meg közösségi portálokon, hogy hogyan vélekednek a Lelit mittoménmelyik típus ezen jelenségéről.
Mindjárt el is kérném annak a felügyeleti szervnek az elérhetőségeit, akit fogyasztóvédelmi kérdésekben keresni lehet.
Esetleg még javasolhatnának olyan márkát, aminek a korrózióvédelme nem rohad le 1 év alatt ivóvíztől.
...10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
RetepNyaraB
veterán
Tudtok indukciós Brikka lelőhelyet esetleg?
@gboszi ha visszaadnád a kotyogómat, az lenne a legjobb persze..."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
frozy
csendes tag
Behmor pörkölő tulajdonosok! Tudtok ajánlani 1-2 bevált pörkölési profilt mondjuk egy tipikus etióp meg egy kolumbiai zöldhöz? Szoktátok használni a gyári profilokat, vagy mindig manuál módban pörköltök? Gyors dobbal? 200g egy pörkölés kiindulási adagja vagy több? First crack kezdete után mennyivel veszitek ki a babokat? Köszi!
-
Kulbi
aktív tag
válasz qvik27 #112476 üzenetére
Igen, szerintem is. A neten találtam 10 éves gépeket, melyek soha nem voltak takarítva és tisztítva, na azoknak pont így néz ki a felső gomba.
Első körben csak visszakérdeztem, hogy mondják már meg milyen kémiai reakció ez amit az én receptem okoz, meg ha 20% több akkor ez miért nem lesz már. Mert írtam, hogy a magyar kávés közösség eszerint főz és most már nagyon aggódnak, köztük sok Lelit tulaj is.
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
timbookedtwo
csendes tag
válasz Toobee #112296 üzenetére
Hello!
Erre van már jelentkező?
Ha meggyőzöl, hogy miért ezt válasszam a korábban megcélzott SSP Espresso helyett, akkor csatlakozom a beszerzéshezCM kávéból készült eszpresszót iszom, tuning GC-m van (PID, rézcső), szeretem a gyümis ízvilágot, de félek, hogy kevésbé lenne szirupos, telt a textúra.
-
gboszi
senior tag
válasz RetepNyaraB #112477 üzenetére
Annyira tuti, hogy itt is meg merem igérni
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Toobee
veterán
válasz timbookedtwo #112480 üzenetére
CM kávék kívánják. Nézd meg a linkelt videót, szerintem ott elég jól össze van foglalva.
https://barbieripnk.hu/
-
lszlfrng
csendes tag
válasz rastacsz #112465 üzenetére
Köszönöm a választ. Nálunk a csapból 180ppm-et víz folyik (néha 160 is jön) és eddig ezt forralás után, hűtve kevertem a DM vízzel.
A héten betettem a gyantát a 8 literes lágyítóba és regeneráltam sóval. Ami víz kijön belőle az pont annyi ppm mint ami bemegy. Rájöttem, hogy ez normális, de még mindig nem tudom, hogy ez jó-e a kávénak.
Az érdekelt volna, hogy ezzel a lágyított 180ppm vízzel kell még bármit csinálni? Például keverni a nullás DM vízzel?
-
Toobee
veterán
válasz timbookedtwo #112480 üzenetére
CM kávéból készült eszpresszót iszom, tuning GC-m van (PID, rézcső), szeretem a gyümis ízvilágot, de félek, hogy kevésbé lenne szirupos, telt a textúra. -> erre még annyit, hogy ehhez tök elég egy CM702 is, kúpos késből nagyon jó, szirupos kávék jönnek. Nézd meg szerintem a videót, amit linkeltem vagy csak olvasd el a kivonatot, hogy összeálljon a kép.
https://barbieripnk.hu/
-
PeterAgos
csendes tag
válasz frozy #112478 üzenetére
El Salvador Santa Christiná-t pörkölök, ez beválhat a Kolumbiánál is.
1:30 előmelegítés
230 g zöldkávé
200 g-os tömeg-előválasztás, P3 program - ez alapból 12 percet ír ki, ezt 14-re állítom.
12-13 perc körül néha vaegy kósza reccs, ezt figyelmen kívül hagyom. Amikor már 2-3 reccs jön gyors egymás után, onnantól kb. 1:10, 1:15 tájékán indítom a hűtést, Ha már lejárna az idő, még adok hozzá a "+" gombbal. Az első reccsnél stoppert indítok, így - ha közben adni kell még időt hozzá, nem keveredek bele az eltelt időbe.
Ez nálam közepes pörkölést eredményez. A végén légy figyelmes, mert hűtés elindítása után még kb. 20 mp ideig tovább pörkölődik. Tehát korábban, a fentiek szerint még világosabb szÍnnél váltok át. (Sokszor 5-10 másodpercen múlik, hogy túlpörkölődjön.) -
weinmaker
őstag
Nem biztos, hogy újat mondok, de ha valaki tejes italt nyomat, az próbálja ki a parmalat tejet. Tök véletlen vettem a lidlben, mert éppen akciózták, és sokkal jobb, mint a pilos. Egyszerűen finomabb a textúrája a tejhabnak. Nagyon jól habosítható.
Kávéfronton, meg ha valaki nem sajnálja a zsét, akkor a Kapucziner Blue Mountain eléggé bejövős, illetve a másik ami némileg meglepetés volt az árához képest a pacificaffe pinup, ami ha minden igaz új recept, és árához képest nagyon rendben van szerintem. Most ezeket kóstoltam teszteken kívül, gondoltam szólok.....
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
macmelon
csendes tag
Sziasztok!
Amikor DM-es vízről beszéltek, akkor a Denk Mit desztilláltról van szó? Azt egyszer régebben néztem, de akkor valami olyasmi volt ráírva, hogy ne igyuk meg. (Vagy az csak arra vonatkozott, hogy desztvizet nem ajánlott inni?) Tudni valamit erről? Köszi! -
vicces1
aktív tag
válasz macmelon #112490 üzenetére
Az régebben volt ráírva, most már úgy van írva, hogy Igyuk meg!
De most tényleg, megint itt járunk...
Az a víz átmegy 90fokon a kávépogácsán, millió ásványt kioldva.
Nem kell belőle 3 litert inni naponta, se a fröccsnek való szódát, bár lehet az pont jó lenne.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
macmelon
csendes tag
válasz vicces1 #112497 üzenetére
A kérdésemnek két lényeg volt:
1. Ugyanarról a vízről beszélünk-e (Denk Mit), ha jól értem, a válaszod implicit az, hogy igen.
2. Van-e a józan észen, általános tudnivalókon (és a címkén) kívül bármi információnk az ihatóságról, ha jól értem, a válaszod implicit az, hogy nincs.
Azt, hogy ki mit szeretne inni, abba nem szeretnék beleszólni, se pro, se kontra, tájékozódni szeretnék.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- DIGI kábel TV
- Béta iOS-t használók topikja
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Garmin Edge 540 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Országos Házhozszállítás
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- DJI Avata 2 + RC Motion 3
- DJI AVATA Pro-View Combo drón (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- Worlde PANDA-61 Midi billentyűzet