- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz zsolti75 #123300 üzenetére
De a vapor chamber lényege az lenne, hogy a felületén egyenletesen eloszja a hőt. A Thinkpad P16 Gen1 esetén maga a vapor chamber csak egy-egy lap a CPU és GPU felett:
Hűtés alulról:
Hűtés alatt:
Itt az is látszik, hogy a VRM külön mintha le lenne választva, ami okos döntés, hogy ne melegítse (annyira) a CPU-t és GPU-t.
Ezt leszámítva minden ugyanolyan, mint máshol, tehát innen még heatpipe viszi a bordákhoz a hőt, amik azért nem kicsik.
A problémát én abban látom, hogy annak ellenére hogy vapor chamber, egy mag rommáterhelésénél már nem tudja eloszlatni a hőt, s az szénné melegszik, míg a többi mag meg oké.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
vicze
félisten
"Én is próbáltam az egyik kb. 2 éves 4650U-s T14-emen pasztát cserélni (nem hibás batch-ű) MX5-re, semmivel sem lett jobb, mint a gyári sűrű gumiszerű pasztával."
Nekem Artic Silver 5-tel eddig mind változott. Nem feltétlen az változik, hogy meddig melegszik, hanem hogy hogyan. Pl. a 4650U-nál jóval lassabban érte el a 70-75C-t és érezhetően jobban működött a paszta, nem hűvösebb, hanem halkabb lett, mert több hőt tudott átvinni a hűtőre, és hatékonyabb lett a hűtés.
-
zsolti75
senior tag
válasz scarbantia #123303 üzenetére
Nem tudom.
Kínából biztosan, de semmi garancia rá, hogy nem hamisítvány. -
bytesizelife
tag
A Lenovo egeremen elkezdett gyengélkedni az egyik (kínai) mikrokapcsoló. Ha valakinek szintén ez a problémája, az Omron újabban gyárt ebben a méretben 60 millió kapcsolási ciklusra tervezett modellt (a piros gombról megismerni, az a "60MN" változat).
-
bytesizelife
tag
válasz scarbantia #123303 üzenetére
Miért nem használsz gap fillert? Ott nem kell vagdosni semmit. (A gap paddel az a gond, hogy mindig lesz szemét, és az anyag azért annyira nem olcsó.)
-
zsolti75
senior tag
válasz bytesizelife #123306 üzenetére
Itt nem erről volt szó.
-
Reggie0
félisten
Hat ja, de ez igy lutri, foleg, hogy kicsi az akku is. Most 6-12 orat elvagyok az akkukkal es van 64G ram.
Jatekra is alkalmassagot meg eldobtam es inkabb vettem egy kulon steam deck-et. Igy legalabb a hw cserenel nem kell kenyelmetlenul sok szempontnak megfelelni.[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Egy thinkbook 16 g6-ra telepítenék éppen windows 11-et, de a kapcsolódjon egy hálózathoz résznél nem lát egy vezetéknélküli hálózatot se.
Ezt külön be kell kapcsolni?
Ha igen, hogy?[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz margithid #123309 üzenetére
Driver kell neki. Vagy usb-n egy telefonról is megoszthatod a netet vele, hogy továbblépjen. Vagy a wi11 megfelelő billentyűkombóval előjön parancssor, ahol átállíthatod a kötelezőnek mondott online belépést mégis kihagyhatod. És utána pendriveről a letöltött wifi drivert felteheted. Már ha vezetékeset sem látja addig, míg nincs net vagy driver.
Amúgy telefonos usb netmegosztással lehet sok drivert eleve letölt a win11 maga.
-
margithid
veterán
...
[ Szerkesztve ]
-
-
margithid
veterán
Asztali gépként használom a thinkbook-ot.
Mit kell csinálni, hogy az aksi a lehető legjobban kímélve legyen? -
ricsip
addikt
válasz margithid #123317 üzenetére
A windows-ban sosem fogod tudni ezt beállítani, mert ez annál alacsonyabb szintű hardveres kérdés. Régebben BIOS-ban lehetett állítani azokon a laptopokon, amikbe korrektül belerakták ezt a lehetőséget. Aztán kiszedték azokból (biztos nyomós indoka volt a gyártóknak h. miért.... én csak a rossz szándékot feltételezem emögött), aztán bekerült -szintén csak néhány esetben- mindenféle gyártói segédprogramba. Amik szintén csak néhány konkrét típus v. model esetén teszik ezt lehetővé. Szóval minden konkrét gép esetén lutri h. lehetséges-e v. peched van. A windows maga ezzel a kérdéssel esélyes h. sosem fog foglalkozni.
-
-
ricsip
addikt
válasz margithid #123321 üzenetére
Én ezt állítottam be:
De attól még nem biztos h. az enyém a legtökéletesebb alsó-felső érték ajánlás!
Mivel gyakran használom kanapén, töltőtől távol, ezért én azt preferálom h. töltse fel 90%-ra mivel esélyes h. utána hosszú órákig használom, és a kíméletesebb 50-60% max esetén jüval hamarabb lemerülne 0-ra.[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz ricsip #123322 üzenetére
Az a kérdés, mekkora üzemidőre van szükséged, amikor leveszed a töltőről. Ha sokra, akkor a tiéd jó beállítás lehet, de ha csak az asztalon van, és legfeljebb a másik szobáig viszed, akkor mondjuk egy 45% alsó és 55% felső határérték kíméletesebb az akkunak.
Nálam 55% az alsó, 65% a felső határ, mert ennyi töltésből minden mobil igényemet kiszolgálja az AMD-s T14 G2.
-
Tim82
félisten
válasz ricsip #123320 üzenetére
A windows-ban sosem fogod tudni ezt beállítani, mert ez annál alacsonyabb szintű hardveres kérdés. Régebben BIOS-ban lehetett állítani azokon a laptopokon, amikbe korrektül belerakták ezt a lehetőséget.
Nagyjából 2004-2005 óta volt Power Manager, azután meg Vantage, amikben lehet Windows alól töltésküszöb-értékeket állítani. Linuxra meg hosszú ideje van tlp (és annak is vannak alternatívái, amik tudják ezt).
De ha úgy értetted, hogy segédprogram nélkül, alapból nem tud ilyet a Windows, az igaz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
donjohnson
addikt
válasz margithid #123326 üzenetére
vedd le a töltőről kb. fél óráig, egy óráig, hogy merüljön 60% alá.
ha jól működik a program, akkor 60%-nál nem fogja tovább tölteni, ha visszadugod a tápot.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
margithid
veterán
válasz donjohnson #123327 üzenetére
Kipróbálom, köszi
Amúgy nagyon rendben van ez a thinkbook.
A Thinkpad mennyivel másabb, jobb, rosszabb? -
barnam_
nagyúr
válasz Tim82 #123324 üzenetére
Csak mint infó, neked valószínűleg nem újdonság.
Linuxon az újabb kernelekben benne van a töltéshatár állítása, TLP sem kell hozzá.Egyedül ventilátor szabályzásra nem találtam még jó és felhasználóbarát megoldást.
-
Tim82
félisten
válasz barnam_ #123330 üzenetére
A linkeden nem azt írják, hogy nem kell hozzá TLP, hanem azt, hogy kernel-oldalról minden támogatás megvan az 5.17-es kernel óta (nem kell semmi pluszt telepíteni ehhez a TLP-n kívül). Meg annyi, hogy a TLP már telepíthető alap Ubuntu repóból is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz barnam_ #123333 üzenetére
Én Mint-et használok (Cinnamon Edge, 6.5-ös kernellel), annál kell telepíteni TLP-t, de bent van az alap Ubuntus tárolókban elég régóta, nem kell PPA-t felvenni.
-
margithid
veterán
válasz donjohnson #123327 üzenetére
Sajna tölt tovább.
Lehet valamit nem kéne engedélyezni?
Éjszakai akkumulátortöltési mód és tárolási mód engedélyezve van. -
margithid
veterán
válasz donjohnson #123336 üzenetére
Na most 80%-nál megállt, nem tölt tovább.
-
tag
Sziasztok!
Egy hangyányi segítséget szeretnék kérni: szeretnék venni egy ThinkPad T480s típusú gépbe való bármilyen nyelvű billentyűzetet háttérvilágítással, nem aranyárban. A célom, hogy az adott gépben magyarra matricázva használhassam. Esetleg van valakinek tapasztalata AliExpress-ről vagy E-Bay-ről történő rendeléssel kapcsolatban? Amennyiben igen, van esetleg javaslat milyen megbízható eladótól érdemes beszerezni ilyeneket?
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
zsolti75
senior tag
Hírek:
Új P1 Gen 7 LPCAMM memóriával. Várható ennek a memóriának a megjelenése a többi forrasztott gépbe is a jövőben.
Valamint nem lesz idén új P16, a mostani gen 2-est gyártják tovább még egy évig. -
félisten
-
zsolti75
senior tag
válasz FoxiestFox #123344 üzenetére
Ja, csak olyanra nem emlékszem, hogy 3évig futott volna egy konstrukció, hát most az lesz. Beszúrnak egy 14700HX cpu-t ami tulajdonképpen a 13850hx facelift-je, és az utolsó csavarig marad minden. És már rendelhető is, €100-150-el drágább mint ugyanolyan 13850-es konfig.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz zsolti75 #123347 üzenetére
A "vacak telefon" agyig van tömve mindenféle kifejezetten extrém alacsony fogyasztásra optimalizált célhardverrel, és arra optimalizált szoftverrel. A kijelzője is szignifikánsan kisebb, és ezzel arányosan takarékosabb. Egyébként ha jól számolom, csak 3-4x akkora a notebook akku, kb. 15Wh áll szembeb szemben egy notebook 40-60Wh-jával. Az üzemidő nagyságrendileg hasonló, én ilyesmi akku méretekkel netezve/videózva 7-8 óra alatt merítem le a Snapdragon 865-el és 6.7" Amoled-es telefonom 3.7V 4500mAh akkuval, de az AMD-s T14 Gen1-em is bír így 4-6 órát legalább 50Wh-ból.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
A célhardver egy érdekes rész. Szerintem is ez az ami nagyban segíti a mobil eszközöket... viszont x86 cpuk is nagyon sok mindent gyorsítanak már hardveresen. Főleg az újabbak. Én nem tudom jelenleg mi az amit az aktuális évjáratú SoC és CPU viszonylatban fel lehet róni... De azt is látni kell, hogy egy x86 idle is többet eszik, mint egy Snap Gen3 mondjuk...pusztána méreténél fogva.
Az optimalizált szoftver is egy fontos tényező. Aktív hűtés... LPDDR vagy sima DDR...Így viszont szépen összejön a sok kicsi sokra megy alapon. Látszik, hogy nem az a cél igazán.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest