Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz AMDFan #96471 üzenetére

    A HiFi fórumokon megjelent hozzászólások 99,9 %-a simán mellébeszélésnek nyilvánítható, ha szigorúak akarunk lenni. Valóságra hivatkozni mindig veszélyes, mert legalább 7 milliárd létezik belőle, holnap még több lesz.

    Egyetértek veled abban, hogy a hifisták között zajló viták mindig akkor válnak nevetségessé, mikor laikusok elkezdenek fizikai törvényekre, műszaki paraméterekre hivatkozni és ezekkel próbálnak igazolni/cáfolni egy állítást. Ilyenkor szoktam megszólalni, ha valami kínos marhaságot rángatnak elő, de hogy ki mit hall jobbnak, az engem semennyire sem érdekel. A "miért" már sokkal érdekesebb, de ez már erősen szakmai kérdés, nem HiFi fórumokra való.

    A HiFi-ben minden esetleges, nincsenek tuti receptek, csak rengeteg szubjektív vélemény, amiket néha megpróbálunk megérteni, értelmezni. Néhány éve történt egy AVX-es összejövetelen, hogy hangsugárzókat tesztelt a nagyérdemű. Én is ott ültem a hátsó sorban, természetesen a magam véleménye is megvolt, de annak semmi szerepe nem volt, nem is mondtam el. Ellenben a jelenlévő kb 30 hobbitárs nagy része lelkesen fogalmazta meg benyomásait, amik semmilyen korrelációt nem mutattak. Szinte vállalhatatlan produkciókat is egekbe magasztaltak és igen becsületes hangzásról is mondták egyesek, hogy nem tudnának együtt élni vele. Mi pedig ültünk csendben hátul egymás mellett hangmérnök kollégámmal és valami új szakmán gondolkodtunk.

Új hozzászólás Aktív témák